Jump to content

Μηχανή παρασκευής ψωμιού

Evanthe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

'Εχει κάποιος από εσάς μηχανή παρασκευής ψωμιού?

Θέλω να αγοράσω κάποια, αλλά στα μαγαζιά υπάρχουν λίγα μοντέλα και οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τη χρήση τους. Στο διαδίκτυο, από την άλλη, υπάρχουν πάρα πολλές και μπερδεύτηκα :O

I didn't know I was looking for love, until I found it

Εμεις εχουμε αλλα δεν θυμαμαι τι μαρκα. Παντως κανει εξαιρετικο ψωμι, αφρατο κι υγιεινο.;)

Μολις μπορεσω θα ποσταρω και την μαρκα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και η Bifinett που φέρνει κατα καιρούς το Lidl δεν είναι κακή.

Τουλάχιστον το πρώτο μοντέλο που είχαν φέρει και καλό ψωμί μπορούσε να κάνει και αντέχει στην πολύ χρήση.

http://i2.photobucket.com/albums/y36/Bordera/LidlBM.jpg

Το θέμα είναι πως εξ όσων γνωρίζω:

α) πρέπει να πειραματιστείς αρκετά μέχρι να φτιάξεις ψωμί που να τρώγεται και

β) αν περιμένεις να φας ψωμί πολύ αφράτο και με τραγανή κόρα (π.χ. παρόμοιο με το κλασσικό χωριάτικο) ίσως πρέπει να το ξεχάσεις...

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Ψάχνω για έναν παρασκευαστή, που να έχεις τις εξής επιλογές:

- ψωμί με φρούτα και ξηρούς καρπούς,

- επιλογή κόρας

- επιλογή βάρους (1/5, 1 και 1 1/5 κ.)

- ζύμωμα

- παρασκευή μαρμελάδας, ζυμαρικών, βουτύρου :)

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Ψάχνω για έναν παρασκευαστή, που να έχεις τις εξής επιλογές:

- ψωμί με φρούτα και ξηρούς καρπούς,

- επιλογή κόρας

- επιλογή βάρους (1/5, 1 και 1 1/5 κ.)

- ζύμωμα

- παρασκευή μαρμελάδας, ζυμαρικών, βουτύρου :)

την ξερω την μαρκα που ψαχνεις...λεγεται γιαγια Συρμουλα 2007 και κανει τα παντα...:lol: :lol: :lol:

μεταξυ μας βρε κουκλα δοκιμασες με τα χερακια σου?:blink: :worry:

την ξερω την μαρκα που ψαχνεις...λεγεται γιαγια Συρμουλα 2007 και κανει τα παντα...:lol: :lol: :lol:

μεταξυ μας βρε κουκλα δοκιμασες με τα χερακια σου?:blink: :worry:

:lol: Περίμενα μια τέτοια απάντηση από εσένα ;)

Ναι και αυτό προσπαθώ να αποφύγω. :( Δεν έχω το χρόνο ούτε τη διάθεση να φτιάχνω ψωμί συνέχεια, οπότε ένα τέτοιο μηχάνημα θα βοηθούσε. Ιδιαίτερα αν κάνει κι άλλα πράγματα, όπως ζύμη για κέικ και μαρμελάδες. :rolleyes:

:lol: Περίμενα μια τέτοια απάντηση από εσένα ;)

Ναι και αυτό προσπαθώ να αποφύγω. :( Δεν έχω το χρόνο ούτε τη διάθεση να φτιάχνω ψωμί συνέχεια, οπότε ένα τέτοιο μηχάνημα θα βοηθούσε. Ιδιαίτερα αν κάνει κι άλλα πράγματα, όπως ζύμη για κέικ και μαρμελάδες. :rolleyes:

βρε κουκλι ουτε και εγω εχω χροοοοονο και σιγουρα και πολλοι ακομα αλλα ενα κεικ δεν ειναι δα και τοοσο δυσκολο και χρονοβορο:blink:

σορρυ για την απαντηση:worry: πλακιτσα εκανα ετσι?:O

κανε μια προσπαθεια...και εγω δεν ειμαι τελεια αλλα γινομαι καλυτερη καθε φορα;)

Κατάλαβα, άμα τώρα διαφημίζετε και μηχανές για ψωμιά στο myphone πάνε οι φούρνοι...Τους βάλατε λουκέτο.:lol:

βρε κουκλι ουτε και εγω εχω χροοοοονο και σιγουρα και πολλοι ακομα αλλα ενα κεικ δεν ειναι δα και τοοσο δυσκολο και χρονοβορο:blink:

σορρυ για την απαντηση:worry: πλακιτσα εκανα ετσι?:O

κανε μια προσπαθεια...και εγω δεν ειμαι τελεια αλλα γινομαι καλυτερη καθε φορα;)

Μάλλον πρέπει να εξηγήσω την κατάσταση...Ο φίλος μου έχει αλλεργία στη γλουτένη, που σημαίνει πως δεν μπορεί να καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν αλεύρι (ψωμί, μπισκότα, κέικ, ζυμαρικά, γλυκά κλπ.). Αυτό σημαίνει πως όταν θελήσει να φάει λίγο ψωμάκι ή ένα μπισκοτάκι, δεν μπορεί να "πεταχτεί" μέχρι τον φούρνο της γειτονιάς να πάρει κάτι. :( Οπότε, ο κλήρος πέφτει στο γενναίο και πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι κάτι που να μπορεί να φάει όταν θελήσει (ψωμί, μπισκότα, κέικ). :rolleyes:

Συνήθως, επιστρέφω σπίτι 9-10 μ.μ. και δεν είναι πάντα εύκολο να ασχοληθώ με ζυμώματα και ψησίματα. Η ιδέα είναι πως αν πάρουμε κάποιο μηχάνημα, θα έχει και περισσότερη αφθονία, αλλά θα μπορεί να το χειρίζεται και ο ίδιος χωρίς να πρέπει να εξαρτάται από εμένα.

Μάλλον πρέπει να εξηγήσω την κατάσταση...Ο φίλος μου έχει αλλεργία στη γλουτένη, που σημαίνει πως δεν μπορεί να καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν αλεύρι (ψωμί, μπισκότα, κέικ, ζυμαρικά, γλυκά κλπ.). Αυτό σημαίνει πως όταν θελήσει να φάει λίγο ψωμάκι ή ένα μπισκοτάκι, δεν μπορεί να "πεταχτεί" μέχρι τον φούρνο της γειτονίας να πάρει κάτι. :( Οπότε, ο κλήρος πέφτει στο γενναίο και πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι κάτι που να μπορεί να φάει όταν θελήσει (ψωμί, μπισκότα, κέικ). :rolleyes:

Συνήθως, επιστρέφω σπίτι 9-10 μ.μ. και δεν είναι πάντα εύκολο να ασχοληθώ με ζυμώματα και ψησίματα. Η ιδέα είναι πως αν πάρουμε κάποιο μηχάνημα, θα έχει και περισσότερη αφθονία, αλλά θα μπορεί να το χειρίζεται και ο ίδιος χωρίς να πρέπει να εξαρτάται από εμένα.

ε.τοτε να ψαξουμε να βρουμε το καλυτερο!!ευγε κουκλα και για το οτι τον υπολογιζεις τοοσο!:worry:

ε.τοτε να ψαξουμε να βρουμε το καλυτερο!!ευγε κουκλα και για το οτι τον υπολογιζεις τοοσο!:worry:

:lol: Σ'ευχαριστώ. Αν δεν τον υπολόγιζα, δεν θα ήμουνα μαζί του ;)