Jump to content

GPS: Πλοήγηση στο αυτοκίνητο (PNAs)

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

επειδή έχω μπερδευτεί καθώς δεν ξέρω με ποιά κριτήρια να επιλέξω ενα GPS για το αυτοκίνητο, θα ήθελα την βοηθεια σας.

Χριεάζομαι μια συσκευή με αποδεκτό δέκτη με δυνατότητα φόρτωσης χαρτών και κάποιου γνωστού πακέτου (Destinator).

Ανάμεσα στα RYE 3503 ,3505,4306, Nuvi 200 (ή καποιο άλλο Garmin), MioC220, MLS Destrinator (GPS A3850) ποιο να διαλέξω? και γιατί.

Ποιά η διαφορά του Nuvi200 me to Nuvi250 ?

Ευχαριστώ

• Απαντήσεις 626
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

το mls 3850 παρε που θα εχει φορτωμενο και το destinator 7(πλεον) το οποιο απλα θα σου ειναι plug n play , με δωρεαν αναμαθμιση χαρτων και λογισμικου, αν παρεις τα υπολοιπα αντι να εισαι στους δρομους και να το χαιρεσαι θα εισαι στο myphone και θα ζητας βοηθεια πως θα τα ξεκλειδωσεις για να τα κανεις destinator ready. εσυ αποφασιζεις

το mls 3850 παρε που θα εχει φορτωμενο και το destinator 7(πλεον) το οποιο απλα θα σου ειναι plug n play , με δωρεαν αναμαθμιση χαρτων και λογισμικου, αν παρεις τα υπολοιπα αντι να εισαι στους δρομους και να το χαιρεσαι θα εισαι στο myphone και θα ζητας βοηθεια πως θα τα ξεκλειδωσεις για να τα κανεις destinator ready. εσυ αποφασιζεις

Και εχει μονο 199 ευρω !!!!!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1076736

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

καλησπερα και απο μενα

Θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση!!!

σε περιπτωση που παρω το το mls 3850 παρε που θα εχει φορτωμενο και το destinator 7 μπορω βαζωντας αλλη καρτα να βαλω αλλο προγραμμα πλοηγησης ή χρειάζεται καποιο σπασιμο. Και κατι ακομα η καρτα ειναι προστατευμενει η με καποιο λαθος μου μπορει να διαγραφει το προγραμμα και μετα να μου ειναι αχρηστο και να πρεπει να ξανα αγορασω προγραμμα !!!

και κατι ακομα γενικο για να μου φυγουν οι αποροιες μου αγοραζοντας οποιοδηποτε gps px mio mls garmin κτλ που εχουν ενσωματωμενο το προγραμμα υπαρχει δυνατοτητα να βαλω αλλο προγραμμα

Ευχαριστω

Και κατι ακομα η καρτα ειναι προστατευμενει η με καποιο λαθος μου μπορει να διαγραφει το προγραμμα και μετα να μου ειναι αχρηστο και να πρεπει να ξανα αγορασω προγραμμα !!!

Η καρτα δεν εχει καμμια προστασια και μπορεις ευκολα να την παρεις backup σε αλλη καρτα ή στο pc ή...και στα δυο οπως εγω !!!!

Φιλικά Γιάννης

• 4 weeks later...

Λοπόον, μετά από 8 σχεδόν μηνες συνυπαρξης με το ΤΙΒΟ ειμαι απολυτα ικανοποιημένος και χωρίς κανενα προβλημα. Σήμερα παρήγγειλα για τον πατέρα μου το MLS

PNA Destinator 4800 στα 250 ευρώ αφού ήθελε κάτι φθηνό και ευκολο. Ποια η γνώμη σας; Το εχει κανεις;Αξιόπιστη σαν συσκευή;Με δελέασε και η οθόνη για τον πατέρα μου αφου ειναι 4,3" . Τι λέτε;

Habeo quem fugiam, quem sequar non habeo..

Cicero

Λοπόον, μετά από 8 σχεδόν μηνες συνυπαρξης με το ΤΙΒΟ ειμαι απολυτα ικανοποιημένος και χωρίς κανενα προβλημα. Σήμερα παρήγγειλα για τον πατέρα μου το MLS

PNA Destinator 4800 στα 250 ευρώ αφού ήθελε κάτι φθηνό και ευκολο. Ποια η γνώμη σας; Το εχει κανεις;Αξιόπιστη σαν συσκευή;Με δελέασε και η οθόνη για τον πατέρα μου αφου ειναι 4,3" . Τι λέτε;

τι λες για ενα review??

http://www.navimania.gr/showthread.php?t=8597

γεια σας...η γνωμη σας για το satvan 400..???α το παρω...???απο αυτα που διαβασα ειμαι θετικος....εσεις τι με συμβουλευτε...????

ευχαριστω

..ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.... ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ..ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ...!!

αλλαξαν τα πραγματα παιδια....εχω κολλησει τωρα στο tibo v4150..αλλα μου φαινεται παρα πολυ ακριβο...γνωριζει κανεις τιποτα καμια σελιδα απο το εξωτερικο να τα παρω φθηνοτερα...???αξιζει τον κοπο λετε...??εχω ακουσει πως στο εξωτερικο πωλειται εως και στην μιση κατω απ΄τι στην χωρα μας....ποια η γνωμη σας...???

ευχαριστω...

αλλαξαν τα πραγματα παιδια....εχω κολλησει τωρα στο tibo v4150..αλλα μου φαινεται παρα πολυ ακριβο...γνωριζει κανεις τιποτα καμια σελιδα απο το εξωτερικο να τα παρω φθηνοτερα...???αξιζει τον κοπο λετε...??εχω ακουσει πως στο εξωτερικο πωλειται εως και στην μιση κατω απ΄τι στην χωρα μας....ποια η γνωμη σας...???

ευχαριστω...

Αξίζει τον κόπο να το πάρεις απ'έξω;Μετά θα έχει υποστήριξη εδώ; Πάντως είναι καλή η επιλογή σου, το έχω και είναι πολύ καλό μηχάνημα. Τ'αξίζει τα λεφτά του!

[sIGPIC][/sIGPIC]

ευχαριστω...

Μου κανει εντυπωση οτι στο ebay δεν βγαζει τιποτα για tibo !!!

Φιλικά Γιάννης

Στις 19/05/08 παρήγγειλα μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της NGI το σύστημα πλοήγησης MLS destinatror 3900 EU. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής ανέφερε σα λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows CE Net 5.0 .

Μετά από δυο ημέρες παρέλαβα τη συσκευή άρχισα να διαβάζω το βιβλίο οδηγιών και να τη περιεργάζομαι, είδα λοιπόν ότι σε ταμπελάκι που υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευής ανέφερε Win CE NET 4.2 .

Πιστεύοντας ότι είχα κάνει λάθος κοίταξα και στη συσκευασία (της MLS) και έγραφε ότι διαθέτει Microsoft Windows CE Net 5.0.

Έστειλα mail στην NGI η οποία μου απάντησε ότι το λάθος στη σελίδα του ηλεκτρονικού της καταστήματος θα διορθωθεί (όντως διορθώθηκε αλλά και ο επόμενος αγοραστής το ίδιο προϊόν δε θα πάρει; :ninja: Στη συσκευασία άλλο και στη πράξη άλλο;) και ότι

Σίγουρα έχετε επιλέξει ένα καλό προϊόν και προσωπικά δε πιστεύω ότι η διαφορά της έκδοσης των windows ce παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο. Ίσως να είναι και πιο γρήγορη στην έκδοση που την αγοράζετε. Επίσης η συσκευή που επιλέξατε είναι η πιο γρήγορη από όλες που κυκλοφορούν στην αγορά με τους δικούς μας χάρτες.

Δε δέχτηκα να κρατήσω τη συσκευή και την επέστρεψα στη NGI (και ας είναι πιο γρήγορη, αν ναι τότε γιατί έβγαλαν την επόμενη έκδοση για να μας ταλαιπωρούν με αργές συσκευές; :shifty: )

Μιλώντας όμως με συγγενικό μου πρόσωπο στο Ηράκλειο Κρήτης έμαθα ότι και αυτός είχε αγοράσει συσκευή πλοήγησης (συγκεκριμένα το MLS destinator 4400BT) από το κατάστημα «Πλαίσιο» του Ηρακλείου και σε αυτόν υπήρξε το ίδιο «πρόβλημα». Στη συσκευασία έγραφε Microsoft Windows CE Net 5. ενώ στη συσκευή έγραφε Win CE NET 4.2 .

Κάλεσε και την MLS στη Θεσσαλονίκη και του είπαν ότι, αν είχε αγοράσει τη συσκευή άμεσα από αυτούς θα μπορούσαν να του απαντήσουν, στο γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στο χαρακτηριστικό αυτό, αλλά επειδή δε το πήρε από αυτούς δε μπορούν να τον βοηθήσουν και να απευθυνθεί στο σημείο αγοράς του.

Πήγε από το πλαίσιο και του είπαν ότι σε αυτούς οι συσκευές έρχονται έτσι από την MLS και ότι αυτοί δεν επεμβαίνουν στη συσκευασία.

Με αυτά τα δεδομένα, θέλησα να δω και να ψάξω ποιος έχει δίκιο, γιατί δε μπορούσα να δεχτώ ότι δυο εταιρείες NGI και Πλαίσιο πήραν συσκευασίες (που τις βρήκαν άραγε; ) νεότερων συσκευών της MLS και τις τοποθέτησαν στις παλαιότερες που πιθανόν είχαν στοκ και πιστεύοντας ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, πήγα τη Τετάρτη 28/05/08 σε ένα κατάστημα «Πλαίσιο» (συγκεκριμένα στο σταυρό Αγίας Παρασκευής) και κοίταξα τα αναφερόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά και στη πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών και στη συσκευασία, για τη συσκευή 3900 και για την συσκευή 4400. Έγραφαν και οι δυο έκδοση 5.0 . Ζήτησα να ανοίξουμε την 3900 για να δω κάτι και είδα ότι στο ταμπελάκι που υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευής έγραφε και αυτή 4.2 . Όπως το ίδιο έγραφαν και οι συσκευές 3900 και 4400 που υπάρχουν στο κατάστημα προς επίδειξη (Η μόνη συσκευή που έγραφε έκδοση 5.0 ήταν η MLS destinator 3850 που υπήρχε προς επίδειξη ). Οι υπάλληλοι του καταστήματος απόρησαν και αυτοί και μου είπαν ότι σε αυτούς η συσκευές έρχονται συσκευασμένες από την αντιπροσωπεία .

Προσοχή λοιπόν κατά την αγορά, τουλάχιστον, κάποιων συσκευών πλοήγησης 3900 και 4400 της εταιρείας MLS. Πιθανόν να θέλει με αυτό τον τρόπο να διώξει στοκ παλαιότερων συσκευών που έχει, με το παλιότερο σύστημα . Λογικό, αλλά θα μπορούσε να γίνει με καλύτερη τιμή του προϊόντος και όχι με αυτό τον τρόπο.

Δε ξέρω αν είμαι υπερβολικός :sick: και για μια τέτοια μικρή ( ; ) διαφορά τεχνικών χαρακτηριστικών άξιζε να ψάξω, αλλά θέλησα να το κάνω γιατί δε μου αρέσει (όπως και σε κανένα θέλω να πιστεύω) να προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν.

Εκτός αν τα αρχικά MLS, της εταιρείας βγαίνουν επειδή περιέχονται στην αγαπημένη λέξη που ακούγεται καθημερινά χιλιάδες φορές στη χώρα μας οπότε άδικα ασχολήθηκα.

(Ειλικρινά συγνώμη για το μεγάλο ποστ. :O )

αν δεν κανω λαθος ολα τα pna τρεχουνε αποκλειστικα και μονο 4.2(που ειναι η τελευταια για pna) , η 5.0 αφορα μονο τα pda.. δεν χρειαζεται λοιπον καμια προσοχη και οντως ησουνα και εισαι λιγο υπερβολικος στις αντιδρασεις σου..

αν δεν κανω λαθος ολα τα pna τρεχουνε αποκλειστικα και μονο 4.2(που ειναι η τελευταια για pna) , η 5.0 αφορα μονο τα pda.. δεν χρειαζεται λοιπον καμια προσοχη και οντως ησουνα και εισαι λιγο υπερβολικος στις αντιδρασεις σου..

Λαθος κανεις.Οποτε χρειαζεται προσοχη.Ακομα και να μην υπηρχε τετοια εκδοση παλι γινοταν παραπληροφορηση.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Λαθος κανεις.Οποτε χρειαζεται προσοχη.Ακομα και να μην υπηρχε τετοια εκδοση παλι γινοταν παραπληροφορηση.

ok τοτε ;)

Προδιαγραφές. :)

http://www.mls.gr/presskit/MLSDest3900BT_flyer.pdf

Αναγραφόμενες, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, στη σελίδα της εταιρείας.

Στα ΡΝΑ αυτο που παιζει ρολο στην αποδοση τους ειναι ο επεξεργαστης και ο δεκτης GPS.Το λειτουργικο που τρεχουν εχει ελαχιστη σημασια,γιατι ουτως ή αλλως ειναι κλειδωμενα για πλοηγηση και οχι για να φορτωνεις εφαρμογες.Δεν αποκλειω επισης τα CE 4.2 να ειναι πιο "ελαφρια" και γρηγορα απο τα CE 5.0 (γενικα οι επομενες εκδοσεις λειτουργικου ειναι κατα κανονα βαρυτερες απο τις προηγουμενες).

Επι του προκειμενου ομως,το mls 3900 ειναι οντως απο τα καλυτερα της κατηγοριας του,γιατι εχει επεξεργαστη τον samsung στα 400mhz και σε συνδυασμο με την αναλυση της οθονης στα 320x240,ειναι πολυ γρηγορο.Εχω το myguide 3100,με CE 5.0 και επεξεργαστη 300mhz Centrality,και αν και ειμαι ικανοποιημενος γενικα,σε συγκριση με ενα mls 3900 που περιεργαστηκα,ειναι χελωνα!Επισης το mls 3850 με CE 5.0 και επεξεργαστη 372mhz centrality ειναι πιο αργο απο το 3900.Συμφωνω οτι πρεπει να κοιταμε να συμπιπτουν τα υποσχομενα τεχνικα χαρακτηριστικα με τα πραγματικα,αλλα για τη συγκεκριμενη περιπτωση και μονο,κατα τη γνωμη μου δεν αξιζε τον κοπο η φασαρια.Αν ηταν π.χ. ο επεξεργαστης centrality αντι για samsung,τοτε σιγουρα θα το επεστρεφα.Ο samsung ομως που φορα το 3900 εχει αποδειξει σε πολλες περιπτωσεις την υπεροχη του στην πλοηγηση και οντως κανει το 3900 το ταχυτερο μηχανημα με destinator.

Καλησπέρα, εγώ αγόρασα την συσκευής MLS 3900ΒΤ από τον Κωτσόβολο πριν 1 μήνα με εγκατεστημένο το Destinator 7. Στην συσκευή σε ένα μικρό αυτοκόλλητο στην πίσω μεριά γράφει CE Core 5.0
Πίστευε και Μη, Ερέυνα

Αξίζει τον κόπο να το πάρεις απ'έξω;Μετά θα έχει υποστήριξη εδώ; Πάντως είναι καλή η επιλογή σου, το έχω και είναι πολύ καλό μηχάνημα. Τ'αξίζει τα λεφτά του!

τι εννοεις φιλε μου υποστηριξη...???για αναβαθμισεις και τετοια..???

Όντως το Tibo V4150 είναι υπερτιμημένο μέχρι αηδίας. Αμα δείτε πόσο πουλάνε το X-Road v4150 που έφερα από έξω... Τώρα αν αξίζει 200€ η ελληνική εγγύηση το αφήνω στην κρίση σας. ;)

Ακόμα λοιπόν και αν ήθελε κανείς την εγγύηση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην προτιμήσει το MLS 4400 BT που είναι 150€ φτηνότερο και έχει και τις ίδιες δυνατότητες; Σε καμία περίπτωση πάντως το Tibo δεν αξίζει αυτά τα λεφτά...

Μου κανει εντυπωση οτι στο ebay δεν βγαζει τιποτα για tibo !!!
Ναι, γιατί το Tibo είναι ελληνική μάρκα. Όλοι ψωνίζουν από τον ίδιο κινέζο και πετάνε την μάρκα τους πάνω.

τι εννοεις φιλε μου υποστηριξη...???για αναβαθμισεις και τετοια..???
Προφανώς εννοεί τις εγγυήσεις που δίνουν στην Ελλάδα (ότι εγγύηση μπορεί να έχει στο Ελλαδιστάν, και δεν μιλάω μόνο για τα GPS).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ναι, γιατί το Tibo είναι ελληνική μάρκα. Όλοι ψωνίζουν από τον ίδιο κινέζο και πετάνε την μάρκα τους πάνω.

http://www.carpoint.co.kr/eng/main.asp

Φιλικά Γιάννης

Όντως το Tibo V4150 είναι υπερτιμημένο μέχρι αηδίας. Αμα δείτε πόσο πουλάνε το X-Road v4150 που έφερα από έξω... Τώρα αν αξίζει 200€ η ελληνική εγγύηση το αφήνω στην κρίση σας. ;)

Ακόμα λοιπόν και αν ήθελε κανείς την εγγύηση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην προτιμήσει το MLS 4400 BT που είναι 150€ φτηνότερο και έχει και τις ίδιες δυνατότητες; Σε καμία περίπτωση πάντως το Tibo δεν αξίζει αυτά τα λεφτά...

Προφανώς εννοεί τις εγγυήσεις που δίνουν στην Ελλάδα (ότι εγγύηση μπορεί να έχει στο Ελλαδιστάν, και δεν μιλάω μόνο για τα GPS).

συμφωνω και επαυξανω με τον φιλο κυπελουχο-πρωταθλητη ελλαδος για το 2008...!!!!φιλε μου το destinator 7 και χαρτες για ελλαδα ...που μπορω να βρω..???επισης αυτο που παραγκειλες εσυ απο εξω παιζει κανονικα...??υποστηριζει δηλ ελληνικα ...ελληνικη φωνη το προγραμμα και ολα τα σχετικα...??εισαι ικανοποιημενος...???

φιλε μου το destinator 7 και χαρτες για ελλαδα ...που μπορω να βρω..???
Δες στο αντίστοιχο θέμα, κάτι υπάρχει νομίζω... Εμένα μου το πέρασε γνωστός.

επισης αυτο που παραγκειλες εσυ απο εξω παιζει κανονικα...??υποστηριζει δηλ ελληνικα ...ελληνικη φωνη το προγραμμα και ολα τα σχετικα...??
Ναι σε όλα. ;)

εισαι ικανοποιημενος...???
Πολύ. Και με Destinator 6 και τώρα με το 7.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★