lionor Δημοσιεύτηκε October 30, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 30, 2006 παιδια βοηθεια! αγορασα πριν λιγο ενα dvd. Το συνδεσα κανονικα αλλα... τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο bios? κατι πειραξα ide devices με αποτελεσμα να μην ανοιγει ο υπολογιστης... τελικα με τα χιλια ζορια, αφου εβγαλα την μπαταρια της mobo, καταφερα και τον ανοιξα... Τωρα ομως δεν αναγνωριζεται ουτε καν το dvd-writer που εχω. Πως πρεπει να ρυθμισω το dvd και το dvd writer? (εννοω ποιο να βαλω maste-slave...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. October 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2006 lionor said: παιδια βοηθεια! αγορασα πριν λιγο ενα dvd. Το συνδεσα κανονικα αλλα... τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο bios? κατι πειραξα ide devices με αποτελεσμα να μην ανοιγει ο υπολογιστης... τελικα με τα χιλια ζορια, αφου εβγαλα την μπαταρια της mobo, καταφερα και τον ανοιξα... Τωρα ομως δεν αναγνωριζεται ουτε καν το dvd-writer που εχω. Πως πρεπει να ρυθμισω το dvd και το dvd writer? (εννοω ποιο να βαλω maste-slave...) Δεν έχει σημασία ποιό θα βάλεις master ή slave.Αρκεί στο ίδιο IDE καλώδιο το ένα να είναι master και το άλλο slave. Αν και πάλι δεν αναγνωρίζει ένα από τα δυο προσπάθησε να αλλάξεις την καλωδιοταινία μήπω΄ς έχει κοπεί κάπου. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lionor Δημ. October 30, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2006 Πως πρεπει να ρυθμισω αυτα τα prim-sec slave και master? Καποια στιγμη δεν ανοιγε ουτε το pc, γιατι δεν εκανε boot...αναγκαστικα εβγαλα την μπαταρια απο την mobo, αλλα ετσι χαθηκαν και οι ρυθμισεις του dvd-writer... Τωρα τα εχω και τα 2 συνδεδεμενα...Αν παω μεσα στο bios, εκει που λεει: ide devices, εχει ειπλογες για primary master-primary slave-secondary master-secondary slave. Στο primary master ειναι ο σκληρος. Πως να ρυθμισω τα αλλα; οι επιλογες που εχει ειναι: user-auto-cd/dvd-armd. το auto και το cd/dvd το δοκιμασα, αλλα δεν τα αναγνωριζει και δεν κανει boot..To καλωδιο παντως δεν εχει προβλημα...Και τα εχω συνδεσει οπως ακριβως ειτανε και πριν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lionor Δημ. October 30, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2006 τελικα ηθελαν ρυθμιση τα jumbers...thanks anyway! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. October 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2006 lionor said: Πως πρεπει να ρυθμισω αυτα τα prim-sec slave και master? Καποια στιγμη δεν ανοιγε ουτε το pc, γιατι δεν εκανε boot...αναγκαστικα εβγαλα την μπαταρια απο την mobo, αλλα ετσι χαθηκαν και οι ρυθμισεις του dvd-writer... Τωρα τα εχω και τα 2 συνδεδεμενα...Αν παω μεσα στο bios, εκει που λεει: ide devices, εχει ειπλογες για primary master-primary slave-secondary master-secondary slave. Στο primary master ειναι ο σκληρος. Πως να ρυθμισω τα αλλα; οι επιλογες που εχει ειναι: user-auto-cd/dvd-armd. το auto και το cd/dvd το δοκιμασα, αλλα δεν τα αναγνωριζει και δεν κανει boot..To καλωδιο παντως δεν εχει προβλημα...Και τα εχω συνδεσει οπως ακριβως ειτανε και πριν... To primary και το secondary master ή slave είναι σε ποιό IDE slot έχει το καλώδιο.Αν δεις το modo που έχεις έχει δυο υποδοχές για να κάτσουν οι καλωδιοταινίες.Η μπλέ υποδοχή συνήθως είναι η primary ενώ η άσπρη είναι secondary.Αυτό δεν έχει να κάνει με το boot που κάνει ο υπολογιστής γιατί αυτός ο διαχωρισμός γίνεται για δικό του σκοπό και να μπορεί να διαχωρίζει τι και με ποιά ιδιότητα είναι συνδεδεμένοι πάνω του. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts