Jump to content

Το D-link 2100AP σαν repeater,

Κοινοποίηση

Recommended Posts

πως δουλεύει;

Με λίγα λόγια...:) ,

Υπάρχει το router το οποίο είναι ένα 3com adsl wireless 11g firewall. (με κωδικό πρόσβασης wpa/wpa2)

Το σήμα που λαμβάνω απο το παραπάνω, δεν με καλύπτει σε κάποια σημεία του σπιτιού.

Έχω το access point d-link 2100, το οποίο προσπάθησα να το βάλω να δουλέψει σαν repeater όμως δεν βλέπω τα 2 "ίδια" ssid που λογικά θα έπρεπε.

Όταν επιλέγω να κάνω repeater το 2100 της d-link, επιλέγω να είναι στο ίδιο κανάλι με αυτό της 3com και να έχει το ίδιο ssid.

Τι δεν κάνω σωστά; :wacko:

Επίσης, σε περίπτωση που δεν γίνεται να δουλέψει αυτό που θέλω με αυτόν το τρόπο, υπάρχει άλλος ώστε να προωθήσω το σήμα, μέσω του access point της d-link, στο υπόλοιπο σπίτι;

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

• 2 weeks later...
Έχω το access point d-link 2100, το οποίο προσπάθησα να το βάλω να δουλέψει σαν repeater όμως δεν βλέπω τα 2 "ίδια" ssid που λογικά θα έπρεπε.

Διαλέγεις mode repeater και βάζεις την mac address του 3com σου αν θυμάμαι σωστά.

Όταν επιλέγω να κάνω repeater το 2100 της d-link, επιλέγω να είναι στο ίδιο κανάλι με αυτό της 3com και να έχει το ίδιο ssid.

Βάλε άλλο κανάλι στο 2100 μη καλυπτόμενο. Γιατί έτσι κάνει παρεμβολές το ένα στο άλλο.

Τι δεν κάνω σωστά; :wacko:

Σε γενικές γραμμές καλά το πας. Δοκίμασέ τα πρώτα στο ίδιο δωμάτιο για να μην έχεις θέμα εμβέλειας και μετά πειραματίσου.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν γίνεται να δουλέψει αυτό που θέλω με αυτόν το τρόπο, υπάρχει άλλος ώστε να προωθήσω το σήμα, μέσω του access point της d-link, στο υπόλοιπο σπίτι;

Υπάρχει, σύνδεσε ενσύρματα το 2100 πάνω στον router ή στο switch και πήγενέ το όσο μακριά θέλεις. Βάλε ένα άλλο ssid (ή και το ίδιο) και δούλεψέ το σαν 2ο ΑΡ σε διαφορετικό κανάλι φυσικά.

Time is what keeps everything from happening at once.

• 3 weeks later...

Υπάρχει, σύνδεσε ενσύρματα το 2100 πάνω στον router ή στο switch και πήγενέ το όσο μακριά θέλεις. Βάλε ένα άλλο ssid (ή και το ίδιο) και δούλεψέ το σαν 2ο ΑΡ σε διαφορετικό κανάλι φυσικά.

Αυτό έκανα τελικά γιατί με την άλλη διαδικασία (θα με βόλευε περισσότερο γιατί απλά "παίζεις" ασύρματα γενικά), δεν έβγαινε άκρη.

Το περίεργο είναι πως δοκίμασα να κάνω repeat σε άλλο 3com router και δούλεψε :!:

Τέλος πάντων, όλα καλά για την ώρα, thanks Georgekatz :)

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Εχοντας το DLINK 2000 εδω και καποια χρονια να δουλευει υπερωρίες εχω να σου πω οτι χρειάζεται : ιδιο SSID,CHANNEL & REMOTE MAC ( TO 10ΨΗΦΙΟ ADDRESS TOY router )υπάρχει και στι κουτι του !
Pipo M9 (RileyROM 2.6.4) - ZTE V967S (1.0.5) - Xiaomi RedMi 1S (MIUI V7 5.8.27)-Xiaomi Redmi 2 (MIUI V7 5.8.27)-Xiaomi Redmi Note 2 (MIUI V7 6.4.28)