Jump to content

Ερώτηση για Flash

gaurosgate7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας!Θελω να παρουσιασω την πτυχιακη σε flash αλλα δεν γνωριζω απολυτως τιποτα για το προγραμμα κ πως να το κανω!Συγκεκριμενα ενα κειμενο του word θελω να το περασω στο flash!Ειδα ορισμενα tutorials αλλα κ παλι δεν με βοηθησαν!Υπαρχουν τιποτα ετοιμες φορμες ετσι ωστε με λιγη τροποποιηση να γινει αυτο που θελω?Περιμενω προτασεις σας!

Το flash προσφέρεται κυρίως για παρουσιάσεις και animations σε websites κλπ. Εφόσον δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο κι αφού δεν έχεις ασχοληθεί ξανά, τότε καλύτερα να προτιμήσεις ένα εργαλείο όπως το Powerpoint.

Πάντως είτε δεν εξήγησες σωστά τι θέλεις να κάνεις, είτε δεν ασχολήθηκες αρκετά. Το να προσθέσεις κείμενο στο flash είναι αρκετά απλό, υπάρχει άλλωστε και σχετικό εργαλείο γι'αυτή τη δουλειά (αριστερά στην toolbar).

Ισως δεν εγινα αρκετα αναλυτικος!Μου ζητηθηκε η παρουσιαση σε flash!Eκτος απο το κειμενο θελω να βαλω καποια links!Επιλεγοντας τα κεφαλαια να σε πηγαινει στο αντιστοιχο κειμενο καθως ηχο να παιζει με κουμπι stop/play!Mε λιγα λογια καπως σαν website!Στο περιπου γνωριζω πως να γινουν απλα ολα αυτα πως θα συνδυαστουν δεν ξερω!Χωρια κ τον κωδικα που πρεπει να βαλω!

Αυτά που θέλεις να κάνεις είναι θεμελιώδη πράγματα, οπότε θα πρέπει να διαβάσεις κάποιο tutorial για να κατανοήσεις πως λειτουργεί το flash. Ψάξε στο Google για flash tutorials και θα βρεις πολλές πληροφορίες.

Asxolume me flash edw k 8 xronia.... (des stin ypografi mu to site mu to ekana otan imun 9 xronwn:)) k to vriskw dyskolo akoma k gia emena na kanw olokliri parusiasi se flash.... Einai k xronovoro k einai apisteuta periploko otan exeis tulaxiston 5 frames gia kathe slide k synolo exeis 80 slides... Twra fantasu pws prepei na allaxeis kati sto timeline tu 5 slide.... Tha exeis alla 75 na alaxeis :D Gia auti tn dulia korifaio einai to Authorware tis Macromedia (dn symathw tin adobe).

Oti theleis....

Des ta vasika pu thelei na xereis einai paixe ligo me to pws vazeis eikones k tetoia monos su k meta des ta animations (diladi pws su simplirwnei tin kinisi) opws k efe me fade (alpha).

Afu kaneis auta dld tha su parei 2-3 meres katse k des ta vasika tu actionscript (o kwdikas) pu tha su xreiastei na valeis pisw apo ta kumpia...

oti allo xreiasteis pes mas...

φιλε iassael μπραβο σου για το site κ ολο αυτο στα 9!!!! θεωρω οτι εισαι διανυα στο flash!με μπερδεψες!πολλοι λενε οτι δεν ειναι κ δυσκολο πραγμα το flash αλλα για καποιον που δεν εχει ασχοληθει καθολου ναι ειναι δυσκολο!καλα εγω δεν θελω κ τοσο περικλοκο να το κανω!απλα 50 σελιδες θελω να βαλω!τι θα χρειαστω πολλα frames?αν εχεις τιποτα αλλο να προτεινεις?κατι ετοιμο σαν παραδειγμα?κανενα tutorial στα ελληνικα? παιδια βοηθηστε για τι χανομαστε!

se euxaristw poly gia ta kala su logia ;)

To flash dn einai dyskolo stn ekmathisi. Oi dynatotites pu su prosferei einai apeires aplws apo ena simeio k meta gia orismena pragmata opws to diko su kata tin gnwmi mu stamata na einai euxristo kahtws dn einai gi auti tin dulia akrivws.

Des auto pu thelw na pw einai pws epidi to flash duleuei me timeline gia kathe slide (diladi selida) tha xreiasteis to leigotero 4-5 frames diladi stin kalyteri na exeis synolo 200 frames...

Twra skepsu pws prepei na allaxeis sto 13 frame kati, gia paradeigma na allaxeis ena animation k na to kaneis na krataei 10 second parapanw. Tha PREPEI na allaxeis k ola ta alla frames opws k tis entoles pu tha exeis dwsei!

Dinontas onomata sta frames isws glytwneis tis entoles alla pali....

Des egw eimai kata ton etoimon tutorials k pisteuw pws monos su mporeis na to matheis an exeis orexi mesa se mia evdomada (na kaneis ta vasika).

Exikiwsu prwta me to perivalon k genika oti xreiazese psaxneis sto google...

Yparxun ta panta den xriazete na theteis oria me etoima tutorials... auti einai ignwmi mu.

Yparxun polla vivlia episis alla pali egw eimai kata...

Arxise me ta vasika pu su eipa (na sxediazeis k tetia) k meta arxise na vazeis kumpia ta opoia tha se pigenun sto epomeno frame. Polla pragmata exei pantws sto http://www.flashkit.com k tutorials....

Fysika eimaste panta k emeis edw :D

Ο κωδικας που βαζουμε για λινκ ειναι αυτος αν δεν κανω λαθος

on (release){

get URL("http://www.......", "_blank");

}

ο κωδικας που βαζουμε για να σε πηγαινει σε μια αλλη σελιδα στο ιδιο αρχειο flash οχι σε site ποιος ειναι?

Ο κωδικας που βαζουμε για λινκ ειναι αυτος αν δεν κανω λαθος

on (release){

get URL("http://www.......", "_blank");

}

ο κωδικας που βαζουμε για να σε πηγαινει σε μια αλλη σελιδα στο ιδιο αρχειο flash οχι σε site ποιος ειναι?

To pas me to timeline....

Kalo tha itan na edines LABELS sta Frames su... katw aristera exei epilogi....

Etsi oste na xrisimopoieis

on (release) {

gotoAndPlay("toonomapuedwses"); #mporeis na valeis k "gotoAndStop"

}

Alliws vazeis ton arithmo tu frame diladi....

on (release) {

gotoAndPlay(56);

}

Αυτό που γράφει και γενικά τα mouse events μπορούν να αποδωθούν μόνο σε symbols και συγκεκριμένα buttons. Επίσης, αυτό που γράφει κάνει τον browser να πάει στη διεύθυνση που υπάρχει μέσα στην getURL και μάλιστα σε νέο παράθυρο (είναι το _blank). Αν δεν θέλεις να ανοίγει νέο παράθυρο αντί για _blank, βάλε _self. Tέλος μεγάλη προσοχή στο πως γράφεις την actionscript. Έχει σημασία η σύνταξη π.χ. το σωστό είναι getURL και όχι geturl ή get url κλπ.

ευχαριστω παιδια!τωρα αρχιζω να μαθω το flash!Mηπως μπηκα αμεσως στα βαθια?Εχω να παραδωσω μια εργασια γι' αυτο βιαζομαι!

ερώτηση:

βάζω καινούργιο frame στο layer που θέλω αλλά το κυκλάκι που υπάρχει μέσα στο τετραγωνάκι στο timetable δεν μπορώ να το κάνω μαύρο απο άσπρο ώστε να δείχνει τα περιεχόμενα του layer :wacko::(

πως ενεργοποιώ το κάθε layer που θέλω σε κάθε frame??

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

Όταν υπάρχει κενός κύκλος σε ένα frame υποδηλώνει keyframe χωρίς περιεχόμενο. Όταν υπάρχει μαύρος κύκλος σε frame υποδηλώνει keyframe με περιεχόμενο (κάποια αντικείμενα δηλαδή). Μήπως βάζεις τα αντικείμενα σε άλλο layer;

Όταν υπάρχει κενός κύκλος σε ένα frame υποδηλώνει keyframe χωρίς περιεχόμενο. Όταν υπάρχει μαύρος κύκλος σε frame υποδηλώνει keyframe με περιεχόμενο (κάποια αντικείμενα δηλαδή). Μήπως βάζεις τα αντικείμενα σε άλλο layer;

ωραία.

έχω π.χ. 5 layers απο τα οποία 2 δύο πρώτα θέλω να φαίνονται στο πρώτο frame (μια εικόνα το ένα layer και 2 κουμπάκια στο άλλο layer)

στα άλλα 3 layers έχω από μια εικόνα στα 2 πρώτα (στα οποία πηγαίνεις πατώντας τα αντίστοιχα κουμπάκια του πρώτου frame) και στο τελευταίο layer ένα κουμπάκι το οποίο σε στέλνει στο αρχικό frame.

όταν είναι μαύρο το κυκλάκι κ πατήσω δεξί κλίκ->remove keyframe γίνεται άσπρο.(ωραία ως εδώ!)

όταν όμως πατήσω "insert keyframe" Μου εισάγει απλώς ένα frame πάλι με άσπρο κυκλάκι το οποίο δεν μπορώ να το κάνω μαύρο:(

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

Μάλλον έχεις μπερδέψει τα απλά frames με τα keyframes... Είναι λογικό όταν επιλέγεις insert keyframe να είναι κενό. Υποτίθεται ότι θα βάλεις εσύ μέσα κάτι νέο (κάποιο αντικείμενο π.χ.). Αν θέλεις να συνεχίζει να εμφανίζεται αυτό που είχες στο προηγούμενο frame του ίδιου layer, επιλέγεις insert frame (όχι keyframe). Ίσως δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις, όμως αν ξεμπερδέψεις πως λειτουργούν τα keyframes, θα κάνεις αυτό που θέλεις.

• 2 weeks later...

πως μπορούμε το αρχικό frame να μην τρέχει αλλά να είναι σταματημένο;;

π.χ. εχω 2 κουμπάκια που πατώντας τα σε πανε σε άλλο frame.

η εντολή είναι gotoAndStop (frame2) ;

βάζω στο αρχικό frame actions-frame εντολή: stop();

αλλά έτσι δεν ξεκινάει καν το φλασάκι:(

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

πως μπορούμε το αρχικό frame να μην τρέχει αλλά να είναι σταματημένο;;

π.χ. εχω 2 κουμπάκια που πατώντας τα σε πανε σε άλλο frame.

η εντολή είναι gotoAndStop (frame2) ;

βάζω στο αρχικό frame actions-frame εντολή: stop();

αλλά έτσι δεν ξεκινάει καν το φλασάκι:(

giati den dokimazeis na valeis to stop() sto deutero...

Diladi anti prwto na to kaneis deutero.

edit

τρελή λαλακία μου!!

είχα λάθος στον κώδικα για τα frames :X

όλα μια χαρά τώρα :D

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

• 3 weeks later...

εχω το εξης προβλημα με κωδικα για button!εχω τεσσερις σελιδες με κειμενο κ θελω να πηγαινω απο την μια σελιδα στην αλλη πατωντας buttons!εβαλα σε καθε σελιδα button!βαζω σε καθε button τον κωδικα on (release) {

prevFrame();

}

κανοντας test τιποτα συνεχιζει αυτοματα την αλλαγη σελιδας!τι κανω λαθος?την καθε σελιδα την αλλαζω ανα 10frame!

εχω το εξης προβλημα με κωδικα για button!εχω τεσσερις σελιδες με κειμενο κ θελω να πηγαινω απο την μια σελιδα στην αλλη πατωντας buttons!εβαλα σε καθε σελιδα button!βαζω σε καθε button τον κωδικα on (release) {

prevFrame();

}

κανοντας test τιποτα συνεχιζει αυτοματα την αλλαγη σελιδας!τι κανω λαθος?την καθε σελιδα την αλλαζω ανα 10frame!

gotoAnd stop ;)

όχι prevFrame

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

παλι το παει αυτοματα!καπου αλλου θα κανω μ@@@@@@!παιζει ρολο που εχω ενα layer!δεν ξερω κ πολλα απο flash!

θα βάλεις κ ένα stop() στο πρώτο frame

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

ισως ξανακουρασω καποιους!θελω απο ενα αρχειο επιλεγοντας μια λεξη να σε πηγαινει σε αλλο δευτερο αρχειο ξεχωριστο!γινεται αυτο?κ πως!απ' οτι ξερω με url γινεται!

ισως ξανακουρασω καποιους!θελω απο ενα αρχειο επιλεγοντας μια λεξη να σε πηγαινει σε αλλο δευτερο αρχειο ξεχωριστο!γινεται αυτο?κ πως!απ' οτι ξερω με url γινεται!

nai me url alla kaneis load movie sto idio stage.

Diladi fortwnei to allo flash mesa se auto.

Ektos an den milas gia flash arxio :D

I alli idea einai na to kaneis apla k oraia me ena 2o html :D