Jump to content

Βοήθεια στο στήσιμο server

mousi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά... Θέλω να "φτιάξω" ένα μηχάνημα, το οποίο θα χρησιμοποιώ κυρίως σαν File Server σε ένα γραφείο. Έχω δει αυτό το motherboard και μου φαίνεται πολύ καλό. Αυτό που με χαλάει είναι ότι είναι για Opteron και όχι για Xeon. Ένα "αντίστοιχο" που είδα για Xeon ήταν αρκετά ακριβότερο (και το ίδιο υποψιάζομαι και για τους επεξεργαστές).

Μου προτείνετε να προτιμήσω Intel ή AMD; Επίσης γνωρίζετε αν το m/b αυτό έχει hardware RAID controller (εννοώ αν χρησιμοποιεί ή όχι τον επεξεργαστή του συστήματος);

Ευχαριστώ!

προσωπικα χρησημοποιω AMD εδω κ πολλα χρονια κ πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτεροι απο τους intel...

κατι αλλο...δε πιστευω οτι το γραφειο εχει τοσες πολλες απαιτησεις ωστε να εχεις το καλυτερο server της αγορας...ενα καλο οπτερον θα ηταν η καλυτερη λυση κατα την αποψη μου...

επισης το οτι τα amd ειναι πιο φτηνα απο τα intel δε παει να πει οτι τα ιντελ ειναι καλυτερα...πολιτικη της εταιριας ειναι να εχουν χαμηλες τιμες...

TWMN---THESSALONIKI's WIRELESS METROPOLITAN NETWORK---

Επισκευτειτε την virtual πόλη μου και βοηθηστε στην εξελλιξη της!

http://thesschester.myminicity.com/

και

http://thesschester.myminicity.com/ind

Ευχαριστώ

Εντάξει δεν το πάω με βάση την τιμή... Απλά έχω καταλάβει (από αυτά που βλέπω από δω και από κει, όχι τπτ διαπιστωμένο αφού δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια CPU) ότι οι Xeon είναι καλύτεροι από τους Opteron...

Πάντως το γραφείο σίγουρα δεν χρειάζεται τόσο δυνατό μηχάνημα... ;)

EDIT: Το motherboard πως σας φαίνεται; Ας ρίξει κανείς γνώμη και τπτ άλλο αν ξέρει!

για server ένας xeon θα σου προσφέρει πολλά περισσότερα, και δεν είναι προσωπική άποψη αυτή.

Και εγώ την ίδια άποψη έχω.Εδώ μπορείς να βρείς κάποιες γνώμες πιο ειδικών πάνω σε αυτή την αιώνια μάχη των δύο επεξεργαστών.Όπως επίσης και εδώ.Και τέλος εδώ.Στο τελευταίο site μπορείς να διακρίνεις καθαρά τη νίκη του AMD.:D

Ευχαριστώ παιδιά, θα το ψάξω περισσότερο τότε... Απλά κοιτούσα για τον Opteron λόγω του m/b που είδα και του ότι έτσι κι αλλιώς γι αυτό που θέλω να κάνω είναι υπερβολή και οι 2 (2πύρηνοι) Opteron...

• 2 months later...
Τελικά πήρα τους Opteron 2210... Ήθελα να τρέξω ένα superpi να δω τι γίνεται και μου έβγαλε το 1M σε 46 δλ. Μετά είδα ότι χρησιμοποιούσε μόνο τον 1 από τους 4 πυρήνες και έτρεξα 4 φορές το superpi από διαφορετικούς φακέλους και έβαλα από 256k στο καθένα... Το έκανε σε 8 δλ!!! Επειδή όμως έτσι όπως πάτησα τα ΟΚ πρέπει να έχασα κανα δευτερόλεπτο από το 1ο στο τελευταίο, ξέρετε αν υπάρχει τπτ αντίστοιχο για πολλά CPU;

Κυρίως File Server, Print Server, dhcp server αλλά θα χρησιμοποιηθεί (λίγο σπάνια) και για Workstation (για κανά autocad-photoshop-Corel Draw) και ότι άλλο προκύψει!