Jump to content

Κάρτες για internet. Έχει νόημα η χρήση τους;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά χαρά.Έχω σύνδεση dia-up kai μπαίνω στο διαδίκτυο με κάρτα smile+web της otenet. Βλέπω διάφορες διαφημίσεις και καρτούλες που κυκλοφορούν (π.χ. tsak bam,anytime κ.λ.π.)και υπόσχονται πρόσβαση στο διαδίκτυο με αστική χρέωση. Εγώ μπαίνοντας με την κάρτα τι κερδίζω; Γιατί αν δεν απαλλάσομαι απο την αστική χρέωση, τότε απλώς αγοράζω την κάρτα χωρίς λόγο. Πάντως στον λογαριασμό του ΟΤΕ παρουσιάζονται χρεώσεις για internet που δεν δικαιολογούν τη χρήση της κάρτας.

Και κάτι ακόμα: Πώς μπορώ να ελέγξω πότε τελειώνουν οι ώρες που γράφει η κάρτα; Πρέπει απλά να δείχνω εμπιστοσύνη στον πάροχο;

Γειά χαρά.Έχω σύνδεση dia-up kai μπαίνω στο διαδίκτυο με κάρτα smile+web της otenet. Βλέπω διάφορες διαφημίσεις και καρτούλες που κυκλοφορούν (π.χ. tsak bam,anytime κ.λ.π.)και υπόσχονται πρόσβαση στο διαδίκτυο με αστική χρέωση. Εγώ μπαίνοντας με την κάρτα τι κερδίζω; Γιατί αν δεν απαλλάσομαι απο την αστική χρέωση, τότε απλώς αγοράζω την κάρτα χωρίς λόγο. Πάντως στον λογαριασμό του ΟΤΕ παρουσιάζονται χρεώσεις για internet που δεν δικαιολογούν τη χρήση της κάρτας.

Και κάτι ακόμα: Πώς μπορώ να ελέγξω πότε τελειώνουν οι ώρες που γράφει η κάρτα; Πρέπει απλά να δείχνω εμπιστοσύνη στον πάροχο;

H χρήση internet με αστική χρέωση σημαίνει 1,8564 ευρώ την ώρα

Από την άλλη η χρήση με ΕΠΑΚ ( σύνδεση ή κάρτα ) χρεώνεται 0,419 ευρώ από τις 8 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ ,και 0,209 τις υπόλοιπες ώρες. (χρέωση μία μονάδα κάθε4,43 λεπτά την μέρα και κάθε 8,86 λεπτά το βράδυ )

Άρα για κάθε ώρα χρήσης κερδίζεις από 1,44 μέχρι 1,65 ευρώ χρησιμοποιώντας μία κάρτα σε σχέση με το λεγόμενο FREE internet.

Αν τυχόν κάνεις πολλές ώρες κάθε μήνα πάρε την μηνιαία κάρτα με χρέωση 10 ευρώ για έναν μήνα ή αγόρασε σύνδεση .

Για να δείς πόσες ώρες σου μένουν στην smileandweb πήγαινε στο site http://www.smileandweb.gr και πάτησε στατιστικά χρήσης.

Επίσης στο ίδιο site διπλασιάζεις τον χρόνο πρόσβασης της κάρτας σου φτάνει να μην έχει λήξει.

... πάρε την μηνιαία κάρτα με χρέωση 10 ευρώ για έναν μήνα ή αγόρασε σύνδεση ..

Ποια είναι η μηνιαία κάρτα με 10 ευρώ ρε Bill;

Εδώ δεν έχει κάτι τέτοιο τουλάχιστον.

Τέτοια τιμή μόνο με της Forthnet ξέρω ότι βγαίνει κι αυτη βασικά είναι 20ε/2 μήνες.

Mi A3 με EvolutionX 7.5

Ποια είναι η μηνιαία κάρτα με 10 ευρώ ρε Bill;

Εδώ δεν έχει κάτι τέτοιο τουλάχιστον.

Τέτοια τιμή μόνο με της Forthnet ξέρω ότι βγαίνει κι αυτη βασικά είναι 20ε/2 μήνες.

Εχει και η OTEnet και την λεει Ιnternet Card (οχι smile και φαε χωμα με το PSTN)...δινει 1 μηνα με 10€ ή 1 μηνα και 15 μερες με 15€

Και γ** τα δωρα (σαν τη Forthnet) :p :p

(και τις 2 τις εχει το Πλαισιο)

Εγω παντως θυμαμαι αυτη της Teledome που αγοραζα για ενα μηνα με 20€ πριν να ερθει το aDSL...πως αλλαξαν ετσι οι τιμες :rolleyes:

Μάλιστα, δεν την είχε πάρει πουθενά το μάτι μου αυτή πριν κάνα μήνα που τις έψαχνα.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο της Forthnet πιστεύω είναι καλύτερο value γιατί εκτός από PSTN & ISDN μπαίνει και σαν aDSL (512).

Mi A3 με EvolutionX 7.5

Oντως!

Κανει και για aDSL (512 - αρκει να εχεις και γραμμη) και για Wi-Fi στα Ηotspots της Forthnet! (δεν ειναι και λιγα!)

Επισης

ΝetKey SMS

Σου τελείωσε η NetKey και δεν θέλεις να κουνηθείς από την καρέκλα σου?

Άμεση πρόσβαση στο internet για 1 + 1 ώρες με ένα SMS στο 4568, μόνο με 1,19€!

πηγη...

Eντωμεταξυ οι υπολοιπες καρτες και η μηνιαια συνδρομη Wi-Fi ειναι απιστευτα ασυμφορες σε σχεση με την Νetkey :shock:

Εχει και η OTEnet και την λεει Ιnternet Card (οχι smile και φαε χωμα με το PSTN)...

Να σε ρωτήσω φίλε fabo 114, εννοείς οτι με την internet card μπαίνει κανείς με υψηλότερη ταχύτητα απ'οτι με την smile; Ή χρειάζεται να το υποστηρίζει και η γραμμή; Και αν ισχύει το δεύτερο πως μπορώ να μάθω τι υποστηρίζει η γραμμή μου;

Να σε ρωτήσω φίλε fabo 114, εννοείς οτι με την internet card μπαίνει κανείς με υψηλότερη ταχύτητα απ'οτι με την smile; Ή χρειάζεται να το υποστηρίζει και η γραμμή; Και αν ισχύει το δεύτερο πως μπορώ να μάθω τι υποστηρίζει η γραμμή μου;

Δυστυχως οχι. Εγω νομιζα πως δινει και aDSL οπως η Forthnet αλλα τελικα δεν θυμομουν καλα.

Μπορεις να μπεις βεβαια και με ISDN 64K οποτε θα πιανεις λιγο μεγαλυτερες ταχυτητες. Πρεπει να εχεις ομως γραμμη ISDN :O

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούσα την κάρτα της forthnet,θα έμπαινα με ταχύτητες aDSL; Ή πρέπει να είναι και η γραμμή μου aDSL; Ωχ,πρέπει να είναι και η γραμμή,το γράφεις πιο πάνω. Πώς γίνεται αυτό; Με αίτηση στον ΟΤΕ; Έχει αυξημένο πάγιο;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούσα την κάρτα της forthnet,θα έμπαινα με ταχύτητες aDSL; Ή πρέπει να είναι και η γραμμή μου aDSL; Ωχ,πρέπει να είναι και η γραμμή,το γράφεις πιο πάνω. Πώς γίνεται αυτό; Με αίτηση στον ΟΤΕ; Έχει αυξημένο πάγιο;

Ακριβως...θα πρεπει να εχεις γραμμη aDSL για να συνδεθεις, την οποια θα πληρωνεις ξεχωριστα στον ΟΤΕ καθε μηνα.

Επισης θα χρειαστει να πληρωσεις και το τελος ενεργοποιησης (~50€) για τη γραμμη :O

gongisone δεν σε συμφέρει όμως έτσι. καλύτερα να πάρεις κάποιο "πακέτο".

Κοίτα στο forum του http://www.adslgr.com για περισσότερα.

Mi A3 με EvolutionX 7.5

Κατάλαβα,συμφέρει κάτι σαν το con-x κλπ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Ακριβως, συμφερει να παρεις καποιο πακετο που τα εχει ολα σε ενα γιατι σου ερχεται φθηνοτερα ενω δεν πληρωνεις και το κοστος ενεργοποιησης (περιλαμβανεται στο πακετο) :)

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ΟΛΕΣ οι κάρτες Netkey παρέχουν και ADSL σύνδεση. Ξέρω σίγουρα ότι είναι και για ADSL σύνδεση η Netkey των 20 Ευρώ για 2 μήνες. Οι πιο μικρές κάρτες, π.χ. αυτή που δίνει 10+10 ώρες ή αυτή που δίνει 25+25 ώρες ισχύουν και για ADSL ή μόνο για dialup PSTN/ISDN 64; Ευχαριστώ πολύ!

Edit: Έπρεπε από την αρχή να κοιτάξω λίγο καλύτερα στο site της forthnet, η απάντηση είναι ναι.

Οι mods μπορούν να σβήσουν το post μου. Ευχαριστώ και συγγνώμη!