philos Δημοσιεύτηκε July 20, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 20, 2007 Γεια χαρά! Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα γράμματα τύπου post restant. Δηλαδή γράμματα τα οποία τα αφήνεις στο ταχυδρομείο και πάει να τα παραλάβει ο παραλήπτης με τη ταυτότητά του. - Καταρχήν πως δηλώνω σε έναν φάκελο ότι είναι post restant; - Ο αποστολέας συμπληρώνει υποχρεωτικά τα στοιχεία του; - Ο παραλήπτης ειδοποιείται από το ταχυδρομείο ότι υπάρχει γράμμα στο ταχυδρομείο γι' αυτόν; - Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν πάει να πάρει το φάκελο, αυτός μένει στο ταχυδρομείο ή επιστρέφεται στον αποστολέα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; - Παίζει τίποτα με α' προτεραιότητα σε αυτού του τύπου γράμματα; Γενικά, όποιος έχει στείλει ποτέ Post restant θα ήθελα να με διαφωτίσει. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xabai Δημ. July 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2007 1ον)Το p.r πρέπει να το γράφει έξω από το φάκελο ο αποστολέας 2ον)Τα ελ.τα δεν ειδοποιούν κανέναν Αυτά γνωρίζω και να ξέρεις ότι τα θέμα είναι και στην υπευθυνότητα των υπαλλήλων... Παράθεση :cry: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philos Δημ. July 20, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2007 1ον)Το p.r πρέπει να το γράφει έξω από το φάκελο ο αποστολέας 2ον)Τα ελ.τα δεν ειδοποιούν κανέναν Αυτά γνωρίζω και να ξέρεις ότι τα θέμα είναι και στην υπευθυνότητα των υπαλλήλων... Ρώτησα σήμερα στο ταχυδρομείο ''της γειτονιάς'' μου αν στέλνουν ειδοποίηση και μου είπε η υπάλληλος εκεί ότι δεν μπορεί να μου απαντήσει με βεβαιότητα καθώς άλλα ταχυδρομεία στέλνουν και άλλα όχι [στο συγκεκριμένο που ρώτησα μου είπαν πως αυτοί στέλνουν ειδοποίηση]. Πήρα και τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών των ΕΛΤΑ και μου είπαν πως στέλνουν [αν και η κοπέλα που απάντησε μάλλον δεν ήταν και πολύ σίγουρη :blink: ]. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. July 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2007 post restant? στείλτο συστημένο,ίδιο πράγμα Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. July 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2007 post restant? στείλτο συστημένο,ίδιο πράγμα Πιο ασφαλές είναι με post restant... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philos Δημ. July 20, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2007 Πιο ασφαλές είναι με post restant... Αυτό είναι το θέμα... Με συστημένο ακούω συνέχεια περιπτώσεις όπου αν λείπει ο παραλήπτη απουσιάζει, υπογράφει κάποιος άλλος από το σπίτι και το παίρνει [απαράδεκτο κατ' εμε, μα καλά τί συστημένο είναι τότε; :confused: ]. Γι αυτό προτειμώ το post restant για αυτή τη περίπτωση [όπου θα πρέπει να πάει ο ίδιος ο παραλήπτης με ταυτότητα], αλλιώς ήξερα να το στείλω και σαν απλό γράμμα.. Το θέμα είναι η ειδοποίηση [δε μπορώ να ειδοποιήσω εγώ ας πούμε :O ] και τι γίνεται σε περίπτωση που δεν πάει να το πάρει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. July 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2007 Για να παραλάβει κάποιος άλλος ένα συστημένο σημαίνει ότι έχει υπογραφή του παραλήπτη στο ειδοποιητήριο και την ταυτότητά του μαζί. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. July 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2007 Για να παραλάβει κάποιος άλλος ένα συστημένο σημαίνει ότι έχει υπογραφή του παραλήπτη στο ειδοποιητήριο και την ταυτότητά του μαζί. μπα δίκιο έχει, αν σε ξέρει ο ταχυδρόμος μπορείς να πάρεις και συστημένο του γείτονα αν λείπει διακοπές π.χ. Ακόμα και στην Αγγλία το κάνουν αυτό συχνά Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. July 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2007 Για να παραλάβει κάποιος άλλος ένα συστημένο σημαίνει ότι έχει υπογραφή του παραλήπτη στο ειδοποιητήριο και την ταυτότητά του μαζί. ffs στην Ελλάδα ζεις... Ο ταχυδρόμος που φέρνει τα γράμματα 20 χρόνια τώρα και σε γνωρίζει προσωπικά είναι δυνατόν να μη το δώσει στη μάνα σου ή στη γυναίκα σου; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. July 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2007 To post restant είναι ουσιαστικά ταχυδρομική θυρίδα. Αν δειτε στα ταχυδρομεία έχει 'γραμματοκιβώτια' που τα ανοίγει όποιος έχει το κλειδί της θυρίδας. Τα γραμμά παραμένει εκεί μέχρι να το πάρει ο ιδιοκτήτης. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
InsertCoinToJoin Δημ. July 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2007 To post restant είναι ουσιαστικά ταχυδρομική θυρίδα. Αν δειτε στα ταχυδρομεία έχει 'γραμματοκιβώτια' που τα ανοίγει όποιος έχει το κλειδί της θυρίδας. Τα γραμμά παραμένει εκεί μέχρι να το πάρει ο ιδιοκτήτης. με τις λιγες γνωσεις μου... αλλο ταχυδρομικη θυριδα ακα P.O. Box και αλλο post restant που απλα παραμενει εκει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philos Δημ. July 23, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2007 Επειδή μάλλον δε με καλύπτει η υπηρεσία του post restant [καθώς ο παραλήπτης δεν ειδοποιείται με κάποια ειδοποίηση από το ταχυδρομείο], σκέφτομαι να το στείλω σαν δέμα. Τι παίζει σε αυτή τη περίπτωση; Ειδοποίηση απ' όσο ξέρω λαμβάνει σίγουρα. Μόνο ο αναφερόμενος παραλήπτης μπορεί να το παραλάβει από το ταχυδρομείο με τη ταυτότητά του έτσι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. July 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2007 Nai. Tou rxetai eidopoihsh spiti oti exei dema kai paei kai to paralamvanei me thn epideiksh ths astynomikhs tou taytothtas. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. July 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2007 To post restant είναι ουσιαστικά ταχυδρομική θυρίδα. Αν δειτε στα ταχυδρομεία έχει 'γραμματοκιβώτια' που τα ανοίγει όποιος έχει το κλειδί της θυρίδας. Τα γραμμά παραμένει εκεί μέχρι να το πάρει ο ιδιοκτήτης. Σωστός....το post restante είναι ταχυδρομική θυρίδα και τπτ άλλο...:happy: http://en.wikipedia.org/wiki/Poste_restante Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philos Δημ. July 23, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2007 Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με ταχυδρομείο πέρα από απλά γράμματα με κλασσικό γραμματόσημο και τσαφ μέσα στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς [τα οποία και να μη φτάσουν δε με ένοιαζε - κάτι διαγωνισμών ήταν :p ], θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το τί και πώς. Θέλω να στείλω ένα γράμμα σε δέμα που: - Να ειδοποιηθεί ο παραλήπτης ότι πρέπει να το λάβει από το ταχυδρομείο που έχω ορίσει εγώ, όχι τηλεφωνικά αλλά με ταχυδρομική ειδοποίηση. - Να είναι Α' προτεραιότητας - επείγον [δλδ να ειδοποιηθεί εντός 1-2 εργάσιμων ημερών νομίζω] - Να μπορεί να το λάβει με τη ταυτότητά του ο ίδιος από το ταχυδρομείο και κανένας άλλος από το ταχυδρομείο με την όποια εξουσιοδότηση [ok λίγο δύσκολο να γίνει αυτό αλλά δε πειράζει και να μη γίνεται]. - Να παραμείνει στο ταχυδρομείο μέχρι 4 μέρες από τη μέρα ειδοποίησης και μετά να επιστραφεί στον αποστολέα [σε περίπτωση που δεν πήγε να το παραλάβει ο παραλήπτης]. - Να μη πληρώσει τίποτα ο παραλήπτης Τι γράφω έξω από το φάκελο για να γίνουν τα παραπάνω; [ όσα γίνονται δλδ] Πρέπει να έχω και τη ταυτότητά μου μαζί ως αποστολέας; thanks για τις απαντήσεις! :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
InsertCoinToJoin Δημ. July 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2007 Σωστός....το post restante είναι ταχυδρομική θυρίδα και τπτ άλλο...:happy: http://en.wikipedia.org/wiki/Poste_restante ρε θα με τρελλανετε! δινετε link απο wikipedia και δεν το διαβαζετε το post restant ΔΕΝ είναι ταχυδρομική θυρίδα στο λινκ που εδωσες λεει... Poste restante is a service where the post office holds mail until the recipient calls for it. It is a common destination for mail for people who are visiting a particular location and have no need, or no way, of having mail delivered directly to their place of residence at that time. η ταχυδρομικη θυριδα ειναι αλλο... θα στο δωσω και με wikipedia αφου θελεις... http://en.wikipedia.org/wiki/Po_box A post office box (often abbreviated P.O. Box or PO Box) is a uniquely-addressable lockable box located on the premises of a post office station αλλο το ενα αλλο το αλλο! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ταχυδρομικη θυριδα για να σου στειλουνε η να στειλεις Post Restant! simple as that! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philos Δημ. July 24, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2007 Πώς συμπληρώνουμε το φάκελο του δέματος έξω; Πάνω αριστερά τα στοιχεία αποστολέα και κάτω δεξιά του παραλήπτη όπως στο γράμμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisk Δημ. July 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 Πρώτον χαλάρωσε..και δεύτερον εννοούσα ότι πρακτικά λειτουργεί σαν ταχυδρομική θυρίδα για το φίλο που ρώτησε...:ninja::ninja: Στην τελική το θέμα μας είναι πρακτικό κι όχι θεωρητικό...:confused: Παράθεση this is how we do... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jreed19690515 Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Πρώτον χαλάρωσε..και δεύτερον εννοούσα ότι πρακτικά λειτουργεί σαν ταχυδρομική θυρίδα για το φίλο που ρώτησε...:ninja::ninja: Στην τελική το θέμα μας είναι πρακτικό κι όχι θεωρητικό...:confused: Παιδιά άσχετο, αλλά έχω πρόβλημα με συνδρομές περιοδικών εξωτερικού ( από Αμερική, Amazon). Μένω σε επαρχιακή κωμόπολη και λαμβάνω τα μισα τεύχη.Η κατάσταση στα ΕΛΤΑ είναι απαράδεκτη και άκρη δεν βρίσκω.Θέλω τη γνώμη σας εάν θα βοηθούσε η ενοικίαση ταχυδρομικής θυρίδας και πόσο κοστίζει. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts