Jump to content

Πρόβλημα με τη σύνδεση στο Internet


akamatos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

modem : Zoom V.92 PCI (τριών μηνών, συνδεδεμένη και μια τηλεφωνική συσκευή πάνω του)

Διαθέσιμες συνδέσεις : PSTN όλες, Otenet, SpakNet, Ntua

Λειτουργικό : ΧΡ

 

Πρόβλημα :

 

Πραγματοποιώ την κλήση για σύνδεση, συνδέομαι κανονικά σε υψηλή ταχύτητα σύμφωνα με την ένδειξη αλλά η σύνδεση είναι "παγωμένη". Κοιτάω στις πληροφορίες της σύνδεσης και ενώ τα εξερχόμενα δεδομένα, καθώς κάνω απόπειρα να ανοίξω σελίδες, κινούνται κανονικά, τα εισερχόμενα παγώνουν στα 190 bytes συνήθως. Δεν ανοίγει τίποτα τελικά, τα εισερχόμενα (δεδομένα) μένουν παγωμένα εκεί και τελικά μετά από λίγο η σύνδεση πέφτει. Για να καταφέρω τελικά να μπω και να δω τα δεδομένα να κινούνται και να λειτουργεί κανονικά η σύνδεση, πρέπει να πραγματοποιήσω τουλάχιστον 5 κλήσεις. Τις οποίες θα βλέπω να κολλάνε και μετά από λίγο να πέφτει η σύνδεση, ώσπου κάποια φορά να φανώ "τυχερός" και να δω τα δεδομένα να "τσουλάνε".

 

Σημειώσεις :

 

Η παραπάνω κατάσταση που περιέγραψα συμβαίνει πάντα και ανεξαρτήτως σύνδεσης. Με λίγα λόγια σίγουρα δε φταίει κάποιος provider, γιατί δεν είναι δυνατόν να συμβάινει ακριβώς το ίδιο πράγμα και με τους τρεις. Επίσης, δοκίμασα να αλλάξω το τηλεφωνικό καλώδιο μήπως τυχόν ήταν φθαρμένο. Ούτε αυτό. Έβαλα καινούριο καλώδιο και το πρόβλημα παραμένει ως έχει. Ακόμα δοκίμασα να αποσυνδέσω την τηλεφωνική συσκεύη από το μόντεμ, μήπως τυχόν και επηρεάζε με κάποιον ανεξήγητο τρόπο, αλλά πάλι κανένα αποτέλεσμα. Εννοείται βέβαια πως έχω περάσει τους τελευταίους drivers για το μόντεμ μου και το πρόβλημα παραμένει. Τέλος, δοκίμασα ό,τι τελευταίο μου είχε μείνει. Πήρα όλο το μηχάνημα και το πήγα σε σπίτια φίλων για να κάνω δοκιμές. Και ναι, ως δια μαγείας το πρόβλημα εξαφανίζεται και "πιάνει καλή σύνδεση" κανονικά με τη μία.

 

Που καταλήγω; Καθαρά και μόνο βάσει των ενδείξεων πρέπει να είναι θέμα της τηλεφωνικής μου γραμμής έτσι; Τι ακριβώς δεν ξέρω όμως. Με ψίλιασε αυτό το thread για τα φερέσυχνα, αλλά η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζω δεν έχει να κάνει με χαμηλές ταχύτητες. Το θέμα είναι ότι συνδέομαι κανονικά και η σύνδεση μένει "παγωμένη" μέχρι να πέσει. Όταν τελικά μετά από τις επανειλημένες προσπάθειες πιάσει ας πούμε "σύνδεση που κινείται" δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και οι ταχύτητες μου μάλιστα είναι και πολύ ικανοποιήτικες για PSTN. Το πρόβλημα όμως είναι πως μέχρι να πιάσει, τα νεύρα μου έχουνε γίνει κουρέλια.

 

Έχω λοιπόν καταλήξει ότι είναι θέμα γραμμής και ψάχνω λύση. Έχει κανείς κάποια αντίθετη άποψη; Μήπως μπορεί να είναι κατί άλλο που δεν έχω υπολογίσει; Αν είναι όντως θέμα γραμμής τι μπορώ να κάνω; Έχω πάρει ήδη τον ΟΤΕ τηλέφωνο για το συγκεκριμένο θέμα εδώ και ενάμιση μήνα, μου είπαν ότι καταχωρήθηκε στις βλάβες το πρόβλημά μου και ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου αυτοί, αλλά ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση... Αν κάποιος πιο σχετικός με όλα αυτά έχει να επισημάνει ή να προτείνει κάτι τον παρακαλώ να με βοηθήσει.

 

Ευχαριστώ. :o

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το παρουσιάζεις φαίνεται να φταεί η γραμμη αν και αυτή την "άρνηση" να μεταφέρει δεδομένα συνήθως εγώ την παρατηρώ σε κακούς isp.

Μερικές ερωτήσεις:

η σύνδεση είναι pstn, η γραμμή μήπως είναι ISDN; Αν όχι:

 

Έχεις άλλη πρίζα στο σπίτι;

Μπορείς να πας ίσως πιο κοντά στη γραμμή; (δηλαδή να τη πιάσεις σε κάποιο κουτί του ΟΤΕ πριν παει στη πρίζα η και ακόμα εκτός διαμερίσματος/σπιτιου; (μπας και το πρόβλημα είναι στα εσωτερικά καλώδια)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Η γραμμή είναι κι αυτή PSTN φυσικά. Θέμα ISP δε νομίζω να τίθεται καθώς, εκτός από τις παραπάνω τρεις συνδέσεις που αναφέρω, έχω δοκιμάσει να συνδεθώ και με αυτές τις "free" συνδέσεις της Tellas και της Vivodi, αντιμετωπίζοντας πάλι το ίδιο πρόβλημα. Ε, να είναι και οι πέντε isp για τα μπάζα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας προσπαθώ να μπω και να έχουνε και οι πέντε την ίδια ακριβώς "συμπεριφορά"; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται.

 

Όσον αφορά για τις μπρίζες, δοκίμασα να συνδεθώ από όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες, αλλά το πρόβλημα παραμάνει ως έχει. Για να "πιάσω" τη γραμμή απ' το κουτάκι έξω στο μπαλκόνι είναι λίγο μανούρα τώρα με τη βροχή, και μήπως δεν είναι και αρμοδιότητα μου αυτό;

 

Πάντως αξίζει να αναφέρω ότι παλαιότερα στο σπίτι είχα δύο γραμμές τηλεφώνου, τις οποίες τις έκοψα και τις δύο και έκανα αίτηση για καινούρια για να έχω ένα νούμερο σε όλο το σπίτι. Τότε ο τεχνικός έπρεπε να βραχυκυκλώσει τα καλώδια των δύο προηγούμενων γραμμών για να υπάρχει ένα κοινό σήμα σε όλο το σπίτι και επειδή το βραχυκύκλωμα αυτό έγινε κάτω από "περίεργες" συνθήκες τις οποίες αναφέρω στο thread για τους τεχνικούς του ΟΤΕ, φοβάμαι μήπως έγινε εκεί καμμιά "πατάτα" και ναι μεν σε κλήσεις φωνής η γραμμή δείχνει καθαρή, αλλά σε κλήσεις δεδομένων να έχει πρόβλημα. Πως μπορώ να το μάθω αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG (16 Δεκ. 2003 , 00:12)

 

Εγώ νομίζω είναι κάποιο πρόβλημα των Drivers για το Modem σου.... Δοκίμασε πιο καινουριους ή τους generic των XP

 

 

Φίλε μου από το site της Zoom έχω κατεβάσει τους πιο καινούριους drivers και εξακολουθεί να μη δουλεύει όπως ανέφερα και στο πρώτο ποστ. Αν και πιστεύω πως αν ήταν θέμα drivers του μόντεμ, το πρόβλημα θα παρέμενε όταν πήγα όλο το μηχάνημα για δοκιμές σε σπίτια φίλων. Όμως ως δια μαγείας λύνεται.

 

Αυτό που είπες για τους generic drivers των ΧΡ πως γίνεται; Θα πάω στις ιδιότητες του μόντεμ και θα πατήσω udpate drivers χωρίς να επιλέξω specific location ; Νομίζω κάπως έτσι δε γίνεται; Θα το δοκιμάσω κι αυτό έτσι για το "φόβο των Ιουδαίων" αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό. Με τα pc βέβαια ...ποτέ δεν ξέρεις... :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως παρομοιο προβλημα ειχα προ Dsl....

επεφτε συνεχεια η γραμμη μου,παγωνε κατα διαστηματα και αν δεν φορτωνα πολλαπλες σελιδες δεν ξεμπουκωνε με αποτελεσμα να κρεμαει και να κανει disconnect....

τωρα τι εφταιγε μακαρι να ξερα...

 

φιλικα

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Για drivers κατέβασε από τη σελίδα του κατασκευαστή.

Μήπως τελικά έχει η γραμμή σου πρόβλημα?Εννοώ μήπως έχει παράσιτα?

Πάρε στον ΟΤΕ να δεις αν είναι να σου καθαρίσουν τη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έτσι όπως το βλέπω φταίει η γραμμή σου κάπου μετά το κουτάκι.. Ίσως πρέπει κάποιος να κοιτάξει το βραχυκύκλωμα που έκανε ο ΟΤΕτζης. Πέρα από αυτό, ίσως πρέπει να ακυρώσεις λίγο το βραχυκύκλωμα και να δοκιμάσεις αν δουλεύει έτσι (έστω στις μισές πρίζες που θα μείνουν να δουλεύουν) Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά δεν έχεις άλλη λύση πέρα από το να τραβήξεις νέα καλώδια τηλεφώνου από το κουτί.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Ερωτήσεις:

1. Έχεις τίποτα firewalls? Αν ναί, δοκίμασες να τα απενεργοποιήσεις?

2. Στα πόσα kbp/s συνδέεσαι? Επίσης, θυμάσαι στα πόσα συνδεόσουν όταν όλα δούλευαν κανονικά?

3. Πέφτει η κλήση μόνη της καθόλου? Αν ναί, μετά από πόση ώρα?

 

EDIT: Νομίζω ότι ξέρω τι φταίει... Απάντησε τα ανωτέρω (ακόμα κι αν σου φαίνονται χαζά) και αν είναι αυτό που ψυλλιάζομαι (το 'χα πάθει κι εγώ) θα σου πω πως να το λύσεις... :happy:

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sigmacom (16 Δεκ. 2003 , 01:38)

 

Ερωτήσεις:

1. Έχεις τίποτα firewalls? Αν ναί, δοκίμασες να τα απενεργοποιήσεις?

2. Στα πόσα kbp/s συνδέεσαι? Επίσης, θυμάσαι στα πόσα συνδεόσουν όταν όλα δούλευαν κανονικά?

3. Πέφτει η κλήση μόνη της καθόλου? Αν ναί, μετά από πόση ώρα?

 

 

1. Όχι.

 

2. Σχεδον πάντα ή στα 46.6 ή στα 48. Στα ίδια συνδεόμουν και πριν. Αλλά όπως έχω πει πιο πάνω, το πρόβλημα δεν είναι ότι συνδέομαι σε χαμηλές ταχύτητες, αλλά ότι μπαίνω και η σύνδεση είναι παγωμένη.

 

3. Βέβαια. Τις πρώτες φορές που μπαίνω και είναι "παγωμένη" η σύνδεση, μετά από κανένα λεπτό πέφτει. Μετά από πολλές απόπειρες και όταν τελικά καταφέρω να μπω και να διαπιστώσω ότι η σύνδεση "κινείται" κανονικά, δεν πέφτει καθόλου και έχω και καλές ταχύτητες μάλιστα (για δεδομένα PSTN). Δύο τρεις φορές μου έχει τύχει να πέσει η σύνδεση ενώ ήμουνα συνδεδεμένος πολλές ώρες, μιλάμε για πάνω απο τέσσερις και νομίζω πως αυτό είναι εν μέρει "φυσιολογικό" για PSTN.

 

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic

 

Εγώ έτσι όπως το βλέπω φταίει η γραμμή σου κάπου μετά το κουτάκι.. Ίσως πρέπει κάποιος να κοιτάξει το βραχυκύκλωμα που έκανε ο ΟΤΕτζης. Πέρα από αυτό, ίσως πρέπει να ακυρώσεις λίγο το βραχυκύκλωμα και να δοκιμάσεις αν δουλεύει έτσι (έστω στις μισές πρίζες που θα μείνουν να δουλεύουν) Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά δεν έχεις άλλη λύση πέρα από το να τραβήξεις νέα καλώδια τηλεφώνου από το κουτί.

 

 

Το βραχυκύκλωμα το έχει κάνει ο ΟΤΕτζής μέσα στο κουτάκι από κει που ξεκινούσαν τα καλώδια των, μέχρι προηγουμένως, δύο ξεχωριστών γραμμών. Δεν είχε πειράξει δηλαδή καλώδια μέσα στο σπίτι. Για να σου δώσω να καταλάβεις πως έχει η κατάσταση, η δεύτερη γραμμή που είχα παλία, είχε τραβηχτεί με εξωτερικό καλώδιο από το κουτάκι στο μπαλκόνι μέχρι το γραφείο μου με μια τρύπα στον τοίχο. Οι υπόλοιπες μπρίζες του σπιτιού είχανε σήμα από την άλλη γραμμή που προϋπήρχε από την αρχική εγκατάσταση. Όταν κατήργησα τις δυο γραμμές και έκανα αίτηση για καινούρια, ο τεχνικός που ήρθε σύνεδεσε το σήμα στη μια και μοναδική μπρίζα του γραφείου (εκεί που έχω και το μηχάνημα) αφήνοντας όλες τις άλλες μπρίζες του σπιτιού (που πριν ήταν η πρώτη γραμμή) χωρίς σήμα. Στη συνέχεια, και κάτω από τις συνθήκες που περιγράφω στο thread για τους τεχνικούς, ήρθε άλλος, ο οποίος κάνοντας το βραχυκύκλωμα στο κουτάκι έκανε και τις υπόλοιπες μπρίζες να "παίζουν".

 

Όσο γι' αυτό που λες, να καταργήσω το βραχυκύκλωμα, μήπως πρέπει να έρθει να το ψάξει κάποιος τεχνικός; Τι τα πληρώνουμε τα τέλη συντήρησης στο κάτω κάτω; Χώρια που φοβάμαι μην κάνω και καμμιά μαλακία με τα καλώδια έξω και έχω άλλα μετά...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συμπτώματα με μένα.

Λοιπόν, εγώ που είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα, συνήθως έμπαινα σε χαμηλές ταχύτητες (ως και 2400 bps!) αλλά έμπαινα και στα 50.6 kbp/s.

Βρες ένα τρόπο (συρματάκι, συνδετήρας ή κάτι άλλο) και κάνε ένα βραχυκύκλωμα 10-20 δευτερολέπτων στη γραμμή του ΟΤΕ και ΑΜΕΣΩΣ στο καπάκι, κάνε σύνδεση.

Αν δουλεψει κανονικά, τότε κάποια ένωσή σου έχει σαπίσει. Στη δική μου περίπτωση, είχαν μουχλιάσει τα καλώδια στην ένωση στο ΚΑΦΑΟ της οικοδομής, πάνω στη ρεγκλέτα του ΟΤΕ. Τα έβγαλα, τα καθάρισα κι όλα ΟΚ! Το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται με τη μορφή θορύβου (χρατς-χρουτς κλπ) στο ακουστικό όταν μιλάς. (Υπάρχει εξήγηση, αλλά ας μην μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες τώρα).

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg
Link to comment
Share on other sites

α)akamatos ναι έχω καταλάβει πως έχει γίνει η εγκατάσταση εκεί. Και μπορεί είτε να υπάρχει ένα πρόβλημα στα εσωτερικά καλώδια ή στο εξωτερικό. (δεν είπα ότι φταίει ο οτετζής) Απλώς χαλώντας το βραχυκύκλωμα θα μπορούσες να καταλάβεις που είναι το πρόβλημα.

β) καλά τι είναι αυτά τα τέλη συντήρησης που λέτε όλοι οτι πληρώνετε; μόνο εγώ δεν τα χω δει; Πάντως εγώ θα επέμβαινα μόνος μου στο κουτί.

γ) Τρελό αλλά μερικές φορές δεν ξέρεις.. Δοκίμασε να συνδέσεις το modem ανάποδα.. (αντίστρεψε τα καλώδια δηλαδή)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sigmacom (16 Δεκ. 2003 , 10:24)

 

Δεν έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συμπτώματα με μένα.

Λοιπόν, εγώ που είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα, συνήθως έμπαινα σε χαμηλές ταχύτητες (ως και 2400 bps!) αλλά έμπαινα και στα 50.6 kbp/s.

Βρες ένα τρόπο (συρματάκι, συνδετήρας ή κάτι άλλο) και κάνε ένα βραχυκύκλωμα 10-20 δευτερολέπτων στη γραμμή του ΟΤΕ και ΑΜΕΣΩΣ στο καπάκι, κάνε σύνδεση.

Αν δουλεψει κανονικά, τότε κάποια ένωσή σου έχει σαπίσει. Στη δική μου περίπτωση, είχαν μουχλιάσει τα καλώδια στην ένωση στο ΚΑΦΑΟ της οικοδομής, πάνω στη ρεγκλέτα του ΟΤΕ. Τα έβγαλα, τα καθάρισα κι όλα ΟΚ! Το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται με τη μορφή θορύβου (χρατς-χρουτς κλπ) στο ακουστικό όταν μιλάς. (Υπάρχει εξήγηση, αλλά ας μην μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες τώρα).

 

 

Πως ακριβώς θα το κάνω το βραχυκύκλωμα; Τι εννοείς; Ρεγκλέτα; Καμία σχέση με ρουλέτα έτσι; :p Τι είναι αυτό; Πάντως είμαι 99,9% πεπεισμένος ότι πρόκειται για πρόβλημα με τη γραμμή και δεν ξέρω τι να κάνω. Να ανοίξω τα κουτιά έξω που μου λέει ο Νίκος δε θέλω. Φοβάμαι μην κάνω καμιά μαλακία και μείνω και χωρίς τηλέφωνο από πάνω.

 

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic

 

α)akamatos ναι έχω καταλάβει πως έχει γίνει η εγκατάσταση εκεί. Και μπορεί είτε να υπάρχει ένα πρόβλημα στα εσωτερικά καλώδια ή στο εξωτερικό. (δεν είπα ότι φταίει ο οτετζής) Απλώς χαλώντας το βραχυκύκλωμα θα μπορούσες να καταλάβεις που είναι το πρόβλημα.

β) καλά τι είναι αυτά τα τέλη συντήρησης που λέτε όλοι οτι πληρώνετε; μόνο εγώ δεν τα χω δει; Πάντως εγώ θα επέμβαινα μόνος μου στο κουτί.

γ) Τρελό αλλά μερικές φορές δεν ξέρεις.. Δοκίμασε να συνδέσεις το modem ανάποδα.. (αντίστρεψε τα καλώδια δηλαδή)

 

 

α) Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα εσωτερικά καλώδια που περνάνε μέσα απ' τους τοίχους τι γίνεται; Αν είναι πολύ σκληρό και είναι αυτό που φαντάζομαι, άσε, καλύτερα μη μου πεις... Όσον αφορά το κουτάκι και το βραχυκύκλωμα δε θέλω να το δοκιμάσω εγώ γιατί, όπως είπα και παραπάνω, εκτός από το ότι δεν είμαι και ο πλέον ειδικός, από το κουτάκι ξεκινάει και γραμμή που πηγαίνει και στον πάνω όροφο οπότε είναι μπέρδεμα και δε θέλω να κάνω κατά λάθος καμιά στραβή.

 

β) Αυτό ακριβώς θέλω πολύ κι εγώ να μάθω Νίκο. Πληρώνουμε το μικρό μεν, ανούσιο δε ποσό τον 0,88 ευρώ το μήνα με την αιτιολογία του τέλους συντήρησης συσκευής. Εμένα προσωπικά πάντως τόσα χρόνια συνδρομήτής, δεν έχει έρθει να συντηρήσει κανείς ούτε τη συσκευή μου, ούτε την εγκατάσταση μου. Όταν ρώτησα στον ΟΤΕ τι νόημα έχει μου είπαν ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι η συσκευή μου μου δίνουν άλλη σε περίπτωση που την είχα αγοράσει από τον ΟΤΕ ή με μειωμένη τιμή σε περίπτωση που την είχα αγοράσει από αλλού ή κάτι τέτοιο τελείως ανούσιο και άχρηστο τέλος πάντων. Αλλά αν ζητήσεις να την καταργήσεις σου έρχεται στον επόμενο λογαριασμό εφάπαξ αναδρομικό τέλος εγκατάστασης για όταν έκανες τη σύνδεση, το οποίο και καλά δεν πληρώνεις άμα έχεις επιλέξει συντήρηση, αλλά άμα θες να την καταργήσεις στο ζητάνε μετά. Με λίγα λόγια να μας τα παίρνουν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Λίγο off-topic όλα αυτά, αλλά μιας και ρώτησες...

 

γ) Μπαααα... Δεν παίζει.... :cry: :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε το βίσμα της τηλεφωνικής γραμμής από το μοντεμ σου, και με ένα συρματάκι βραχυκύκλωσε για 10-20 δευτερόλεπτα τους 2 μεσαίους ακροδέκτες (από τους 4 που έχει). Βάλε μετά το βίσμα πάλι πίσω στο μοντεμ, και στο καπάκι (πολύ γρήγορα - αν είναι δυνατόν να έχεις ήδη ανοιχτό το παράθυρο της dialup έτσι ώστε απλά να πατήσεις ένα Enter) κάνε σύνδεση.

Μόλις συνδεθείς, δοκίμασε γρήγορα αν ανοίγουν οι σελίδες, και πες μας!

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg
Link to comment
Share on other sites

Οκ sigmacom, το΄πιασα. Το θέμα είναι ότι τώρα μόλις κατάφερα να συνδεθώ μετά από χίλιες προσπάθειες και τώρα λυπάμαι να βγω για να το δοκιμάσω. Θα το κάνω όμως την επόμενη φορά που είναι να μπω και θα σου πω. Αν υποθέσουμε ότι δουλεύει με αυτό τον τρόπο κανονικά, τι θα πρέπει να κάνω μετά για να μην είμαι αναγκασμένος να κάνω πατέντες κάθε φορά; Τελικά, εντελώς ενημερωτικά, αυτή η ρεγκλέτα τι είναι; :p :whistle:
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος akamatos (16 Δεκ. 2003 , 13:37)

 

 

α) Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα εσωτερικά καλώδια που περνάνε μέσα απ' τους τοίχους τι γίνεται; Αν είναι πολύ σκληρό και είναι αυτό που φαντάζομαι, άσε, καλύτερα μη μου πεις... Όσον αφορά το κουτάκι και το βραχυκύκλωμα δε θέλω να το δοκιμάσω εγώ γιατί, όπως είπα και παραπάνω, εκτός από το ότι δεν είμαι και ο πλέον ειδικός, από το κουτάκι ξεκινάει και γραμμή που πηγαίνει και στον πάνω όροφο οπότε είναι μπέρδεμα και δε θέλω να κάνω κατά λάθος καμιά στραβή.

