Jump to content

Microsoft Windows Vista

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

το πρόβλημα είναι ότι είναι upgrade.

καλύτερα να έκανες clean installation. πώς? έχω δώσει στις πρώτες σελίδες ένα guide και θα δω μήπως τον βρω πάλι τώρα.

Alex τελικά μπήκα στο bios και έκανα boot μόνο από το cd πήγα δύο μέρες πίσο και πέτυχε έκανα update με επιτυχία και μου έβγαλε εννέα ακόμη που τις κάνω τώρα και βλέπουμε,πάντως σε αυτές που είχε κολλήσει τις πέρασε με επιτυχία :)

Το πρόβλημα αφορά τον φορητό (Acer) μιας φίλης. Μετά από κάποιες αυτόματες αναβαθμίσεις των vista, ο υπολογιστής κάνει συνεχώς επανεκκινήσεις. Η εικόνα που βλέπει είναι η εξής:

http://img89.imageshack.us/img89/7307/18022008063pe5.th.jpg

Μετά από αυτό γίνεται η επανεκκίνηση η οποία καταλήγει στην ίδια οθόνη κ.ο.κ

Γνωρίζετε σε τι οφείλεται αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Να προσθέσω ότι δοκίμασα να εκκινήσω τα Windows σε safe mode αλλά καταλήγουν στην ίδια οθόνη.

θα κάνεις ότι έκανα διότι το ίδιο μου έβγαζε και σε μένα bios first boot από το cd και μετά πας μέσω του οδηγού σε παλιώτερο σημείο επαναφοράς πρίν από το update φυσικά.

Τώρα τι παίζει πάλι και κολλάνε μόνο σε επόμενο update θα μάθουμε :p

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υπαρχει καποιος λογος για τον οποιο θα μπορουσε να εξηγηθει το οτι οταν κανω boot απο το dvd των Vista ή απο το recovery cd τους, ενω φορτωνει κανονικα τα αρχεια του λειτουργικου, μετα απλα εμφανιζει μονο το background και οχι το μενου των επιλογων; Δηλαδη φαινεται κανονικα το background των Vista και ο δεικτης του ποντικιου κινειται, αλλα δεν φαινεται κανενα μενου.

Αυτο συμβαινει αφου εχω εγκαταστησει και τρεχουν κανονικα τα Xp στον ενα SATA δισκο, και στον αλλον SATA υπαρχουν τα Vista, τα οποια δεν ξεκινουν λογω του μη εγκυρου bootloader (για αυτο και θελω να τρεξω το repair startup)

Στο laptop που επισης τρεχει Vista εμφανιζεται κανονικα το μενου με τα ιδια cd/dvd

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

κάνεις boot από το dvd για ποιο λόγο?

Για να τρεξω το startup repair ωστε να φαινονται και τα vista στο boot.

Αλλα δεν φτανει καν στο σημειο οπου μπορω να κανω αυτην την επιλογη, & οσο και αν εψαξα, μονο αλλη μια αντιστοιχη περιπτωση βρηκα στο google (χωρις σοβαρη απαντηση)

Ενταξει, δεν παιζονται τα Windows! Ο μονος τροπος να τρεξει κανονικα το boot dvd των Vista ειναι...να αποσυνδεσω τον δισκο που τα περιεχει ωστε να μην φαινεται στο bios! Επομενως ο μονος τροπος να τρεξω το repair των Vista ειναι να μην υπαρχουν τα ιδια τα Vista στον υπολογιστη μου...:wacko::cry:

κουφό τελιως. δλδ δεν έχεις βάλει στο bios να bootάρει πρώτα το cd?

αν το έχεις βάλει αυτό και δε δουλεύει τότε φίλε μου ΔΕΝ φταίνε τα windows αλλά το πισί σου (bios).

μην messάρετε τα windows. κάντε τα install, βάλτε τις εφαρμογές που θέλετε και κάντε ένα image backup (10-15GB) και μετά όλα οκ :)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

αν το έχεις βάλει αυτό και δε δουλεύει τότε φίλε μου ΔΕΝ φταίνε τα windows αλλά το πισί σου (bios).

μην messάρετε τα windows. κάντε τα install, βάλτε τις εφαρμογές που θέλετε και κάντε ένα image backup (10-15GB) και μετά όλα οκ :)

καλημερα

Image backup πως μπορώ να κανω ?

εχω τα home premium και το acronis που δοκιμασα μου διελυσε το συστημα

καμια αλλη αξιοπιστη εφαρμογη ?

μην ακούω βλακίες.

το acronis true image 11 είναι πλήρως συμβατό με vista. το δουλεύω 8 μήνες τώρα.

Alex = the best!

μην ακούω βλακίες.

το acronis true image 11 είναι πλήρως συμβατό με vista. το δουλεύω 8 μήνες τώρα.

δεν ειπα πως δεν ειναι συμβατο

σε εμενα δεν "εκατσε" ,μου κατεστρεψε τον bootloader και η λυση ηταν το format

τελος παντων, σε ευχαριστω για την βοηθεια αλλα θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες

μην ακούω βλακίες.
Κι εγώ σε παρακαλώ να μην ξαναγράψεις με αυτό τον τρόπο.

δεν ειπα πως δεν ειναι συμβατο

σε εμενα δεν "εκατσε" ,μου κατεστρεψε τον bootloader και η λυση ηταν το format

τελος παντων, σε ευχαριστω για την βοηθεια αλλα θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες

τι σχέση έχει αυτό? το acronis δεν πειράζει τον bootloader εκτός και αν εσύ φτιάξεις emergency backup partition. (για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό?).

ξαναβάλε το. είναι το καλύτερο πρόγραμμα για backup στα vista. διάβασε στο φόρουμ (υπάρχουν αντίστοιχα θρεντ) αλλά και στο google.

πολύ καλύτερο από το δικό του backup (ult, bus) αλλά και από το τελευταίο norton.

Alex = the best!

+1 για το acronis true image.

Τις λιγες φορες που το χρειαστηκα και χωρις να εχω και ΤΙΣ γνωσεις στο συγκεκριμενο θεμα εκανα αψογα backup ολο το partition με τα vista.

Αυτο με το bootloader κατι αλλο εφταιγε, το εχω παθει και γω αλλα σε μενα η αιτια ηταν ενας βραχυκυκλωμενος πυκωτης!

παιδια sos

Ειχα τα XP στο c και εβαλα τα vista στο Ε (άλλος σκληρος)

οταν μπουταρει το μηχανημα μου βγαζει 2 επιλογες

earler version of vindows

vista

Τωρα έκανα φορματ με το cd των xp τα vista

μεσα στο C μου εμφανιζονται 2 αρχεια

BOOTSECT.BAK

Boot.BAK

αν τα σβησω θα μου εξαφανιστει η αρχικη επιλογη windows οταν κανω restart ???

η δεν θα μπορω να κανω boot καθολου ???????

http://img841.imageshack.us/img841/4100/macuse.jpg

MacUse.net  For Apple Fun's  we Just think Different

λογικά το bootsect.bak είναι των vista αλλά δεν παίρνω και όρκο. υπάρχουν αρκετά guides στο νετ.

Alex = the best!

παιδια sos

Ειχα τα XP στο c και εβαλα τα vista στο Ε (άλλος σκληρος)

οταν μπουταρει το μηχανημα μου βγαζει 2 επιλογες

earler version of vindows

vista

Τωρα έκανα φορματ με το cd των xp τα vista

μεσα στο C μου εμφανιζονται 2 αρχεια

BOOTSECT.BAK

Boot.BAK

αν τα σβησω θα μου εξαφανιστει η αρχικη επιλογη windows οταν κανω restart ???

η δεν θα μπορω να κανω boot καθολου ???????

Δες εδω και εδω

καλησπερα σας.εχω το vaio vgn-cr21s με vista.μπορειτε να μου πειτε αν ειναι Windows Vista, 64-bit version ή Windows Vista, x86-based version.που μπορω να το κοιταξω αυτο?εχω κοιταξει παντου αλλα δεν λεει κατι.

ευχαριστω

1ον υπάρχει θέμα για τα vista

2ον πας στο system info (δεξί κλικ στο my computer->properties) και σου λέει αν είναι 32 ή 64 bit.

Alex = the best!

Το χρησιμοποιώ και προτού αρχίσει η εγκατάσταση παίρνω το εξής μήνυμα: "Τα windows δεν βρίσκουν τόμο συστήματος που να ικανοποιεί τα κριτήρια της εγκατάστασης"

Και φυσικά ο δίσκος είναι NTFS

Τελικά έλυσα το πρόβλημα αφού έσβησα την linux partition που είχα φτιάξει, οπότε τα vista όλο χαρά εγκαταστάθηκαν στον δίσκο, και μετά, χωρίς να πειράξω την εγκατάσταση των vista πέρασα και πάλι linux σε μια δεύτερη κατάτμηση που είχα δημιουργήσει.

Εχω ενα λαπτοπ(Vista Home Premium) Hp με 2 partition.Στο ένα εχει το recovery image.Η ερωτηση μου ειναι η εξης.Βρηκα αυτο το link και θελω να κανω partition.Σε μελλοντικο φορματ θα εχω προβλημα?Φοβαμαι μηπως το recovery σβησει το νεο partition και επανελθω παλι στα 2 partions όπως δηλ οταν τον αγορασα.Θα αναγνωρισει οτι πρεπει να βαλει τα φρεσκα Vista μονο στο partion με το υπαρχον λογισμικο.Την ειχα πατησει παλια με recover cd σε άλλο λαπτοπ και μου ειχε σβησει ολα τα partion
Υπογραφή....

Καλησπερα. Αγορασα προχτες ενα λαπτοπ FS το οποιο εχει εναν 250αρι SATA δισκο χωρισμενο σε ενα κομματι SYSTEM C: (148GB) και ενα κομματι DATA D: (73GB). Υπαρχει επισης και ενα κομματι 12GB περιπου το οποιο δεν εχει καποιο γραμμα(μπορω να το δω μονο μεσα απο τη διαχειριση δισκων). Αληθεια αυτο τι περιεχει?Ειναι για boot?

Το ερωτημα μου ειναι πως μπορω το κομματι των 73GB να το μεγαλωσω και να μικρυνω αντιστοιχα το κομματι του C. Με καποιο προγραμμα partition?Αν ναι ποιο ειναι πιο καταλληλο για Vista?

Ευχαριστω

Το κομματι των 12gb περιεχει τα backup αρχεια του φορητου. Ειναι η κλασσικη γυφτια να τα βαζουν εκει απο το να τα δινουν απευθειας σε dvd.

Λογικα με καποιο προγραμμα του φορητου μπορεις να τα περασεις σε dvd.

Wirelessly posted (BlackBerry8100/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/179)

Apo simera sto wu episima to sp1 gia 64bit

Alex = the best!

Καλησπερα. Αγορασα προχτες ενα λαπτοπ FS το οποιο εχει εναν 250αρι SATA δισκο χωρισμενο σε ενα κομματι SYSTEM C: (148GB) και ενα κομματι DATA D: (73GB). Υπαρχει επισης και ενα κομματι 12GB περιπου το οποιο δεν εχει καποιο γραμμα(μπορω να το δω μονο μεσα απο τη διαχειριση δισκων). Αληθεια αυτο τι περιεχει?Ειναι για boot?

Το ερωτημα μου ειναι πως μπορω το κομματι των 73GB να το μεγαλωσω και να μικρυνω αντιστοιχα το κομματι του C. Με καποιο προγραμμα partition?Αν ναι ποιο ειναι πιο καταλληλο για Vista?

Ευχαριστω

Η απαντηση βρισκεται στο post πριν απο το δικο σου. Διαβασε το Link που παραθετει ο stefanos_79

@stefanos_79 Το πιθανοτερο ειναι να μη σου σβησει το partition. Συνυθως τα προγραματα που κανουν Image τα σβηνουν. Το δικο σου ειναι recovery dvd επομενως δε νομιζω να εχεις προβλημα

Μετα απο καποιες μερες πειραματων & flashαρισμα του BIOS στην τελευταια εκδοση του...το προβλημα παραμενει.

Alexkass, πρωτο στην boot sequence ειναι το cd, το οποιο ξεκιναει κανονικα, φορτωνει τα απαραιτητα αρχεια, βγαζει την loading bar των vista & στη συνεχεια (μονο) το background της αρχικης οθονης, χωρις μενου.

Αυτο με οποιαδηποτε ρυθμιση, εκτος και αν δεν φαινεται ο σκληρος δισκος που περιεχει τα Vista (αν δηλαδη τον αποσυνδεσω). Τοτε λειτουργει κανονικα το boot & το μενου του, αλλα τι να το κανω, αφου (προφανως) δεν βλεπει τα vista και επομενως δεν μπορω να κανω repair τον bootloader τους.

Καμια ιδεα;