AngeloDion Δημοσιεύτηκε November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 13, 2007 Έκανα ξανά παλιά μια προσπάθεια αλλα δεν βγάζω άκρη. Υπάρχει ένας απλός τρόπος διαχωρισμού.? βασικά αυτά που γίνονται hits στο ράδιο και στο κλαμπ. πχ Love is gone, put your hands up for detroit,relax take it easy. και τα ρεμιξ pop τραγουδιών τα έχω σε έναν φάκελο club and dance hits. τέτοια τραγούδια πως λέγονται? Επίσης έχω έναν φάκελο trance και έχω μέσα αυτά με πιο λίγα λόγια και παραπάνω dj;ing. πως pakito, mika, satifsaction,faithless κτλ. συγκεκριμένα τα ονόμασα pure trance. Επίσης έκανα ένα φάκελο techno και έχω βασικά προς το παρών ένα αρχειο. το ρεμιξ του blade απο τους ramstein. (10min) Τώρα τα 5-10 λεπτά τραγούδια (οχι απαραίτητα) που είναι κυρίως μόνο μουσική, ή λίγα λόγια.( και που προτείνε στο θέμα strictly house.) πχ το coloumbian soul. που να τα βάζω? house? Επίσης εδώ δυσκολεύομαι πάλι. τέτοια τραγου΄δια μεγάλα χωρίς λόγια. βλέπω οτι έχω δύο ειδών. Κάποια με πολύ beat box και άλλα όπως το columbian soul πιο χαλαρά, "μουσικά"και με παραπάνω ήχους. πως χωρίζονται αυτά? Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί λίγο. Δεν χρειαζεται να με βοηθήσετε με όλα. οτι μπορείτε. Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Η trance όπως και η house μουσική μπορούν να θεωρηθούν "υποσύνολα" της club/dance μουσικής. Αν και είναι κάπως υποκειμενικό το θέμα, με την έννοια ότι τη μουσική ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, τραγούδια όπως "love is gone", ή "put your hands up for detroit" και τα ρεμίξ που αναφέρεις, μπορούν όντως να ονομαστούν club, dance ή house, house-pop κλπ... Tο Satisfaction που αναφέρεις, δεν νομίζω πως μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα trance, ούτε όλα τα τραγούδια των Faithless (περισσότερο θα τα ονόμαζα electro/house κλπ). Γενικά η trance μουσική έχει στοιχεία από την electro, και πιο κοντά στην trance είναι ο Tiesto ή ο Paul Oakenfold. Και πάλι τονίζω ότι για μένα λίγη σημασία έχουν οι "ταμπέλες" στη μουσική, και πολύ περισσότερο δεν είμαι κανένας ειδικός, απλά αναφέρω την άποψή μου με τις όποιες γνώσεις μου... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 Στον πρώτο διαχωρισμό καλά τα πήγες. Στο δεύτερο το πέθανες. Όχι και pure trance ο Mika και ο Pakito. (http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon8.gif). Γενικά, συμφωνώ με τον captum. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsatsos_21 Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις τόσες κατηγορίες.Εγώ ας πούμε τα έχω σε Dance/House ,Progressive/Minimal, & Pop.Επίσης θα μπορούσες να βάζεις title σε site όπως http://www.juno.co.uk και να σου βγάζει εκεί το είδος για να μην πελαγώνεις π.χ το columbian soul το έχει ως Funky/Vocal/Disco/Club House.:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. November 14, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 ok κατι πάω να βγάλω. κατέληξα στο club-pop dance hits, trance, progressive house. ευχαριστώ (κ για το λινκ) Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. December 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2007 Πως μπορεις να καταλαβεις αν ενα τραγουδι ειναι house ή techno, trance ή Progressive ή electro ή psychedelic; Εχω ψιλομπερδευτει. Και με το Dance τι γινεται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vassilis88 Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 οντως μην κολλατε ταμπελες, πειτε edm(electronic dance music) να τελειωνετε..:lol: προσωπικα ακουω trance, ή vocal trance θα ελεγα..:wacko: για να παρετε μια ιδεα.. http://youtube.com/watch?v=dunwrKX5BaM http://youtube.com/watch?v=lSlmTEjhbBI&feature=related http://youtube.com/watch?v=5eq2njDwUWQ η trance ειναι νομιζω πιο γρηγορη κ πιο μελωδικη, κ λιγοτερο εμπορικη. Παράθεση XLVI Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Οντως αυτα τα βαζω και εγω στην κατηγορια trance. Τα psychedelic μοιαζουν πολυ, αλλα ειναι πιο αγρια.. Τωρα δεν μπορω να ξεχωρισω τα techno απο τα house. Dance ειναι η ευρυτερη κατηγορια. Απο Pakito μεχρι Britney Spears.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. December 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2010 Αν και τα τελευταία χρόνια ακούω φανατικά αυτά τα είδη μουσικής, ποτέ δεν μπόρεσα να τα ξεχωρίσω...;) Εκείνο πάντως που παρατηρώ είναι ότι με την εν λόγω μουσική ή θα εθιστείς ή θα σε αφήσει αδιάφορο. Το βλέπω κι από μενα κι από φίλους μου. Π.χ. ξέρω άτομα που ακούνε μόνο τέτοια μουσική και αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε άλλο και άτομα που δεν τη γουστάρουν καθόλου. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θα παραθέσω μερικά αγαημένα μου κομμάτια και όποιος ξέρει, ας τα διαχωρίσει. Mπας και καταλάβω τι ακούω τελικά :p PPK - Resurrection The Quest - C Sharp Brixx - The Quest (Original Mix) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. December 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2010 Καλησπέρα είμαι dj οπότε σε μεγάλο βαθμό μπορώ να τα ξεχωρίσω εύκολα τα περισσότερα(πολλά κομμάτια έχουν και πολλά διαφορετικά στοιχεία οπότε είναι και η επιλογή του καθενός).Προσωπικά έχω πολλές κατηγορίες με house:mainstream house funky house tribal house progressive house tech house minimal house deep house soulful house.Το δύσκολο κομμάτι είναι μέχρι να καταλάβεις τι στοιχεία περιέχει το κάθε είδος.πχ η tech έχει δυνατά hihats η φάκνυ δυνατές μπασογραμμές η tribal καλοστημένα beats με τραβηγμένα πιατίνια snares ενώ η minimal ρυθμικά riffs κρουστών οργάνων. Αντίστοιχα και στην techno και στην trance υπαρχουν αρκετές υποκατηγορίες. Μια καλή βοήθεια αν και όχι απόλυτα σωστή κατά την γνώμη μου είναι http://techno.org/electronic-music-guide/ Eλπίζω να βοήθησα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
northman Δημ. January 30, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2011 Αν και τα τελευταία χρόνια ακούω φανατικά αυτά τα είδη μουσικής, ποτέ δεν μπόρεσα να τα ξεχωρίσω...;) Εκείνο πάντως που παρατηρώ είναι ότι με την εν λόγω μουσική ή θα εθιστείς ή θα σε αφήσει αδιάφορο. Το βλέπω κι από μενα κι από φίλους μου. Π.χ. ξέρω άτομα που ακούνε μόνο τέτοια μουσική και αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε άλλο και άτομα που δεν τη γουστάρουν καθόλου. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θα παραθέσω μερικά αγαημένα μου κομμάτια και όποιος ξέρει, ας τα διαχωρίσει. Mπας και καταλάβω τι ακούω τελικά :p PPK - Resurrection The Quest - C Sharp Brixx - The Quest (Original Mix) Mikael Sjoberg - Serenity ->Trance (παλιάς σχολής κιόλας) PPK - Resurrection -> Trance (μία από τα ίδια) The Quest - C Sharp -> Trance Airbase-Rise with me -> Trance Brixx - The Quest -> Θα το έβαζα στην Technο κατηγορία, παρά στην Trance Γενικά ο διαχωρισμός δεν είναι δύσκολος... Η House είναι αυτό που λέει το όνομά της, μουσική "σπιτιού" ή "δωματίου", ρυθμική μουσική με χαρούμενο ύφος που κυμαίνεται ο ρυθμός της 125-130 bpm (beats per minutes).Η House δεν είναι χορευτική μουσική, όπως νομίζουν μερικοί!!! Αντίθετα, η trance είναι χορευτική με πιο γρήγορο ρυθμό (129-136 bpm) και έχει πιο πλούσια ενορχήστρωση! Συνήθως ακούμε μέσα στα trance τραγούδια κάτι σαν διπλό tap που προέρχεται από τα πολλά loops που έχουν περάσει στο κομμάτι (bass loops, drum loops, synth loops)! Για να μιλήσω με παραδείγματα, ο David Guetta είναι house producer (ο πιο γνωστός πλέον), ενώ στους trance ανήκουν οι Armin Van Buuren & Tiesto! Παράθεση Apple PowerUser - iMac/MacBook Pro/iPad/iPhone Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts