slash7 Δημοσιεύτηκε May 25, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 25, 2007 Ενα πολυ ωραιο συγκροτημα πουεχι μπει στην καρδια μου.. Μ αρεσει παρα πολυ. Εχουν πολυ ωραιους στιχους και πολυ ωραια μελωδια. Μου χουν κρατησει παρεα σε δυσκολες προσωπικες στιγμες. Αγαπημενα τραγουδια the misery, last drop falls.. Παράθεση :D Άρης Follow me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. May 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2007 Οντως πολυ καλο συγκροτημα. Πολλα τραγουδια τους μου αρεσουν, αλλα περισσοτερο τα : Mary Lou, Shy, Broken, The Misery, Tallulah. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
slash7 Δημ. May 25, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2007 Χρονια πολλα Lux!!!! Οτι επιθυμεις!!! Και το Tallulah ειναι ενα απο αυτα πυ ξεχωριζω αλλα δεν το χαρακτηριζω ως αγαπημενο... Παράθεση :D Άρης Follow me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2007 still loving you και fade to black.. aπο τα πιο αγαπημενα μου,αν και επανεκτελεσεις απο scorpions Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Toxicity Δημ. May 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2007 Απο Metallica ειναι το fade to black. Κι εμένα απο τα αγαπημενα μου γκρουπ, μου κρατανε συντροφιά πολλες ωρες. Παράθεση Leave me alone/Isolation bears hope There's something else waiting/A promised destiny Freezing me/I feel restless and low These days full of sadness/How joyfully changed Into fear My freakshow will start tonight/Don't miss the right time Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Ειναι απλα θεοι (και οποιος ανοιξε το θεμα, επισης θεος!)! Το αγαπημενο μου συγκροτημα!! Broken, Letter to Dana και Shy τα αγαπημενα μου! :D Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
slash7 Δημ. May 27, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Ειναι απλα θεοι (και οποιος ανοιξε το θεμα, επισης θεος!)! Το αγαπημενο μου συγκροτημα!! Broken, Letter to Dana και Shy τα αγαπημενα μου! :D Ευχαριστω!!!:D Μου το χουν πει κι αλλες(<-- το ψωνιο :lol: :p πλακα κανω) Σ ευχαριστω παντως..;) Παράθεση :D Άρης Follow me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. May 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2007 Ευχαριστω!!!:D Μου το χουν πει κι αλλες(<-- το ψωνιο :lol: :p πλακα κανω) Σ ευχαριστω παντως..;) Να 'σαι καλα! :) Και το επισημο site τους... http://www.sonataarctica.info/site07/ Μην κανετε το λαθος να ψαξετε στιχους σε site με lyrics. Λειπουν λεξεις, φρασεις... Εχουν τα λογια αλλου τραγουδιου σε αλλο τραγουδι... Ενα μπαχαλο! Και μια επισημανση... Οσοι εχουν ψιλοψαχτει με το συγκροτημα (ή εχουν αυξημενη παρατηρητικοτητα) θα εχουν παρατηρησει οτι στο τραγουδι "Shy" υπαρχει ο εξης στιχος: Sometimes I'm wondering why you look me and you blink your eye You can't be acting like my Dana? ...ο οποιος κανει αναφορα στο τραγουδι "Letter to Dana"! Το θεωρω γ@μ@το... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. June 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2007 Μια αρκετά συμπαθητική μπάντα με 7-8 πολύ καλά τραγουδάκια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. June 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2007 Εχει κυκλοφορησει και το καινουργιο αλμπουμ τους, το "Unia". Συμπαθητικο, οχι ομως τιποτα φοβερο μη φανταστειτε... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. June 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2007 Εχει κυκλοφορησει και το καινουργιο αλμπουμ τους, το "Unia". Συμπαθητικο, οχι ομως τιποτα φοβερο μη φανταστειτε... Λογικό είναι να υπάρχει πτώση.Δεν μπορούν να βγάζουν κάθε χρόνο καλούς δίσκους. Θεωρώ πως είναι μια μπάντα που θα ξεχαστεί γρήγορα χωρίς να καταφέρει και πολλά πράγματα :confused: (διεθνή καρριέρα κτλ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
n_wildgirl Δημ. June 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2007 Θεωρώ πως είναι μια μπάντα που θα ξεχαστεί γρήγορα χωρίς να καταφέρει και πολλά πράγματα :confused: (διεθνή καρριέρα κτλ) Μην εισαι κακος :(:p Εγω τους λατρευω :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. October 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2007 Απιστευτοι ειναι!! Ειχα σταματησει να τους ακουω για ενα διαστημα και ξαφνικα ακουσα το Κινγdom for a heart και κολλησα!!! Μαζι και με τα Full Moon και Black Sheep με εχουν κανει να τα ακουω ολη την ημερα!! Δηλωνω εθισμενος! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IronBruce Δημ. October 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2007 Χαιρετώ! Από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Γενικά μιλώντας, η καταγωγή τους λέει πολλά. Παιδιά των Stratovarius, έχουν κι αυτοί μεγάλο μερίδιο στην διαμόρφωση του νεότερου Φινλανδικού ήχου (καθαρές παραγωγές βασισμένες στο power, άρτια και άριστα εκτελεσμένα τεχνικά μέρη σε επίπεδο σολίστ). Τέλος, μιλάμε για μπάντα με frontman, και με τι frontman, τον Tony Kakko, ένας άλλος Tuomas Holopainen που μπορεί να μη γράφει... όπερες, γράφει άλλες κομματάρες όμως κι έχει φωνάρα. Μέχρι πρότινος το Silence τους ήταν ο αγαπημένος μου δίσκος. Αν και μέχρι πριν βγει το Reckoning Night ήδη είχα ψιλοκουραστεί, ο δίσκος αυτός μου άρεσε (ωραίες ιδέες, όμορφη η προσθήκη του 2ου κιμπορντίστα με τα Hammond). Παρ' όλ' αυτά, όταν άκουσα για το Unia, δε μπορώ να πω ότι χάρηκα κιόλας. Νέος δίσκος από εδραιωμένο συγκρότημα με συγκεκριμένο και, εδώ που τα λέμε, χιλιοπαιγμένο ήχο. Κι εδώ αρχίζουν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Όταν άκουσα το cd, μπερδεύτηκα. Δε μου άρεσε, όχι γιατί ήταν τα ίδια και τα ίδια, αλλά διότι οι δομές των τραγουδιών και οι συνθέσεις ήταν πολύ περίεργες, αλλά από την άλλη έβλεπες πως τέτοιο δίσκο μόνο οι Sonata θα έβγαζαν. Ο δίσκος είναι το άκρο αντίθετο του εύπεπτου. Μιλάμε για 5-6 ακροάσεις και ακόμα να μην είμαι σε θέση να συγκρατήσω δομές ή μελωδίες. Πολύ μπλέξιμο, και θα έλεγα prog, όχι με την DT έννοια του όρου, αλλά αναφορικά με το ότι ο τρόπος που εξελίσσονται τα κομμάτια είναι διαφορετικός και για την μπάντα, και για το ιδίωμα. Όταν όμως το Unia το κατακτήσεις, σε κατακτά αυτό μετά :lol: Τους είχα ξεγραμμένους, και τελικά το cd σπέρνει! Το μόνο αρνητικό του δίσκου είναι ότι θέλει λίγη προσπάθεια. Αλλά ίσως αυτό να είναι πακέτο με το γεγονός ότι η δουλειά είναι μοναδική. Η (εντυπωσιακή) αλλαγή μάλιστα έχει και αιτία. Ο Tony ήταν έτοιμος να το κλείσει το μαγαζί γιατί είχαν βαρεθεί να παίζουν τα ίδια και τα ίδια. Είχε βαρεθεί λέει να "καταστρέφει" μελωδίες και τραγούδια κατά τη συνθετική διαδικασία με το να τα βάζει στα 200bpm μαζί με δίκασες για να φτιάξει ένα ακόμα κλασικό Sonata Arctica τραγούδι. Άρχισε λοιπόν να γράφει τραγούδια χωρίς να προσπαθεί με το ζόρι να τους δώσει την ταυτότητα "metal". Το αποτέλεσμα είναι το Unia, που αν και ηχητικά ανήκει εκεί, σαν σύνθεση περιφέρεται και στο χώρο του rock αλλά και πολλές φορές του pop. Στις (πλούσιες) φωνές και στον ήχο πάντα πρωτοτυπούσαν οι Sonata, έτσι και τώρα. Μάλιστα μέχρι και μπουζούκι ακούγεται, καλά εναρμονισμένο ωστόσο με την όλη ατμόσφαιρα. Όσο για την καριέρα, το συγκρότημα έχει περάσει ήδη σε διεθνούς επιπέδου δισκογραφική, την Nuclear Blast. Χαίρονται μεγάλης αναγνώρισης κυρίως στην Ιαπωνία (εκτός από τη χώρα τους και την Ευρώπη), ενώ τα τελευταία χρόνια γίνεται και το... "Φινλανδικό άνοιγμα" προς τις ΗΠΑ, με τις πρώτες παγκόσμιες περιοδείες των ίδιων, των Νιghtwish και των HIM (αυτοί έκαναν και τον πρώτο χρυσό Φινλανδών στις ΗΠΑ). Το παράκανα λίγο, αλλά Sonata είναι αυτοί. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lux Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Απο το καινουριο τους album το τραγουδι "Paid In Full" τα σπαει!! Παντως εχω παρατηρησει οτι σχεδον σε ολα τα τραγουδια τους θελουν να βγαλουν καποιο νοημα.. Επισης οι στιχοι ειναι λιγο πολυπλοκοι και δεν μπορω να καταλαβω παντα τι θελουν να πουν.. Εδω ακομα και αγγλοι που διαβαζα μπερδευονται σχετικα με τα νοηματα!! Οπως πχ με το τραγουδι "Caleb". Τι ακριβως γινεται; Και στο τραγουδι "Wolf & Raven", αλλα λενε οι στιχοι και το αντιθετο δειχνει το videoclip.. Εχω ψιλομπερδευτει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest SolitudeS Δημ. October 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2007 Οι Sonata είναι από τα καλά συγκροτήματα του είδους, κατά τη γνώμη μου, κι έχουν μερικά διαμαντάκια στη δισκογραφία τους (My Selene, White Pearl Black Oceans). Το τελευταίο τους album είναι ίσως από τα καλύτερά τους σα σύνολο, μαζί με το Reckoning Night! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts