jimacid Δημοσιεύτηκε December 21, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 21, 2006 λοιπον η κατασταση εχει καπως ετσι. εχω ενα δικτυο με αρκετους υπολογιστες που τρεχουν windows 2003 server το δικτυο ειναι στημενο με workgroup και οχι με εναν server που διαχειρηζετε ολους τους αλλους. ολα λειτουργουν τελεια εκτος απο αυτο. ενας απο τους υπολογιστες ενω βλεπει δικτυο κανονικα και το χρησιμοποιει κανονικοτατα εαν πας να μπεις σε αυτον απο καποιο αλλο pc δεν σου δινει προσβαση. βγαζει μηνυμα access denied. εχω Επιλεξει να κανει share το C: και το firewall των windows ειναι κλειστο τι μπορει να εχω ξεχασει και δεν δινει προσβαση με τιποτα? μου εχει σπασει τα νευρα! επισης να πω και κατι που μολις προσεξα αν απο καποιο απο τα πισι του δικτυου γραψεις το path του δισκου c: του συγκεκριμενου υπολογιστη που εχω το προβλημα τον δισκο τον ανοιγει κανονικα.... αν κανω διπλο κλικ ομος πανω στο εικονιδιο του συγκεκριμενου υπολογιστη στο παραθυρο "view workgroup computers" μου βγαζει το σφαλμα που εγραψα πιο πανω και δεν δινει προσβασει.... εχω μπλεξει τα μπουτια μου :mad: :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. December 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2006 επισης να πω και κατι που μολις προσεξα αν απο καποιο απο τα πισι του δικτυου γραψεις το path του δισκου c: του συγκεκριμενου υπολογιστη που εχω το προβλημα τον δισκο τον ανοιγει κανονικα.... αν κανω διπλο κλικ ομος πανω στο εικονιδιο του συγκεκριμενου υπολογιστη στο παραθυρο "view workgroup computers" μου βγαζει το σφαλμα που εγραψα πιο πανω και δεν δινει προσβασει.... εχω μπλεξει τα μπουτια μου :mad: :O Τα username από τα άλλα PC τα έχεις βάλει σαν Administrator σε αυτό το PC; Αν όχι βάλτα και θα δουλέψει.Αλλά καλύτερα είναι για το δίκτυο σου να το στήσεις με ένα domain name και απλά να δώσεις συγκεκριμένη πρόσβαση στους διάφορους φαλέκους μόνο από συσκεκριμένα άτομα.Θα λειτουργεί καλύτερα και πιο γρήγορα έτσι. Και γενικά μην λειτουργείς όλα τα PC με Server αλλά μόνο τα μηχανήματα που χρειάζεται να το τρέχουν.Σε όλα τα άλλα βάλε π.χ. Win XP. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ace Δημ. December 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2006 Δοκίμασε να ανοίξεις το guest account για αρχή... Παράθεση Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimacid Δημ. December 27, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2006 Τα username από τα άλλα PC τα έχεις βάλει σαν Administrator σε αυτό το PC; Αν όχι βάλτα και θα δουλέψει.Αλλά καλύτερα είναι για το δίκτυο σου να το στήσεις με ένα domain name και απλά να δώσεις συγκεκριμένη πρόσβαση στους διάφορους φαλέκους μόνο από συσκεκριμένα άτομα.Θα λειτουργεί καλύτερα και πιο γρήγορα έτσι. Και γενικά μην λειτουργείς όλα τα PC με Server αλλά μόνο τα μηχανήματα που χρειάζεται να το τρέχουν.Σε όλα τα άλλα βάλε π.χ. Win XP. Το ξερω οτι ειναι καλυτερο να κανω αυτο που μου λες αλλα ολα τα μηχανηματα πρεπει να τρεχουν αναγκαστηκα windows server επειδη το απαιτουν καποια προγραματα και δεν μπορω να το γυρισω σε domain γιατι πρεπει να παρω αδεια κλπ... πολυ ιστορια.... μου λες αν τα username των αλλων pc τα εχω βαλει σαν administrator. δεν μπορω να δωσω δικαιοματα για χρηστες αλλων υπολογιστων γιατι δεν μου τους εμφανιζει.... δηλαδη στο user γραφω administrator και απο κατω που σε βαζει να διαλεξεις απο ποιο pc ειναι. εχει μονο αυτο το pc και κανενα αλλο απο ολο το δικτυο. οποτε δεν μπορω να του πω για τον administrator του ταδε pc..... οποτε εδωσα full access στο group everyone για να γινει η δουλεια μου αλλα τιποτα. ολα τα pc χρησιμοποιουντε με administrator accounts γιατι να μπλεχτω με guest accounts? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ace Δημ. December 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2006 Το ξερω οτι ειναι καλυτερο να κανω αυτο που μου λες αλλα ολα τα μηχανηματα πρεπει να τρεχουν αναγκαστηκα windows server επειδη το απαιτουν καποια προγραματα και δεν μπορω να το γυρισω σε domain γιατι πρεπει να παρω αδεια κλπ... πολυ ιστορια.... μου λες αν τα username των αλλων pc τα εχω βαλει σαν administrator. δεν μπορω να δωσω δικαιοματα για χρηστες αλλων υπολογιστων γιατι δεν μου τους εμφανιζει.... δηλαδη στο user γραφω administrator και απο κατω που σε βαζει να διαλεξεις απο ποιο pc ειναι. εχει μονο αυτο το pc και κανενα αλλο απο ολο το δικτυο. οποτε δεν μπορω να του πω για τον administrator του ταδε pc..... οποτε εδωσα full access στο group everyone για να γινει η δουλεια μου αλλα τιποτα. ολα τα pc χρησιμοποιουντε με administrator accounts γιατι να μπλεχτω με guest accounts? Αχ.... δεν σου είπα να μπλέξεις με guest accounts... απλά πήγενε και ενεργοποίησε τo guest account στο κάθε pc και θα δείς ότι ως "δια μαγείας" δουλεύουν τα "everyone" shares που έχεις κάνει... Παράθεση Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimacid Δημ. December 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2006 Αχ.... δεν σου είπα να μπλέξεις με guest accounts... απλά πήγενε και ενεργοποίησε τo guest account στο κάθε pc και θα δείς ότι ως "δια μαγείας" δουλεύουν τα "everyone" shares που έχεις κάνει... οπα.... λεγε μου τετοια να μου φτιαξεις την διαθεση :D θα το δοκιμασω και θα σου πω¨;) thanks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. December 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2006 μου λες αν τα username των αλλων pc τα εχω βαλει σαν administrator. δεν μπορω να δωσω δικαιοματα για χρηστες αλλων υπολογιστων γιατι δεν μου τους εμφανιζει.... δηλαδη στο user γραφω administrator και απο κατω που σε βαζει να διαλεξεις απο ποιο pc ειναι. εχει μονο αυτο το pc και κανενα αλλο απο ολο το δικτυο. οποτε δεν μπορω να του πω για τον administrator του ταδε pc..... Αν πας σε ένα άλλο μηχάνημα και στο Group των administrator δηλώσεις το όνομα κάποιου άλλου χρήστη θα το πάρει χωρίς πρόβλημα.Δεν είναι ανάγκη να το βλέπει εκείνη τι στιγμή αλλά θα το χρειαστεί όταν πάει να κάνει το authentication του χρήστη όταν μεταφέρεις αρχεία ή ζητάς access σε ένα άλλο μηχάνημα. Πάντος πες τι θα γίνει με το guest account γιατί δεν το έχω ξανακούσει και ίσως βολεύει. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ace Δημ. December 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2006 Chapter 5: Security Options Accounts: Guest account status This policy setting determines whether the Guest account is enabled or disabled. The possible values for the Accounts: Guest account status setting are: • Enabled • Disabled • Not Defined Vulnerability The default Guest account allows unauthenticated network users to log on as Guest with no password. These unauthorized users could access any resources that are accessible to the Guest account over the network. This capability means that any network shares with permissions that allow access to the Guest account, the Guests group, or the Everyone group will be accessible over the network, which could lead to the exposure or corruption of data. Countermeasure Configure the Accounts: Guest account status setting to Disabled so that the built-in Guest account is no longer usable. Potential Impact All network users will need to authenticate before they can access shared resources. If you disable the Guest account and the Network Access: Sharing and Security Model option is set to Guest Only, network logons, such as those performed by the Microsoft Network Server (SMB Service), will fail. This policy setting should have little impact on most organizations because it is the default setting in Microsoft Windows® 2000, Windows XP, and Windows Server™ 2003. Συγγώμη για το αγγλικο.... αλλά είναι πρωί ακόμα και δεν έχω όρεξη να μεταφράζω... Βέβαια δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση από άποψη ασφαλείας, αλλά αφού τρέχουν δεξιά και αριστερά τα administrator το security έχει ήδη πάει περίπατο... Καλημέρα ;) Παράθεση Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ace Δημ. December 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2006 Μήν ξεχάσεις ακόμα να προσθέσεις το "Everyone" στην καρτέλα "Security" των φακέλών που έχεις κάνει share... Παράθεση Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts