Jump to content

Η IrDA δουλεύει, αλλά... δεν δουλεύει!

Dead Poet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από τα Χριστούγεννα περίπου, έχω την θύρα υπερύθρων MA-620, αυτή δηλαδή που κυκλοφορεί σχεδόν μονοπωλιακά στην ελληνική αγορά.

Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να την εγκαταστήσω στον υπολογιστή του σπιτιού μου (λειτουργικό WIN 98 SE for compaq), αλλά συμβαίνουν τα εξής:

Όταν πλησιάζω κοντά της κινητό με ενεργοποιημένες τις υπέρυθρες (ΝΟΚΙΑ 7250 τώρα, 8310 παλαιότερα), ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος σύνδεσης (και αποσύνδεσης όταν το απομακρύνω), το εικονίδιο στο taskbar δείχνει ότι η σύνδεση γίνεται, αλλά όταν κλικάρω το εικονίδιο για να δω την καρτέλα, μου βγάζει την ένδειξη ότι σύνδεση δεν υπάρχει.

Έτσι, θέλοντας να δουλέψω το NOKIA Data Suite, στο Connection Manager δείχνει ότι δεν βρίσκει κανένα τηλέφωνο συνδεδεμένο, και όταν πιέζω το σχετικό πλήκτρο σύνδεσης, μου βγάζει την ένδειξη IrDA API socket error.

Τονίζω ξανά ότι το τηλέφωνο έχει δώσει ήχο σύνδεσης με τη θύρα, και ότι επίσης το εικονίδιο στο taskbar δείχνει ότι γίνεται σύνδεση. Επίσης, τονίζω ότι η εγκατάσταση έχει γίνει κανονικότατα (έχω τσεκάρει τις οδηγίες σωστής εγκατάστασης της IrDA).

Θέμα ελαττώματος της IrDA δεν τίθεται, καθώς στον υπολογιστή του γραφείου μου (τόσο με WIN 98 FE αρχικά, όσο και με WIN 2000 NT πρόσφατα), η θύρα δουλεύει κανονικότατα!

Τι λέτε να φταίει; Υπάρχει κάποια λύση;

Χρονοροή κινητών (*δευτερεύον): Ericsson GA318, Ericsson GH388, Ericsson GH768, Nokia 6150, Nokia 8210, Siemens C35*, Panasonic GD93*, Ericsson T29*, Nokia 8310, Nokia 5210*, Nokia 7250, NEC N400i, Sony Ericsson S700i, Sony Ericsson K800i, Samsung Omnia, Apple iPhone 3GS, Huawei Ideos X5*, LG Optimus Black*, Apple iPhone 4S*, Apple iPhone 5S, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone SE*, Apple iPhone 6S Plus, Nokia 5*, Apple iPhone X*, Redmi Note 10*, Apple iPhone 13 Pro Max, Redmi Note 11*...

Μια εναλλακτικη λυση για συνδεση του υπολογιστη με υπερυθρες.Κοστιζει 42ε και συνδεεται μεσω USB.

http://www.open24.gr/store_188/ftp/product/big_photo/273969.gif

Περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να βρειτε εδω !

Ευχαριστώ πολύ, φίλε μου, για τη λύση που μου προτείνεις. Πώς ξέρω όμως αν η νέα θύρα υπερύθρων θα δουλέψει; (Πολύ περισσότερο όταν ξέρω ότι η υπάρχουσα θύρα δουλεύει μια χαρά στον υπολογιστή του γραφείου, και μόνο στου σπιτιού έχει το πρόβλημα...)

Μήπως μπορεί κάποιος άλλος φίλος να υποθέσει σε τι τουλάχιστον οφείλεται το πρόβλημα που προανέφερα;

Χρονοροή κινητών (*δευτερεύον): Ericsson GA318, Ericsson GH388, Ericsson GH768, Nokia 6150, Nokia 8210, Siemens C35*, Panasonic GD93*, Ericsson T29*, Nokia 8310, Nokia 5210*, Nokia 7250, NEC N400i, Sony Ericsson S700i, Sony Ericsson K800i, Samsung Omnia, Apple iPhone 3GS, Huawei Ideos X5*, LG Optimus Black*, Apple iPhone 4S*, Apple iPhone 5S, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone SE*, Apple iPhone 6S Plus, Nokia 5*, Apple iPhone X*, Redmi Note 10*, Apple iPhone 13 Pro Max, Redmi Note 11*...

• 8 months later...

Περιπετειών (με τη θύρα υπερύθρων), συνέχεια...

Πρόσφατα, μετά από συμβουλή φίλου, εγκατέστησα στον υπολογιστή του σπιτιού τον πιο πρόσφατο driver για τη θύρα υπερύθρων που έχω (τη γνωστή σε όλους ΜΑ-620).

Αυτή τη φορά, το τηλέφωνο συνδέεται κανονικότατα με τον υπολογιστή και παραμένει συνδεδεμένο, χωρίς να βγάζει κάποιο μήνυμα σφάλματος σαν αυτό που περιέγραψα στο εναρκτήριο μήνυμά μου.

Εκεί, λοιπόν, που σκέφτηκα ότι τελείωσαν τα βάσανά μου, είδα να εμφανίζεται πλέον... ξανά μήνυμα σφάλματος, ελαφρώς διαφορετικό αυτή τη φορά (!) και συγκεκριμένα το εξής:

Όταν ανοίγω τη σουίτα της ΝΟΚΙΑ, και επιχειρώ να επιλέξω (από το ΝΟΚΙΑ Connection Manager) τις υπέρυθρες ως τρόπο σύνδεσης, μου βγάζει ένα pop-up μήνυμα σφάλματος που γράφει "IrDA socket API caused an error". Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει ακόμα και μετά την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης κατάλληλης σουίτας της ΝΟΚΙΑ, δηλαδή της 5.7!

Βοηθήστε με σας παρακαλώ, παιδιά. Κοντεύω να τρελαθώ! Τι στο καλό συμβαίνει; Φταίει το λειτουργικό (W98SE); Φταίει η θύρα υπερύθρων; (Να αγοράσω άλλη - και ποια;) Ή φταίει η σουίτα της NOKIA;

Έχω περιέλθει σε απόγνωση. Έχω τηλέφωνο συμβατό με υπολογιστή για τόσες διευκολύνσεις και δε μπορώ να τις χρησιμοποιήσω! Ούτε back-up του καταλόγου μου μπορώ να κάνω, ούτε μεταφορά των φωτογραφιών που τραβάω! ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

mipos tin proti fora poy to egatestises to ekanes apo alli thyira USB??

an nai allaxe thira kai xanaprospathise . se emena den douleuei se

oles tis USB (eno deixnei oti leitourgei) thires alla mono se auti pou egatastathike arxika.

pes mou ti egine

an den doulepsei kane apegkatastasi kai xanakane egkatastasi toy software prosektika