talentscout Δημοσιεύτηκε July 15, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 15, 2007 Ξερει κανεις πως γινεται να κοψω απο την εικονα μονο το πρασινο βελος και να το σωσω ετσι ρε παιδια? (Χωρις το ασπρο backround δηλ.) γινεται ε? http://img256.imageshack.us/img256/1212/capturegq8.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. July 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2007 Ξερει κανεις πως γινεται να κοψω απο την εικονα μονο το πρασινο βελος και να το σωσω ετσι ρε παιδια? (Χωρις το ασπρο backround δηλ.) γινεται ε? http://img256.imageshack.us/img256/1212/capturegq8.jpg Έτσι όπως το έχεις επιλέξει πήγαινε edit και copy. Μετά file > new > ok. Μετά κάνε το background να μην φαίνεται ή πάρε το magic eraser tool και πάτα πάνω στο άσπρο για να φύγει. Μόλις δείς γκρί και άσπρα τετραγονάκια αντί για άσπρο φόντο πάει να πει ότι είναι διάφανο, αυτό που θές δηλαδή. Το σώζεις σαν *.gif και να έχεις τσεκαρισμένο το transparency και είσαι οκ. Υπάρχουν και άλοι τρόποι αλλά κάντο έτσι για ν αμην μπερδευτείς. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
talentscout Δημ. July 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2007 PCMan you are the man!!! Οκ το πιασα και πετυχε ;) thank you! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. July 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2007 PCMan you are the man!!! Οκ το πιασα και πετυχε ;) thank you! Τίποτα, να 'σαι καλά φίλε μου :) Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. March 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2008 Πως γίνεται το σωστό crop? Δηλαδή 1) χωρίς να γίνει η εικόνα resample και 2) να μην χαθεί η αναλογια υψος/πλάτος Χρησιμοποιώ τo photoshop cs3... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petros43 Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 Πως γίνεται το σωστό crop? Δηλαδή 1) χωρίς να γίνει η εικόνα resample και 2) να μην χαθεί η αναλογια υψος/πλάτος Χρησιμοποιώ τo photoshop cs3... Το crop γίνεται με το εργαλείο crop και δεν έχει καμία σχέση με resample. Αν θες αυτό που θα μείνει να έχει τις αναλογίες του αρχικού, πάρε τες από το image size και δώσε τες στα "κουτάκια". Crop μπορείς να κάνεις και με το marquee από το Image. Αν θες να αυξομειώσεις την εικόνα με Ctrl+T (δεν λέγεται crop) με τις ίδιες αναλογίες κράτα πατημένο το shift. (Θα γίνει resample) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 οταν βαζω στα κουτακια τις αρχικές αναλογίες και μετα κανω crop εκεί που θέλω τοτε η τελική κροπαρισμένη εικόνα εχει τις αρχικές αναλογίες πραγμα που νομίζω (είμαι σίγουρος) οτι κάνει resample.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 Μήπως έχεις μπερδέψει τις λειτουργίες image size και canvas size ή την έννοια crop; Γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις. Το crop δεν κάνει resample/resize (εκτός αν κάνεις rotate, οπότε γίνεται αναγκαστικά resample), επιλέγει απλά ένα ορθογώνιο τμήμα μιας εικόνας και διαγράφει όλα τα άλλα (το canvas size είναι κάτι παρόμοιο με νούμερα). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 ΟΚ αλλά γιατί οταν κροπάρω με αναλογίες η τελική εικόνα εχει την αρχική ανάλυση? αυτό μου λέει εμένα οτι κανει resample. Eνω οταν κροπάρω με τον απλό τρόπο (οπου και με οποια αναλογία) η τελική εικόνα εχει (οπως και ειναι λογικό) μικρότερη ανάλυση. αυτό είναι το σωστό crop που θέλω αλλα πώς να το κάνω ώστε να μην χάσω τις αναλογίες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2008 Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα έχεις μπερδέψει. Όταν κάνεις crop (από την toolbar ή από το canvas size) δεν αλλάζει η ανάλυση (τα dpi δηλαδή). Αλλάζουν οι διαστάσεις και είναι αυτές που επιλέγεις με το crop tool. Αν αυτό που εννοείς είναι ότι π.χ. αν αρχικά έχεις μια εικόνα 4:3 και θέλεις να κάνεις το crop και να πάρεις ένα τμήμα της που να είναι πάλι 4:3, τότε θα πρέπει να επιλέξεις το τμήμα που θέλεις με το crop και να φροντίσεις οι διαστάσεις του να είναι τέτοιες ώστε να τηρούν το 4:3 (προφανώς θα πρέπει να κάνεις τις πράξεις). Αυτόματος τρόπος δε νομίζω να υπάρχει. Το crop γίνεται constrain (με το shift) μόνο σε διαστάσεις 1:1. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. March 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2008 Αν το είχα καταλάβει σιγουρα και δεν θα ρώταγα. Μιλάω πάντα για το crop tool απο την toolbar. H διαδικασία που ακολουθώ ειναι η εξής ανοιγω την εικόνα και παταω απο toolbar το crop tool μετα στην κορυφή πατάω το κουμπί που λέει front image ετσι ώστε να κάνω αναλογικό κοψιμο. Mε αυτόν τον τρόπο που περιέγραψα η κροπαρισμένη εικόνα έχει ιδια ακριβώς ανάλυση με την αρχική (με τη λέξη ανάλυση εννοω και dpi και διαστάσεις). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. March 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2008 Ξεχνάς ένα βήμα. Όταν πατήσεις front image, θα πας στην εικόνα και θα σύρεις τον κέρσορα ώστε να το κόψεις στις διαστάσεις που θέλεις. Το καλό με το front image είναι πως κρατάει την αναλογία της αρχικής εικόνας και δε χρειάζεται να κάνεις κανένα υπολογισμό μόνος σου. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. March 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2008 Ξεχνάς ένα βήμα. Όταν πατήσεις front image, θα πας στην εικόνα και θα σύρεις τον κέρσορα ώστε να το κόψεις στις διαστάσεις που θέλεις. Το καλό με το front image είναι πως κρατάει την αναλογία της αρχικής εικόνας και δε χρειάζεται να κάνεις κανένα υπολογισμό μόνος σου. ενοειτε πως κόβω την εικόνα εκεί που θέλω.. τελικά απότι καταλαβα δεν γίνεται αυτό που ζητάω με τον τρόπο που θέλω. οπότε -> image size -> περνεις αναλογίες -> και μετα canvas size -> για το κόψιμο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. March 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2008 Μα χρειάζεται το canvas size για το κόψιμο. Γίνεται κανονικά από την crop toolbar. Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς αντιμετωπίζεις το πρόβλημα... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evripidis Δημ. March 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2008 Λοιπόν οταν κάνεις crop απο toolbar εχοντας πατημένο το front image ή αλλίως γεμάτα τα κουτάκια πανω πάνω τοτε κανει και resample με οτι αυτό συνεπάγεται. Αν δεν είναι γεμάτα τοτε δεν κάνει resample αλλα δεν μπορώ να μετρήσω που θα κόψω... Οποτε παιζω με το canvas size.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. March 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2008 Έχεις δίκιο. Κάνει resample όταν επιλέξεις το front image :oops: Το image->crop όμως δεν κάνει, οπότε μπορείς πρώτα να επιλέξεις την περιοχή που θες να κρατήσεις με το rectangular marquee και στη συνέχεια να κάνεις το crop από το μενού. Το θέμα είναι πως με το rectangular marquee δε μπορείς να πάρεις αυτόματα την αρχική αναλογία (ή τουλάχιστον εγώ δε μπορώ να το βρω). Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. March 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2009 Για να μην ανοιγω νεο θεμα ας το postαρω εδω. Βλεπω συχνα επεξεργασμενες εικονες, με διακριτικα πλαισια γυρω-γυρω και εντονες σκιες προς τη μια ή την αλλη γωνια(ενω λιγοτερες εντονες προς την αντιθετη πλευρα). Εξωτερικα της φωτογραφιας ομως ολο αυτο. Σαν περιγραμμα. Μπορει καποιος να μου πει ή να δωσει καποιο tutorial με τροπους που γινεται αυτο με photoshop ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. March 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2009 Για να μην ανοιγω νεο θεμα ας το postαρω εδω. Βλεπω συχνα επεξεργασμενες εικονες, με διακριτικα πλαισια γυρω-γυρω και εντονες σκιες προς τη μια ή την αλλη γωνια(ενω λιγοτερες εντονες προς την αντιθετη πλευρα). Εξωτερικα της φωτογραφιας ομως ολο αυτο. Σαν περιγραμμα. Μπορει καποιος να μου πει ή να δωσει καποιο tutorial με τροπους που γινεται αυτο με photoshop ; Αν και bump... ας ξαναζητησω βοηθεια σ'αυτο το θεμα για να μην ποσταρω σ'αλλο ή καινουργιο topic. Thanks. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. April 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2009 Εχω καποιες φωτογραφιες οι οποιες ειναι πολυ φωτεινες, υπαρχει τροπος με το προγραμμα αυτο να κανω την εικονα με φυσιολογικη αντιθεση και να ανακτησω τις λεπτομερειες που χανονται λιγο με τη φωτεινοτητα ???? Οποιος γνωριζει ας μου πει γιατι δεν γνωριζω το προγραμμα Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. April 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2009 Για να μην ανοιγω νεο θεμα ας το postαρω εδω. Βλεπω συχνα επεξεργασμενες εικονες, με διακριτικα πλαισια γυρω-γυρω και εντονες σκιες προς τη μια ή την αλλη γωνια(ενω λιγοτερες εντονες προς την αντιθετη πλευρα). Εξωτερικα της φωτογραφιας ομως ολο αυτο. Σαν περιγραμμα. Μπορει καποιος να μου πει ή να δωσει καποιο tutorial με τροπους που γινεται αυτο με photoshop ; Δες εδώ για αρχή Εχω καποιες φωτογραφιες οι οποιες ειναι πολυ φωτεινες, υπαρχει τροπος με το προγραμμα αυτο να κανω την εικονα με φυσιολογικη αντιθεση και να ανακτησω τις λεπτομερειες που χανονται λιγο με τη φωτεινοτητα ???? Οποιος γνωριζει ας μου πει γιατι δεν γνωριζω το προγραμμα Ναι και όχι. Εξηγώ: Αν οι φωτογραφίες σου ή μέρος της φωτογραφίας είναι πολυ φωτεινό (blown out), δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, και αυτό διότι και να τη σκουρίνεις έχει χαθεί η λεπτομέρεια. Προτιμότερο, όταν τραβας να είναι underexposed (υποφωτισμένες) παρά over. Δες στο pdf εδώ για αρχή. Γενικά είναι αρκετά επίπονη προσπάθεια να φέρεις στα "σωστά" της μια φωτογραφία που έχει πολύ φως. Μιά παρατήρηση: το Gimp είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που είναι δωρεάν και κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που ένας ερασιτέχνης φωτογράφος χρειάζεται να έχει. Μην πέφτεται όλοι με τα μούτρα στο Photoshop, είναι χαώδες πρόγραμμα. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. April 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2009 Eυχαριστω murex, κατατοπιστηκα με το pdf ... :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. May 23, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2009 Καθυστερημενα 1 μηνα++, αλλα ευχαριστω και εγω τον murex για το link!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts