Jump to content

Samsung SGH-i550

akis_k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://images.intomobile.com/wp-content/uploads/2007/09/samsung-i550-announced.jpg

Smart and GPS-enabled Samsung i550

And another reinforcement to Samsung's line-up, rumored to arrive either late in 2007 or early in 2008, is a smartphone - the Samsung i550, running S60 platform and coming with 3G connectivity, as well as HSDPA for faster data. But the best thing about the i550 is its GPS department.

Δείκτης SAR:

0.645 W/kg

Edited by gianpithio
Update

http://www.gsmarena.com/samsung_i550_gps_smartphone-news-288.php

Αλλά μην παίρνετε πολλές ελπίδες, η samsung κάθε 6μηνο ανακοινώνει ένα s60 smartphone και δεν το βγάζει ποτέ απ ότι ξέρω :p.

καλα αμα βγει εγω θα παω στο διαστημα για να βρω νεο πλανητη.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 2 months later...

:) Review & Photos: MobileBurn.com

http://img99.imageshack.us/img99/7453/i550ea1.jpg

πολυ ωραιο σε μαυρο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 3 weeks later...

:) Full Review: Smape.com

http://img160.imageshack.us/img160/9566/img1798be9.jpg

Camera

http://img160.imageshack.us/img160/3002/cameralz9.jpg

Menu

http://img160.imageshack.us/img160/6196/menufi0yx6.jpg

• 1 month later...
Και εγώ το σκευτόμουν σοβαρά όταν το είχα πρωτοδεί αλλά δεν θα περιμένω και 1 χρόνο για το κινητό!Γι'αυτό πήρα αυτό στο avatar μου...Επίσης το touch joystick τι το ήθελαν?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Είμαι μεταξύ του N82 και του i550 το οποίο εμφανισιακά μου αρέσει πολύ περισσότερο από το N82, ρόλο επίσης θα παίξει και το SAR του αλλά φαίνεται πως κανείς δεν γνωρίζει τίποτε ουσιαστικό εκτός από κάποια preview videos στο Δίκτυο, ορισμένες τιμές από Ιταλία, κάποια αναφορά της συσκευής σε Ελληνικό δίκτυο χονδρικής (μάλλον..) - μου κάνει εντύπωση αυτή η σιγή, κρίμα για την Samsung (που δεν το αναφέρει πουθενά).

Παρ' όλα αυτά λέω να περιμένω λίγο ακόμα - ύστερα την έκανα για N82 :p

Υ.Γ.

touch-joystick! πράγματι! αν και μου θυμίζει περισσότερο το αρχαίο track-ball των παλιών laptops (για όσους το θυμούνται)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Γύρω στα 450 παίζει η τιμή του?Πήγαινε καρφί για Ν82?Γιατί να περιμένεις ένα χειρότερο μοντέλο?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Η τιμή του εξαρτάται, από 250-330 euro από ότι φαίνεται προς το παρόν (για εμάς εδώ δεν ξέρω τίποτα), το SAR του τώρα που ξεψαχνίζω το θέμα, από FCC (Αμέρικα) το δίνουν στα 0.32 για το κεφάλι και 0.41 για το σώμα.

Απλά μου αρέσει οπτικά πολύ, αρκεί να διασταυρώσω και από αλλού το SAR του για την Ευρώπη φυσικά.

Τώρα σαφώς σύγκριση μεταξύ των δυο συσκευών δεν υπάρχει, το N82 είναι top-gun αλλά τούτο εδώ με έχει κερδίσει ως design τουλάχιστον + ότι έχει Symbian και GPS, και 3.1MP camera, καλύτερη από τα 2MP που έχω τώρα στο N71 μου, οπότε το βρίσκω ενδιαφέρον.

Θα δούμε ...

Τόσο καλή τιμή?Που το ξέρεις?Και 0,45 SAR να έχει σιγά!Εδώ πολλά έχουν το 1,1 για πλάκα!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν το ξέρω, βλέπω σε διάφορα Ιταλικά sites κάποιες προτεινόμενες τιμές και απλά υποθέτω (για αυτό είπα "από ότι φαίνεται προς το παρόν" στο προηγούμενο μήνυμα), ύστερα μην ξεχνάς ότι η κάμερα του είναι χαμηλής απόδοσης σε σχέση με άλλα θηρία όπως N82, K850 τα οποία καλείται να ανταγωνισθεί κτλ..

Μην κάνεις το τεράστιο λάθος να το συγκρίνεις με το Κ850.Το i550 είναι symbian,έχει GPS,2,6 ίντες οθόνη κ.τ.λ.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Μην κάνεις το τεράστιο λάθος να το συγκρίνεις με το Κ850.Το i550 είναι symbian,έχει GPS,2,6 ίντες οθόνη κ.τ.λ.

Τα ξέρω όλα αυτά ;) απλά οι περισσότεροι μένουν στο θέμα της κάμερας (άντε και του GPS) φίλε μου καθώς τα υπόλοιπα για αυτούς είναι "ψηλά" γράμματα.

Τώρα, αν με προβληματίζει κάτι στην συσκευή, είναι μόνο το track-ball της, διότι αν η υλοποίηση του ακολουθεί τα track-ball των παλιών laptops μετά από κάποιο διάστημα χρήσης θα παρουσιάσει προβλήματα συγκεντρώνοντας σκόνη, και άλλες ακαθαρσίες που συν το χρόνο θα εμποδίζουν την ομαλή κίνηση του (εκτός βέβαια και αν μπορεί να αφαιρεθεί ώστε να καθαριστούν οι σένσορες-ροδέλες κίνησης) -φυσικά δεν ξέρω τι τεχνολογία ακολουθεί αυτό το σύστημα, οπότε απλά εικάζω από την προσωπική εμπειρία μου με laptops του 1992-1994, όπου αυτού του είδους οι μηχανισμοί ήταν πολύ της μόδας ;)

Υ.Γ.

Λοιπόν, μόλις πέρσι σε μια χοροεσπερίδα κάθισε στο τραπέζι μου, τυχαία ένας τύπος που είχε Symbian κινητό και χρησιμοποιούσε το WiFi της συσκευής του, τελικά κουβέντα στην κουβέντα (δεν είχε υπόψη του το N71 μου οπότε του έκανε εντύπωση) έμαθα πως ήταν προγραμματιστής Η/Υ και έτσι το χρησιμοποιούσε στο δίκτυο της εταιρίας του! Η δε βραδιά κύλησε με συζητήσεις περί Πληροφορικής! -διότι η χοροεσπερίδα απεδείχθη ανιαρότατη και αγένεια να φύγεις από τους πρώτους :D

Το Ν82 είναι κορυφαίο,αλλά αν θες κάτι οικονομικότερο με πολύ καλή κάμερα θα μπορούσες να κοιτάξεις τα Sammy G600-G800.Πάντος για να μην είμαστε off-topic θα μπορούσες να ανοίξεις ένα θέμα στους διαξιφισμούς.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν είμαστε off-topic, το θέμα αυτό αν είχε φωνή θα μας ευχαριστούσε που το ανασύραμε από την λήθη του MyPhone Server ;)

Τώρα σύγκριση μεταξύ των συσκευών όπως εξήγησα (N82=Top-Gun κτλ) δεν υφίσταται (συνεπώς προς τι το flame; ), μου αρέσει οπτικά το SGH-i550 και προτίθεμαι να το περιμένω, επίσης και οι βελτιώσεις του σε σχέση με το τωρινό μου κινητό ευπρόσδεκτες είναι, απλά πράγματα.

Φυσικά προβληματίζομαι για το track-ball του, γιατί έχω laptops με δ' αυτό και ελπίζω σε μια καλή σύγχρονη υλοποίηση του από την Samsung, δίχως τα ελαττώματα του παρελθόντος.

Τίποτε περισσότερο από αυτά, φίλε μου - όταν και αν τελικά το αποκτήσω (καινούργιο από Ελλάδα) ελπίζω να μπορέσω να σας γράψω τις εμπειρίες μου..

Ως τότε λοιπόν, εν αναμονή :)

ΟΚ.Το θέμα είναι πότε θα έρθει...Ελπίζω(και πολύ περισσότερο εσύ φαντάζομαι)να μην αργήσει η κυκλοφορία του στην Ελλάδα και να είναι σε καλή τιμή,όπως όλα δείχνουν.Πάντως αυτή η χαμηλή τιμή με κάνει λίγο καχύποπτο για το track-ball κυρίως(όπως έχεις αναφέρει και εσύ)κυρίως.Μπορεί όμως το track-ball νε είναι μια χαρά και να έχει προβλήμτα στο λογισμικό ή οπουδήποτε αλλού...Ποιος ξέρει...Υπομονή ώσπου να έρθει Ελλάδα.Μετά αν ακόμα σε ενδιαφέρει,πήγαινε δες το από κοντά σε κάποιο κατάστημα και αποφάσισε.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Πιστεύω πως είναι το Ν73 με πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά.Αν και σε εμφάνιση θυμίζει SE κάπως...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Να και το Review του από το MobileReview:

http://www.mobile-review.com/review/samsung-i550-en.shtml

Σε γενικές γραμμές το θάβει, ειδικά όσον αφορά το GPS του αν ισχύουν αυτά που διάβασα, καλά κάνουν καθώς το feature αυτό καταντά ουσιαστικά άχρηστο ή τέλος πάντων αναξιοποίητο καθώς είναι απαράδεκτο ο GPS δέκτης να μην συνεργάζεται με κανένα άλλο GPS software εκτός από εκείνο που προσφέρει η Samsung το οποίο μάλιστα είναι αφενός (καρά)Trial έκδοση και αφετέρου χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.. -το μόνο ακόμα software που κατάφερε λέει να δει το GPS του κινητού ήταν το Google Maps αλλά και αυτό είχε σοβαρά προβλήματα μαζί του.. κρίμαααα...

Η μαζική κυκλοφορία του τοποθετείται προς το τέλος του Ιανουαρίου και η τιμή του από 350 ως 400 ευρό, οπότε με άλλα 100-200+/- ευρό αγοράζει κανείς το N82 και κλείνει το θέμα..

Αυτά..

:(

*Αξίζει να αναφέρω τέλος, πως ο χάρτης για την Ελλάδα της Navigon (με την οποία αποφάσισε να συνεργαστεί η Samsung) συμπεριλαμβάνεται σε εκείνον της Ανατολικής Ευρώπης και καλύπτει το 36% της Ελληνικής επικράτειας, το δε κόστος αγοράς του κυμαίνεται στα 69 euro! -οπότε αν θέλετε GPS πρέπει να συνυπολογίσετε +69 στην τελική τιμή της συσκευής δεδομένου ότι άλλες λύσεις software από ότι λέει το review δεν δουλεύουνε! :(

(για περισσότερα δείτε εδώ https://samsung.navigon.com)

Υ.Γ.

Πάντως δεν το αποκλείω ακόμα μέχρι να δω την ελληνική τιμή ...

Με 200 ευρώ παίρνεις το Ν82,αλλά δεν είναι και λίγα χρήματα!Όποιος θέλει καλό GPS θα πάει σε WM και όχι στο i550,το ποίο νομίζω γίνεται το φθηνότερο κινητό με ενσωματωμένο δέκτη GPS.Δεν είναι και άσχημη λύση...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Και τα επίσημα specifications http://www.samsung.com/ph/products/gsm/gsm/sgh_i550w.asp?page=Specifications, από SAR στα 0,679 (0,68) :)

• The title was changed to Samsung SGH-i550