Jump to content

Χάλασε (κάηκε) το τροφοδοτικό! Τώρα τι?

RiHos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά κάηκε το τροφοδοτικό από ένα παλιό laptop (TurboX). Πήγα στο Πλαίσιο και μου είπαν ότι μπορούν να παραγγείλουν καινούργιο..αλλά θα κάνει καμιά 20αριά μέρες μέχρι να έρθει από εξωτερικό και θα κοστίσει 65-70€. (είναι παλιό Μοντέλο το Laptop).

Όμως οι 20 μέρες σημαίνει και 20 μέρες κλειστό pc και είναι πάρα πολλές και λέω μήπως μπορώ να πάρω κανένα άλλο τροφοδοτικό από αυτά που κυκλοφορούν.

Τα στοιχεία που γράφει πάνω το καμένο τροφοδοτικό είναι:

AC INPUT : 100-240V ~ 2.5A

50-60Hz

DC OUTPUT : 20V - 6.0A

Καμιά πρόταση?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομίζω πως στο Πλαίσιο και σε άλλα καταστήματα πληροφορικής υπάρχουν τροφοδοτικά για φορητούς που κάνουν για πάνω από ένα μοντέλα. Με τα χαρακτηριστικά που έχεις DC OUTPUT : 20V - 6.0A μπορείς να βρεις ένα αντίστοιχο. Διάβασε λίγο και στην ετικέτα του φορητού σου τι γράφει. Δες και αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=772216&specs=extended

Νομίζω πως στο Πλαίσιο και σε άλλα καταστήματα πληροφορικής υπάρχουν τροφοδοτικά για φορητούς που κάνουν για πάνω από ένα μοντέλα. Με τα χαρακτηριστικά που έχεις DC OUTPUT : 20V - 6.0A μπορείς να βρεις ένα αντίστοιχο. Διάβασε λίγο και στην ετικέτα του φορητού σου τι γράφει. Δες και αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=772216&specs=extended

Το γνωρίζω απλά δεν ξέρω αν είναι συμβατό.

Συγκεκριμένα αυτό το προϊόν που μου υπόδειξες αναφέρει:

Συμβατός με φορητούς υπολογιστές με είσοδο 19V, με μέγιστη ισχύ μέχρι 6.32A, 120W

Νομίζω πως δεν κάνει στην δικιά μου περίπτωση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

To είδα αυτό, γι' αυτό σου είπα να κοιτάξεις και την ετικέτα πάνω στο φορητό να δεις τι γράφει.

To είδα αυτό, γι' αυτό σου είπα να κοιτάξεις και την ετικέτα πάνω στο φορητό να δεις τι γράφει.

Ότι γράφει η ετικέτα το ανέφερα στο πρώτο μου post. ;)

Να προσθέσω αυτό το Link. Είναι το καμένο τροφοδοτικό, μόνο που στο τελείωμα του έχει άλλο βισματάκι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα στοιχεία που γράφει πάνω το καμένο τροφοδοτικό είναι:

AC INPUT : 100-240V ~ 2.5A

50-60Hz

DC OUTPUT : 20V - 6.0A

Καμιά πρόταση?

Δεν διαφωνώ απλά είπα κάτι άλλο ;)

Τελικά δοκίμασα αυτό στον φορητό και λειτουργεί κανονικά παρόλο που είναι για 19V, οπότε λύθηκε το πρόβλημα.

Κάποιος mod ας το κλειδώσει!

[sIGPIC][/sIGPIC]