Jump to content

Ενίσχυση λήψης σήματος wifi

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Χτες ενεργοποιήθηκε το ConnX ενός κολλητού (μένει και στον πάνω όροφο), και επειδή το πήραμε μαζί, θα μοιράσουμε το bandwidth. Το έχει στημένο αυτός στον 3ο όροφο, εγώ είμαι στον 2ο. Τα δωμάτιά μας είναι ακριβώς το ένα πάνω από το άλλο. Αυτός έχει φορητό με ενσωματωμένη κάρτα wifi (με centrino επεξεργαστή), και γω πήρα μια φτηνιάρα wifi κάρτα b/g της gigabyte (αυτή http://www.gigabyte.com.tw/Products/Communication/Products_Spec.aspx?ProductID=970). Δοκιμάζοντας χτες, βρήκα το δίκτυό του, έβαλα το password και συνδέθηκα στο 1mbit με κακή ποιότητα σήματος (όπως έλεγε). Καλώδιο ethernet δεν παίζει να ρίξουμε από το 1 παράθυρο στο άλλο.

Σκέφτομαι να πάρω (για μένα) μια κεραία καλύτερη, πχ 9dbi, 12,15... δεν γνωρίζω καν αν αυτό είναι υπερβολικό ή εντελώς λάθος προσέγγιση. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Panasonic GD70, Ericsson GF768, Panasonic GD30, Nokia 3210, Ericsson T18s, Panasonic GD92, Ericsson R320s, Nokia 6210, Ericsson T65i, SE T300i, SE K700i, Siemens SX1, Nokia 7610, Siemens SX1 Music Edition, SE J210i, Sendo X, Qtek 8500, Nokia 6021, HTC Touch Cruise, HTC HD2, LG Optimus 4X HD, HTC One M7, HTC One M9, HTC 10, Xiaomi Mi8 Lite

Εγώ έχω συναντήσει περίπτωση σαν τη δική σου (το ένα δωμάτιο ακριβώς πάνω από το άλλο) και είχε full σήμα. Δοκιμάστε να αλλάξετε θέση στο router.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Ναι, αλλά εγώ δεν έχω full σήμα. Έχω 1/5, σπανιότατα 2/5 και κατεβάζω με 12-13kb/sec. Έχουμε το connx 786, θα έπρεπε να να βλέπω άντε κάτω από το μισό. Ο κολλητός επάνω (αν δεν συνδεθώ εγώ) κατεβάζει με 70άρες. Εγώ να μην έχω κάνα 25άρι;

Και θέση στο ρούτερ αλλάξαμε, έχουμε φέρει γύρα και τα 2 σπίτια, αλλά η καλύτερη θέση (αυτή που με κάνει disconnect τις λιγότερες φορές) είναι το ρουτερ από πάνω από το pc μου, δηλαδή όπως είναι τώρα.

Λέτε με καμιά καλύτερη κεραία να μη δώ προκοπή; Καμιά άλλη ιδέα;

Panasonic GD70, Ericsson GF768, Panasonic GD30, Nokia 3210, Ericsson T18s, Panasonic GD92, Ericsson R320s, Nokia 6210, Ericsson T65i, SE T300i, SE K700i, Siemens SX1, Nokia 7610, Siemens SX1 Music Edition, SE J210i, Sendo X, Qtek 8500, Nokia 6021, HTC Touch Cruise, HTC HD2, LG Optimus 4X HD, HTC One M7, HTC One M9, HTC 10, Xiaomi Mi8 Lite

Είναι λίγο μάπα η κάρτα,ειχα ένα παρόμοιο μοντέλο και δεν δούλευε σωστά ουτε οταν το ΑΡ ήταν στο ιδιο σπίτι σε απόσταση 10 μέτρων.

Ή θα βρεις εξωτερική κεραία για να βελτιωθούν τα πράγματα ή κάτι σαν αυτο : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616334

που έβαλα εγώ και όλα οκ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω κάτι τέτοιο...

• 1 month later...
Εχω μια usb καρτα στο φορητο(Edimax EW-7317) υπαρχει καποιος τροπος/πατεντα να βελτιωσω την ληψη της?
Υπογραφή....

• 4 weeks later...

Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε να αγοράσουμε usb adaptor τα οποία απλά ''κουμπώνουν'' πάνω στο pc. Να προτιμάτε αυτά που έχουν εξωτερικό καλώδιο προέκταση κάτι που βελτιώνει πολλές φορές στο διπλάσιο το σήμα της σύνδεσης.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Netgear και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Επειδή το ρούτερ είναι σε περίεργο σημείο δοκίμασα ΄''κουμπώσω'' το usb απευθείας χωρίς το καλώδιο επέκτασης που είχε στην συσκευασία με αποτέλεσμα να δω σημαντική διαφορά στο σήμα.Οπότε καλύτερα 5 ευρώ παραπάνω και ένα αξιόπιστο μηχάνημα....

Τελικα αλλαξα την καρτα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Πηρα αυτην την καρτα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616426 .Την προτεινω ανεπιφυλακτα
Υπογραφή....

• 2 weeks later...
πείτε ό,τι θέλετε, στα δίκτυα υπολογιστών σαν την ενσύρματη σύνδεση δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ :cool:

καλα δεν το συζητω εχω παιδευτει αρκετα με τα ασυρματα ακομα και σε μια απλη adhoc ποτε ετσι ποτε γιουβετσι.:lol:.Θελει υπομονη και επιμονη το σπορ για να εχεις αποτελεσματα

Υπογραφή....