Alexkass Δημ. February 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2008 δε γράφω το υπόλοιπο της εντολής για defrag μιας και το κάνεις από το πρόγραμμα (μη κολλήσει το cmd και τρέχεις). αυτό είναι μόνο αυτό που έλλειπε από το πρόγραμμα. δλδ το analize. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. February 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2008 Μπορεί να μου πει κάποιος ένα Clean Install των Windows Vista Ultimate πόσο χώρο πιάνει? Θα τα βάλω στο Macbook μου (απλά για να υπάρχουν:D) και θέλω να ξέρω πόσα GB θα δώσω στο Partition... Το SP1 βγήκε? Πόσο να υπολογίζω και για αυτο? Thanx a lot! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2008 κοίτα: ~10GB ο φάκελος windows μετά από 3-4 restore points. αν κλείσεις το system restore (μην το κάνεις) είναι λιγότερο. δεν ξέρω αν χάνονται και τα shadow copy έτσι (το time machine των vista δλδ μόνο που δε θες εξωτερικό hdd ;)) ~XGB ο φάκελος users. όπου έχει τα αρχεία σου (από 0 μέχρι όσα GB θες) και τα αρχεία ρυθμίσεων προγραμμάτων αλλά και τα temps ~XGB ο φάκελος Program Files. εμένα με office 2007, cs3 και αρκετά άλλα (περίπου 90 προγράμματα) είναι 12GB. αν θες να υποστηρίζει hibernate το πισί (σε συνδυασμό με το sleep είναι όλα τα λεφτά, μην ενεργοποιήσεις βέβαια το hybrid sleep: είναι πιο πολύ για desktops και αργεί κάπως) να βάλεις και όσα GB είναι η ram σου επιπλέον (δλδ 2GB ram? 2GB τρώει στον hdd η αδρανοποίηση). να βάλεις και το pagefile. εγώ το έχω στα 3GB και σκοτώνει από ταχύτητα. τέλος άσε του και λίγο ελεύθερο χώρο. Υ.Γ. το SP1 έχει γίνει RTM αλλά θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω wu (υπάρχει σε torrents αλλά...) για το γνωστό πρόβλημα που έχει με τους drivers. αν το πισί σου έχει τις συσκευές που δεν υποστηρίζουν το sp1 (κάποιες κάρτες δικτύου Intel και όχι μόνο) απλά ΔΕΝ θα το δεις διαθέσιμο (για 10-15 Μαρτίου μιλάμε). θα πρέπει τότε να περιμένεις μέχρι το πάσχα που θα βγει το rev.1 με νέο drivers database και θα είναι πλήρως συμβατό. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2008 @oem microsoft δεν είναι για ελληνικές εκδόσεις. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 κοίτα: ~10GB ο φάκελος windows μετά από 3-4 restore points. αν κλείσεις το system restore (μην το κάνεις) είναι λιγότερο. δεν ξέρω αν χάνονται και τα shadow copy έτσι (το time machine των vista δλδ μόνο που δε θες εξωτερικό hdd ;)) ~XGB ο φάκελος users. όπου έχει τα αρχεία σου (από 0 μέχρι όσα GB θες) και τα αρχεία ρυθμίσεων προγραμμάτων αλλά και τα temps ~XGB ο φάκελος Program Files. εμένα με office 2007, cs3 και αρκετά άλλα (περίπου 90 προγράμματα) είναι 12GB. αν θες να υποστηρίζει hibernate το πισί (σε συνδυασμό με το sleep είναι όλα τα λεφτά, μην ενεργοποιήσεις βέβαια το hybrid sleep: είναι πιο πολύ για desktops και αργεί κάπως) να βάλεις και όσα GB είναι η ram σου επιπλέον (δλδ 2GB ram? 2GB τρώει στον hdd η αδρανοποίηση). να βάλεις και το pagefile. εγώ το έχω στα 3GB και σκοτώνει από ταχύτητα. τέλος άσε του και λίγο ελεύθερο χώρο. Υ.Γ. το SP1 έχει γίνει RTM αλλά θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω wu (υπάρχει σε torrents αλλά...) για το γνωστό πρόβλημα που έχει με τους drivers. αν το πισί σου έχει τις συσκευές που δεν υποστηρίζουν το sp1 (κάποιες κάρτες δικτύου Intel και όχι μόνο) απλά ΔΕΝ θα το δεις διαθέσιμο (για 10-15 Μαρτίου μιλάμε). θα πρέπει τότε να περιμένεις μέχρι το πάσχα που θα βγει το rev.1 με νέο drivers database και θα είναι πλήρως συμβατό. Περιεκτικότατος και σε ευχαριστώ πολύ! Τώρα όμως να δώσω 30GB σε MacBook με 80άρι...θέλει σκέψη:p Γιατί για να δουλέψει σωστά εάν του περάσω και κανένα προγραμματάκι, τα θέλει τα GB του! Και πάντα απενεργοποιώ το System Restore + Hibernation! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 με 30GB είσαι μια χαρά. μην κλείσεις το system restore. απλά με το disk cleanup σβήνε τα παλιά checkpoints. αφού βάλεις όλα τα προγράμματα και σβήσεις αυτά τα checkpoints, τα νέα restore points θα πιάνουν ελάχιστο (είναι πολύ βολικό όταν κάνεις κατά λάθος edit και save ένα αρχείο ή όταν κάποιο update ή new driver κάνει ζημιά). άντε σύνολο μετά από 1 μήνα να σου πιάσει 2GB. όποτε θες με το disk cleanup τα σβήνεις :) για το hibernation ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ τπτ. η φύση των vista στα laptop το χρειάζεται. γιατί? πολύ απλό. όταν πατάς το κουμπί για κλείσιμο (είτε στο start menu είτε στο mb) μπαίνει σε ειδικό sleep state. αν το ξεχάσεις σε sleep state (τρώει 1% κάθε 2 ώρες περίπου ανάλογα το config) μετά από λίγες ώρες (1080 mins by default) μπαίνει σε hibernation mode όπου ΔΕΝ ξοδεύει καθόλου ενέργεια. ουσιαστικά στα vista δεν κάνεις ποτέ shut down (είτε έχεις desktop είτε laptop, στο desktop το sleep έχει γίνει hybrid sleep για ευνόητους λόγους). restart κάνεις μόνο την τρίτη (δεύτερη του μήνα νομίζω) που βγαίνουν τα KB updates. ;) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhstos1974 Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 Καλησπερα σας. Εχω ενα προβλημα και αν μπορειτε πειτε μου να κανω κατι ωστε να το λυσω. Εχω τα vista premium home. Ανοιγοντας ομως να κατεβασω με καποια torrents, ειτε με το μtorrent ειτε με το bitlord, ο explorer ψοφαει. Τι εννοω? Δεν ανοιγει καμμια σελιδα και μενει κολλημενος στο να προσπαθει να συνδεθει. Κλεινοντας το μtorrent η το bitlord, αναλογα ποιο εχω εκεινη την ωρα ανοιχτο και κατεβαζω, ο explorer επανερχεται μεν αλλα μετα απο περιπου 15-20 λεπτα με αφηνει να ανοιξω σελιδες. Μηπως ξερετε γιατι συμβαινει αυτο? Ευχαριστω εκ των προτερων Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 14, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 Καλό θα είναι να μειώσεις τον αριθμό των συνδέσεων που ανοίγει το utorrent. Συνεχίζουμε στο αρμόδιο topic: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=332 Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrhstos1974 Δημ. February 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2008 Καλό θα είναι να μειώσεις τον αριθμό των συνδέσεων που ανοίγει το utorrent. Συνεχίζουμε στο αρμόδιο topic: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=332 tnx ελπιζω να με βοηθησουν εκει :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zzzzz Δημ. February 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2008 με 30GB είσαι μια χαρά. μην κλείσεις το system restore. απλά με το disk cleanup σβήνε τα παλιά checkpoints. αφού βάλεις όλα τα προγράμματα και σβήσεις αυτά τα checkpoints, τα νέα restore points θα πιάνουν ελάχιστο (είναι πολύ βολικό όταν κάνεις κατά λάθος edit και save ένα αρχείο ή όταν κάποιο update ή new driver κάνει ζημιά). άντε σύνολο μετά από 1 μήνα να σου πιάσει 2GB. όποτε θες με το disk cleanup τα σβήνεις :) για το hibernation ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ τπτ. η φύση των vista στα laptop το χρειάζεται. γιατί? πολύ απλό. όταν πατάς το κουμπί για κλείσιμο (είτε στο start menu είτε στο mb) μπαίνει σε ειδικό sleep state. αν το ξεχάσεις σε sleep state (τρώει 1% κάθε 2 ώρες περίπου ανάλογα το config) μετά από λίγες ώρες (1080 mins by default) μπαίνει σε hibernation mode όπου ΔΕΝ ξοδεύει καθόλου ενέργεια. ουσιαστικά στα vista δεν κάνεις ποτέ shut down (είτε έχεις desktop είτε laptop, στο desktop το sleep έχει γίνει hybrid sleep για ευνόητους λόγους). restart κάνεις μόνο την τρίτη (δεύτερη του μήνα νομίζω) που βγαίνουν τα KB updates. ;) ναι αλλα μπαινοντας σε κατασταση sleep, κατα την επαναφορα αποσυνδεεται απο το wireless (internet) και μετα θελει και παλι connect (το λεει και στο help των vista) ,κατι το οποιο για μενα ειναι κουραστικο. Ετσι προτιμω να αφηνω να σβηνει μονο η οθονη και οχι να κανει sleep. στα ΧΡ δεν ειχα τετοιο προβλημα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. February 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2008 ναι αλλα μπαινοντας σε κατασταση sleep, κατα την επαναφορα αποσυνδεεται απο το wireless (internet) και μετα θελει και παλι connect (το λεει και στο help των vista) ,κατι το οποιο για μενα ειναι κουραστικο. Ετσι προτιμω να αφηνω να σβηνει μονο η οθονη και οχι να κανει sleep. στα ΧΡ δεν ειχα τετοιο προβλημα εμενα συνδεεται μονο του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2008 ναι αλλα μπαινοντας σε κατασταση sleep, κατα την επαναφορα αποσυνδεεται απο το wireless (internet) και μετα θελει και παλι connect (το λεει και στο help των vista) ,κατι το οποιο για μενα ειναι κουραστικο. Ετσι προτιμω να αφηνω να σβηνει μονο η οθονη και οχι να κανει sleep. στα ΧΡ δεν ειχα τετοιο προβλημα καμία σχέση. απλά ΔΕΝ το έχεις βάλει να συνδέεται αυτόματα. κάνε disconnect από το δίκτυο και όταν ξαναμπείς βάλε το να το κάνει save και να κάμει σύνδεση αμέσως. παραπληροφόρηση τέλος. το sleep είναι το killing feature των vista. ΠΟΣΟ θα αντέξει ένα laptop με κλειστή οθόνη? 4h? 5h? εμένα με sleep (όποτε δε το δουλεύω) λειτουργεί πάνω από 9 ώρες δουλειάς ;) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. February 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2008 Δεδομενου οτι εχω αυτη τη στιγμη και Vista και XP, με την επιλογη μεταξυ των δυο να γινεται στο boot, αν θελω να κανω format στο drive με τα xp, και στη συνεχεια να τα ξαναπερασω, ποια ειναι η ενδεδειγμενη λυση; Μπορω να κανω format τον δισκο και να τα ξαναπερασω, και να συνεχισει να υπαρχει η επιλογη στο boot, ή θα ηταν πιο λογικο να δημιουργησω ενα νεο partition, να εγκαταστησω εκει τα xp2, και μετα να κανω format τα xp1; :O O vista boot manager θα δουλευει σε καθε περιπτωση; Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2008 δες στο google αλλά και σε προηγούμενες σελίδες για guides. είνια λεπτό ζήτημα. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geram Δημ. February 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2008 Παιδιά έκανα format ένα laptop fujitsu με προεγκατεστημένα vista και απ' ότι φαίνεται έσβησα κάποιο partition που κρατούσε απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση των vista. Τι μπορώ να κάνω τώρα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eliasj Δημ. February 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2008 Παιδιά έκανα format ένα laptop fujitsu με προεγκατεστημένα vista και απ' ότι φαίνεται έσβησα κάποιο partition που κρατούσε απαραίτητες πληροφορίες για την εγκατάσταση των vista. Τι μπορώ να κάνω τώρα; Use the recovery cd from Fujitsu-Siemens;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geram Δημ. February 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2008 Το χρησιμοποιώ και προτού αρχίσει η εγκατάσταση παίρνω το εξής μήνυμα: "Τα windows δεν βρίσκουν τόμο συστήματος που να ικανοποιεί τα κριτήρια της εγκατάστασης" Και φυσικά ο δίσκος είναι NTFS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 ε καλά σου λέει αφού τα έσβησες. βάλε μέσα τα dvd της f-s και θα το κάνει στο boot. ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ FORMAT ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. δεν είναι παιχνίδι. ξαναπέρασμα των windows είναι και ακίνδυνο και κάμει την ίδια δουλειά. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geram Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, ότι το dvd δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ξεκινά την εγκατάσταση μέχρι το σημείο του μηνύματος. Αναρωτιέμαι μήπως φταίει το ότι άλλαξα partitions. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 Μα γιατί τα πείραξες? :worry: πήγαινέ το στο σέρβις τώρα. υπάρχει τρόπος να κατεβάσεις την rtm και να περάσεις την oem άδεια αλλά νομίζω ότι χρειάζεται αρχεία μέσα από τα vista. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
esykas Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 Παιδιά καλησπέρα Μήπως γνωρίζει κάποιος τι κάνω μετά από την εγκατάσταση ενημερωμένων εκδόσεων των sVista που υπολογιστής μπαίνει σε configure mode install 3 από 3(εκδόσεις) 0% restart και ξανά και ξανά το ίδιο,μπήκα σε safe mode τα ίδια :wacko: τώρα είμαι με τον δίσκο των ΧΡ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 1. λέγονται vista 2. έχεις νόμιμη άδεια? αν ναι πέρνα τα recovery disks ή γύρνα το τελευταίο backup ή καλύτερα χρησιμοποίησε το system restore. αν όχι δε μπορώ να σε βοηθήσω. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
esykas Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 άλεξ γειά σου τα βίστα είναι απγκρεϊτ νόμιμα αλλά βάζοντας το σιντί μέσα δεν δείχνει να μπουτάρι θα ξαναδοκιμάσω ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 το πρόβλημα είναι ότι είναι upgrade. καλύτερα να έκανες clean installation. πώς? έχω δώσει στις πρώτες σελίδες ένα guide και θα δω μήπως τον βρω πάλι τώρα. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CtR Δημ. February 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2008 Το πρόβλημα αφορά τον φορητό (Acer) μιας φίλης. Μετά από κάποιες αυτόματες αναβαθμίσεις των vista, ο υπολογιστής κάνει συνεχώς επανεκκινήσεις. Η εικόνα που βλέπει είναι η εξής: http://img89.imageshack.us/img89/7307/18022008063pe5.th.jpg Μετά από αυτό γίνεται η επανεκκίνηση η οποία καταλήγει στην ίδια οθόνη κ.ο.κ Γνωρίζετε σε τι οφείλεται αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Να προσθέσω ότι δοκίμασα να εκκινήσω τα Windows σε safe mode αλλά καταλήγουν στην ίδια οθόνη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts