Jump to content

Υπολογιστής που κλείνει μόνος του

sarpijk
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ηθελα την αποψη σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω.Εχω κανει φορματ πριν απο λιγες μερες οποτε δε πιστευω να υπαρχει software προβλημα. Λοιπον ενω εχω το pc και κατεβαζει κανονικα οταν παω να δω video με τον media player ή οταν ακουω κατι στο player winamp το pc κλεινει μονο του. Βασικα δε κλεινει τελειως διοτι το power led στην κεντρικη μοναδα ειναι on.Οταν παιζω ειτε video ειτε mp3 με το VLC δεν εχω προβλημα.Παραξενο ετσι? Λετε να ειναι 8εμα τροφοδοτικου? Εχω ενα 350 watt εδω και δυο χρονια περιπου.Ο υπολογιστης ειναι ενας Athlon 1.4 με 256 ram και απο συσκευες ενα σκληρο δισκο και δυο DVD drives.Μηπως οταν τρεχουν αυτα τα προγραμματα ''τραβαει πιο πολυ ρευμα ο επεξεργαστης και δε τραβαει το τροφοδοτικο? Ή μηπως δεν ειναι αρκετη η ram που εχω για να σηκωσουν τα XP? Πριν το φορματ ειχα win2000. Οποιαδηποτε αποψη καλοδεχουμενη.

Οχι οχι. Μην βάζεις στο μυαλό σου τέτοια.

Το πρόβλημα σου είναι οι codecs που έβαλες για να βλέπεις βίντεο.

Το VLC έχει δικούς του codecs γι'αυτό δεν χαμπαριάζει.

Κάποιο μπέρδεμα έχει γίνει. Βάλε αυτό και πες αποτελέσματα

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Τζιφος! Εβαλα παλι codecs ,εκανα και επανεγκατασταση το winamp αλλα παλι τα ιδια. Ενω το pc μπορει να ναι ανοιχτο και να δουλευει πεντε ωρες και να κατεβαζει απο internet αν παω να ανοιξω ειδικα το winamp για να ακουσω κανα τραγουδι τοτε μετα απο λιγο το pc κλεινει μονο του!! Ρε μπας και το τροφοδοτικο ειναι στα τελευταια του ή μηπως δεν εχω αρκετη μνημη για τα XP???

Θα ηθελα την αποψη σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω.Εχω κανει φορματ πριν απο λιγες μερες οποτε δε πιστευω να υπαρχει software προβλημα. Λοιπον ενω εχω το pc και κατεβαζει κανονικα οταν παω να δω video με τον media player ή οταν ακουω κατι στο player winamp το pc κλεινει μονο του. Βασικα δε κλεινει τελειως διοτι το power led στην κεντρικη μοναδα ειναι on.Οταν παιζω ειτε video ειτε mp3 με το VLC δεν εχω προβλημα.Παραξενο ετσι? Λετε να ειναι 8εμα τροφοδοτικου? Εχω ενα 350 watt εδω και δυο χρονια περιπου.Ο υπολογιστης ειναι ενας Athlon 1.4 με 256 ram και απο συσκευες ενα σκληρο δισκο και δυο DVD drives.Μηπως οταν τρεχουν αυτα τα προγραμματα ''τραβαει πιο πολυ ρευμα ο επεξεργαστης και δε τραβαει το τροφοδοτικο? Ή μηπως δεν ειναι αρκετη η ram που εχω για να σηκωσουν τα XP? Πριν το φορματ ειχα win2000. Οποιαδηποτε αποψη καλοδεχουμενη.

δεν έχει άμεση σχέση με το ζήτημα με τους codecs αλλά:

γενικά για τα Windows XP είναι αρκετά τα 256ΜΒ αν ΔΕΝ κάμεις τπτ άλλο, αν έχεις 12 παράθυρα ανοιχτά και ελάχιστα στο tray.

ακόμα και τα 512 δεν είναι ό,τι καλύτερο αν βάλεις κάποιο AV etc.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Τζιφος! Εβαλα παλι codecs ,εκανα και επανεγκατασταση το winamp αλλα παλι τα ιδια. Ενω το pc μπορει να ναι ανοιχτο και να δουλευει πεντε ωρες και να κατεβαζει απο internet αν παω να ανοιξω ειδικα το winamp για να ακουσω κανα τραγουδι τοτε μετα απο λιγο το pc κλεινει μονο του!! Ρε μπας και το τροφοδοτικο ειναι στα τελευταια του ή μηπως δεν εχω αρκετη μνημη για τα XP???

Για πήγαινε λίγο, ο υπολογιστής μου > δεξί > ιδιότητες > για προχωρημένους > εκκίνηση και αποκατάσταση > ρυθμίσεις > αποτυχία συστήματος > και ξετσέκαρε το "αυτόματη επανεκκίνηση".

Δοκίμασε μετά να παίξεις κανένα βίντεο για να δεις αν κλείνει.

Αν δεν κλείσει, ετοιμάσου για ένα φορματάκι.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

PCman εκανα αυτο που εκανες και εβαλα να παιζει ενα video στον WMP. Το PC εκλεισε και παλι.Βγαζεις ακρη?

Δεν μου 'ρχεται τίποτα...

Τι πρόβλημα πρέπει να είναι οι codecs.

Το τροφοδοτικό σε υπερκαλύπτει άνετα αλλά και η ram. Η βάση της ραμ για τα XP είναι 256(τα έχω βάλει και σε 64mb ram με 400Mhz επεξεργαστή και έτρεχε κανονικά).

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα σου

Αυτό που θα έκανα εγώ είναι φορμάτ..

[EDIT]Δε μου λές? Αν και δε νομίζω, μήπως έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες?

τσεκαρε το λίγο και πες μου

φορματ???μα δεν εχει περασει ουτε βδομαδα απο το τελευταιο φορματ.οσο για υπερθερμανση που αναφερεις εχω κουτι ευρυχωρο που αγορασα τητ τελευταια εβδομαδα και η cpu τρεχει 20 βαθμους χαμηλοτερα απ οτι πριν που ειχα μικρο κουτι. Γνωριζεις βεβαια οτι οι πρωτοι Athlon ειναι πραγματικα ''ψηστηρια".Αν αυτο συνεβαινε παλαιοτερα θα το καταλαβαινα αλλα τωρα εχω νορμαλ θερμοκρασιες.Εξαλλου ακομα και οταν η cpu εδειχνε να πιανει τους 85 βα8μους οταν ετρεχα το dvdshrink για παραδειγμα με το παλιο κουτι, ποτε δεν ειχα προβλημα παρομοιο. Βεβαια τοτε ειχα και w2k.Δε λεω οτι το τροφοδοτικο δε με καλυπτει απλα λεω μην ειναι στα τελευταια του και εχει αρχισει τα κολπα. Επιπλεον εχω τρεξει και το memtest και η ram λειτουργει κανονικα.

Μπορεί να μην "έκατσαν" καλά τα windows, δεν είναι καθόλου παράξενο.

Δεν μου έρχεται τίποτα άλλο.

Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, καλώς :)