Dimitris25 Δημοσιεύτηκε March 28, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 28, 2007 Παιδια γεια, εχω αυτη τη μητρικη κι εγω χωρις αναβαθμισμενο bios απο τοτε που τη πηρα, 02/2005. Επειδη επεσε στα χερια μου ενας FX-60 και θελω να τον βαλω στη θεση του 3200+, πρεπει να κανω αναβαθμιση στο 1016 (1016.001 βασικα) και πανω, οπως λεει κι η σελιδα της εταιριας. Εχω βρει σε αυτο το σαιτ http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/38623/ εναν οδηγο. Εννοειται οτι θα περασω πρωτα τις ανανεωμενες εκδοσεις του chipset αλλα και του forceware. Σας παραθετω τον οδηγο με σκοπο να μου λυσετε καποιες συγκεκριμενες αποριες και να μου πειτε βασικα αν χρειαζονται ολα αυτα τα βηματα που λεει, μιας κι ειναι 2+ ετων οδηγος. Installation: Upgrading the BIOS One of the first things to do when you got the motherboard is upgrade the BIOS to the latest non-beta release, which is 1007. The proper way of doing this is by using a floppy drive as a startup disk. You’ll need to have access to a second computer to create the needed startup files, according to the following procedure. 1. Download the latest 1007 BIOS and BIOS flash tool here: http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A8N-SLI%20Deluxe&Type=Latest (ασχετο αλλα το λινκ δε λειτουργουσε...) 2. Download the BIOS and flash tool under the BIOS section of above mentioned URL. 3. In Windows XP go to the floppy drive 4. Format with using the option to create a MSDOS startup disk 5. Once the disk is created unpack the 1007 BIOS and flash tool to the floppy 6. Configure the motherboard with just the memory, processor and heatsink, video card and floppy drive (εδω ρε παιδια τι στο καλο εννοει ακριβως;;; κατι να κανω στο υπαρχον bios? να ανοιξω ολο το κουτι και να κανω κατι; 7. Set the SLI selector card to ‘single card’ (αυτο απο την αρχη το εχω κανει, μια εχω.) 8. Connect the power supply, including the 4-pin 12volt and 6-pin PCIe (ποια;;;; γιατι;; τα εβγαλα πριν και δε το καταλαβα; 9. Hit ‘del’ once the system displays the boot screen 10. Go to ‘Exit’ menu and select ‘Load Setup Default’ 11. Then ‘Exit & Save Changes’ 12. After the reboot the system will boot off the floppy 13. Type ‘awdflash 1007.bin’ to start the BIOS update (και το flash tool που εχει ποτε το χρησιμοποιω; 14. Select ‘No’ to save BIOS and ‘Yes’ to update BIOS 15. Once completed press ‘F1’ to reset the system Μεταξυ "15" και "16" Ποτε ακριβως να κανω το συστημα power off? δλδ που να το αφησω να φτασει μετα το ρισετ;; να μπει στα παραθυρα;;που;; 16. Power the system off and unplug the power supply from the mains Αυτα ειναι. Θα ηθελα να μου "δειξετε" ή ακομα καλυτερα απλουστευσετε καποια πραγματα, μη κανω καμια χοντρη λαλακια..... Επισης, αν πατε στο λινκ που σας εδωσα, μετα κανει Configuring the BIOS: Ερωτηση 2: Μαζι με τη μητρικη εχω καβαντζωσει και 2 gb dual channel ddr400 RAM σε αντικατασταση του ενος που εχω. Ποτε να κανω την αλλαγη σε σχεση με τη παραπανω διαδικασια;; ή δε παιζει ρολο;;; Ερωτηση 3: Εχω καλο τροφοδοτικο της OCZ στα 650, με GC x850xt platinum. Θελω αργοτερα να βαλω επανω μια 8800GTX. Θα χρειαστει να παρω μεγαλυτερο;; Ευχαριστω προκαταβολικα. Παράθεση Kala pas kala????? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. March 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2007 Μπορείς από εδώ να καταβάσεις και το bios αλλά και από το tab Bios Utilities να κατεβάσεις ένα προγραμματάκι που σου φλασάρει το bios μέσα από τα Windows.Είναι και πιο έυκολο αλλά και πιο "ασφαλές". Τώρα η μνήμη δεν παίζει σημασία πότε θα την αλλάξεις. Με το τροφοδοτικό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris25 Δημ. March 28, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2007 Μπορείς από εδώ να καταβάσεις και το bios αλλά και από το tab Bios Utilities να κατεβάσεις ένα προγραμματάκι που σου φλασάρει το bios μέσα από τα Windows.Είναι και πιο έυκολο αλλά και πιο "ασφαλές". Τώρα η μνήμη δεν παίζει σημασία πότε θα την αλλάξεις. Με το τροφοδοτικό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Thanks. To προβλημα ειναι οτι το αναθεματισμενο σαιτ της Ασους δε λεει να ανοιξει απο το πρωι που τη ψαχνω τη δουλεια. Εχω ολα τα πραγματα που χρειαζομαι με εξαιρεση αυτο το προγραμματακι που κανει τη δουλεια μεσα απο τα παραθυρα. Ωστοσο, πρεπει να σε ρωτησω, εχω δει σε πολλα φορουμ πολλοι να λενε (με παθος κιολας) πως ΠΟΤΕ αναβαθμιση bios μεσα απο τα παραθυρα. Εσυ τι λες;; Παντως κι ενα παιδι απο το IT τμημα της εταιριας μου, προτεινε να το κανω μεσω windows. Παράθεση Kala pas kala????? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. March 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2007 Thanks. To προβλημα ειναι οτι το αναθεματισμενο σαιτ της Ασους δε λεει να ανοιξει απο το πρωι που τη ψαχνω τη δουλεια. Εχω ολα τα πραγματα που χρειαζομαι με εξαιρεση αυτο το προγραμματακι που κανει τη δουλεια μεσα απο τα παραθυρα. Ωστοσο, πρεπει να σε ρωτησω, εχω δει σε πολλα φορουμ πολλοι να λενε (με παθος κιολας) πως ΠΟΤΕ αναβαθμιση bios μεσα απο τα παραθυρα. Εσυ τι λες;; Παντως κι ενα παιδι απο το IT τμημα της εταιριας μου, προτεινε να το κανω μεσω windows. Και εγώ δύο φορές έχω κάνει update μέσω Windows και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν και πρέπει το cd που πήρες μαζί με το motherboard να το περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα ώστε να μην το κατεβάζεις. Το δικό μου motherboard είναι κατά πολύ παλιότερο (P4-P800E Deluxe) και το περιελάμβανε. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris25 Δημ. March 28, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2007 Και εγώ δύο φορές έχω κάνει update μέσω Windows και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν και πρέπει το cd που πήρες μαζί με το motherboard να το περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα ώστε να μην το κατεβάζεις. Το δικό μου motherboard είναι κατά πολύ παλιότερο (P4-P800E Deluxe) και το περιελάμβανε. αα αυτο δε το ξερω καθολου, το πρωι αρχισα το ψαξιμο και ειμαι στη δουλεια ακομα. Θα το δω, ευχαριστω. Υ.Γ. Το Asus Update δε λες?? επιτελους, μετα απο 25 προσπαθειες ανοιξε η βρωμοσελιδα τους και το κατεβαζω. κι Ο Θεος βοηθος!! Παράθεση Kala pas kala????? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. March 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2007 αα αυτο δε το ξερω καθολου, το πρωι αρχισα το ψαξιμο και ειμαι στη δουλεια ακομα. Θα το δω, ευχαριστω. Υ.Γ. Το Asus Update δε λες?? επιτελους, μετα απο 25 προσπαθειες ανοιξε η βρωμοσελιδα τους και το κατεβαζω. κι Ο Θεος βοηθος!! Ακριβώς, το Asus Upddate. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts