Jump to content

ADSL σε 2 δωμάτια χωρίς wifi

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω στο Α δωμάτιο απλό modem με σύνδεση ADSL (PSTN). Θέλω στο παραδίπλα δωμάτιο (Β) να μοιράζομαι αυτή τη σύνδεση για το notebook. Παρακαλώ προτείνετέ μου λύσεις αλλά όχι ασύρματες. Τί εξοπλισμό χρειάζομαι?

Ενα modem-router και αρκετα μετρα καλωδιο ethernet

Πράγματι θα χρειατείς ένα καλό modem-router και ανάλογα με το μήκος της απόστασης καλώδιο δικτύου!

Για βοηθήστε με λίγο ακόμα:

1. Το notebook έχει Ethernet αλλά το PC στο δωμάτιο Α δεν έχει. Είναι λίγο παλιό 6-7 χρόνων. Χρειάζεται να βάλω και εκεί κάρτα δικτύου και αν ναι πόσο στοιχίζει και τι χαρακτηριστικά να προσέξω?

2. Αν συνδεθούν τελικά μέσω δικτύου, ΔΕΝ θέλω να έχει πρόσβαση ο ένας υπολογιστής στον άλλο. Χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση ή όχι?

3. Γενικά για να φτιάξω αυτό το μικρό δίκτυο διαμοιρασμού DSL γραμμής, χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόγραμμα-ρυθμίσεις ή είναι PLUG’N’PLAY?

4. Και τέλος μπορώ να κάνω δουλειά αν βάλω ακόμα ένα απλό modem (ADSL) στη γραμμή του δωματίου Β? Θα μπορούν όμως να μπαίνουν και οι δύο υπολογιστές ταυτόχρονα?

Εχω κανει το ιδιο. Ειναι Plug'n'play αμα κανεις σωστα τις ρυθμισεις. Ο ενας υπολογιστης δεν εχει προσβαση στον αλλον. Για καρτα δικτυου δε ξερω να σου πω , αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι αμα κατεβαζεις απο το ενα PC πιθανον το αλλο να τρωει timeouts στο browsing. Ο μονος τροπος απ οσο ξερω να το αποφυγεις αυτο ειναι με ρυθμιση του Quality of Service , ομως δε μπορω να σε βοηθησω σ αυτο.

εγω παλι το κανα με ενα switch και ενα μεγαλο καλωδιο εθερνετ.. και δουλευει μια χαρα..κοστος >20 € ..

εγω παλι το κανα με ενα switch και ενα μεγαλο καλωδιο εθερνετ.. και δουλευει μια χαρα..κοστος >20 € ..

Και μπαίνουν και οι δύο μαζί?

Αν πάρω modem με έξοδο USB και Ethernet (μαζί), μπορεί το παλιό PC να συνδέεται μέσω USB και το notebook μέσω Ethεrnet?

Μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Μία κάρτα δικτύου κοστίζει 6-7€. Είναι πολύ πιο ευέλικτη και αξιόπιστη λύση και δεν απασχολεί και τη cpu...

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Υπάρχει επίσημο θέμα για τη δικτύωση, να συνεχίσουμε εκεί:

Modem - Router - WiFi: Επιλογή, Σύνδεση, Δικτύωση

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...