dim12 Δημοσιεύτηκε November 26, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 26, 2006 θα ηθελα να αγορασω τον εξωτερικο δισκο αυτο(250 GB My Book Essential )αλλα θαθελα να ρωτηασω κατι.θα μπορω σε αυτον τον δισκο να εγκαταστησω τα windows και να τα τρεχω απο εκει;δηλαδη να ειναι ο κεντρικος μου δισκος;θα πρεπει να μου τον αναγνωριζει ως boot device,σωστα; γινεται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. November 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 den eimai sigouros an ginetai den to exo kanei pote !!an to bios ton vriskei os boot device logika tha ginetai !! alla pio o logos na to kaneis auto? mporeis na exeis ta windows ston esoteriko disko kai na vazeis ola ta upoloipa ston exoteriko !! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 Γίνεται μόνο αν το υποστηρίζει η μητρική. Πάντως, καλό θα είναι να μην το κάνεις γιατί το usb είναι πολύ πιο αργό για τέτοιες δουλειές από δίσκο IDE ή ακόμα χειρότερα Serial ATA. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dim12 Δημ. November 26, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 η μητρικη μου ειναι η:gigabyte GA-8ISXT θελω να το κανω αυτο για να εχω 2λειτουργικα,που το ενα να το εχω στον εξωτερικο για να τον βαζω και στο φορητο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
azzazel Δημ. November 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 Εχω αυτον τον δισκο και στην μητρικη που εχω MSI 3ετιας μπορει να bootaρει απο αυτον. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει να εγκαταστησω λειτουργικο επανω (και ουτε προκειται). Σκεψου και τις επιπτωσεις στην ταχυτητα που θα εχεις. Το HD tach μου δειχνει ταχυτητες της ταξεως των 28-30 ΜΒ/sec Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angeldust Δημ. November 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 Πρώτον, το να τον χρησιμοποιείς ταυτόχρονα και στον φορητό και στον σταθερό ως λειτουργικό ξέχνα το γιατί έχουν άλλο chipset και θα γεμίσεις μπλέ οθόνες στα Windows. Δεύτερον, δες στο bios, αν η μητρική σου υποστηρίζει boot απο usb θα το δεις εκεί. Παράθεση Phantom Of The Opera Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. November 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 den eimai sigouros an ginetai den to exo kanei pote !!an to bios ton vriskei os boot device logika tha ginetai !! alla pio o logos na to kaneis auto? mporeis na exeis ta windows ston esoteriko disko kai na vazeis ola ta upoloipa ston exoteriko !! το δοκίμασα και τα windows xp MCE κρέμασαν στο installation. τα vista απλά σου γράφουν ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε εξωτερικό δίσκο. για δες εδώ: http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176 κάτι γίνεται. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dim12 Δημ. November 26, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 το δοκίμασα και τα windows xp MCE κρέμασαν στο installation. τα vista απλά σου γράφουν ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε εξωτερικό δίσκο. για δες εδώ: http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176 κάτι γίνεται. κατι διαβασα απο αυτο το σαιτ αλλα μπερδευτηκα.πρεπει να κανω ολες αυτεσ τις διαδικασιες;ειναι καπως.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. November 26, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2006 κατι διαβασα απο αυτο το σαιτ αλλα μπερδευτηκα.πρεπει να κανω ολες αυτεσ τις διαδικασιες;ειναι καπως.... αν θες windows xp σε εξωτερικό δίσκο τότε πρέπει να τα κάμεις. αλλά γιατί να θες? θα σέρνονται σαν virtual machine. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. November 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2006 αν θες windows xp σε εξωτερικό δίσκο τότε πρέπει να τα κάμεις. αλλά γιατί να θες? θα σέρνονται σαν virtual machine. ontos tha sernontai !! mporeis na kaneis ena diaxorismo ston disko sou (ton esoteriko) kai na valeis duo leitourgika !! tora gia na ta douleueis kai sto forhto ligo duskolo to vrisko!! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. November 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2006 ontos tha sernontai !! mporeis na kaneis ena diaxorismo ston disko sou (ton esoteriko) kai na valeis duo leitourgika !! tora gia na ta douleueis kai sto forhto ligo duskolo to vrisko!! λύση: κάμε ένα backup (ASR) του C στον mybook (με το πρόγραμμα των XP που... rocks!) μετά από το cd των XP(ή 2000 ή Vista) χώρισε σε δύο (2) NTFS κομμάτια τον δίσκο (αν ΔΕΝ θες να βάλεις Vista στο άλλο κομμάτι τότε φτιάξε και ένα τρίτο, μεγαλύτερο για να έχεις τα docs σου) και κάμε εγκατάσταση τα XP στον ένα από τους δύο. μετά από το περιβάλλον τον windows κάμε restore το backup. αν το έκαμες ASR, θα έχεις και την δισκέττα για να το βάλεις δίχως να έχεις κάνει, installation. αυτό το προτείνω μόνο σε έκτακτη ανάγκη. όλα αυτά ισχύουν σε περίπτωση που ο δίσκος σου ΔΕΝ είναι ήδη σε κομμάτια. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Tankwart Δημ. November 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2006 λύση: κάμε ένα backup (ASR) του C στον mybook (με το πρόγραμμα των XP που... rocks!) Επειδη μολις αγορασα τον mybook στα 500GB,και θα ηθελα να εχω εκει μεσα ενα backup του c:,σε περιπτωση που κατι παει στραβα με τον υπολογιστη μου,μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος για τη διαδικασια αυτη και γενικα τι με συμφερει να κανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο? Δε ξερω αν αυτο που ρωταω εχει σχεση με αυτο που ρωτησε ο φιλος πιο πανω οποτε SORRY αν ειμαι off topic...:rolleyes: Ευχαριστω :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. November 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2006 Επειδη μολις αγορασα τον mybook στα 500GB,και θα ηθελα να εχω εκει μεσα ενα backup του c:,σε περιπτωση που κατι παει στραβα με τον υπολογιστη μου,μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος για τη διαδικασια αυτη και γενικα τι με συμφερει να κανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο? Δε ξερω αν αυτο που ρωταω εχει σχεση με αυτο που ρωτησε ο φιλος πιο πανω οποτε SORRY αν ειμαι off topic...:rolleyes: Ευχαριστω :) 1. δες αυτό: http://www.cnettv.com/9710-1_53-24411.html 2. για να κάνεις backup του C και να το επαναφέρεις ΧΩΡΙΣ να δουλεύει το OS πρέπει να κάμεις (από το Advanced mode) ASR backup. (να έχεις και μια δισκέττα μέσα για να κάμει εγγραφή αρχεία για boot). 3. τα βασικά σου αρχεία (πχ. εργασίες, μισθολόγια κλπ) μπορείς να τα βάλεις σε ένα backup καθημερινό όπως περιγράφει το βίντεο. Incremental για να μην πιάνουν πολύ χώρο ;) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Tankwart Δημ. November 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2006 Ωραια,ευχαριστω.Δυο ερωτησεις αν δε σου κανει κοπο... 1)σε περιπτωση που θελω να το κανω για το λαπτοπ που δεν εχει δισκετα,τι κανω? 2)τι ακριβως ειναι το incremental?μηπως οτι γραφει μονο τα καινουρια και οχι τα παλια? για τα προσωπικα μου αρχεια μου αρκει και το copy paste,αυτο που κυριως ζηταω ειναι backup των settings και των προγραμματων,απο το λειτουργικο συστημα,και ενας τροπος επαναφορας απο τον external σκληρο ειτε το συστημα κρασαρει εντελως,ειτε εχει προβληματα,οποτε να το επαναφερω στην προηγουμενη κατασταση.Καλη φαση το ASR αλλα η δισκετα δεν ειναι προβλημα για τα λαπτοπς? Ευχαριστω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Tankwart Δημ. December 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2006 Ωραια,ευχαριστω.Δυο ερωτησεις αν δε σου κανει κοπο... 1)σε περιπτωση που θελω να το κανω για το λαπτοπ που δεν εχει δισκετα,τι κανω? 2)τι ακριβως ειναι το incremental?μηπως οτι γραφει μονο τα καινουρια και οχι τα παλια? για τα προσωπικα μου αρχεια μου αρκει και το copy paste,αυτο που κυριως ζηταω ειναι backup των settings και των προγραμματων,απο το λειτουργικο συστημα,και ενας τροπος επαναφορας απο τον external σκληρο ειτε το συστημα κρασαρει εντελως,ειτε εχει προβληματα,οποτε να το επαναφερω στην προηγουμενη κατασταση.Καλη φαση το ASR αλλα η δισκετα δεν ειναι προβλημα για τα λαπτοπς? Ευχαριστω... ξερει καποιος να μου απαντησει,η τελικα για laptop που δεν εχουν δισκετα το ASR ειναι μια μουφα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
flyingbullshit Δημ. December 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2006 Ειστε λιγο off-topic... Εγω θα προτεινα να χρησιμοποιησετε ενα αλλο προγραμμα του εμποριου που ειναι και πιο ευκολο. βλ. Norton Ghost Παράθεση --- Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the first one! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. December 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2006 Ειστε λιγο off-topic... Εγω θα προτεινα να χρησιμοποιησετε ενα αλλο προγραμμα του εμποριου που ειναι και πιο ευκολο. βλ. Norton Ghost όχι. το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα (χρησιμοποίησα 4-5) είναι αυτό τον windows xp pro (για τα vista δεν το έχω δοκιμάσει αλλά είναι το ίδιο + dvd burn Που είναι άχρηστο). ειδικά το incremental backup είναι άριστο. επίσης δεν καταναλώνει σχεδόν καθόλου πόρους. γιατί το shadow copy τρέχει συνεχώς ;) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts