Jump to content

ADSL και τηλεφωνία. Τι συμφέρει?

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα.

Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το καλύτερο πακέτο για ADSL σε συνδυασμό με τηλεφωνία?

Πολύ σημαντικό να έχει χαμηλό κόστος στα κινητά αφου εκεί είναι το 95% των κλήσεων που κάνω.

Το Forthnet2play SoHo δίνει 24ΜΒps και καλές, κατά τη γνώμη μου, χρεώσεις με 25€ πάγιο. Φτάνει όμως τα 24MBps ή είναι ανάλογα τη περιοχή?

Υπάρχουν καλύτερες προσφορές στο ίδιο πάγιο?

Ευχαριστώ για κάθε πληροφορία

Καλημέρα.

Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το καλύτερο πακέτο για ADSL σε συνδυασμό με τηλεφωνία?

Δεν υπάρχει "το καλύτερο πακέτο", εξαρτάται από τις ανάγκες του πελάτη.

Πολύ σημαντικό να έχει χαμηλό κόστος στα κινητά αφου εκεί είναι το 95% των κλήσεων που κάνω.

Για τις κλήσεις προς κινητά καμία εταιρεία δεν έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Π.χ. η Forthnet χρεώνει (με ελάχιστη χρέωση 30"):

€0,1570 προς Cosmote, Vodafone

€0,1575 προς Vodafone

€0,1694 προς Wind/Q

Aν κάνεις πολλές κλήσεις προς κινητά, ίσως σε συμφέρει να βάλεις στο κινητό σου ένα πρόγραμμα συμβολαίου με πολλά λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα, και να μην καλείς κινητά από το σταθερό.

Από την άλλη, αν κάνεις πολλές σύντομες κλήσεις, ο ΟΤΕ δεν έχει ελάχιστη χρέωση, οπότε ίσως να σε συνέφερε (τιμοκατάλογος στο oteshop.gr)

Φτάνει όμως τα 24MBps ή είναι ανάλογα τη περιοχή?

Εξαρτάται από την απόστασή σου από το κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής σου, και την ποιότητα των καλωδίων.

Υπάρχουν καλύτερες προσφορές στο ίδιο πάγιο?

Στα €25 για Full LLU μαζί με τηλεφωνική γραμμή, δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά.

Αν πας σε FULL LLU τότε σε συμφέρει η voip τηλεφωνία.

Υπάρχουν διάφορες εταιρίες με διάφορα προγραμματα (αρκετά είναι και κλωνοι) όπου μπορείς να έχεις πολύ καλές τιμές κλήσεις.

Για παράδειγμα η voipwise.com έχεις δωρεάν κλήσεις σε Ελλάδα, δωρεάν μηνύματα σε Ελλάδα και κλήσεις σε κινητά Ελλάδας στα 0.04 (0.048 με φόρο).

Μπορείς να ρίξεις μια ματια εδώ : http://www.voipwise.com

Ή να πάρεις αρκετές πληροφορίες εδω: http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=160

Επίσης μπορείς να δεις τις θεωρητικές ταχύτητες που μπορείς να πιάσεις αν γνωρίζεις το download attunetion της γραμμής σου, εδώ:

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Κι για τέλος να σου προτείνω πως μπορείς να πας σε Netone.gr και hol.gr για να αρχή να κοιτάξεις.

Εγώ δεν σου προτείνω την Φορθνετ όπου είμαι χρήστης της εδώ και πολλά χρόνια, λόγω του ότι εχει πολύ γραφειοκρατία και μεγάλες καθυστερήσεις (μπορεί να σου πάρει πάνω απο 2 μήνες για ενεργοποίηση).

Για πολλές πληροφορίες μπορείς να κοιτάξεις φυσικά και εδώ: http://www.adslgr.com

...

Για παράδειγμα η voipwise.com έχεις δωρεάν κλήσεις σε Ελλάδα, δωρεάν μηνύματα σε Ελλάδα και κλήσεις σε κινητά Ελλάδας στα 0.04 (0.048 με φόρο).

Greece (Mobile) €0.120 €0.143 με ΦΠΑ :!:

http://www.voipwise.com/en/rates.html

Συγνώμη έκανα λάθος.

Σκεφτόμουν τις τιμές μιάς άλλης εταιρίας για τα μηνύματα.

Παρεπιμπτόντως για πραγματικά φτηνές κλήσεις σε κινητά σου συστήνω

http://www.justvoip.com/en/rates.html#letg

Με κόστος 0.08 ευρώ (0.095 με τον φόρο)

Και γω σκεφτομαι να μπω στο soho ειμαι ηδη χρηστης της 4νετ χωρις ιδιαιτερα προβληματα απο την προσφορα της 1/6/06 :p και ειμαι αναμεσα στο soho κ στη βοδαφον αλλα κοβω προς 4νετ .... να φυγω κ απτον (π)οτε

και λογω οτι η βοδαφον θελει 45/μηνα ή 50/μηνα (και καλα) αν κανω συνδεση κινητου

τι λετε>?

περιοχη θεσ/νικης

τ.κεντρο ροσταν με βγαζει.... μαρτιου με αλεξανδρειας οποιος ξερει

ευχαριστω

Ευχαριστώ παιδιά.

Βοηθήσατε!

Δεν ήξερα οτι ο ΟΤΕ δεν έχει ελάχιστη χρέωση στα κινητά!

Εκει που ήμουν σίγουρος για το Forthnet soho (μα γιατι να έχουν όλες ελάχιστη χρέωση?) τώρα δε ξέρω...

Περι voip και κλώνων δε κατάλαβα αλλά έτσι κι αλλιώς θέλω ολοκληρωμένο πακέτο οπως το soho.

Μάλλον θα περιμένω μερικούς μήνες ακόμα προτού βάλω DSL...

Ευχαριστώ παιδιά.

Βοηθήσατε!

Δεν ήξερα οτι ο ΟΤΕ δεν έχει ελάχιστη χρέωση στα κινητά!

Εκει που ήμουν σίγουρος για το Forthnet soho (μα γιατι να έχουν όλες ελάχιστη χρέωση?) τώρα δε ξέρω...

Περι voip και κλώνων δε κατάλαβα αλλά έτσι κι αλλιώς θέλω ολοκληρωμένο πακέτο οπως το soho.

Μάλλον θα περιμένω μερικούς μήνες ακόμα προτού βάλω DSL...

Δε θα κερδίσεις κάτι περιμένοντας μερικούς μήνες. Είναι καλή στιγμή για να βάλεις DSL. Oι τιμές είναι σε πολύ καλά επίπεδα, και δεν αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

Οι κλήσεις που κάνεις προς κινητά είναι κάτω από 30";

Εαν θέλεις να κρατήσεις τον ΟΤΕ, υπάρχει και το Shared LLU (π.χ. Forthnet ADSL με €21,50/μήνα).

Καλλιτερη λυση για την οικογενεια ειναι το cabletv της Vivodi. Σωθηκαμε εδω και 3 μηνες απο ολες της πλευρες,internet για ολα τα pc του σπιτιου τα τηλεφωνα 2 γραμμες, μια της φορητοτητας και μια δικια τους δουλευει και το φαχ, καλη και μεγαλη ταχυτητα αποτελεσμα να δουλευουν ολα τα pc πολυ καλα,η τζαμπατζοτηλεφωνια πολυ καλη σε σταθερα σε ολη την Ελλαδα,και τελος next generation iptv digital ωραια αποδοση να βαλουν και αλλα καναλια καλα θα ηταν,αλλα πρεπει να πεσουν οι τιμες στο videodemand γιατι δεν το βλεπω να παρουν τζιρο απο εδω.Ενημερωση απο το Pandora για ολα, τα ρυθμιζεις ολα στην τηλεφωνια και γενικα σε αλλα πολλα,e.billing οκ βλεπεις το λογαριασμο σου της 5 πρωτες μερες καθε μηνα, μεχρι που ερχετε η αποδειξη και με την αναλυτικη χρεωση.Εαν τελικα θα κρατηθει η τιμη το πολυ στα 45 ευρω το ανανεωνω για συνεχεια ευχαριστως.

Δε θα κερδίσεις κάτι περιμένοντας μερικούς μήνες. Είναι καλή στιγμή για να βάλεις DSL. Oι τιμές είναι σε πολύ καλά επίπεδα, και δεν αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

Οι κλήσεις που κάνεις προς κινητά είναι κάτω από 30";

Εαν θέλεις να κρατήσεις τον ΟΤΕ, υπάρχει και το Shared LLU (π.χ. Forthnet ADSL με €21,50/μήνα).

Οι κλήσεις προς κινητά που κάνω είναι γύρω στα 15-20".

Δε με πειράζει, όμως, να βάλω Full LLU (κι ας έχει ελ. χρέωση 30") αρκεί να ξέρω οτι θα μου δώσει άριστη ποιότητα στις κλήσεις, όπως του ΟΤΕ, και δε θα με κοροϊδέψει στη ταχύτητα.

Ενας φίλος έβαλε το πρόγραμμα των 39Ε της Forthnet και συναντά τεράστια προβλήματα στις κλήσεις - ακούγονται θόρυβοι στη συνομιλία, τον καλούν και δεν ακούγεται ο ήχος κλήσης κα. Ενώ το ίντερνετ που διαφημίζουν 24ΜΒs του φαίνεται λίγο καλύτερο από τη ταχύτητα 1024κ του connex που είχε παλαιότερα.

'Ισως να περιμένω μέχρι να απαντήσει στη προσφορά αυτή ο ΟΤΕ. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση θα βάλω το Shared LLU με 21.5Ε όπως είπες.

Οι κλήσεις προς κινητά που κάνω είναι γύρω στα 15-20".

Δε με πειράζει, όμως, να βάλω Full LLU (κι ας έχει ελ. χρέωση 30") αρκεί να ξέρω οτι θα μου δώσει άριστη ποιότητα στις κλήσεις, όπως του ΟΤΕ, και δε θα με κοροϊδέψει στη ταχύτητα.

Ενας φίλος έβαλε το πρόγραμμα των 39Ε της Forthnet και συναντά τεράστια προβλήματα στις κλήσεις - ακούγονται θόρυβοι στη συνομιλία, τον καλούν και δεν ακούγεται ο ήχος κλήσης κα. Ενώ το ίντερνετ που διαφημίζουν 24ΜΒs του φαίνεται λίγο καλύτερο από τη ταχύτητα 1024κ του connex που είχε παλαιότερα.

'Ισως να περιμένω μέχρι να απαντήσει στη προσφορά αυτή ο ΟΤΕ. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση θα βάλω το Shared LLU με 21.5Ε όπως είπες.

Αφού οι κλήσεις σου προς κινητά είναι κάτω από 30", και θέλεις την άριστη ποιότητα στη συνομιλία που έχει ο ΟΤΕ, κράτα τον ΟΤΕ για την τηλεφωνία και βάλε τώρα Shared LLU για το Internet, από Forthnet, HOL, Vodafone, Netone.

Σου ξαναλέω, δε χρειάζεται "να περιμένεις τον ΟΤΕ να απαντήσει", όσο και να τον περιμένεις δεν θα δώσει τώρα σύντομα έως 24Mbps με €21,50.

Εκτός και αν θέλεις να περιμένεις 2-3 χρόνια προτού βάλεις Internet.