Jump to content

Πρόβλημα με το service της IDEAL

frafra
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά!

Είμαι εδώ και 3 μήνες ένας ευτυχής κάτοχος ενός Toshiba A100-906. Θα προσπαθήσω να αναφέρω κάποια γεγονότα που συνέβησαν από τη Δευτέρα, χωρίς χαρακτηρισμούς, και όσο μπορώ πιο ψύχραιμα...

τη Δευτέρα το μεσημέρι (8/1) προσπαθώ να βάλω στο λάπτοπ μια κάρτα memory stick pro duo. Μπαίνει κανονικά, αλλά όπως όλοι (πλέον κι εγώ) ξέρουν , έπρεπε να έιχα βάλει αντάπτορα. Ο υπολογιστής δουλεύει, κανονικά, η κάρτα αναγνωρίζεται, αλλά μένει μέσα και δεν βγαίνει... Λέω δεν πειράζει, γίνονται αυτά, θα το πάω στην αντιπροσωπεία.

Τρίτη μεσημέρι 9/1, πάω το λάπτοπ στην Ideal, του ρίχνουν μια γρήγορη ματιά και και μου λέει ο τεχνικός, ότι θα με ειδοποιήσουν την επόμενη μέρα, και επίσης ότι η επισκευή μπορεί να κρατήσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα (γύρω στις 4-5 εργάσιμες).

Τετάρτη πρωί (σήμερα 10/1) τηλεφωνώ στο service να δω τι γίνεται...

-Καλημέρα για ένα λάπτοπ τηλ. είχε ένα πρόβλημα με μια κάρτα μνήμης.

-Ναι, μισό λεπτό....... Ναι, ξέρετε το μηχάνημα έχει πρόβλημα με τη μητρική και θα κοστίσει 400 ευρώ... Μήπως σας έχει πέσει κάποιο υγρό;

-Σας παρακαλώ, τι λέτε, κοιτάξτε καλύτερα, μια κάρτα μνήμης έχει μείνει μέσα, ποια motherboard;

-Περιμένετε λίγο...Έχετε δίκιο, δεν χρειάζεται να αλλάξετε όλο το motherboard, θα πάει περίπου 170 ευρώ.

-Σας παρακαλώ δώστε μου τον τεχνικό....

(Τεχνικός) -Ναι, ο αναγνώστης της κάρτας είναι ενσωματωμένος στη μητρική, και πρέπει να αλλάξει, και για να γίνει αυτό μόνο οι Γερμανοί μπορούν να το ανοίξουν. Πρέπει δηλ. να πάει Γερμανία.

-Την κάρτα δεν μπορείτε να την βγάλετε με κανένα τρόπο;

-Κοιτάξτε, μπορώ με 45 ευρώ συν ΦΠΑ να δοκιμάσω με κατσαβίδια κτλ να τη βγάλω, αλλά υπάρχει περίπτωση να γίνει βραχυκύκλωμα, και να χρειαστεί να αλλάξει όλη η μητρική. Αυτό που σας λέω εγώ είναι ότι πρέπει να πάει Γερμανία, και σε 3-4 εργάσιμες θα έρθει, και θα τοποθετήσουμε το εξάρτημα, για να το πάρετε.

(Αυτό που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, είναι ότι πολύ χαλαρά, σκέφτονται να μου αλλάξουν την μητρική...Ο υπολογιστής λειτουργούσε μια χαρά, στην τελική δεν με ενδιέφερε τόσο ο αναγνώστης, ας έμενε η κάρτα μέσα, αλλά δεν πρόκειται να άφηνα να ανοίξουν το λάπτοπ (με 45 ευρώ, γιατί φοβόμουν ότι μπορεί κάτι να συνέβαινε και να καιγόταν η μητρική...)

-Δεν πειράζει, ευχαριστώ, θα έρθω να το πάρω ο ίδιος, δεν θέλω επισκευή. Δεν χρεώνομαι, έτσι;

-Όχι.

Πριν περάσω από την Ideal, κατέβηκα στη Στουρνάρη και πήρα 2 τσιμπίδες από κατάστημα με ηλεκτρονικά, με πολύ λεπτή μύτη, ώστε να προσπαθήσω μέχρι κάποιο σημείο να τη βγάλω μόνος μου...

Στην ideal, στην παραλαβή, με θυμόντουσαν απ΄την προηγούμενη μέρα και σε ερώτηση μου, αν είναι λίγο υπερβολικά τα 170 ευρώ για μια κάρτα, μου είπε η κυρία εκεί, ότι έχουν στραβώσει τα συρματάκια, και επίσης κάτι μου έδειξε στη υποδοχή του αναγνώστη.

για να μην πολυλογώ, γύρισα σπίτι, και μέσα σε 10 λεπτά με το ρολόι η κάρτα έιχε βγει, και φυσικά το μχάνημα είναι μια χαρά. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ότι η υποδοχή ήταν πολύ στενή και τελικά έπιασα την κάρτα από τα πλάγια...Να σημειώσω εδώ ότι γνωρίζω ελάχιστα πράγματα από τεχνικά θέματα, και έχω ελάχιστη εμπειρία σε τέτοια θέματα.

Κάρτα μνήμης δεν δοκίμασα να βάλω μέσα(και μάλλον θα κάνω καιρό...) αλλά γλίτωσα τουλάχιστον ένα σημαντικό ποσό, μαζί εννοείται με την ταλαιπωρία.

Τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ το μόνο που θα πω, είναι ότι η εμπιστοσύνη στο service της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας έχει τουλάχιστον κλονιστεί, και εύχομαι να μη νου ξανασυμβεί τίποτα όσο θα είμαι σε εγγύηση....

Nothing lasts forever, but the certainty of change...

Emperistatomenos' Blog

Κλασική περιπτωση ΑΡΠΑΚΤΗΣ.Πιστευω οτι μπορουσαν να το φτιαξουν αλλα σου λεει, μονος δεν μπορει λογο της φυσης του προβληματος κατσε να πουμε αλλαγη μητρικης να τα οικονομησουμε.Λιγο πολυ ολες οι αντιπροσωπειες ετσι κανουν, ενα προβλημα μικρο και ευκολο στην επισκευη με μικρο κοστος ζητουν οτι θελουν.

Ηρεμίστε λίγο, από την στιγμή που κάνεις κάτι χωρίς να διαβάζεις τις οδηγίες είσαι ίδη φάουλ και μπορείς να κάνεις ζημιά την οποία δεν είναι υποχεψμένοι να σου φτιάξουν τσάμπα για κακή χρήση που παραβαίνει τους όρουν της εγγύησης, το ότι δεν μπορούν να ανοίξουν το card reader είναι γεγονός, ούτε μπορούν να το "παίξουν" να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Έκτος από την χαζομάρα που σου είπαν για την αλαγή mainboard που μπορεί να το μπερδέψανε και με κάποιο άλλο είναι σωστοί.