Jump to content

Καθαρισμός τροφοδοτικού(ανεμιστηράκι). Πως;

Ilias1908
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια, εδω κ λιγο καιρο το ανεμιστηρακι απο το τροφοδοτικο εχει σταματησει με αποτελεσμα το pc να "ανεβαζει πυρετο". Πως μπορω ευκολα κ ακινδυνα να το καθαρισω ωστε να μην εχω καμια πιο σοβαρη βλαβη στο pc; Γιατι λογικα θα φταιει η σκονη..

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Η διαδικασια ειναι πολυ απλη. Εγω το εχω κανει ουκ ολιγες φορες.

Ειναι 4 συνηθως βιδες οι οποιες οταν βγουν, μπορεις να αφαιρεσεις το "καπακι" του τροφοδοτικου σου, οποτε και εχεις πληρη προσβαση στο εσωτερικο του (κυκλωματα, ψυκτρες και ανεμιστηρακι).

Παρε ενα πινελακι και σκουπισε την σκονη για να ξεκωλησει και μετα χρησιμοποιησε ενα σπρέυ πιεσμενου αερα.

Να ξερεις πως το ανεμιστηρακι ισως να εχει καει και να χρειαζεται αντικατασταση. Μην ανησυχεις διοτι κατα 99% ειναι τυποποιημενου μεγεθους (80mm ή 92mm), οποτε αγοραζεις ενα του εμποριου (γυρω στα 5 ευρω) και το αντικαθιστας.

Κατοπιν ακολουθεις την αντιστροφη πορεια για την επανασυνδεση του τροφοδοτικου

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

στο κοντινοτερο πρατηριο βενζινης με αυτο που φουσκωνουν τα λαστιχα !

ειναι σαν πιστολι με αερα,και εχει πιεση αρκετη ετσι ωστε να φυγει κατι το παραμικρο ιχνος σκονης απο μεσα!

Να υπενθυμίσω ότι τα τροφοδοτικά έχουν πυκνωτές που μπορεί να είναι επικίνδυνοι ακόμα και όταν η συσκευή δεν είναι στο ρεύμα. Συμβουλή μου, μην ανοίγετε τροφοδοτικά.

Να υπενθυμίσω ότι τα τροφοδοτικά έχουν πυκνωτές που μπορεί να είναι επικίνδυνοι ακόμα και όταν η συσκευή δεν είναι στο ρεύμα. Συμβουλή μου, μην ανοίγετε τροφοδοτικά.

Πυκνωτες στους υπολογιστες εχουν μονο τα τροφοδοτικα;

Με χειρουργικα γαντια λες παλι να εχω προβλημα;

Λεω να κανω την διαδικασια του azzazel, και κατοπιν με το πιστολακι για τα μαλλια, για φυσημα.

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

Πυκνωτες στους υπολογιστες εχουν μονο τα τροφοδοτικα;

Με χειρουργικα γαντια λες παλι να εχω προβλημα;

Λεω να κανω την διαδικασια του azzazel, και κατοπιν με το πιστολακι για τα μαλλια, για φυσημα.

Λογικα αν εχει σταματησει να γυριζει το ανεμιστηρακι εχει καει. Τωρα οπως σου ειπαν πιο πανω αν ξεβιδωσεις τις βιδες και βγαλεις το καπακι να ξερεις οτι χανεις την εγγυηση. Στα πλαγια εχει ενα μικρο αυτοκολητο που σκιζεται. Αν το κανεις τελικα φροντισε να εχεις εκτος πριζας το τροφοδοτικο και παντα το κουμπι εκινησης του υπολογιστη μερικες φορες να ξεφορτισουν οι πυκνωτες τροφοδοσιας, ή αφησε το για λιγη ωρα χωρις ρευμα και θα αποφορτιστουν μονοι τους. Αν αλλαξεις ανεμιστηρακι κοιταξε να δεις αν ειναι με δυο ή τρια καλωδια και να παρεις το αντιστοιχο. Με ενα μικρο πινελο και το πιστολακι θα κανεις σωστη δουλεια.

Οταν ανοιγω το pc ειναι σταματημενο, αλλα αμα του δωσω ωθηση με ενα στυλο τοτε ξεκιναει. Οποτε λογικα το εμποδιζει η σκονη. Ετσι δεν ειναι; Βασικα ετσι οπως μου λες, κ χωρις γαντια, δεν κινδυνευω να γινει παραναλλωμα ε; :p