Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ασφάλεια Αυτοκινήτου

koslyr
 Κοινοποίηση

Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;  

306 members have voted

1. 1. Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;

• Alpha
      2
    • Allianz
      13
    • Commercial Value
      16
    • EOS
      9
    • ING
      5
    • Interamerican
      42
    • InterLife
      8
    • Lloyd's
      0
    • Omega
      1
    • Victoria
      11
    • Αγροτική
      17
    • Ασπίς Πρόνοια
      15
    • Ατλαντική Ένωση
      5
    • Διεθνής Ένωση
      8
    • Εγνατία
      2
    • Εθνική
      34
    • Ιντερσαλόνικα
      32
    • Μινέττα
      10
    • Υδρόγειος
      25
    • Φοίνιξ
      15
    • 'Αλλη (αναφέρετε ποια)
      36

Recommended Posts

1,5€ δεν ειναι με τιποτα η διαφορα. Εγω μενω σε Μακεδονια και δηλωνω την παλια δ/νση σε πολη της Θρακης. Η διαφορα ειναι πανω απο ~20€

Αλλάζει κάτι δηλώνοντας άλλη πόλη από αυτήν που μένουμε; (εκτός από την τιμή βέβαια :p )

Οι καλύψεις ισχύουν κανονικά, έτσι; Με αυτό το σκεπτικό όμως, δε θα δήλωναν όλοι στην πιο φθηνή περιοχή;

Ας μας διαφωτίσει κάποιος! :)

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

• Απαντήσεις 504
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δε θέλεις να παίζεις τέτοια παιχνίδια, εκτός και αν έχεις κανονικό σπίτι με λογαριασμούς ρεύματος, νερού και τηλεφώνου στην άλλη περιοχή.

Οι ασφαλιστές σε μεγάλες αποζημιώσεις τα ψάχνουν αυτά...

Αν για παράδειγμα δουλεύεις σε σχολείο της Αθήνας και δηλώσεις τόπο διαμονής το Μέτσοβο ίσως να υπάρχει πρόβλημα.

Η έδρα μου είναι στο Ηράκλειο αλλά τώρα εδώ και μήνες εργάζομαι στο Μέτσοβο και για κάποιους μήνες ακόμα, οπότε δε τίθεται θέμα "απατεωνιάς".

Εφόσον εργάζεσαι και μένεις στο Μέτσοβο δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα, αλλά καλύτερα να το συζητήσεις και με κάποιον ασφαλιστή ή τα τηλέφωνα της anytime (είναι στο site)

Το πνεύμα των χρεώσεων είναι ότι ο κίνδυνος ατυχήματος στο Ηράκλειο είναι μεγαλύτερος από ότι στο Μέτσοβο άρα και οι χρεώσεις. Εφόσον όμως το όχημα κινείται στο Μέτσοβο "δικαιούται" τις χαμηλές χρεώσεις για όσο χρόνο μένει εκεί (το πρόβλημα στην περίπτωσή σου μιας και η παρουσία σου στο Μέτσοβο είναι προσωρινή)

Μετά τι γίνεται άραγε; Αλλάζεις στο συμβόλαιο τον τόπο και πληρώνεις τη διαφορά λόγω ακριβότερων ασφαλίστρων;

• 2 weeks later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ

1.ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΚΛΙΣ

2.ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Για όσους έχουν anytime, ενώ από την ασφάλεια μου είπαν ότι φτάνει να έχεις μόνο το σήμα στο αμάξι, η τροχαία μου ζήτησε και το συμβόλαιο. Μου γράψαν ένα ωραιότατο πρόστιμο 500€ (το οποίο παραγράφεται) μου πήραν άδεια και δίπλωμα, και πρέπει να πάω στην τροχαία να τους δείξω το συμβόλαιο για να τα πάρω και να σβήσουν το πρόστιμο. Κανονικά λέει θα έπρεπε να μου κόψει και 20€ επι τόπου (που δεν παραγράφεται) αλλά το άφησε γιατί είμαι καλό παιδί :p

Προσοχή λοιπόν!

(πριν πει κανείς από ποιο βουνό κατέβηκα και δεν το γνωρίζω ότι πρέπει να έχουμε συμβόλαιο ασφάλιστρου μαζί, να σας πω ότι αυτή ήταν η απάντηση της ασφάλιστικής)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Απίστευτο!

Εμένα όσες φορές με έχουν σταματήσει (και είναι αρκετές) μου ζήτησαν μόνο άδεια και δίπλωμα.

Ποτέ δεν άσχολήθηκαν με ασφάλεια, ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων κλπ.

