Jump to content

Πρόβλημα με την εκκίνηση του υπολογιστή!

orfanidisd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά , αντιμετωπίζω εδώ και καιρό πρόβλημα στην εκκίνηση του υπολογιστή μου.

Ο υπολογιστής μου εκκινείται μόνο όταν κάνω καμιά εικοσαριά RESET.

Πατάω το πλήκτρο του Power , περιμένω να πάρει μπρός, βλέπω ότι δεν παίρνει, πατάω το RESET , δεν παίρνει . Αυτή η διαδικασία γίνεται για πολλοστές φορές μέχρις ότου να ανοίξει. Αυτό έγινε απότομα, χωρίς να είχα επέμβει στο κουτί μου, χωρίς να είχα βάλει κάποιο καινούριο υλικό .

Πείτε μου , σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό ?

Όταν πατάς το πλήκτρο power, ακούς τα ανεμιστηράκια να δουλεύουν, ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα το LED του σκληρού δίσκου και ξανασβήνει αλλά μετά δεν γίνεται τίποτα άλλο; Π.χ. δεν ανάβει η οθόνη και η ένδειξη Num Lock δεν αλλάζει στο πληκτρολόγιο αν δοκιμάσεις να πατήσεις το σχετικό πλήκτρο; Αν γίνεται αυτό, έλεγξε τον επεξεργαστή και τη μνήμη. Ξεκίνα αλλάζοντας τις μνήμες και μετά συνέχισε με τον επεξεργαστή. Αυτό το πρόβλημα το είχα αντιμετωπίσει κι εγώ (στις 10 προσπάθειες, μετά βίας τη μία έπαιρνε μπροστά το σύστημα) και τελικά όταν άλλαξα RAM διορθώθηκε.

Αν απλά δεν ανάβει η οθόνη, αλλά το σύστημα φαίνεται σαν να δουλεύει (π.χ. ο σκληρός δίσκος φαίνεται να λειτουργεί και να φορτώνει τα Windows, παρόλο που η οθόνη παραμένει σβηστή), έλεγξε την κάρτα γραφικών.

Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή, κάνει κάποια επαναλαμβανόμενα beep η motherboard; Επίσης, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, δοκίμασε πρώτα να κάνεις μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο BIOS.

this signature is under heavy construction

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου.

Απ ότι κατάλαβα νομίζω έχει σχέση με το BIOS , γιατι δεν ακούω το BEEP της μητρικής.Θα το επαναφέρω το BIOS τότε.

Μπορεί να οφείλεται σε ιό, μπορεί να έχει πρόβλημα η μνήμη, ένα προβληματικό slot επίσης, μπορεί ακόμα να θέλει και defragment ο δίσκος σου ειδικά αν έχεις να κάνεις πολύ καιρό. Ξεκίνα να δοκιμάζεις κάποιους τρόπους ώστε να αρχίσεις να αποκλείεις τα διάφορα ενδεχόμενα. Αυτά από μένα.

Αν αυτό γίνεται μόνο όταν πρωτο-ανάβεις τον υπολογιστή και στα τυχόν "restart" που κάνεις ξεκινάει κανονικά, τότε πρίν αρχίσεις τα παραπάνω (τα οποία είναι απόλυτα σωστά), για δοκίμασε να απομονώσεις τον υπολογιστή από την ΔΕΗ και μετά να δείς αν ανοίγει κανονικά με την πρώτη.

Σε κάθε περίπτωση, όλος ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι πίσω από ένα πολύμπριζο και όταν τελειώνεις και τον σβύνεις, να κλείνεις το πολύμπριζο έτσι ώστε να είσαι απόλυτα ασφαλής

Δημήτρης

ektos apo ola ta parapanw...rikse mia matia sto trofodotiko...me tin eukeria as pw kai egw ti mou ginetai se ayto to topic kai opoios to dei to eide.:D ..loipon akouste otan kanw restart to pc dn anoigoi (me tpt)..ksekinaei to hardware kanwnika..fwrtonei ta setings tou bios kai kolaei stn othoni tis kartas grafkwn (sinithws mai foto)..(tin bgazei prin apo to windows xp banneraki)..ton kleinw apo to poliprizw kai ton anoigo kai enoigoi kanwnika..ama kanw shutdwon tan douleyw sto pc kai meta ton anoiksw anoigoi..ala dn mporwn na kanw me tpt restart..kamia idea???:cry: :cry:

Η ζωη ειναι ωραια....

αλλα....

τα εχει με αλλον... ;)