Jump to content

Σύνδεση Υπολογιστή με Τηλεόραση

Kaveiros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει καμμία πρόταση για ενσύρματη / ασύρματη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση ώστε να βλέπει κανείς ταινίες, φωτό κλπ. Δηλ. μεταφορά εικόνας και ήχου.......
If you can't change the world, change yourself, but if you can't change yourself then change the world

Υπάρχουν 2-3 λύσεις

Τι κάρτα γραφικών έχεις και τι εξόδους έχει;

Τι τηλεόραση έχεις και τι εισόδους έχει;

Είναι εύκολο να πεις και τις 2-3 λύσεις; (ξεφτίλα το ξέρω αλλά δεν θυμάμαι.. τα πιο συνηθισμένα φαντάζομαι - τον υπολογιστή τον έχω 3 χρόνια και η τηλεόραση είναι μια απλή Panasonic). Δεν βοηθάω και πολύ το ξέρω:)
If you can't change the world, change yourself, but if you can't change yourself then change the world

i tileorasei exei eisodo san auti pou exei kai i othoni tou ipologisti sou?i mipos exei mia alli pou einai aspri tora kai na sou po pos einai to sxima den tha katalabeis alla axei ena san stauro stin akri kai dipla koutakia!

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S !!! ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

;)

όχι σαν του υπολογιστή...

είχα κάνει μια δοκιμή με scart αλλά έδειχνε ασπρόμαυρα (χωρίς να ξέρω υποθέτω ότι έχει να κάνει με την μετατροπή του VGA σε PAL):X

Μάλλον από τον κατασκευαστή της είχε τη δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή.......

Είναι εύκολο να πεις και τις 2-3 λύσεις; (ξεφτίλα το ξέρω αλλά δεν θυμάμαι.. τα πιο συνηθισμένα φαντάζομαι - τον υπολογιστή τον έχω 3 χρόνια και η τηλεόραση είναι μια απλή Panasonic). Δεν βοηθάω και πολύ το ξέρω:)

Η πρώτη λύση είναι από S-Video σε SCART. Θα χρειαστείς κι ένα καλώδιο που θα ξεκινά από το line-out του PC και θα βγαίνει σε 2 RCA που θα μπαίνουν στον SCART μετατροπέα για τον ήχο.

Η άλλη λύση είναι με ένα S-Video-S-Video καλώδιο το οποίο θα πηγαίνει στο S-Video της τηλεόρασης. Ήχο θα παίρνεις με τον πρώτο τρόπο, αλλά τα 2 RCA θα τα βάζεις στις αντίστοιχες υποδοχές της TV.

Τρίτη λύση είναι από S-Video σε Composite με τη βοήθεια του αντίστοιχου μετατροπέα και φυσικά ενός Composite καλωδίου. Ήχο θα πάρεις όπως στον δεύτερο τρόπο.

Συνήθως οι παλιές τηλεοράσεις έχουν μόνο SCART, έτσι ο πρώτος τρόπος είναι μονόδρομος. Οι νεότερες έχουν και S-Video και Audio και Composite, οπότε μπορείς να παίξεις και με τους 2 άλλους τρόπους.

Πρόσεξε την έξοδο του PC σου, γιατί υπάρχουν S-Video με 4 ή 7 pins. Αν η είσοδος της τηλεόρασης έχει διαφορετικό αριθμό pins από την κάρτα γραφικών, χρειάζεσαι κι έναν επιπλέον μετατροπέα, γιατί θα παίρνεις μόνο ασπρόμαυρη εικόνα (τουλαχιστόν αυτό γινόταν σε μένα).

Η πρώτη λύση είναι από S-Video σε SCART. Θα χρειαστείς κι ένα καλώδιο που θα ξεκινά από το line-out του PC και θα βγαίνει σε 2 RCA που θα μπαίνουν στον SCART μετατροπέα για τον ήχο.

Η άλλη λύση είναι με ένα S-Video-S-Video καλώδιο το οποίο θα πηγαίνει στο S-Video της τηλεόρασης. Ήχο θα παίρνεις με τον πρώτο τρόπο, αλλά τα 2 RCA θα τα βάζεις στις αντίστοιχες υποδοχές της TV.

Τρίτη λύση είναι από S-Video σε Composite με τη βοήθεια του αντίστοιχου μετατροπέα και φυσικά ενός Composite καλωδίου. Ήχο θα πάρεις όπως στον δεύτερο τρόπο.

Συνήθως οι παλιές τηλεοράσεις έχουν μόνο SCART, έτσι ο πρώτος τρόπος είναι μονόδρομος. Οι νεότερες έχουν και S-Video και Audio και Composite, οπότε μπορείς να παίξεις και με τους 2 άλλους τρόπους.

Πρόσεξε την έξοδο του PC σου, γιατί υπάρχουν S-Video με 4 ή 7 pins. Αν η είσοδος της τηλεόρασης έχει διαφορετικό αριθμό pins από την κάρτα γραφικών, χρειάζεσαι κι έναν επιπλέον μετατροπέα, γιατί θα παίρνεις μόνο ασπρόμαυρη εικόνα (τουλαχιστόν αυτό γινόταν σε μένα).

i dikia mou tv exei kai scart kai s video!!

ixw tha metaferei????

ti mou prwtinis na kanw apo tis 3 luseis??

einai peripou 10 metra makria apo to pc!!!

S-Video σε S-Video λογικά θα είναι καλύτερα. Αν έχει 2 RCA υποδοχές η τηλεόραση (που συνήθως αν έχει S-Video, έχει κι από αυτές), θα χρειαστείς αυτό το καλώδιο.

Αν δεν έχει υποδοχές ήχου, αναγκαστικά πας στην πρώτη λύση του SCART.

S-Video σε S-Video λογικά θα είναι καλύτερα. Αν έχει 2 RCA υποδοχές η τηλεόραση (που συνήθως αν έχει S-Video, έχει κι από αυτές), θα χρειαστείς αυτό το καλώδιο.

Αν δεν έχει υποδοχές ήχου, αναγκαστικά πας στην πρώτη λύση του SCART.

ti einai to rca kalodio!!kamia eikona!!

diladi an parw ena kalodio s video se s video tha exw kai audio??

Έδωσα εικόνα στο μήνυμα που κάνεις quote. Μοιάζει με το κλασσικό καλώδιο ήχου.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται αυτό το καλώδιο για να πάρεις ήχο.

Έδωσα εικόνα στο μήνυμα που κάνεις quote. Μοιάζει με το κλασσικό καλώδιο ήχου.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται αυτό το καλώδιο για να πάρεις ήχο.

loipon i tv mou exei 3 scart!!+3 bismata isodou(aspro,kokkino,kitrino)

mipos tha mporouses na mou peis apo poio katastima kai ti akribos na tous pw oti thelw:ti kalodio gia ixw ti gia video??

i tv apo to pc einai 10 metra makria.

Πρέπει να ακολουθήσεις τη 2η λύση.

Θα πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και θα ζητήσεις έναν μετατροπέα από S-Video σε Composite κι ένα μακρύ Composite καλώδιο.

Για τον ήχο, χρειάζεσαι ένα καλώδιο από 3,5 mm που να βγάζει 2 RCA. Φρόντισε να είναι κι αυτό μακρύ.

Πρέπει να ακολουθήσεις τη 2η λύση.

Θα πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και θα ζητήσεις έναν μετατροπέα από S-Video σε Composite κι ένα μακρύ Composite καλώδιο.

Για τον ήχο, χρειάζεσαι ένα καλώδιο από 3,5 mm που να βγάζει 2 RCA. Φρόντισε να είναι κι αυτό μακρύ.

sorry twra pou to paratirisa exei kai s video eisodo!!

ara poia lusi na dialekso??

mou prwtineis kapoio sugkekrimeno katastima??

thanks gia tin polutimi boitheia sou

Τη 2η θα πρότεινα (S-Video σε S-Video). Πρόσεξε τα pins της εξόδου του PC αν είναι ίδια με αυτά της TV, γιατί μπορεί να χρειαστείς μετατροπέα όπως είπα πιο πάνω.

Καταστήματα δεν ξέρω. Σε οποιοδήποτε με ηλεκτρονικά αν πας, λογικά θα έχουνε. Αλλιώ κοίταξε online. Το e-shop έχει νομίζω.

Τη 2η θα πρότεινα (S-Video σε S-Video). Πρόσεξε τα pins της εξόδου του PC αν είναι ίδια με αυτά της TV, γιατί μπορεί να χρειαστείς μετατροπέα όπως είπα πιο πάνω.

Καταστήματα δεν ξέρω. Σε οποιοδήποτε με ηλεκτρονικά αν πας, λογικά θα έχουνε. Αλλιώ κοίταξε online. Το e-shop έχει νομίζω.

apo thema poiotitas poia einai kaluteri lusi?

me svideo ixw pws tha metafero???

Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη λύση ποιοτικά. Ψάξε στη Google για περισσότερες πληροφορίες. Εγώ απάντησα με βάση τι μου δούλεψε ευκολότερα.

Για τον ήχο το έχω αναφέρει 15 φορές. Διάβασε τα προηγούμενα ποστ.

20 ποστ έχει σχεδόν το θέμα και τα ίδια και τα ίδια αναμασάμε συνέχεια...

ok ta katafera peira kalodeio s-video se s-video kai to rca gia ton ixw!!

paizei kanonika alla exw problima stin poiotita!!

i karta grafikon pou exw einai ati radeon 550~~

exw epileksi tin epilogi clone(diladi oti paizei sto pc na deixnei i tv)

pws mporo na beltiwso tin poiotita??

exei polu brightnes kai den mporw na rithmizo ligoteri.

Emena ti 8a mou prwtinatai na kanw ws pros tin sindesi enos mac mini kai enos vaio VGN-AR11B se tileorasi sony bravia 40"???

Eyxaristw

Scottas;)

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

Emena ti 8a mou prwtinatai na kanw ws pros tin sindesi enos mac mini kai enos vaio VGN-AR11B se tileorasi sony bravia 40"???

Eyxaristw

Scottas;)

VGA για το Mini, HDMI για το Vaio (έχει τέτοια έξοδο, σωστά; )

Aν δεν έχει, κάποιες Bravia έχουν επιλογή για ταίριασμα των pixels ώστε να αποφύγεις το overscanning σε σύνδεση DVI-HDMI - για το mini πάντα. Και το Vaio στη VGA.

ΥΓ. Αφού θα έχεις το mini συνδεδεμένο γιατί να βάλεις και το laptop?

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

ok ta katafera peira kalodeio s-video se s-video kai to rca gia ton ixw!!

paizei kanonika alla exw problima stin poiotita!!

i karta grafikon pou exw einai ati radeon 550~~

exw epileksi tin epilogi clone(diladi oti paizei sto pc na deixnei i tv)

pws mporo na beltiwso tin poiotita??

exei polu brightnes kai den mporw na rithmizo ligoteri.

kamia boitheia