Και ποτέ δεν είχα το συμβόλαιο της ασφάλειας μέσα στο αμάξι.

Απο αύριο θα το βάλω όμως.

Ερώτηση: Έστω ότι εκεί που είσαι παρκαρισμένος στο δρόμο, σου κάνει κάποιος ζημιά αλλά φεύγει και δε τον βρίσκεις. Τι πρόγραμμα πρέπει να έχεις για να είσαι καλυμμένος;

Επίσης, βλέπω στην Anytime να αναφέρεται το εξής:

Νομική προστασία συμβάσεων

Καλύπτεται ο ασφαλισμένος για οποιεσδήποτε συμβάσεις έχει κάνει και αφορούν το αυτοκίνητό του. Ενδεικτικά, παρέχεται νομική προστασία:

...

- Αν κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο στο parking

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ζημιάς από άλλο αυτοοκίνητο μέσα στο parking, αυτοί καλύπτουν τα έξοδα που θα έχω εαν κινηθώ εναντίον του parking;

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Για όσους έχουν anytime, ενώ από την ασφάλεια μου είπαν ότι φτάνει να έχεις μόνο το σήμα στο αμάξι, η τροχαία μου ζήτησε και το συμβόλαιο. Μου γράψαν ένα ωραιότατο πρόστιμο 500€ (το οποίο παραγράφεται) μου πήραν άδεια και δίπλωμα, και πρέπει να πάω στην τροχαία να τους δείξω το συμβόλαιο για να τα πάρω και να σβήσουν το πρόστιμο. Κανονικά λέει θα έπρεπε να μου κόψει και 20€ επι τόπου (που δεν παραγράφεται) αλλά το άφησε γιατί είμαι καλό παιδί :p

Σε αυτήν την περίπτωση υποθέτω ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα (τυχόν πρόστιμο, κτλ) η ασφαλιστική;

Αν μιλάς για αυτό των 20€, αυτό δεν το γνωρίζω γιατί το γλίτωσα. Αυτό των 500€ παραγράφεται (πήγα σήμερα στην τροχαία με το συμβόλαιο -το οποίο δεν αναγνώριζε αρχικά η υπεύθυνη λόγω του ότι έγραφε anytime και τηλεφώνησε στα κεντρικά της Ιντεραμέρικαν) και με παράβολο του 1€ και 2 φωτοτυπίες του σήματος και του συμβολαίου μου έδωσε πίσω άδεια και δίπλωμα. Ενημέρωσα ξανά την Anytime, μου ζήτησαν συγνώμη για την ταλαιπωρία αν και τους παραξένεψε κι αυτούς καθώς το σήμα που είχα έιχε κανονικά αριθμό συμβολαίου,σφραγίδα της INTERAMERICAΝ και γενικά όλα τα στοιχεία.Νομίζω είναι λίγο saps οι τύποι με τα μπλε αλλά που να τα βάλεις με την εξουσία :rolleyes:

Τώρα βέβαια κυκλοφορώ με το συμβόλαιο μαζί...

Σχετικά με το τι πρέπει να έχει κανείς μαζί του στο αυτοκίνητο (συμβόλαιο κλπ).

Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι το ειδικό σήμα ασφάλισης αυτό που βάζουμε μπρος δεξιά στο παρμπριζ, τίποτε άλλο.

Φαντάσου να έχεις μηχανή θα πρέπει να κουβαλάς συμβόλαια και έντυπα μαζί σου?

έχουν τρελαθεί εντελός στη τροχαία

(πήγα σήμερα στην τροχαία με το συμβόλαιο -το οποίο δεν αναγνώριζε αρχικά η υπεύθυνη λόγω του ότι έγραφε anytime και τηλεφώνησε στα κεντρικά της Ιντεραμέρικαν)

Δηλαδή σου έστειλε συμβόλαιο η anytime μετά την κλήση;

Δηλαδή σου έστειλε συμβόλαιο η anytime μετά την κλήση;

Το είχα το συμβόλαιο, απλά όχι μαζί μου στο αμάξι.

Μαζί μου είχα το ειδικό σήμα ασφάλισης το οποίο όμως δεν αναγνώριζαν :blink:

Το είχα το συμβόλαιο, απλά όχι μαζί μου στο αμάξι.

Μαζί μου είχα το ειδικό σήμα ασφάλισης το οποίο όμως δεν αναγνώριζαν :blink:

Τώρα κατάλαβα. Είχα παρανοήσει, νομίζοντας ότι δε σου έδωσε συμβόλαιο η Anytime.

Σκέφτομαι να μεταφερθώ σε αυτήν τώρα που λήγει η Εθνική μου, μιας και με τα ίδια χρήματα που δίνω στην Εθνική και έχω μόνο τις υποχρεωτικές καλύψεις, στην Anytime παίρνω το 2ο πακέτο :)

Δε θα έχω κανένα πρόβλημα, έτσι; Στην ουσία είναι Interamerican; Ρωτάω επειδή στη λίστα με τις εταιρίες που συμμετέχουν στο φιλικό διακανονισμό, δε βλέπω πουθενά Anytime.

Και κάτι τελευταίο: Για να σου καλύπτουν ζημιές από αγνώστους (πχ γρατζουνιές κτλ όταν το έχεις παρκαρισμένο), ποιά κάλυψη πρέπει να έχεις; Τις ίδιες ζημιές;

Ναι είναι Interamerican, anytime ειναι απλά ο τρόπος αγοράς (online)

Συμμετέχει κανονικά στον φιλικό.

3. ΓΙΑΤΙ Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΙΛΙΚΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα που προέκυψε με την anytime ήταν ότι δεν την ήξερε ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο; :confused: Γι' αυτό και ζήτησε το συμβόλαιο,γι' αυτό και η άλλη στη τροχαία πήρε τηλέφωνο για να βεβαιωθεί; :confused:

Το 500αρι αν έμενε σαν ποινή, με ποια αιτία θα έμενε;

Διεθνής Ένωση απο μενα.αληθεια ρε παιδια,ξερετε καμια ασφαλιστικη με την ονομασια αιγαιον???για δωστε πληροφοριες γιατι εχω κανει μια μικτη στην m3 μου και θελω να ξερω τι εκανα.

Κάποια απάντησή?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα που προέκυψε με την anytime ήταν ότι δεν την ήξερε ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο; :confused: Γι' αυτό και ζήτησε το συμβόλαιο,γι' αυτό και η άλλη στη τροχαία πήρε τηλέφωνο για να βεβαιωθεί; :confused:

Το 500αρι αν έμενε σαν ποινή, με ποια αιτία θα έμενε;

Κάπως έτσι. Δεν αναγνώριζε το σήμα που μου είχε δώσει η anytime και ζητούσε το συμβόλαιο. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να κουβαλάω μαζί μου 8σέλιδο συμβόλαιο κι έτσι μου έκοψε πρόστιμο ως ανασφάλιστο. Το οποίο παραγράφεται αν πας στην τροχαία το συμβόλαιο (για να αποδείξεις ότι έχεις ασφάλεια)

Κάποια απάντησή?

Mεικτή ασφάλεια κάνουμε πάντα σε επώνυμες εταιρείες...

Κατόπιν εορτής ζητάς πληροφορίες?

Ό,τι έγινε...έγινε.:p

3. ΓΙΑΤΙ Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΙΛΙΚΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

1. Όχι

2. Μια μικρή εταιρεία.

3. Γιατί δεν την εμπιστεύονται οι άλλες εταιρείες.

Κάποια απάντησή?

Μικτή ασφάλιση (και μάλιστα καλού αυτοκινήτου) σε εταιρεία που είναι εκτός Φιλικού Διακανονισμού, πρώτη φορά ακούω. Δηλαδή πιστεύεις πραγματικά ότι εάν πάθει σοβαρή ζημιά το αυτοκινητό σου, θα αποζημιωθείς; Για να μην αναφέρω τί θα γίνει εάν προκαλέσεις ζημιά ή και σωματική βλάβη σε άλλον.

Ξέρεις πόσος κόσμος έχει πάει στα δικαστήρια λόγω τέτοιων περιστατικών;

Παιδια πολύ καλή ασφαλιστική ειναι ο Νέος Ποσειδών, μπορεί να μην την ξέρετε αλλα ειναι η πρώτη εταιρία στις αποζημιώσεις. Ρωτήστε το και θα δείτε...

Ο Νέος Ποσειδώνας είναι μια μικρή εταιρεία που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την ασφάλιση οχημάτων. Και επειδή έχει και πολύ χαμηλό ασφάλιστρο, αυτή την στιγμή δεν τα πάει και πολύ καλά.

Αλήθεια, που διάβασες ότι είναι «η πρώτη εταιρεία στις αποζημιώσεις»; Πως ορίζεται η 1η θέση στις αποζημιώσεις, μιλάμε για ποσά ή για απαιτούμενο χρόνο;

Πρακτορείο ασφαλίσεων είναι η Δικλίς και όχι ασφαλιστική. Commercial Value και Ιντερσαλόνικα νομίζω πως αντιπροσωπέυει στα αυτοκίνητα.