Jump to content

Διαχωρισμος trance, techno house κτλ

AngeloDion
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έκανα ξανά παλιά μια προσπάθεια αλλα δεν βγάζω άκρη. Υπάρχει ένας απλός τρόπος διαχωρισμού.? βασικά αυτά που γίνονται hits στο ράδιο και στο κλαμπ. πχ Love is gone, put your hands up for detroit,relax take it easy. και τα ρεμιξ pop τραγουδιών τα έχω σε έναν φάκελο club and dance hits. τέτοια τραγούδια πως λέγονται?

Επίσης έχω έναν φάκελο trance και έχω μέσα αυτά με πιο λίγα λόγια και παραπάνω dj;ing. πως pakito, mika, satifsaction,faithless κτλ. συγκεκριμένα τα ονόμασα pure trance. Επίσης έκανα ένα φάκελο techno και έχω βασικά προς το παρών ένα αρχειο. το ρεμιξ του blade απο τους ramstein. (10min)

Τώρα τα 5-10 λεπτά τραγούδια (οχι απαραίτητα) που είναι κυρίως μόνο μουσική, ή λίγα λόγια.( και που προτείνε στο θέμα strictly house.) πχ το coloumbian soul. που να τα βάζω? house?

Επίσης εδώ δυσκολεύομαι πάλι. τέτοια τραγου΄δια μεγάλα χωρίς λόγια. βλέπω οτι έχω δύο ειδών. Κάποια με πολύ beat box και άλλα όπως το columbian soul πιο χαλαρά, "μουσικά"και με παραπάνω ήχους. πως χωρίζονται αυτά?

Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί λίγο. Δεν χρειαζεται να με βοηθήσετε με όλα. οτι μπορείτε.

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Η trance όπως και η house μουσική μπορούν να θεωρηθούν "υποσύνολα" της club/dance μουσικής.

Αν και είναι κάπως υποκειμενικό το θέμα, με την έννοια ότι τη μουσική ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, τραγούδια όπως "love is gone", ή "put your hands up for detroit" και τα ρεμίξ που αναφέρεις, μπορούν όντως να ονομαστούν club, dance ή house, house-pop κλπ...

Tο Satisfaction που αναφέρεις, δεν νομίζω πως μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα trance, ούτε όλα τα τραγούδια των Faithless (περισσότερο θα τα ονόμαζα electro/house κλπ).

Γενικά η trance μουσική έχει στοιχεία από την electro, και πιο κοντά στην trance είναι ο Tiesto ή ο Paul Oakenfold.

Και πάλι τονίζω ότι για μένα λίγη σημασία έχουν οι "ταμπέλες" στη μουσική, και πολύ περισσότερο δεν είμαι κανένας ειδικός, απλά αναφέρω την άποψή μου με τις όποιες γνώσεις μου... :)

Στον πρώτο διαχωρισμό καλά τα πήγες. Στο δεύτερο το πέθανες. Όχι και pure trance ο Mika και ο Pakito. (http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon8.gif).

Γενικά, συμφωνώ με τον captum.

Πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις τόσες κατηγορίες.Εγώ ας πούμε τα έχω σε Dance/House ,Progressive/Minimal, & Pop.Επίσης θα μπορούσες να βάζεις title σε site όπως http://www.juno.co.uk και να σου βγάζει εκεί το είδος για να μην πελαγώνεις π.χ το columbian soul το έχει ως Funky/Vocal/Disco/Club House.:)
[sIGPIC][/sIGPIC]

ok κατι πάω να βγάλω. κατέληξα στο club-pop dance hits, trance, progressive house. ευχαριστώ (κ για το λινκ)
Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

• 1 month later...
Πως μπορεις να καταλαβεις αν ενα τραγουδι ειναι house ή techno, trance ή Progressive ή electro ή psychedelic; Εχω ψιλομπερδευτει. Και με το Dance τι γινεται;

οντως μην κολλατε ταμπελες, πειτε edm(electronic dance music) να τελειωνετε..:lol:

προσωπικα ακουω trance, ή vocal trance θα ελεγα..:wacko:

για να παρετε μια ιδεα..

http://youtube.com/watch?v=dunwrKX5BaM

http://youtube.com/watch?v=lSlmTEjhbBI&feature=related

http://youtube.com/watch?v=5eq2njDwUWQ

η trance ειναι νομιζω πιο γρηγορη κ πιο μελωδικη, κ λιγοτερο εμπορικη.

XLVI

Οντως αυτα τα βαζω και εγω στην κατηγορια trance. Τα psychedelic μοιαζουν πολυ, αλλα ειναι πιο αγρια..

Τωρα δεν μπορω να ξεχωρισω τα techno απο τα house.

Dance ειναι η ευρυτερη κατηγορια. Απο Pakito μεχρι Britney Spears..

• 2 years later...

Αν και τα τελευταία χρόνια ακούω φανατικά αυτά τα είδη μουσικής, ποτέ δεν μπόρεσα να τα ξεχωρίσω...;) Εκείνο πάντως που παρατηρώ είναι ότι με την εν λόγω μουσική ή θα εθιστείς ή θα σε αφήσει αδιάφορο. Το βλέπω κι από μενα κι από φίλους μου. Π.χ. ξέρω άτομα που ακούνε μόνο τέτοια μουσική και αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε άλλο και άτομα που δεν τη γουστάρουν καθόλου. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Θα παραθέσω μερικά αγαημένα μου κομμάτια και όποιος ξέρει, ας τα διαχωρίσει. Mπας και καταλάβω τι ακούω τελικά :p

PPK - Resurrection

The Quest - C Sharp

Brixx - The Quest (Original Mix)

Καλησπέρα είμαι dj οπότε σε μεγάλο βαθμό μπορώ να τα ξεχωρίσω εύκολα τα περισσότερα(πολλά κομμάτια έχουν και πολλά διαφορετικά στοιχεία οπότε είναι και η επιλογή του καθενός).Προσωπικά έχω πολλές κατηγορίες με house:mainstream house funky house tribal house progressive house tech house minimal house deep house soulful house.Το δύσκολο κομμάτι είναι μέχρι να καταλάβεις τι στοιχεία περιέχει το κάθε είδος.πχ η tech έχει δυνατά hihats η φάκνυ δυνατές μπασογραμμές η tribal καλοστημένα beats με τραβηγμένα πιατίνια snares ενώ η minimal ρυθμικά riffs κρουστών οργάνων.

Αντίστοιχα και στην techno και στην trance υπαρχουν αρκετές υποκατηγορίες.

Μια καλή βοήθεια αν και όχι απόλυτα σωστή κατά την γνώμη μου είναι http://techno.org/electronic-music-guide/

Eλπίζω να βοήθησα!

• 1 month later...
Αν και τα τελευταία χρόνια ακούω φανατικά αυτά τα είδη μουσικής, ποτέ δεν μπόρεσα να τα ξεχωρίσω...;) Εκείνο πάντως που παρατηρώ είναι ότι με την εν λόγω μουσική ή θα εθιστείς ή θα σε αφήσει αδιάφορο. Το βλέπω κι από μενα κι από φίλους μου. Π.χ. ξέρω άτομα που ακούνε μόνο τέτοια μουσική και αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε άλλο και άτομα που δεν τη γουστάρουν καθόλου. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Θα παραθέσω μερικά αγαημένα μου κομμάτια και όποιος ξέρει, ας τα διαχωρίσει. Mπας και καταλάβω τι ακούω τελικά :p

PPK - Resurrection

The Quest - C Sharp

Brixx - The Quest (Original Mix)

Mikael Sjoberg - Serenity ->Trance (παλιάς σχολής κιόλας)

PPK - Resurrection -> Trance (μία από τα ίδια)

The Quest - C Sharp -> Trance

Airbase-Rise with me -> Trance

Brixx - The Quest -> Θα το έβαζα στην Technο κατηγορία, παρά στην Trance

Γενικά ο διαχωρισμός δεν είναι δύσκολος... Η House είναι αυτό που λέει το όνομά της, μουσική "σπιτιού" ή "δωματίου", ρυθμική μουσική με χαρούμενο ύφος που κυμαίνεται ο ρυθμός της 125-130 bpm (beats per minutes).Η House δεν είναι χορευτική μουσική, όπως νομίζουν μερικοί!!! Αντίθετα, η trance είναι χορευτική με πιο γρήγορο ρυθμό (129-136 bpm) και έχει πιο πλούσια ενορχήστρωση! Συνήθως ακούμε μέσα στα trance τραγούδια κάτι σαν διπλό tap που προέρχεται από τα πολλά loops που έχουν περάσει στο κομμάτι (bass loops, drum loops, synth loops)!

Για να μιλήσω με παραδείγματα, ο David Guetta είναι house producer (ο πιο γνωστός πλέον), ενώ στους trance ανήκουν οι Armin Van Buuren & Tiesto!

Apple PowerUser - iMac/MacBook Pro/iPad/iPhone