Jump to content

Apple Mac OS X VS Microsoft Windows (από Συσκευές)

nectons
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εντυπωσιάζομαι από τη σιγουριά σας... κανείς δεν το έχει δει, κανείς δεν το έχει τεστάρει, αλλά είστε σίγουροι ότι θα είναι/δεν θα είναι πανομοιότυπο με το macos x. Και αν δεν είναι, και έχει ξαναγραφτεί ώστε ο κώδικας να ταιριάξει στη νέα αρχιτεκτονική, τί σημαίνει? Ότι δεν είναι macos? Μη προσπαθούμε να βγάζουμε τα πάντα στραβά. Άλλο η κριτική, και άλλο το φτυάρι.

Συγνώμη συνονόματε Alex, αλλά εδώ γελάμε κανονικά και με τον νόμο. Το ότι θεωρείς ότι για MacOS X κυκλοφορούν το 1/10 των εφαρμογών που κυκλοφορούν για Windows, δείχνει την άγνοια (ή την εμπάθεια) που έχεις για το λειτουργικό της Apple. Να σε πληροφορήσω λοιπόν, πως από τότε που έκανα το switch, είναι ελαχιστότατα τα πράγματα που δεν βρήκα σε software. Ψάξε λίγο παραπάνω, γιατί εκτίθεσαι. Το να υπάρχουν 100 projects για cd/dvd burning software ποσώς μ'ενδιαφέρει, από τη στιγμή που τα 95 έχουν εγκαταλειφθεί λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους users. Για MacOS X πλέον βρίσκεις οτιδήποτε θες, γι'αυτό καλύτερα να μην ξαναειπωθεί το ψέμμα της έλλειψης προγραμμάτων.

Όσο για τον ισχυρισμό ότι τα πολλά προγράμματα προκαλούν κλατάρισμα του λειτουργικού, αυτό ισχύει ΜΟΝΟ στην περίπτωση των windows, με την ανεξέλεγτη πρόσβαση του κάθε κωλο-software σε σημαντικά resources του λειτουργικού, και φυσικά η κεντρική συγκέντρωση των απαραίτητων, για την λειτουργία, στοιχείων των εφαρμογών στο πασίγνωστο registry.

Το Linux (Unix based) και το MacOS (BSD based, *nix σύστημα και αυτό) έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μια εφαρμογή (και ένας χρήστης), έχουν κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων του χρήστη και των εφαρμογών του (κάτι που προσπάθησε να υιοθετήσει η MS στα NT συστήματα, και - προσωπική άποψη - απέτυχε), και φυσικά δεν αφήνουν την κάθε εφαρμογή να βάζει τα χέρια της στον kernel και να τα κάνει μπου***λο. Γι'αυτό τα Linux/MacOS τρέχουν το ίδιο αψεγάδιαστα και απροβλημάτιστα μετά από χρόνια καθημερινής χρήσης (no registry... ring any bells?), γι'αυτό δεν κολλάνε ιούς (γιατί θα ήταν πολύ γραφικό ένας ιός να ζητάει από τον χρήστη δικαιώματα πρόσβασης στα ενδότερα του συστήματος, και όχι γιατί, όπως πολύ λανθασμένη νομίζουν πολλοί ημιμαθείς στο θέμα αυτό, επειδή δεν είναι δημοφιλές σύστημα και δεν κυκλοφορούν ιοί γι'αυτό - εκτός και αν θεωρείς ότι είναι λίγοι οι Unix servers που υπάρχουν και λειτουργούν σε όλο τον κόσμο), και γι'αυτό διατηρούν αυτή τη σταθερότητα.

Και κάτι άλλο: μεγάλο μέρος του software που χρησιμοποιούν οι mac users είναι freeware. Στο Linux αυτό ισχύει για τη πλειοψηφία τω εφαρμογών. Είναι δωρεάν, και ταυτόχρονα είναι ποιοτικό. Αλήθεια, τι ποσοστό των εφαρμογών ενός μέσου χρήστη Windows είναι freeware?

Για να μην είμαι και εντελώς off-topic, θέλω να καταλήξω στο γεγονός ότι το τι λειτουργικό θα κουβαλάει το iPhone, και το κατά πόσο θα δέχεται με ευκολία/δυσκολία εφαρμογές τρίτων, μένει να το δούμε στη πράξη. Δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια από πριν. Αν πάντως βασιστούμε στο παράδειγμα των mac, αφού η λογική λέει πως η Apple θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την ίδια φιλοσοφία και στο iPhone, τότε κάθε άλλο παρά ασταθές θα είναι, και κάθε άλλο παρά έλλειψη από εφαρμογές θα έχουμε. ;)

p.s.: βλέπω ότι υποτιμάτε πολύ τα widgets. Προσωπικά τα widgets με εξυπηρετούν πολύ, σε διάφορους τομείς (ενημέρωση, μετάφραση, μουσική, ατζέντα κλπ.), και φυσικά το θεωρώ ένα από τα ατού του iPhone. Τώρα αν κάποιοι, όταν ακούνε τη λέξη widgets, έχουν στο μυαλό τους ένα ημερολόγιο και ένα ρολόι, πάω πάσο...

Πιστεύεις ότι το macosx δεν το έχουνε δοκιμάσει αν όχι ΟΛΟΙ οι περισότεροι χρήστες Η/Υ στον κόσμο? :)

Δεν θα το έλεγα αυτό.. με βάση λοιπόν του ότι είναι σίγουρο ότι το macosx έχει δοκιμαστεί από τους περισσότερους χρήστες ανα τόν κόσμο και οι στατιστικές να μιλούν για ένα ελάχιστο ποσοστό που τελικά έμειναν σε macosx, τότε επίτρεψέ μου να πώ ότι το macosx είναι μακράν χειρότερης υποστίρηξης σε software εξού και η κορυφαία σταθερότητά του.

Είμαι και εγώ ένας mac χρήστης και αυτό που έχω να πω, είναι ότι τα τελευταία μου μάκς τα πείρα μόνο και μόνο ότι μου δίνουν την δυνατότητα να βάλω ΚΑΙ τα windows σε άλλο παρτίσιον.

Το παράδειγμά σου για το burning software επίσης να πω ότι είναι εντελώς άστοχο.. Μα εντελώς.. Δηλαδή το Burning software είναι που κρίνει ένα σύστημα λειτουργικό, εάν έχει υποστίρηξη από προγράματα ?..

Όχι . .χλάρωσε φίλε μου και σκέψου ότι ακόμη το macosx ακόμα και στον ποιο απλό τομέα που λέγετε burning cd/dvd είναι ΠΟΛΑ χρόνια πίσω.. Και προτού βιαστείς να πείς ότιδήποτε, να σου πω ότι από τα 100δες προγράμματα που ανέφερες το αποτέλεσμα είναι συναγωνισμός με θετική κατάληξη τον τελικό καταναλωτή/χρήστη.. Το καλύτερο αυτή τη στιγμη και μάλιστα με πλήρη υποστήριξη HDDVD/BR και recording και αναπαραγωγή και ότι άλλο θέλεις είναι το nero 7.8.5.1 HD..

Εδώ τα μάκς ακόμη δεν μπορόύν ούτε κάν να διαβάσουν hddvd/br δισκάκια.. ενω το πίσι το κάνει μήνες τώρα με το powerdvd 6.5 και μετά.. Ίσως βγένω και εγώ όφτόπικ, αλλά το κάνω για να μπούνε λίγο ποιο σωστά τα πράγματα και να πω ότι ΝΑΙ μου αρέσει το Iphone αλλά όχι για τα προγράμματά του που στο κάτω κάτω κανείς δεν ξέρει αν θα έχει καλή υποστίρηξη στο μέλον, αλλά για τοπ design του και το γκατζετάδικο προορισμό του..

Αν ποτέ δούμε DESTINATOR 6 η 7 στο Iphone τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε και για τον τομέα του software..

Πρός το παρόν ΣΕΒΑΣΜΟ στα WINDOWS οποιασδήποτε μορφής.. όσο ασταθή και να είναι :)

Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr.

Πως το έχουν δοκιμάσει; Αγόρασαν mac όοοολοι αυτοί οι χρήστες; Το "κάθομαι πέντε λεπτά πάνω από το μηχάνημα σε ένα κατάστημα" δεν είναι δοκιμή.

Τα υπόλοιπα στο σχετικό topic.

Πιστεύεις ότι το macosx δεν το έχουνε δοκιμάσει αν όχι ΟΛΟΙ οι περισότεροι χρήστες Η/Υ στον κόσμο? :)

Δεν θα το έλεγα αυτό.. με βάση λοιπόν του ότι είναι σίγουρο ότι το macosx έχει δοκιμαστεί από τους περισσότερους χρήστες ανα τόν κόσμο και οι στατιστικές να μιλούν για ένα ελάχιστο ποσοστό που τελικά έμειναν σε macosx, τότε επίτρεψέ μου να πώ ότι το macosx είναι μακράν χειρότερης υποστίρηξης σε software εξού και η κορυφαία σταθερότητά του.

Είμαι και εγώ ένας mac χρήστης και αυτό που έχω να πω, είναι ότι τα τελευταία μου μάκς τα πείρα μόνο και μόνο ότι μου δίνουν την δυνατότητα να βάλω ΚΑΙ τα windows σε άλλο παρτίσιον.

Το παράδειγμά σου για το burning software επίσης να πω ότι είναι εντελώς άστοχο.. Μα εντελώς.. Δηλαδή το Burning software είναι που κρίνει ένα σύστημα λειτουργικό, εάν έχει υποστίρηξη από προγράματα ?..

Όχι . .χλάρωσε φίλε μου και σκέψου ότι ακόμη το macosx ακόμα και στον ποιο απλό τομέα που λέγετε burning cd/dvd είναι ΠΟΛΑ χρόνια πίσω.. Και προτού βιαστείς να πείς ότιδήποτε, να σου πω ότι από τα 100δες προγράμματα που ανέφερες το αποτέλεσμα είναι συναγωνισμός με θετική κατάληξη τον τελικό καταναλωτή/χρήστη.. Το καλύτερο αυτή τη στιγμη και μάλιστα με πλήρη υποστήριξη HDDVD/BR και recording και αναπαραγωγή και ότι άλλο θέλεις είναι το nero 7.8.5.1 HD..

Εδώ τα μάκς ακόμη δεν μπορόύν ούτε κάν να διαβάσουν hddvd/br δισκάκια.. ενω το πίσι το κάνει μήνες τώρα με το powerdvd 6.5 και μετά.. Ίσως βγένω και εγώ όφτόπικ, αλλά το κάνω για να μπούνε λίγο ποιο σωστά τα πράγματα και να πω ότι ΝΑΙ μου αρέσει το Iphone αλλά όχι για τα προγράμματά του που στο κάτω κάτω κανείς δεν ξέρει αν θα έχει καλή υποστίρηξη στο μέλον, αλλά για τοπ design του και το γκατζετάδικο προορισμό του..

Αν ποτέ δούμε DESTINATOR 6 η 7 στο Iphone τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε και για τον τομέα του software..

Πρός το παρόν ΣΕΒΑΣΜΟ στα WINDOWS οποιασδήποτε μορφής.. όσο ασταθή και να είναι :)

Πραγματικά δεν φαίνεσαι για mac user γιατί:

1)Είναι δυνατόν οι περισσότεροι στον κόσμο να έχουν δοκιμάσει mac os x από την στιγμή που οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε τι είναι?

2)Εγώ με το Toast της Roxio μπορώ να γράψω HD disk από τότε που βγήκαν τα HD disks.

3)Απoρώ γιατί απάντησα!

Το οτι σχεδόν όλοι οι χρήστες το έχουν δοκιμάσει είναι αστείο, ελάχιστοι το έχουν δοκιμάσει και ενα μεγάλο ποσοστο απο αυτούς που το δοκίμασαν, το ιυοθέτησαν...Όσο για το κάψιμο HDDVD/BR το Toast Titanium 8.0 τα κάνει και τα δυο, και προσθέτει και support για ανάγνωση στο σύστημα...Δεν αρνούμαι οτι σε κάποια πράγματα τα windows προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, αλλα αυτο είναι καθαρά θέμα αποκλεισμού τις Apple απο διάφορες εταιρίες με την ευλογία της Microsoft, και επομένως δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστώ τα Windows που κρατάν ακόμα bugs απο τα Win98 στα WinXP Service Pack 2 ενω εισπράττουν ΤΟΟΟΟΟΣΑ χρήματα στην microsoft...Δεν διορθώνουν τίποτα, όχι γιατι δεν μπορούν για να μην χαλάσει η συμβατότητα με εφαρμογές, απλά γνωρίζουν οτι όσο ΣΚΑΤΑ και να φτιάξουν το σύστημα ονόματι Windows θα υπάρχουν δις χρηστών που θα τα χρησιμοποιούν χωρις παράπονο...Για αυτη λοιπόν την νοοτροπία της Microcrap, και εγώ γύρισα στο Mac

Αν θελετε να απαντήσετε παρακαλώ να το κάνετε στο thread στους διαξιφισμούς στο οποιο εχω αντιγράψει και την απαντηση αυτή....

Ειδικά με τα vista όλοι δοκιμάζουν osx!!!!!!!!:D έλεος ρε microsoft

Δεν τη βάζω όπου να'ναι:elephant:

Μια διόρθωση Alex.

Δεν έχει γραμμένους η Apple τους καταναλωτές, αλλά η απαίσια αντιπροσωπεία που έχει στην Ελλάδα, η Rainbow. Αν κάπου είναι "φάουλ" η Apple, είναι πως δεν έχει δώσει την απαιτούμενη προσοχή σε Ελλάδα/Κύπρο και τις έχει αφήσει στα χέρια της απαράδεκτης και απαρχαιωμένης Rainbow.

καλώς και το επισημαίνεις απλά το αναφέρω σχετικά με το άθλιο itunes mobile που θα έχει το itunes.

αν το αλλάξουν, πρώτος εγώ (πραγματικά) θα αλλάξω το ipod nano μου με το Iphone.

είναι αστείο συσκευή με 3g (EU) + wifi και να μη μπορεί να κατεβάζει podcast/buy songs/movies... :(

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

To Toast it Titanium 7 γραφει κανονικοτατα br και dl br οποτε είναι ατοπο το παραπάνω

Google Maps

http://www.inflatable.net/costumes/keno.jpg

Tα πρωτία αθλιότητας τα κατέχει ήδη το zune..κάτσε να κυκλοφορήσει το iphone και θα δούμε τι itunes θα έχει ενσωματωμένο τελικά...

λοιπόν εδώ μιλάμε για το iphone. αν είχες διαβάσει τα ποστ μου από την αρχή του θρεντ θα έβλεπες ότι τα ίδια έγραφα και για το zune.

αλλά δε θα υποστηρίζω μια γνώμη που την υποστήριζουν όλοι οι ipod-geeks.

το iphone είναι για αυτούς (βάζω και εμένα μέσα) και όχι μόνο για σας τους μηλάδες. οπότε φρένο λίγο στα vs. ;)

Υ.Γ. δεν περίμενα να υπάρχει τόσο μεγάλη εθελοτυφλία. αλλά όλα να τα περιμένεις... :whistle:

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Τα μηνύματα αυτά μεταφέρθηκαν από το my news / συσκευες.

Συνέχεια εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=173531

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...