deyan Δημοσιεύτηκε September 25, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 25, 2007 Πριν από ένα μήνα περίπου στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο έφτασε ένα από τα δεκάδες chain mails που όλοι χωρίς λόγο στέλνουν... Και ο τίτλος αυτού "Blacke it". Πολλοί ίσως ήδη να έχουν πέσει πάνω σε αυτό στις διαδικτυακές τους περιηγήσεις ή να το έχουν λάβει όπως και εγώ με mail. Τι είναι το Blackle; Όπως ισχυρίζεται το mail η Google κατασκεύασε την σελίδα αναζήτησής της με μαύρο φόντο με σκοπό την οικονομία σε ενέργεια! Μιας και οι χρήστες που επισκέπτονται το Google παγκοσμίως είναι εκατομμύρια με αυτό τον τρόπο υποτίθεται ότι εξοικονομούνται 750MW/h παγκοσμίως!! Και προτείνει σε όλους να χρησιμοποιούν αυτή τη σελίδα μιας και κάνει την ίδια δουλειά και εξοικονομεί και ενέργεια... Κάτι σαν τη φράση "Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια..." δλδ Έχοντας μια ιδέα για το πως λειτουργούν οι LCD οθόνες (καθώς επίσης μου δημιουργήθηκε και η εύλογη απορία γιατί το Google να μην έκανε αυτή την κίνηση στην κανονική του σελίδα αλλά αντ' αυτού έφτιαξε άλλη σελίδα με διαφορετικό εντελώς όνομα) το mail αυτό μου φάνηκε κάπως "ύποπτο". Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google (τι ειρωνία!) βρήκα ένα blog της ms που λέει γιαυτό. Όπως είχα και ο ίδιος φανταστεί μια LCD οθόνη καίει ακριβώς την ίδια ενέργεια ότι χρώμα και να απεικονίζει! (σε μια άλλη "έρευνα" διάβασα ότι καίει 0.25W παραπάνω μιας και τα μαύρα pixel χρειάζονται ρεύμα για να πολωθούν και να μπλοκάρουν το φως της λάμπας της οθόνης). Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο σε CRT οθόνες όντως υπάρχει μείωση της κατανάλωσης, αλλά πόσοι να είναι αυτοί που χρησιμοποιούν CRT οθόνες πια... ένα 10%? Πολύ λέω! Επίσης σε ένα ακόμα blog (το οποίο αναφέρει ότι είναι το επίσημο της Google και άμα θέλουμε το πιστεύουμε!) ξεκαθαρίζει ότι η Google δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτή την ενέργεια... Άρα αφού απορρίπτουμε το θέμα της κατανάλωσης ενέργειας και ίσως και την υποστήριξη της Google τι μένει; *** ακολουθεί προσωπική άποψη *** Κάποιοι επιτήδειοι κατασκεύασαν αυτή τη "μαύρη" σελίδα με σκοπό να πάρουν clicks από την επίσημη της Google και ίσως στη συνέχεια με διαφημίσεις ή με διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων να βγάλουν λεφτά... Εκτός εάν είναι τόσο αφελείς που όντως νομίζουν ότι αυτή τους η προσπάθεια εξοικονομεί ενέργεια... Λες και λύσαμε όλα τα ενεργοβόρα προβλήματα του πλανήτη και έμενε μόνο η ιστοσελίδα της Google να κάνει τη διαφορά....!! *** τέλος προσωπικής άποψης *** Το σίγουρο είναι ότι έχει βουίξει ο κόσμος με αυτό το Blackle, μέχρι και σε ένθετο κυριακάτικης εφημερίδας διάβασα γιαυτό...! Δυστυχώς πατώντας στην ημιμάθεια των πολλών αλλά και στις οικολογικές μας "ανησυχίες" δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση... Υ.Γ. Θα έλεγα "διαδώστε το νέο" αλλά σιχαίνομαι τα chain mail...! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jojo Δημ. September 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2007 pantws i mauri o8oni einai pio 3ekourasti, blepe autocad Παράθεση :lock: twitter.com/jojoGPS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deyan Δημ. September 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2007 Εγώ απλά έθιξα τους λόγους για τους οποίους το προωθούν οι οποίοι είναι όλοι ψευδείς... αν εσένα σε βολεύει το μάυρο τοτε δε σε εμποδίζει κανείς να το χρησιμοποιήσεις! Για εμένα πιο ξεκούραστο είναι να ρυθμίζω την οθόνη στο text mode ή το να έχω ένα πολύ ελαφρύ φωτισμό πίσω από την οθόνη, αλλά είναι αυτό το θέμα;! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cddaraa Δημ. September 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2007 Έχει και κάποια αναφορά στο pc magazine Σεπτεμβρίου γι αυτο το site.... Παράθεση Ooooooooooooh Campione!The One and Only We're Liverpooooooooooooool They say our days are numbered, we're not famous anymore But scousers rule the country like we've always done before Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ipparxos Δημ. September 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2007 Έχει και κάποια αναφορά στο pc magazine Σεπτεμβρίου γι αυτο το site.... Και; Το υποστήριζε σαν ιδέα; Παράθεση Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deyan Δημ. September 27, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2007 Ναι θα ήθελα και εγώ πολύ να μάθω τι αναφέρει το pc mag... Πάω στοίχημα ότι το επικροτεί... Αν ναι θα τρελαθώ!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cddaraa Δημ. September 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2007 Έκανα λάθος τελικά δεν το αναφέρει το pc mag αλλά το ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου...(τα είχα μαζί πάνω στο γραφείο μου) το αναφερεί σαν μικρό νεο και απλά κάνει ενα σχόλιο με τις τότε πυρκαγιες Παράθεση Ooooooooooooh Campione!The One and Only We're Liverpooooooooooooool They say our days are numbered, we're not famous anymore But scousers rule the country like we've always done before Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectons Δημ. November 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2007 deyan έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο ! To blackle είναι όντως η απάτη της χρονιάς !!! Και η πλάκα είναι ότι σοβαρά sites και ελληνικά και ξένα το πίστεψαν! Διαβάστε και εδώ! Παράθεση Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blamis Δημ. November 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2007 Ωραίος και έξυπνος καλά έκανες και το είπες;)!!!είναι πολύ απαταιώνες την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα στη γη να πάνε να βγάλουν χρήματα:mad::wacko:!!:Xέλεος ποια!!!όλοι σε αυτη τη γη:mad:!!! Παράθεση Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S !!! ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kinitakias Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 και οχι μονο το πιστεψαν αλλα εχουν γραφτει και αρθρα στον ελληνικο τυπο... :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts