Jim22378 Δημοσιεύτηκε November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 16, 2006 πρώτα από όλα καλημέρα :) Πριν από 2 μέρες περίπου μου ήρθε με κούριερ ένας σκληρός δίσκος WD 250GB (IDE) τον οποιο τον είχα παραγγείλει από το πλαίσιο.Στο PC μου έχω ήδη ένα σκληρό δίσκο IDE Maxtor 120GB και θα ήθελα να προσθέσω και τον WD.Συνδέω τους 2 σκληρούς στο ίδιο IDE καλώδιο και ανοίγω τον PC,στο BIOS αλλα και μέσα στα windows ο νέος σκληρός αναγνωρίζεται ως slave.Όταν όμως πάω να του κάνω format (ως νέος σκληρός δίσκος θέλει format) αρχίζει και κολλάει στο 2%.Προσπάθησα να του κάνω format και με το cd τον windowsXP αλλα πάλι κολλάει στο 2%.Τι μπορεί να φταίει? μήπως χάλασε κατά την μεταφορά? :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 πρώτα από όλα καλημέρα :) Πριν από 2 μέρες περίπου μου ήρθε με κούριερ ένας σκληρός δίσκος WD 250GB (IDE) τον οποιο τον είχα παραγγείλει από το πλαίσιο.Στο PC μου έχω ήδη ένα σκληρό δίσκο IDE Maxtor 120GB και θα ήθελα να προσθέσω και τον WD.Συνδέω τους 2 σκληρούς στο ίδιο IDE καλώδιο και ανοίγω τον PC,στο BIOS αλλα και μέσα στα windows ο νέος σκληρός αναγνωρίζεται ως slave.Όταν όμως πάω να του κάνω format (ως νέος σκληρός δίσκος θέλει format) αρχίζει και κολλάει στο 2%.Προσπάθησα να του κάνω format και με το cd τον windowsXP αλλα πάλι κολλάει στο 2%.Τι μπορεί να φταίει? μήπως χάλασε κατά την μεταφορά? :wacko: Θα σου πρότεινα τώρα που είναι "ζεστό" το θέμα να επικοινωνήσεις μαζί τους με την τεχνική υποστήριξη και αν οφείλεται σε βλάβη του σκληρού να στο αντικαταστήσουν πρίν αρχίσουν να περνάνε οι μέρες και μπείς στη διαδικασία του service Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Επειδή όταν συνδέεις δύο δίσκους στο ίδιο IDE channel (ειδικά όταν ο ένας είναι WD) μπορεί να συμβούν διάφορα, δοκίμασε να συνδέσεις τον δίσκο μόνο του. Ίσως το έχεις κάνει ήδη, όμως από το post σου είτε δεν είναι σαφές αυτό, είτε εγώ δεν το κατάλαβα. Αν τον συνδέσεις μόνο του και πάλι κολλάει στο format, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι ελαττωματικός και θα πρέπει να τον επιστρέψεις. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jim22378 Δημ. November 16, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Επειδή όταν συνδέεις δύο δίσκους στο ίδιο IDE channel (ειδικά όταν ο ένας είναι WD) μπορεί να συμβούν διάφορα, δοκίμασε να συνδέσεις τον δίσκο μόνο του. Ίσως το έχεις κάνει ήδη, όμως από το post σου είτε δεν είναι σαφές αυτό, είτε εγώ δεν το κατάλαβα. Αν τον συνδέσεις μόνο του και πάλι κολλάει στο format, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι ελαττωματικός και θα πρέπει να τον επιστρέψεις. για να πω την αλήθεια μονο του να τον συνδέσω δεν το έχω δοκιμάσει,θα το δοκιμάσω σε λίγο.Ωστόσο πριν από 5 λεπτά δοκίμασα πάλι να τον κάνω format μονο που αυτή τη φορα έβαλα να γίνει quick format.Και έγινε! Πάντως θα δοκιμάσω να βάλω τον WD μονο του Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 για να πω την αλήθεια μονο του να τον συνδέσω δεν το έχω δοκιμάσει,θα το δοκιμάσω σε λίγο.Ωστόσο πριν από 5 λεπτά δοκίμασα πάλι να τον κάνω format μονο που αυτή τη φορα έβαλα να γίνει quick format.Και έγινε! Πάντως θα δοκιμάσω να βάλω τον WD μονο του Το γρηγορο δεν λεει κατι.Ο καθενας σκληρος μπορει να κανει γρηγορο format...Στο αργο ειναι εκει που μπορει να ου παρουσιασει προβλημμα:) Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. November 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2006 Μπραβο ρε παιδια!! Το ιδιο ακριβως προβλημα εχω και εγω με ενα WD2500KS (Sata II, 16MB, 250GB). Aφου βαζω το jumper στην καταληλη θεση για να τον κανω Sata I (μεχρι εκει υποστηριζει η μητρικη), τον χωριζω σε 3 μερη και συνεχιζω με format(NTFS). Εκει κολαει στο 0%. Αν κανω quick format παει καλα, αλλα στη συνεχεια βγαζει μηνυμα λαθους κατα την εγκατασταση των windows. Στη συνεχεια τον εβαλα σε εξωτερικη θηκη, τον αναγνωρισαν κανονικα το XP (εβαλα τον παλιο σκληρο μεσα), αλλα και παλι απο το "My Computer -> δεξι κλικ -> format" δεν γινεται τιποτα. Πριν απο 10 λεπτα τον επεστρεψα στο Πλαισιο, θα κανουν ελεγχο και θα μου πουν αυριο. Τι αλλο μπορει να φταιει? Το συστημα που εχω ειναι: CPU - Pentium 4 2.4GH Mainboard - Intel PX865PEC Pro (Albatron) RAM - 2x 256DDR 400mhz Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Τελικα ο δισκος ηταν προβληματικος και μου τον αλλαξανε! Τωρα εκανα κανονικα τα particions και στη συνεχεια δεν συναντησα κανενα προβλημα στο format και στην εγκατασταση των windows. Jim22378 καλυτερα να τον επιστρεψεις και εσυ πισω οσο ειναι καιρος!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts