Jump to content

Ψηφιοποίηση Φωτογραφιών

Xourxoulitsos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

So, όλοι έχουμε πάκους (at least) φωτογραφιών, και φαντάζομαι οι περισσότεροι θέλουμε να τις διατηρήσουμε, να τις κατηγοριοποιήσουμε etc. (πέρα από αυτές που θέλουμε να κάψουμε).

Ποιος ο καλύτερος τρόπος για να περάσουμε πολλές φωτό σε υπολογιστή, ειδικά όταν δεν υπάρχουν τα αρνητικά?

Απ'όσο ξέρω σε φωτογραφείο δε συμφέρει με τίποτα.

Προσωπικά έχω πολυμηχάνημα με scanner, αλλά θα πάρει αιώνες να περνάω μία-μία τις φωτό.

Από την άλλη, στη δουλειά έχουμε πολυμηχάνημα με feeder, που μπορείς να βάζεις ανά 50, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το πολυεμπιστεύομαι να μην τις...μασήσει :p

Άρα που καταλήγουμε? Έχετε καμιά ιδέα? Έριξα μια γρήγορη ματιά στο πλαίσιο και είδα ότι υπάρχουν scanners ειδικά για τέτοιες δουλειές. Αλλά το να αγοράσω μόνο και μόνο γι'αυτό χλωμό. Υπάρχουν κάπου να ενοικιάζονται ή κάπου που να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις?

Anywayz, αν έχετε καμιά καλή ιδέα please share!

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Με ενδιαφερει το θεμα και εμενα τοσο οταν ΔΕΝ υπαρχουν αρνητικα οσο και οταν υπαρχουν.

Κοινως ψαχνω για κατι που να σκαναρει και 1-1 τις παλιες φωτος και με τα αρνητικα. Ειδα τις epson κατι μοντελα μερικα αρκετα ακριβα. Δεν ξερω αν κανει δουλεια της canon ή αν εχει να προτεινει καποιος κατι οχι απαραιτητα εντελως οικονομικο αλλα σε καπως ""βατη"" τιμη που να πιανει μια αρκετα καλη ποιοτητα στην ψηφιοποιηση και να μην χαλαει ευκολα κοινως να ναι καπως αξιοπιστο.

thx, εκ των προτερων !!

voila η λύση στο πρόβλημα σου Χούρχου.. :rolleyes:

Δουλεύει και με CRT :p ?

Φοβάμαι ότι θα τις μασήσει, είναι για Α4 σελίδες όχι φωτό, καταλαβαίνεις :O

γιατι δεν πας να παρεις ενα καλο σκανερ;;

οσες φωτογραφιες και να εχεις,αν κανεις λιγες λιγες την μερα,δεν μπορει ,σε κανα μηνα το πολυ θα τις εχεις σκαναρει..χωρια που μεχρι να βρεις καποια λυση που να σε βολευει απο εδω,ο μηνας θα εχει περασει..

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Σωστά, αλλά δε βιάζομαι...απλά ήθελα να κάνω ένα brainstorming, μπας και έχει βρει κανείς καμιά λύση. Να αγοράσω scanner αυτή τη περίοδο δεν παίζει, το ταμείον είναι μείον :p

ε τοτε μεχρι να εγκριθει ο νεος προυπολογισμος σου,οτι φωτογραφια βγαζεις (οχι ψηφιακη,εκει τα πραγματα ειναι πιο απλα) σκαναρε την με το πολυμηχανημα που ηδη διαθετεις για να μην μαζευτουν μετα πολλες
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• 6 years later...
υπάρχει περίπτωση ένα απλό πολυμηχάνημα να καταστρέψει την φωτογραφία κατά την σάρωση? Μιλάω για την περίπτωση παλαιών φωτογραφιών

υπάρχει περίπτωση ένα απλό πολυμηχάνημα να καταστρέψει την φωτογραφία κατά την σάρωση? Μιλάω για την περίπτωση παλαιών φωτογραφιών

Οχι,δεν παιζει τετοια περιπτωση.Ενα πολυμηχανημα σαρωνει την φωτογραφια απλως με μια δεσμιδα φωτος.Δεν εκπεμπει θερμοτητα ή ακτινες Χ ή κατι αλλο που μπορει να καταστρεψει μια φωτογραφια.Ο ευκολοτερος και οικονομικοτερος τροπος για την ψηφιοποιηση παλιων φωτογραφιων ειναι με πολυμηχανημα η scanner.Ουτε αρνητικα χρειαζεται,ουτε να πληρωνεις σε φωτογραφειο.Εγω ψηφιοποιησα το καλοκαιρι ολες τις παλιες φωτογραφιες που υπηρχαν στο σπιτι με το hp πολυμηχανημα μου.Οσες ηταν σε αλμπουμ τις σκαναρα οπως ηταν μεσα στο αλμπουμ,ενω οσες ηταν χυμα τις εβαζα τεσσερις-τεσσερις πανω στο τζαμι του scanner ,τις σκαναρα μαζικα και επελεξα απο το λογισμικο του πολυμηχανηματος η καθε φωτογραφια να αποθηκετεται σε ξεχωριστο αρχειο.Τωρα βρισκονται ολες μεσα στον σκληρο δισκο του υπολογιστη σε αψογη αναλυση.Η ολη διαδικασια για περιπου 400 φωτογραφιες μου πηρε περιπου 5 μερες σκαναροντας απο 2 ωρες για καθε μερα.