papias Δημοσιεύτηκε October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 20, 2007 Γειά χαρά. Έχω ένα αρχείο excel με δύο στήλες. Πρώτη στήλη θέλω να έχω τα περιεχόμενα A, B, Γ, Δ, κοκ. Πως μπορώ να φτιάξω μια φόρμουλα για τη δεύτερη στήλη ώστε κάθε φορά που η : πρώτη στήλη έχει τιμή Α, η δεύτερη να παίρνει πχ την τιμη 20, πρώτη στήλη έχει τιμή Β, η δεύτερη να παίρνει πχ την τιμη 10, ... πρώτη στήλη έχει τιμή Ω, η δεύτερη να παίρνει πχ την τιμη 73? (Προφανώς μέσα στη φόρμουλα θα πρέπει να υπάρχουν τιμές για κάθε ενδεχόμενο της πρώτης στήλης) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 φτιάξε δυο άλλες στήλες μια με τους χαρακτήρες και μια με τον αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε χαρακτήρα. έπειτα πήγαινε στην δεύτερη στήλη σου (εκεί που θέλεις να εισάγεις την φόρμουλα) και χρησιμοποίησε το function vlookup Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2007 Ακριβώς. Αυτό που ζητάς γίνεται με την εντολή VLOOKUP. Πάλεψε το, και αν δε βγάλεις άκρη (είναι λίγο περίεργο μέχρι να καταλάβεις την λογική) εδώ είμαστε.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papias Δημ. October 21, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2007 Οκ ευχαριστώ! Το έφτιαξα τελικά με VLOOKUP. Κάτι άλλο τώρα. Πως μπορώ να δίνω σε ένα κελλί μου (πχ C1) την τιμή YES / NO με βάση το αν ένα άλλο (A1) έχει την τιμή x ή ένα τρίτο (Α2) έχει τιμή y? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. October 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2007 Νομίζω και με την εντολή IF μπορείς να το κάνεις αυτό. Και φυσικά πάλι με την εντολή VLOOKUP (φτιάχνοντας τρίτη στήλη) αν είναι προκαθορισμένο το YES/NO για κάθε κελί. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. October 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2007 το παρακάτω θα σου επιστρέψει YES αν το A1=x ή/και το Α2=y, αλλιώς θα επιστρέψει NO =if(OR(A1="x";A2="y");"YES";"NO") Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papias Δημ. October 21, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2007 το παρακάτω θα σου επιστρέψει YES αν το A1=x ή/και το Α2=y, αλλιώς θα επιστρέψει NO =if(OR(A1="x";A2="y");"YES";"NO") Να'σαι καλά! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts