Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ασφάλεια Αυτοκινήτου

koslyr
 Κοινοποίηση

Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;  

306 members have voted

1. 1. Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;

• Alpha
      2
    • Allianz
      13
    • Commercial Value
      16
    • EOS
      9
    • ING
      5
    • Interamerican
      42
    • InterLife
      8
    • Lloyd's
      0
    • Omega
      1
    • Victoria
      11
    • Αγροτική
      17
    • Ασπίς Πρόνοια
      15
    • Ατλαντική Ένωση
      5
    • Διεθνής Ένωση
      8
    • Εγνατία
      2
    • Εθνική
      34
    • Ιντερσαλόνικα
      32
    • Μινέττα
      10
    • Υδρόγειος
      25
    • Φοίνιξ
      15
    • 'Αλλη (αναφέρετε ποια)
      36

Recommended Posts

Αρχικά είχα πάρει την ΕΟS αλλά με παρέπεμψαν στο πρακτορείο (το asfalistra.gr δηλαδή).

Θα το ψάξω και θα επανέλθω γιατί δεν είναι δυνατόν να ισχύει αυτό που μου είπαν.

Είναι τελείως παράλογο.

• Απαντήσεις 504
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικά είχα πάρει την ΕΟS αλλά με παρέπεμψαν στο πρακτορείο (το asfalistra.gr δηλαδή).

Θα το ψάξω και θα επανέλθω γιατί δεν είναι δυνατόν να ισχύει αυτό που μου είπαν.

Είναι τελείως παράλογο.

Εγω πριν απο 2 χρονια που ειχα ασφαλεια αυτ/του σε μια ασφαλιστ. με 12μηνο συμβολαιο, ηθελα να την διακοψω γιατι ειχα μαθει οτι θα κλεισει καποια στιγμη. Ετσι πηγα στο γραφειο που ειχα κανει την ασφαλεια, τους ειπα οτι και καλα πουλησα το αμαξι και θελω να ακυρωσω την ασφαλεια. Μεσα σε 30 μερες περιπου με πηρανε τηλεφωνο και πηγα πηρα το υπολοιπο. Ουτε δικαιολογητικα ουτε τιποτα.

Γι' αυτο σου ειπα να παρεις της ΕΟS και να τους εξηγησεις πως εχουν τα πραγματα. Δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λεει παντως το asfalistra.gr

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

@ermis1973 se pia etairia?

γινεται να μην πληρωσεις απο την τσεπη σου την επισκευη αυτοκ. σε περιπτωση που σου χουν κανει δηλωση?

δηλ.να μην πληρωσεις για να περασουν βδομαδες,μηνες μεχρι να τα παρεις πισω απο την ασφαλιστικη του...

Κουφό:

Το καλοκαίρι είχα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα μου στην ΕΟS μέσω του asfalistra.gr(έκανα ετήσιο συμβόλαιο).

Πριν από λίγες μέρες την πούλησα και κατόπιν επικοινώνησα με το πρακτορείο για να διακόψω το συμβόλαιο και να πάρω την επιστροφή.

Εκεί λοιπόν μου είπαν οτι για να μου επιστραφεί το υπόλοιπο πρέπει να τους προσκομίσω αντίγραφο από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μοτοσυκλέτας που θα κάνει ο νέος αγοραστής!!!

Πραγματικά δεν έχω ακούσει κάτι πιο άσχετο! Δηλαδή το αν θα πάρω πίσω εγώ τα χρήματα που μου οφείλουν, εξαρτάται από το αν και πότε ο νέος αγοραστής θα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα!

Και αναρωτιέμαι, εγώ τι σχέση μπορεί να έχω με αυτό;

Κι αν δεν την ασφαλίσει ποτέ, θα πρέπει να τιμωρηθώ εγώ γι'αυτό;

Η απάντησή σου είναι ότι η EOS πάει για κλείσιμο και κάνει οτιδήποτε, λογικό ή παράλογο, μπορεί για να μην δίνει ρευστό. Άλλη μια «καλή και φτηνή εταιρεία»...

Κουφό:

Το καλοκαίρι είχα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα μου στην ΕΟS μέσω του asfalistra.gr(έκανα ετήσιο συμβόλαιο).

Πριν από λίγες μέρες την πούλησα και κατόπιν επικοινώνησα με το πρακτορείο για να διακόψω το συμβόλαιο και να πάρω την επιστροφή.

Εκεί λοιπόν μου είπαν οτι για να μου επιστραφεί το υπόλοιπο πρέπει να τους προσκομίσω αντίγραφο από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μοτοσυκλέτας που θα κάνει ο νέος αγοραστής!!!

Πραγματικά δεν έχω ακούσει κάτι πιο άσχετο! Δηλαδή το αν θα πάρω πίσω εγώ τα χρήματα που μου οφείλουν, εξαρτάται από το αν και πότε ο νέος αγοραστής θα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα!

Και αναρωτιέμαι, εγώ τι σχέση μπορεί να έχω με αυτό;

Κι αν δεν την ασφαλίσει ποτέ, θα πρέπει να τιμωρηθώ εγώ γι'αυτό;

Δεν ένια παράλογο φιλέ μου αυτό που σου ζήτησαν. Από 1/1/2008 έχει ψηφιστεί νομός (3557/2007 ΑΡΘΡΟ 5) όποιος αναφέρει ότι για να ακυρωθεί μια ασφάλεια λόγω πωλήσεως πρέπει μα προσκομιστεί στην εταιρεία αντίγραφο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου από τον καινούργιο ιδιοκτήτη αλλιώς η ασφάλεια ισχύει μέχρι την λήξη της. Κάποιες εταιρείες το εφαρμόζουν κάποιες άλλες όχι.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ

Δεν νομίζω ότι μπορούν να ζητήσουν κάτι τόσο παράλογο. Δηλαδή αν έκανε απλή καταγγελία της σύμβασης τι θα του ζήταγαν;

Και στο Άρθρο 5 του 3557/2007 γράφει:

Άρθρο 5

Το άρθρο 8 του π.δ. 237/1986 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 8

1. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα του αυτοκινήτου οχήματος αιτία θανάτου, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του κληρονομούμενου από την ασφάλιση, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στον κληρονόμο, εκτός αν αυτός ειδοποιήσει εγγράφως τον ασφαλιστή για τη μη αποδοχή τους εντός

τριάντα (30) ημερών από τη γνώση της επαγωγής της κληρονομίας και του λόγου της.

2. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφάλιση εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την αναγραφόμενη στο ασφα−

λιστήριο ημερομηνία λήξης της. Από την ημερομηνία αυτή επέρχεται αυτοδικαίως η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιαδήποτε ενέργεια.

3. Αν, μετά τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου οχήματος κατά την προηγούμενη παράγραφο, συναφθεί νέα ασφαλιστική σύμβαση για το ίδιο αυτοκίνητο όχημα, η υφιστάμενη ασφαλιστική σχέση παύει να ισχύει και μόνος υπεύθυνος έναντι των ζημιωθέντων τρίτων είναι ο τελευταίος ασφαλιστής.»

Που ακριβώς γράφει για προσκόμιση νέας ασφάλειας για καταγγελία τις προηγούμενης;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Δεν νομίζω ότι μπορούν να ζητήσουν κάτι τόσο παράλογο. Δηλαδή αν έκανε απλή καταγγελία της σύμβασης τι θα του ζήταγαν;

Και στο Άρθρο 5 του 3557/2007 γράφει:

Που ακριβώς γράφει για προσκόμιση νέας ασφάλειας για καταγγελία τις προηγούμενης;

Αν κοιτάξεις προσεκτικότερα τον νόμο θα δεις την παράγραφο 2.

Άρθρο 5

«Άρθρο 8

1. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα του αυτοκινήτου οχήματος αιτία θανάτου, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του κληρονομούμενου από την ασφάλιση, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στον κληρονόμο, εκτός αν αυτός ειδοποιήσει εγγράφως τον ασφαλιστή για τη μη αποδοχή τους εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνώση της επαγωγής της κληρονομίας και του λόγου της.

2. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφάλιση εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την αναγραφόμενη στο ασφαλιστήριο ημερομηνία λήξης της. Από την ημερομηνία αυτή επέρχεται αυτοδικαίως η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιαδήποτε ενέργεια.

3. Αν, μετά τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου οχήματος κατά την προηγούμενη παράγραφο, συναφθεί νέα ασφαλιστική σύμβαση για το ίδιο αυτοκίνητο όχημα, η υφιστάμενη ασφαλιστική σχέση παύει να ισχύει και μόνος υπεύθυνος έναντι των ζημιωθέντων τρίτων είναι ο τελευταίος ασφαλιστής.»

Πως αλλιώς η ασφαλιστική εταιρεία θα μπορέσει να διακόψει το συμβόλαιo?

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ

Αν κοιτάξεις προσεκτικότερα τον νόμο θα δεις την παράγραφο 2.

Άρθρο 5

«Άρθρο 8

1. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα του αυτοκινήτου οχήματος αιτία θανάτου, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του κληρονομούμενου από την ασφάλιση, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στον κληρονόμο, εκτός αν αυτός ειδοποιήσει εγγράφως τον ασφαλιστή για τη μη αποδοχή τους εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνώση της επαγωγής της κληρονομίας και του λόγου της.

2. Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφάλιση εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την αναγραφόμενη στο ασφαλιστήριο ημερομηνία λήξης της. Από την ημερομηνία αυτή επέρχεται αυτοδικαίως η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι πάντων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του ασφαλιστή οποιαδήποτε ενέργεια.

Πως αλλιώς η ασφαλιστική εταιρεία θα μπορέσει να διακόψει το συμβόλαιo?

Με απλή καταγγελία; Δεν επιτρέπεται η διακοπή της μονομερώς με επιστροφή ανά πάσα στιγμή του υπολοίπου τον χρημάτων; :confused: Τι την ενδιαφέρει την ασφαλιστική τι θα γίνει μετά την δική της σύμβαση; :worry:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Με απλή καταγγελία; Δεν επιτρέπεται η διακοπή της μονομερώς με επιστροφή ανά πάσα στιγμή του υπολοίπου τον χρημάτων; :confused: Τι την ενδιαφέρει την ασφαλιστική τι θα γίνει μετά την δική της σύμβαση; :worry:

Σε παραπέμπω στον ίδιο νόμο πάλι αλλά και στην 3 παράγραφο αυτή την φορά. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι αν η πώληση γίνει στην μέση της σύμβασης.

γιατί ο νόμος ορίζει ως υπεύθυνο τον τελευταίο ασφαλιστή.

Το λέει ξεκάθαρα. Ότι μονό αν γίνει καινούργια σύμβαση σταματάει να ισχύει η προηγούμενη.

Π.χ. Έχεις κάνει εξάμηνη ασφάλεια και στον 3 μηνά πουλάς το αυτοκίνητο σου και ο καινούργιος ιδιοκτήτης δεν το ασφαλίζει το αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση ατυχήματος μέχρι να λήξει η ασφάλεια υπολογη είναι η τελευταία ασφαλιστική εταιρεία γιατί η ασφάλεια ισχύει μέχρι την λήξη της.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ

• 1 month later...
Σε παραπέμπω στον ίδιο νόμο πάλι αλλά και στην 3 παράγραφο αυτή την φορά. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι αν η πώληση γίνει στην μέση της σύμβασης.

γιατί ο νόμος ορίζει ως υπεύθυνο τον τελευταίο ασφαλιστή.

Το λέει ξεκάθαρα. Ότι μονό αν γίνει καινούργια σύμβαση σταματάει να ισχύει η προηγούμενη.

Π.χ. Έχεις κάνει εξάμηνη ασφάλεια και στον 3 μηνά πουλάς το αυτοκίνητο σου και ο καινούργιος ιδιοκτήτης δεν το ασφαλίζει το αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση ατυχήματος μέχρι να λήξει η ασφάλεια υπολογη είναι η τελευταία ασφαλιστική εταιρεία γιατί η ασφάλεια ισχύει μέχρι την λήξη της.

Το έψαξα κι εγώ και είναι όντως έτσι. Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει αυτός ο νόμος!

Αφού κανείς δεν υποχρεώνει τον αγοραστή να δώσει αντίγραφο του συμβολαίου του στον πωλητή,

με ποιόν τρόπο λοιπόν μπορεί ο πωλητής να απαιτήσει κάτι τέτοιο;

Εγώ το ζήτησα απ' τον αγοραστή επανειλημένα.

Όμως φυσικά δεν μου δίνει κανένα αντίγραφο γιατί απλά δεν γουστάρει.

Και αφού κανείς δεν τον υποχρεώνει γιατί να το κάνει; Δεν έχει κανένα λόγο.

Γιατί όμως το αν θα μου επιστραφούν τα δικά μου χρήματα να εξαρτάται απ' την καλή προαίρεση ενός άλλου;

Δεν υπάρχει καμία λογική σ'αυτό.

Επίσης αν ο πωλητής μάθει οτι ισχύει αυτός ο νόμος, έχει έναν λόγο παραπάνω να μην κάνει ασφάλεια, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της δικής μου.

Με λίγα λόγια, μαζί με το όχημα μεταβιβάζεται πλέον υποχρεωτικά και η ασφάλεια, δηλαδή αυτός που αγόρασε την μοτοσυκλέτα μου, μπορεί να την

οδηγάει ασφαλισμένη στο δικό μου όνομα!!!

Πολλά συγχαρητήρια στον εμπνευστή του νέου νόμου... Πρέπει να είναι μεγάλο τζιμάνι!

• 3 weeks later...

Το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ αποφάσισε ομόφωνα στην συνεδρίασή του στις 31-3-2009:

"Ανάκληση Άδειας Σύστασης και Λειτουργίας της Ασφαλιστικής Εταιρίας με την Επωνυμία «ΕΟΣ Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζημιών» και Θέση αυτής σε Ασφαλιστική Εκκαθάριση"

Μάλιστα. Πρωτα θα την περασουν απο κοσκινο και μετα θα την κλεισουν. Τα γνωστα. Δεν μου κάνει εντυπωση. Αλλάξτε εταιρεια και παρτε πισω τα ασφάλιστρα σας μεχρι την επομενη ανανεωση!

http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg

http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com

Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν

«Ανάκληση Άδειας» σημαίνει ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εγω τι ειπα?Ειχε γινει ελεγχος στα "κιταπια" της το χειμωνα (εφαγε μια προειδοποιηση) και τωρα λουκετακι.

http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg

http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com

Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν

http://troktiko.blogspot.com/2009/04/200000-os.html

Ένα μήνα κάλυψης από το επικουρικό κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών θα έχουν τα περίπου 180.000-200.000 αυτοκίνητα που είναι ασφαλισμένα στην "Eos" Ασφαλιστική ,που ανεστάλη h άδεια λειτουργία της ,σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφαλιστικών Εταιριών Σπύρου Λευτεριώτη, ενώ οι εκκρεμείς αποζημιώσεις θα πρέπει να φθάνουν τα 40 εκατ. ευρώ.

λοιπον φιλε gongisone.θα πας στον ασφαλιστη σου με το συμβολαιο ασφαλισης του οχηματος που πουλησες(και το ασφαλιστηριο που μπαινει στο τζαμι γιατι αυτο εχει σημασια) και θα κανεις τα παρακατω..

1.θα συμπληρωσεις μια δηλωση καταγγελιας της συμβασης

2.θα προσκομισεις το ασφαλιστηριο

και θα παρεις πισω τα χρηματα που απομενουν εως την ληξη του συμβολαιου.

τωρα ο νομος ελεγε και καλα πως αν μεχρι την ληξη του συμβολαιου γινοταν καποιο ατυχημα με το οχημα υποχρεως να αποζημιωσει θα ηταν ο τελευταιος ασφαλιστης.καθως ομως εσυ εχεις κανει δηλωση καταγγελιας της συμβασης και καλα τα βαρη πεφτουν σε εσενα..παραλογο..!!

τωρα αλλαξε ο νομος και λεει οτι το συμβολαιο συνεχιζει να ισχυει μονο για 30 ημερες απο την καταγγελια της συμβασης.την31η αν συμβει ατυχημα το αμαξι ειναι ανασφαλιστο και ευθυνη εχει ο ιδιοκτητης του οχηματος.

πραγμα που σημαινει πως εσυ στην χειροτερη χανεις ενα μηνα απο τα χρηματα σου αλλα παιρνεις πισω τα υπολοιπα.

πιστευω να βοηθησα!!

σημ. οι νομοι τον τελευταιο χρονο περι των ασφαλειων αλλαζουν με καταιγιστικο ρυθμο..

ερχονται αλλαγες ακομα.γιαυτο συμβουλευτειται τον ασφαλιστη σας πριν καθε κινηση σας!

κοιτα υπαρχουν 2 περιπτωσεις.αν δωσεις πισω το ασφαλιστηριο στην εταιρεια και μενουν πχ 4 μηνες ως την ληξη του συμβολαιου τοτε θα παρεις 4 μηνες ασφαλιστρα σε χρημα(αν πληρωνεις πχ 120 ευρω το ετος θα παρεις 40 ε πισω)απο την εταιρεια σου -ασφαλιστη σου.μπορεις ομως να πουλησεις την ασφαλεια και στον αγοραστη.ετσι αν μενουν 4 μηνες ως την ληξη οπως παραπανω σου δινει 40 ε και του δινεις την ασφαλεια.στην συνεχεια πατε στον ασφαλιστη σου και κανετε μια προσθετη πραξη αλλαγης επωνυμιας με την νεα αδεια οπου αναγραφεται το ονομα του νεου ιδιοκτητη.

Υπό κανονικές συνθήκες θα γίνει αυτό που λες.

Αλλά τώρα που η εταιρεία έκλεισε τι γίνεται? Θα βρεθούν χρήματα για να σου δώσουν?

Γεια σας παιδια

Επειδη ειμαι λιγο ασχετος ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω μιας κ εκανα γρατζουνια βαθια (που δεν βγαινει με αλοιφες) , ειναι δλδ ζημια κ οχι γρατζουνια , προκειμενου να αποζημιωθω απο την ασφαλιστικη μου??Εχω μεικτη κ στις ζημιες ιδιου αυτοκινητου εχει απαλλαγη 300 euro

Mηπως πρεπει να παω πρωτα στο service κ να μου πουν τιμη??

Στην ασφαλεια τι να πω??Το κοστος της ζημιας δλδ ποιος το καθοριζει??Εχουν μηπως συνεργεια οι ασφαλιστικες που συνεργαζονται ή εχει διαδικασιες με εμπειρογνωμονες κτλ

Μια βοηθεια παρακαλω παιδια....

Οι ασφαλιστικές έχουν πραγματογνώμονες και συνεργεία που συνεργάζονται οι οποίοι εκτιμούν το κόστος της ζημιάς.

Πήγαινε πρώτα στο service για να σου πουν πόσο κάνει η ζημιά.

Ρώτα και τον ασφαλιστή σου αν θα σου ανέβει το ασφάλιστρο λόγο της ζημιάς.

Στην συνέχεια ανάλογα με το κόστος δες αν σε συμφέρει να κάνεις χρήση της ασφάλειας.

Ευχαριστω πολυ

Οταν λεει απαλλαγη 300 euro εννοει οτι μεχρι 300 euro δεν μου πληρωνει την ζημια η ασφαλιστικη??