 

β) Αυτό ακριβώς θέλω πολύ κι εγώ να μάθω Νίκο. Πληρώνουμε το μικρό μεν, ανούσιο δε ποσό τον 0,88 ευρώ το μήνα με την αιτιολογία του τέλους συντήρησης συσκευής. Εμένα προσωπικά πάντως τόσα χρόνια συνδρομήτής, δεν έχει έρθει να συντηρήσει κανείς ούτε τη συσκευή μου, ούτε την εγκατάσταση μου. Όταν ρώτησα στον ΟΤΕ τι νόημα έχει μου είπαν ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι η συσκευή μου μου δίνουν άλλη σε περίπτωση που την είχα αγοράσει από τον ΟΤΕ ή με μειωμένη τιμή σε περίπτωση που την είχα αγοράσει από αλλού ή κάτι τέτοιο τελείως ανούσιο και άχρηστο τέλος πάντων. Αλλά αν ζητήσεις να την καταργήσεις σου έρχεται στον επόμενο λογαριασμό εφάπαξ αναδρομικό τέλος εγκατάστασης για όταν έκανες τη σύνδεση, το οποίο και καλά δεν πληρώνεις άμα έχεις επιλέξει συντήρηση, αλλά άμα θες να την καταργήσεις στο ζητάνε μετά. Με λίγα λόγια να μας τα παίρνουν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Λίγο off-topic όλα αυτά, αλλά μιας και ρώτησες...

 

γ) Μπαααα... Δεν παίζει.... :cry: :wacko:

 

α) είναι πολύ σκληρό, δεν σου λέω.. :cry:

β) φαίνεται δεν το έχω δει εγώ γιατί έχουμε πολύ παλιά σύνδεση και ή θα είχαμε πάρει συσκευή από ΟΤΕ τότε, ή δεν θα υπήρχε ή και εγώ δεν ξέρω τι!

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος akamatos (17 Δεκ. 2003 , 00:31)

 

Οκ sigmacom, το΄πιασα. Το θέμα είναι ότι τώρα μόλις κατάφερα να συνδεθώ μετά από χίλιες προσπάθειες και τώρα λυπάμαι να βγω για να το δοκιμάσω. Θα το κάνω όμως την επόμενη φορά που είναι να μπω και θα σου πω. Αν υποθέσουμε ότι δουλεύει με αυτό τον τρόπο κανονικά, τι θα πρέπει να κάνω μετά για να μην είμαι αναγκασμένος να κάνω πατέντες κάθε φορά; Τελικά, εντελώς ενημερωτικά, αυτή η ρεγκλέτα τι είναι; :p :whistle:

 

 

Αν όντως δουλέψει, τότε πρέπει να φέρεις τεχνικό να ελέγξει κάθε σημείο του καλωδίου σου από το ΚΑΦΑΟ της οικοδομής μέχρι το μόντεμ σου για σαπισμένα καλώδια (χαλκός γαρ... σκουριάζει...).

Η ρεγκλέτα είναι κάτι σαν τα κλέμενς (ή "τις κλέμες") που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι για να συνδέσουν 2 καλώδια, μόνο που εκεί η ένωση δεν γίνεται με βιδάκια. Μπορείς να δεις μια ρεγκλέτα αν πας στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ της οικοδομής σου.

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι απλό και σεσιμασμένο. Ειδηκά στα βόρια προάστια είναι πολύ συχνό και έχει όνομα: Φερέσυχνη Γραμμή του οποίου προβλήματος χωριγός είναι ο ΟΤΕ. Επιδή οι γραμμές του ΟΤΕ δεν του φτάνουν για να δώσει μία γραμμή ανά αριθμό μοιράζει τις γραμμές ανα δύο με αποτέλεσμα το εύρος ζώνης της PSDN γραμμής που χρησημοποιεί το 1/2 να μην αρκεί για σύνδεση στο δίκτυο. Αν πάρεις το ΟΤΕ και τσαμπουκαλευτείς λίγο τους μιλήσεις για φερέσυχνες γραμμές (επίσημα δεν το παραδέχοντε) υπάρχει περίπτωση να στο φτιάξουν.

Όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

DeathAngel δεν είναι τέτοιο πρόβλημα εδώ γιατί η σύνδεση γίνεται σε υψηλές ταχύτητες.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...