Jump to content

Σερνεται το p.c...

katsifis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια....εδω και μερικους μηνες εχω διαπιστωσει...οτι ο υπολγιστης μου σαν να ¨"αργει"....Δηλ οταν προσπαθω π.χ να ανοιξω εναν φακελο η τα προγραμματα μου η ακομα και τα εγγραφα μου μεχρι να μου τα ανοιξει περναει αρκετη ωρα..οταν δε παω να ανοιξω καποιο παιχνιδι τοτε...περιμενω οσο ενα τσιγαρο...Για πειτε καποια ιδεα....εκτος απο format η αναβαθμησεις....

Η καλύτερη λύση είναι format, αλλά έχει διαδικασία και είναι χρονοβόρο.Όμως, από ότι κατάλαβα ο υπολογιστή σου ξαφνικά "σέρνεται".Άρα κάτι φταίει.Μήπως έκανες τίποτα περίεργο τώρα τελευταία;

Όμως, από ότι κατάλαβα ο υπολογιστή σου ξαφνικά "σέρνεται".Άρα κάτι φταίει.Μήπως έκανες τίποτα περίεργο τώρα τελευταία;

Αυτό πως το συμπέρανες;

Αφού μας λέει :

Καλησπερα παιδια....εδω και μερικους μηνες εχω διαπιστωσει...οτι ο υπολγιστης μου σαν να ¨"αργει"....

Έχεις το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι υπολογιστές μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο συνεχούς χρήσης!

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη λύση εκτός από format!

Κάποτε θα το κάνεις, έτσι κι' αλλιώς...

Αυτό πως το συμπέρανες;

Αφού μας λέει :

Έχεις το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι υπολογιστές μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο συνεχούς χρήσης!

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη λύση εκτός από format!

Κάποτε θα το κάνεις, έτσι κι' αλλιώς...

Το κατάλαβα από το γεγονός ότι, δεν μπορεί ξαφνικά να "σέρνεται".Κάτι συνέβει, π.χ. εγκατάσταση ενός προγράμματος "βαρύ" για τον υπολογιστή μας.

Επίσης, ο υπολογιστής δεν "σέρνεται" μετά από μία μεγάλη περίοδο συνεχούς χρήσης.Εγώ έχω έχω να κάνω format 1 χρόνο περίπου και δεν αντιπετωπίζω κανένα πρόβλημα, γιατί κάνω σωστή χρήση και συνεχής.:D

Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις...

Ο katsifis, δεν λέει ότι "ξαφνικά"¨σέρνεται το pc.

Αυτό το πρόβλημα το έχει μήνες...

Για εμάς τους κοινούς θνητούς λοιπόν, που δεν έχουμε καμιά συγγένεια με τον Μέγιστο David Copperfield [και κάνουμε επίσης σωστή και συνεχή χρήση του υπολογιστή, (ναί , αυτό το χάρισμα δεν το έχεις μόνο εσύ)], είναι αναπόφευκτο να κάνουμε ένα format, έπειτα από μια περίοδο χρήσης...

:D :D

Edit :

katsifis, δοκίμασες να κάνεις κενένα scan με το Ad-Aware ή το Spybot;

Αν και αυτά κατά τη γνώμη μου είναι προγράμματα που σε βοηθούν να διατηρήσεις τον υπολογιστή σου, σε καλή κατάσταση, και δεν κάνουν "θαύματα".

Η καλύτερη λύση, παρ' όλο που μας είπες ότι θέλεις να την αποφύγεις (και ποιός δεν θέλει; ) , είναι το format.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι αν δεν προσέχετε αρκετά τι software βάζετε ή αν βάζετε και βγάζετε συχνά προγράμματα, τότε μετά από λίγο καιρό το λειτουργικό έχει προβλήματα. Αν το "σέρνεται" που αναφέρεις προκύπτει έτσι, τότε δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις. Από εκεί και πέρα, τέτοιου είδους προβλήματα είναι πολύ γενικά, μπορεί να συμβαίνουν 1002 πράγματα. Δες και αυτό πάντως: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1429462#post1429462

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις απαντησεις σας..η αληθεα ειναι οτι δεν εγινε ξαφνικα το να σερνεται ο υπολογιστης αλλα σταδιακα μεχρι που τωρα που εχει φτασει στο αποκορυφομα..format υποθηκε απο καποιον φιλο...δεν το θελω ...υπαρχουν πραματα στο p.c που δεν τα εχω back up..καποια προγραμματα που βρηκα σαν το amust registry cleaner..πιστευω να βοηθησουν...παρα που πιστευω οτι ειναι ασπιρινη στο καρκινο....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις απαντησεις σας..η αληθεα ειναι οτι δεν εγινε ξαφνικα το να σερνεται ο υπολογιστης αλλα σταδιακα μεχρι που τωρα που εχει φτασει στο αποκορυφομα..format υποθηκε απο καποιον φιλο...δεν το θελω ...υπαρχουν πραματα στο p.c που δεν τα εχω back up..καποια προγραμματα που βρηκα σαν το amust registry cleaner..πιστευω να βοηθησουν...παρα που πιστευω οτι ειναι ασπιρινη στο καρκινο....

τίποτα απόλα αυτά να μην κάμεις.

το disk defrag των windows θα σου κάνει το pc μια χαρά καθώς και το disk cleanup.

επίσης... ΔΕΝ έχεις κάνει backup? ακροβατείς σε ένα σκοινί... :!:

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

τίποτα απόλα αυτά να μην κάμεις.

το disk defrag των windows θα σου κάνει το pc μια χαρά καθώς και το disk cleanup.

επίσης... ΔΕΝ έχεις κάνει backup? ακροβατείς σε ένα σκοινί... :!:

πως ακριβως θα το ανω αυτο ...αν σου ειναι ευκολο...εννοω το disc defrag και δισκ disk clean up... Με πειθεις για να ξεκινησω backup....σε δισκετες και σιντι φανταζομαι θα το κανω...

Φίλε μου τα πράγματα που δεν τα έχεις back up καλό είναι να τα κάνεις το συντομότερο δυνατό γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και ποτέ δεν ξέρεις.

Δοκίμασε αυτά που σου λεει ο Alexkass κι αν δεν δεις βελτίωση τότε πάρτο απόφαση.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Παιδια χρησημοποιησα το προγραμμα που αναφερα πιο πανω.....και επαθα την πλακα μου....ολα ανοιγουν αμεσως και χωρις καμια καθηστεριση...π.χ τα εγραφα μου οταν προσπαθουσα να το ανοιξω αργουσε βασανιστικα...τωρα μετα την χρησημοποιησητου προγραμματος...η αναμονη για το ανοιγμα του ειναι μηδαμινη.....ειναι δυνατον..??

Παιδια χρησημοποιησα το προγραμμα που αναφερα πιο πανω.....και επαθα την πλακα μου....ολα ανοιγουν αμεσως και χωρις καμια καθηστεριση...π.χ τα εγραφα μου οταν προσπαθουσα να το ανοιξω αργουσε βασανιστικα...τωρα μετα την χρησημοποιησητου προγραμματος...η αναμονη για το ανοιγμα του ειναι μηδαμινη.....ειναι δυνατον..??

Και ομως ειναι!

Προφανως εγκαθιστας/απεγκαθιστας πολυ συχνα διαφορα προγραμματα στο pc σου...

Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να παραμενουν στη registry πολλα αχρηστα "αρχεια" τα οποια προκαλεσαν σιγα-σιγα την κατασταση που μας περιεγραψες.

Επισης πολυ καλο προγραμμα για αυτη τη δουλεια ειναι και το ccleaner.

Δοκιμασε το και θα με θυμηθεις :)

Aυτά τα δύο utilities, όταν έχει συμβεί αυτό:

Προφανως εγκαθιστας/απεγκαθιστας πολυ συχνα διαφορα προγραμματα στο pc σου...

Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να παραμενουν στη registry πολλα αχρηστα "αρχεια" τα οποια προκαλεσαν σιγα-σιγα την κατασταση που μας περιεγραψες.

πραγματικά δεν κάνουν τίποτα. Μερικά utilities για τη registry ίσως βελτιώσουν λίγο την κατάσταση, αλλά κι αυτά δεν είναι πανάκεια, αντίθετα απέχουν πολύ από κάτι τέτοιο. Η λύση, είναι (και την έχω γράψει άπειρες φορές εδώ μέσα) να μην κάνετε install/uninstall ότι software βρίσκετε μπροστά σας. Αν θέλετε να δοκιμάζετε συνεχώς νέο software, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό partition σε έναν δέυτερο σκληρό δίσκο και να κάνετε εκεί τα πειράματα σας.

Τωρα παρατηρησα που πηγα να παιξω pe6 αυτο ετρωγε καπιοα κοληματα...ποτε δεν μου το ειχε ξανακανει....λετε να εχει σχεση με ολα αυτα που συζηταμε και τα υπολειματα που μενουν στο p.c??

o dikos mou ipologistis pou entelos ksafnika arxise na sernete ti mporei na epathe?ton ekana 2 format prin kamia vdomada.den exei tpt mesa(den exo ta drivers opote den exo ixo k den litourgoun ta usb).mono ta windows xp sp2.

einai pentium 4

sta 2,4ghz

me 256ram

k 80giga disko.

apo ekei pou itan mia xara tora kanei giro sta 10 lepta na kleisei k kana 5lepto na anoiksei.

mou exei spasei ta nevra.mou erxete na ton vapso mple k na ton petakso stin thallasa.

help......

mou exei spasei ta nevra.mou erxete na ton vapso mple k na ton petakso stin thallasa.

help......

Γιατί να μολύνεις το περιβάλλον;

Βγάλε ότι έχει. Κράτα τα ανεμιστηράκια, καλοκαίρι έρχεται και κάνε το κουτί μια υπέροχη μοντέρνα γλαστρούλα.

Σοβαρά τώρα το tune up (υπάρχει στον greektracker) ίσως βοηθήσει.

...

Μηπως δεν εχουν μπει σωστα drivers μητρικης κλπ? Αν και μετα απο clean install παρατηρεις τετοια κολληματα τοτε κοιτα και το hardware τμημα του pc δηλ. θερμοκρασιες,memtest,επαρκεια τροφοδοτικου κλπ.

• 3 weeks later...