dalir Δημοσιεύτηκε March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 6, 2007 Μια ερώτηση. Πως μπορώ να δω αν το laptop μου (ibm thinkpad pentium 3) εχει δυνατότητα συύνδεσης με ασύρματο δίκτυο πηγαίνοντας σε ενα cafe με την ένδειξη wi-fi ? εννοώ οτι θέλω να το δοκιμάσω. νομιζώ οτι υποστιρίζει 802.11b αλλα δεν ειναι σιγουρο. Παράθεση lonelyplanet Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 dalir said: Μια ερώτηση. Πως μπορώ να δω αν το laptop μου (ibm thinkpad pentium 3) εχει δυνατότητα συύνδεσης με ασύρματο δίκτυο πηγαίνοντας σε ενα cafe με την ένδειξη wi-fi ? εννοώ οτι θέλω να το δοκιμάσω. νομιζώ οτι υποστιρίζει 802.11b αλλα δεν ειναι σιγουρο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να το ελέγξεις. Π.χ. πηγάινοντας σε net cafe αν είναι απενεργοποιημένη η κάρτα του συστήματος δε θα δεις τίποτα. 1) Δώσε μας το πληρες μοντέλο και το "Type" που γράφει στο αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του υπολογιστή. Π.χ. Model: Thinkpad A31, Type: 1234-ABC 2) Δεξι κλικ στο My Computer > Properties > Hardware > Device Manager > Network Adapters και κοιτάς αν γράφει κάτι σε Wireless. 3) Control Panel > Network Connections > δεξί κλίκ και Open > Κοιτάς αν έχει "Wireless Network Connection". Πες μας το αποτέλεσμα... Πάντως ακόμα και αν δεν έχει, μπορείς να αγοράσεις μια κάρτα PCMCIA wireless 802.11g από €15 :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalir Δημ. March 6, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. 1.Ειναι thinkpad T23 type 2648 2.δεν γραφει wireless πουθενα 3.ουτε εδω το περιεργο ειναι οτι σε review στο internet γραφει οτι εχει 802.11 H καρτα που αναφερεις κανει για laptop (παλιο οπως το thinkpad) ? Παράθεση lonelyplanet Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
druides Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 nai, kanei kai gia to diko sou laptop.. psaxnontas sto skroutz: http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=pcmcia+802 sou vrhka auto: http://e-acorn.com/view_product.php?productid=7610&idcat=7&idsubcat=32&idsubsubcat=16 kalh marka se kalh timh... ennalaktika mporeis na pareis kai usb wifi adapter, alla dn sto proteinw.. 8a ri3ei poly se epidoseis an dn exeis kalo cpu.. auta :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalir Δημ. March 6, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 οκ.θα ριξω μια ματια αν τελικα δεν εχει ενσωματωμενη.το λαπτοπ. Παράθεση lonelyplanet Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. March 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2007 dalir said: 1.Ειναι thinkpad T23 type 2648 Ξέχασες τα τρία ψηφία μετά το 2648... :!: Πρέπει να μου δώσεις το ακριβές μοντέλο. dalir said: το περιεργο ειναι οτι σε review στο internet γραφει οτι εχει 802.11 Το 2648 βγαίνει σε πολλές διαφορετικές συνθέσεις. Γι'αυτό χρειάζονται τα 3 ψηφία μετά το 2648 που δίνουν τη σύνθεση του δικού σου μοντέλου. dalir said: H καρτα που αναφερεις κανει για laptop (παλιο οπως το thinkpad) ? Ναι, η PCMCIA κάνει για laptop αλλά αυτό να το δεις αφού βεβαιωθούμε ότι δεν έχει ενσωματωμένη το δικό σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalir Δημ. March 7, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2007 oops,my mistake,sorry. Τα πληρη στοιχεια ειναι:type 2648 - EU2 i hope it helps Παράθεση lonelyplanet Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. March 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2007 dalir said: oops,my mistake,sorry. Τα πληρη στοιχεια ειναι:type 2648 - EU2 i hope it helps Δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ασύρματου δικτύου το μοντέλο σου. lenovo.com said: Product: ThinkPad T23 2648-EU2 Original description: PIII-M 1.13GHz (512KB), 256MB RAM, 30.0GB HDD, 14.1 XGA(1024x768) TFT LCD, 8X-3.3X DVD-ROM, Modem(MPCI), Ethernet, TV out, Li-Ion battery, Win2000 Οπότε χρειάζεσαι μια κάρτα PCMCIA wireless 802.11g (54Mbps): > Link 1 Απο αυτές προτείνω: ASUS WL-107G LINKSYS WPC54G D-LINK DWL-G630 US ROBOTICS USR5411A > Link 2 Netgear 54Mbps PCMCIA (WG511) Netgear 108Mbps PCMCIA (WG51) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalir Δημ. March 7, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2007 ariadgr thanks for the info μερικες ακομα ερωτησεις,ελπιζω να μην σε κουραζω. 1.Αν παρω μια απο τις φτηνες καρτες απο το E-shop θα εχω προβλημα ? 2.Η εγκατασταση ειναι κατι σχετικα απλο που μπορω να κανω και μονη μου ακολουθοντας τις οδηγιες ή χρειαζεται τεχνικος ? 3.ειναι Plug and play η χρειαζεται να κανω και αλλες ρυθμισεις (πολλες ?) στα windows (xp) ? Παράθεση lonelyplanet Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. March 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2007 dalir said: 1.Αν παρω μια απο τις φτηνες καρτες απο το E-shop θα εχω προβλημα ? Κατ'αρχάς μακρυά από την Crypto στα €28, αν και δεν νομίζω ό,τι εννοούσες αυτή. Aν αναφέρεσαι στις TORNADO 121 (€14,54) και DIGICONNECT WPC561-BC (€19,85), πρόβλημα δεν θα έχεις, απλά εγώ δεν θα έπαιρνα κάποια από αυτές. Μπορεί να έχουν "κακούς" (δύσχρηστους) drivers που να σε δυσκολέψουν, και γενικά όταν υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές καλό είναι να επιλέγεις μια πιο γνωστή εταιρεία. Ειδικά η Digiconnect απορρίπτεται αφού δεν έχει καμία περιγραφή ούτε φωτογραφία. Αν θέλεις κάτι οικονομικό, πάρε τουλάχιστον την MSI CB54G (€24,60). Αν θέλεις ωστόσο το απολύτως φθηνότερο, πάρε την Tornado. dalir said: 2.Η εγκατασταση ειναι κατι σχετικα απλο που μπορω να κανω και μονη μου ακολουθοντας τις οδηγιες ή χρειαζεται τεχνικος ? 3.ειναι Plug and play η χρειαζεται να κανω και αλλες ρυθμισεις (πολλες ?) στα windows (xp) ? Διαβάζεις τις οδηγίες (αν πρέπει να εγκαταστήσεις το software από το cd πριν εισάγεις την κάρτα ή το αντίθετο) και πηγαίνεις βήμα βήμα. Δεν χρειάζεται τεχνικός. Αφού εγκατασταθεί, από το utility της κάρτας θα επιλέξεις το ασύρματο access point στο οποίο θέλεις να συνδεθείς ( αν δεν έχεις στο σπίτι σου, πήγαινε σε ένα Starbucks και θα πρέπει να σου βγάλει το access point και επιλογή "Connect" ). Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, εδώ είμαστε. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalir Δημ. March 7, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2007 thanks και παλι για την βοηθεια. θα ριξω μια ματια σε μοντελα/τιμες και θα αποφασισω. Η διαδικασια συνδεσης ακουγεται απλη. i will try and let you now.. Παράθεση lonelyplanet Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts