Jump to content

Σ/Μ Βερόπουλος: Μαζικές απολύσεις;

princess
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικά ποιο/ποια από τα παρακάτω μας ενοχλούν:

1) Η μείωση προσωπικού;

2) Η αντικατάσταση του προσωπικού με νεώτερο (αν γίνεται)

3) Ή η μετακόμιση ελληνικών εταιριών σε γειτονικές χώρες;

1) Μας ενοχλει ο τροπος. αφηνεις να φυγουν αυτοι που ειναι σε συνταξη και γινεται σε βαθος χρονου. οχι σε ενα μηνα αντε γεια.

2)δηλαδη αν μεγαλωσει καποιος το πεταμε εφοσον το στυψαμε? και φυσικα μας πειραζει

3)εμενα προσωπικα παρα πολυ και μαλιστα αν μπορουσε το ελληνικο κρατος να επιβαλει εμπαργκο στα προιοντα τους εγω ειμαι υπερ. δεν μπορει ο αλλος να θελει το κοσμο μονο για να κονομαει.

τελος πιστευω οτι ακομα υπαρχει μια ισσοροπια ναι μεν λιγο προς το μερος των πλουσιων αλλα υπαρχχει μια ισορροπια. αν λιγο διαταραχτει θα χτυπανε το κεφαλι τους. ασε που δεν τους συμφερει η απολυτη φτωχεια διοτι μετα η παραγωγη τουε δεν θα αγοραζετε. τσπ ολα μας πειραζουν διοτι στην ελλαδα ολα ειναι ακραια.

• Απαντήσεις 86
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

1) Μας ενοχλει ο τροπος. αφηνεις να φυγουν αυτοι που ειναι σε συνταξη και γινεται σε βαθος χρονου. οχι σε ενα μηνα αντε γεια.

2)δηλαδη αν μεγαλωσει καποιος το πεταμε εφοσον το στυψαμε? και φυσικα μας πειραζει

3)εμενα προσωπικα παρα πολυ και μαλιστα αν μπορουσε το ελληνικο κρατος να επιβαλει εμπαργκο στα προιοντα τους εγω ειμαι υπερ. δεν μπορει ο αλλος να θελει το κοσμο μονο για να κονομαει.

τελος πιστευω οτι ακομα υπαρχει μια ισσοροπια ναι μεν λιγο προς το μερος των πλουσιων αλλα υπαρχχει μια ισορροπια. αν λιγο διαταραχτει θα χτυπανε το κεφαλι τους. ασε που δεν τους συμφερει η απολυτη φτωχεια διοτι μετα η παραγωγη τουε δεν θα αγοραζετε. τσπ ολα μας πειραζουν διοτι στην ελλαδα ολα ειναι ακραια.

1) Σαφώς να υπάρχει προγραμματισμός, αλλά αν μια επιχείρηση έχει πλεονάζων προσωπικό (για τον οποιοδήποτε λόγο) τι πρέπει να κάνει; Να περιμένει χρόνια μέχρι αυτοί να συνταξιοδοτηθούν; Ή προτιμάμε να μην κάνουν οι επιχειρήσεις προσλήψεις προσωπικού όταν έχουν ανάγκες, γιατί όταν θα χρειάζονται λιγότερο προσωπικό δε θα μπορούν να κάνουν μείωση;

2) Φυσικά και είναι απαράδεκτο αν γίνεται. Λογικά ίσως και παράνομο.

Απλά ρώτησα και παραπάνω πως ξέρουμε ότι απολύει μόνο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ότι οι απολύσεις δεν είναι ανεξάρτητες της ηλικίας των εργαζόμενων και δεν πήρα απάντηση. Άρα δεν ξέρω που στηρίζουμε την κατηγορία αυτή. (για αυτό και τόνισα το "αν").

3) Και πως προτείνεις η ελληνική βιοτεχνία που φτιάχνει πχ ρούχα και είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα να ανταγωνιστεί τις ξένες που φτιάχνουν τα ρούχα τους στην Τουρκία με πολύ μικρότερα μεροκάματα;

Και κάτι τελευταίο σχετικά με το 1), δηλαδή τη μείωση προσωπικού. Όταν πρόκειται συνήθως για μεγάλες εταιρίες, έχουμε μια τάση να εφαρμόζουμε διαφορετική λογική. Αν είχες ένα μαγαζί δικό σου που απασχολούσε 3 άτομα και έπεφταν οι δουλειές, δε θα έκανες μείωση προσωπικού; Ή θα κράταγες προσωπικό που δε σου χρειάζεται πλέον; Αυτό το δικαίωμα όμως γιατί το στερούμε στην "απρόσωπη και κακιά" μεγάλη επιχείρηση;

Disclaimer: Επαναλαμβάνω ότι αν ο Βερόπουλος απολύει κόσμο με κριτήριο την ηλικία του ή τα χρόνια υπηρεσίας (που υπονοεί μια ηλικία), αυτό είναι απαράδεκτο. Απλά περιμένω να πεισθώ ότι κάτι τέτοιο όντως συμβαίνει.

Δυστυχως οι πρωτοι στη λιστα ειναι οι "υψηλομισθοι" αγαπητε gmac. Κι επειδη γενικα στον κλαδο δεν συνηθιζονται οι αυξησεις, ο μονος τροπος να γινεις υψηλομισθος ειναι να εχεις πολυχρονη υπηρεσια (διετιες, επιδοματα παιδιων, δεκαετιας, κλπ κλπ....). Και να εισαι και πληρους απασχολησης που σημαινει οτι προσεληφθεις αρκετα χρονια πριν (τοτε που ολες οι προσληψεις ηταν πληρους απασχολησης, διοτι πλεον δεν ειναι καμμια). Οπως καταλαβαινεις ολα αυτα οδηγουν σε ατομα με ηλικιες το λιγοτερο ανω των 40 ετων..

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

1) Σαφώς να υπάρχει προγραμματισμός, αλλά αν μια επιχείρηση έχει πλεονάζων προσωπικό (για τον οποιοδήποτε λόγο) τι πρέπει να κάνει; Να περιμένει χρόνια μέχρι αυτοί να συνταξιοδοτηθούν; Ή προτιμάμε να μην κάνουν οι επιχειρήσεις προσλήψεις προσωπικού όταν έχουν ανάγκες, γιατί όταν θα χρειάζονται λιγότερο προσωπικό δε θα μπορούν να κάνουν μείωση;

2) Φυσικά και είναι απαράδεκτο αν γίνεται. Λογικά ίσως και παράνομο.

Απλά ρώτησα και παραπάνω πως ξέρουμε ότι απολύει μόνο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ότι οι απολύσεις δεν είναι ανεξάρτητες της ηλικίας των εργαζόμενων και δεν πήρα απάντηση. Άρα δεν ξέρω που στηρίζουμε την κατηγορία αυτή. (για αυτό και τόνισα το "αν").

3) Και πως προτείνεις η ελληνική βιοτεχνία που φτιάχνει πχ ρούχα και είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα να ανταγωνιστεί τις ξένες που φτιάχνουν τα ρούχα τους στην Τουρκία με πολύ μικρότερα μεροκάματα;

Και κάτι τελευταίο σχετικά με το 1), δηλαδή τη μείωση προσωπικού. Όταν πρόκειται συνήθως για μεγάλες εταιρίες, έχουμε μια τάση να εφαρμόζουμε διαφορετική λογική. Αν είχες ένα μαγαζί δικό σου που απασχολούσε 3 άτομα και έπεφταν οι δουλειές, δε θα έκανες μείωση προσωπικού; Ή θα κράταγες προσωπικό που δε σου χρειάζεται πλέον; Αυτό το δικαίωμα όμως γιατί το στερούμε στην "απρόσωπη και κακιά" μεγάλη επιχείρηση;

Disclaimer: Επαναλαμβάνω ότι αν ο Βερόπουλος απολύει κόσμο με κριτήριο την ηλικία του ή τα χρόνια υπηρεσίας (που υπονοεί μια ηλικία), αυτό είναι απαράδεκτο. Απλά περιμένω να πεισθώ ότι κάτι τέτοιο όντως συμβαίνει.

1) Δεν περιμενεις χρονια αλλα υπαρχει ενας σχεδιασμος. γι'αυτο υποτιθεται επιχειρηματιας διοτι αντιλαμβανεσαι καποια πραγματα. δεν ξεραν οτι καποτε θα γινουν ετσι. επισης επειδη βλεπω οτι εισαι αγγλια πως λειτου=ργουν εδω εχεις δει? δεν νομιζω οτι γινονται τα ιδια με την ελλαδα. πχ. lunch time.στην ελλαδα αν κατσεις μια ωρα να φας εφαγες και σουτ μια και καλη 10 λεπτα και πολυ ειναι.

3) αναβαθμιση προιοντος και υλικοτεχνικης δομης και προγραμματισμος εξοδου. δεν ειναι αναγκη καθε χρονο να αυξανει το κερδος του κατα 20%.

Κοιτα τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Στην ελλαδα τα ημερομησθια ειναι ακριβα? οχι φυσικα εχουμε τα μικροτερα σε ολη την ευρωπη εκτος των ανατολικων χωρων που μπηκαν τωρα. επομενως σε σχεση με αλλες ευρωπαιες επιχειρησεις οι ελληνικες εχουν λιγοτερα εξοδα. επισης στην ελλαδα οι επιχειρηματιες καθε χρονο θελουν να κερδιζουν περισσοτερο και οχι να σταθεροποιησουν τα κερδη τους. αλλωστε ειναι χαρακτηριστικο οτι το 80% των επιχειρησεων δεν εχει κανει επενδυσεις σε τεχνολογια και αθτο διοτι δεν ηθελαν να ξοδεψουν. μηπως παλι δεν πηραν επιδοτησης και αντι να κανουν την επιχειρηση τους ανταγωνιστικη τα εκαναν μπουζουκια και δεν ξερω γω τι. και τωρα που δεν μπορουν οπως λες να τους ανταγωνιστουν ειναι δικοι τους ευθυνοι και η ευκολη λυση ειναι απολυσεις και μεταφορα σε αλλη χωρα.

και επισης το ολο θεμα εχει να κανει με αυτο που ξαναειπα υπερπροσφορα εργατικων χεριων. διοτι ετσι μας εκαναν αυτοι οι μεγαλοι.

τελος εχω πολλα παραδειγματα βιομηχανιων που λειτουργουν σε χωρες που πραγμτικα το εργατικο κοστος σε σχεση με την ελλαδα ειναι τεραστιο και μαλιστα οι εργατεσ σε σχεση με τους ελληνες στον ιδιοτικο τομεα δουλευουν πολυ λιγοτερο.

900 E ειστε σιγουροι για το ποσο που λετε? Ειναι πολυ λιγα χρηματα για καποιον εργαζωμενο που εργαζετε 15 χρονια τα 900 ε.. Αν παντως ειναι ετσι ενα εχω να πω ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

1) Δεν περιμενεις χρονια αλλα υπαρχει ενας σχεδιασμος. γι'αυτο υποτιθεται επιχειρηματιας διοτι αντιλαμβανεσαι καποια πραγματα. δεν ξεραν οτι καποτε θα γινουν ετσι. επισης επειδη βλεπω οτι εισαι αγγλια πως λειτου=ργουν εδω εχεις δει? δεν νομιζω οτι γινονται τα ιδια με την ελλαδα. πχ. lunch time.στην ελλαδα αν κατσεις μια ωρα να φας εφαγες και σουτ μια και καλη 10 λεπτα και πολυ ειναι.

3) αναβαθμιση προιοντος και υλικοτεχνικης δομης και προγραμματισμος εξοδου. δεν ειναι αναγκη καθε χρονο να αυξανει το κερδος του κατα 20%.

Κοιτα τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Στην ελλαδα τα ημερομησθια ειναι ακριβα? οχι φυσικα εχουμε τα μικροτερα σε ολη την ευρωπη εκτος των ανατολικων χωρων που μπηκαν τωρα. επομενως σε σχεση με αλλες ευρωπαιες επιχειρησεις οι ελληνικες εχουν λιγοτερα εξοδα. επισης στην ελλαδα οι επιχειρηματιες καθε χρονο θελουν να κερδιζουν περισσοτερο και οχι να σταθεροποιησουν τα κερδη τους. αλλωστε ειναι χαρακτηριστικο οτι το 80% των επιχειρησεων δεν εχει κανει επενδυσεις σε τεχνολογια και αθτο διοτι δεν ηθελαν να ξοδεψουν. μηπως παλι δεν πηραν επιδοτησης και αντι να κανουν την επιχειρηση τους ανταγωνιστικη τα εκαναν μπουζουκια και δεν ξερω γω τι. και τωρα που δεν μπορουν οπως λες να τους ανταγωνιστουν ειναι δικοι τους ευθυνοι και η ευκολη λυση ειναι απολυσεις και μεταφορα σε αλλη χωρα.

και επισης το ολο θεμα εχει να κανει με αυτο που ξαναειπα υπερπροσφορα εργατικων χεριων. διοτι ετσι μας εκαναν αυτοι οι μεγαλοι.

τελος εχω πολλα παραδειγματα βιομηχανιων που λειτουργουν σε χωρες που πραγμτικα το εργατικο κοστος σε σχεση με την ελλαδα ειναι τεραστιο και μαλιστα οι εργατεσ σε σχεση με τους ελληνες στον ιδιοτικο τομεα δουλευουν πολυ λιγοτερο.

Koίτα το ότι οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα είναι γκα γκα είναι δεδομένο. Από την άλλη όμως και γκα γκα να μην ήταν, πάλι το πρόβλημα του εργατικού κόστους θα ήταν δεδομένο. Γιατί διαβάζω που λες ότι το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, το πρόβλημα είναι όμως ότι οι επιχειρήσεις της Δ. Ευρώπης μεταφέρουν επίσης την παραγωγή τους ανατολικά. Άρα δε μπορούμε να έχουμε αυτές ως μέτρο σύγκρισης.

Προς αποφυγή παρεξήγησης, δεν προτείνω να μειώσουμε το εργατικό κόστος στην Ελλάδα με μειώσεις μισθών ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Φυσικά όχι.

Εφόσον στον τομέα αυτό δε μπορούμε να ανταγωνιστούμε, μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε άλλους τομείς και να εκμεταλευτούμε άλλα πλεονεκτήματα που έχουμε, πχ κομβικό σημείο (για αυτό και οι συμφωνίες με τους Κινέζους για τα λιμάνια, με τους Ρώσους για τον αγωγό και και και) και φυσικά να κάνουμε επενδύσεις σε τεχνολογία, εκπαίδευση κτλ.

Οπότε κατά βάση συμφωνούμε, απλά πρακτικά δε πιστεύω ότι μπορούμε να αποτρέψουμε (και δεν είναι και θεμιτό) την μετακίνηση των ελληνικών επιχειρήσεων. Σημασία έχει να επικεντρωθούμε ως χώρα στα σημεία στα οποία μπορούμε να έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και όχι σε αυτά που έχουμε ήδη χάσει το παιχνίδι. Άλλωστε και εσύ ο ίδιος μιλάς για "προγραμματισμό εξόδου", οπότε αν καταλαβαίνω καλά αναγνωρίζεις ότι η έξοδος αυτή είναι αναπόφευχτη.

Και μια μικρή σημείωση. Λες ότι "στην ελλαδα οι επιχειρηματιες καθε χρονο θελουν να κερδιζουν περισσοτερο και οχι να σταθεροποιησουν τα κερδη τους". Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες οι επιχειρήσεις θέλουν να αυξάνουν τα κέρδη τους (αυτό άλλωστε ονομάζουμε οικονομική ανάπτυξη) και όχι απλά να τα κρατούν σταθερά. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί το σύστημα.

@princess

Εφόσον λοιπόν ο Βερόπουλος επιλεκτικά απολύει άτομα 40 και άνω, μπορούν να στραφούν δικαστικά εναντίων του. Η (όποια) συνδικαλιστική τους ένωση είμαι σίγουρος ότι θα μπορεί να προσφέρει υποστήριξη.

900 E ειστε σιγουροι για το ποσο που λετε? Ειναι πολυ λιγα χρηματα για καποιον εργαζωμενο που εργαζετε 15 χρονια τα 900 ε.. Αν παντως ειναι ετσι ενα εχω να πω ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Το πρόβλημα δεν είναι το πόσο πληρώνεται κάποιος που γεμίζει τα ράφια ή είναι στο ταμείο (γιατί σε μια τέτοια δουλειά σημασία έχει το περιεχόμενο της δουλειάς, όχι τα χρόνια προϋπηρεσίας). Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ΔΕΝ υπάρχουν σοβαρές δουλειές, οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν σε ανειδίκευτες/χαμηλές θέσεις για όλη τους τη ζωή (οπότε λογικό να μην υπάρχει μισθολογική εξέλιξη).

το συνδικαλιστικο οργανο και οι εκπροσωποι του ειναι τοσο προσεκτικα επιλεγμενοι απο την ιδια την επιχειρηση, που πιστεψε με δεν προκειται να κανουν απολυτως τιποτα. Εξαλλου καλυπτονται απολυτα νομικα να απολυσουν αυτους που θελουν απλα γιατι "δεν αποδιδουν" -πραγμα εντελως υποκειμενικο φυσικα και κανεις δε μπορει να αποδειξει αν καποιος αποδιδει η οχι..

Το θεωρησα απλα ντροπη και καταντια για την πρωτη ελληνικη αλυσιδα του χωρου -καποτε- και θελησα να το κοινοποιησω. Τη στιγμη που αλλες εταιρειες επιβραβευουν το προσωπικο που υπηρετησε την εταιρεια για περισσοτερα απο δεκα χρονια -και που ευτυχως και η νομοθεσια φροντιζει να καλυψει καπως αυτους τους ανθρωπους γιατι με την παρελευση της δεκαετιας μπαινει μια προσαυξηση στους μισθους, η οποια προσμετραται στην αποζημιωση της απολυσης.

Οσο για το κοστος των εργατικων χεριων στην Ελλαδα, να πω οτι καποιος που παιρνει μικτα 1400 ευρω, κοστιζει στον εργοδοτη του σχεδον αλλα τοσα σε εργοδοτικες εισφορες -και κει ειναι το μεγαλο προβλημα. Δεν πρεπει να δουλεψω για τα 1400 που παιρνω, αλλα για τα 2000 και 2500 που κοστιζω συνολικα στον εργοδοτη... κι ας παρω 900 στο σπιτι μου!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

το συνδικαλιστικο οργανο και οι εκπροσωποι του ειναι τοσο προσεκτικα επιλεγμενοι απο την ιδια την επιχειρηση, που πιστεψε με δεν προκειται να κανουν απολυτως τιποτα. Εξαλλου καλυπτονται απολυτα νομικα να απολυσουν αυτους που θελουν απλα γιατι "δεν αποδιδουν" -πραγμα εντελως υποκειμενικο φυσικα και κανεις δε μπορει να αποδειξει αν καποιος αποδιδει η οχι..

Κοίτα στην Αγγλία πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή νόμος για το age discrimination. Γιατί το αναφέρω; Γιατί ο λόγος που ψηφίστηκε ο νόμος ήταν για να ενσωματωθεί στο δίκαιό τους το ευρωπαϊκό δίκαιο περί age discrimination και η προθεσμία για αυτό από την ΕΕ ήταν η 1η Οκτώβρη 2006.

Άρα το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ανάλογη νομοθεσία υπάρχει και στην Ελλάδα. Δεν είμαι νομικός, αλλά με βάση αυτά που έχω διαβάσει το βάρος της απόδειξης πέφτει στον εργοδότη να αποδείξει ότι ΔΕΝ έκανε διάκριση με βάση την ηλικία. Κι αν όπως λες όλοι οι απολυμένοι είναι μιας ηλικίας και πάνω, είναι αδύνατον να αποδειχθεί ότι ΟΛΟΙ αυτοί είχαν πρόβλημα απόδοσης, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα χαμηλής αποδοτικότητας δεν είχε κανείς νεώτερος.

Κι αν οι συνδικαλιστές τους είναι άχρηστοι/πουλημένοι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ας ρωτήσουν σε κάποιον νομικό, κι αν υπάρχει υπόθεση το προχωράνε (με βάση είτε το εθνικό είτε το Ευρωπαϊκό δίκαιο), αλλιώς το αφήνουν το θέμα.

Το πρόβλημα δεν είναι το πόσο πληρώνεται κάποιος που γεμίζει τα ράφια ή είναι στο ταμείο (γιατί σε μια τέτοια δουλειά σημασία έχει το περιεχόμενο της δουλειάς, όχι τα χρόνια προϋπηρεσίας). Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ΔΕΝ υπάρχουν σοβαρές δουλειές, οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν σε ανειδίκευτες/χαμηλές θέσεις για όλη τους τη ζωή (οπότε λογικό να μην υπάρχει μισθολογική εξέλιξη).

Συμφωνω απολυτα φιλε μου μαζι σου, το θεμα της δουλειας και του μισθου στην Ελλαδα ειναι τραγικη ιστορια... Εγω δουλευα σε μια ετιρια για ενα χρονο με μινιαια συμβαση καθε μηνα καινουργια.. Εγω δουλευω για να πληρωνω την σχολη μου, αλλοι εργαζομενοι το ειχανε σαν βασικη τους δουλεια ομως.... Τι να πει κανεις

Ορίστε ένα παράδειγμα για τους "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" που στην ουσία δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει ιδιωτικός υπάλληλος και πόσο ευάλωτη είναι η θέση του σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ(χρήματα,ώρες δουλειάς,ποιότητα εργασίας,εκμετάλλευση κ.α.) σε σχέση με έναν δημόσιο που έλεγαν ότι πρέπει να κάνουν ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Εδώ πέρα τους καημένους τους απέλυσαν λόγω ηλικίας και επειδή έπαιρναν ΜΟΝΟ 900€ και θεωρούνταν και ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΙ όταν άλλοι παίρνουν σαν πρώτο μισθό 900€!!!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Για αυτο ολοι φιλε μου κανουν τα παντα και οτι περναει στο χερι τους για να μπουνε στο δημο η σε καποια δημοσια υπηρεσια!! Πληροφοριακα να αναφερω οτι υπαλληλος του δημου που ζητημα να εχει βγαλει λυκειο μαλλον με χαρτι γυμνασιου, που κλεινει τις κουνιες στην Καλλιθεα περνει 1100 ε... Τα ασυμπερασματ δικα σας!!

Σίγουρα. Όταν οι ετήσιες αυξήσεις των μισθών είναι στο 2% και ο τζίρος της επιχείρησης δεν αυξάνεται -ή ακόμα χειρότερα πέφτει- το πράγμα πάει αλυσίδα. Και δε συμβαίνει μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία. Αλλά είναι αυτή που έκανε την αρχή, και δυστυχώς είναι η πρώτη ελληνική που έχει παραμείνει αμιγώς ελληνική μέχρι σήμερα....

και επειδή έπαιρναν ΜΟΝΟ 900€ και θεωρούνταν και ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΙ όταν άλλοι παίρνουν σαν πρώτο μισθό 900€!!!!!

Είσαι τελείως λάθος. Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την δουλειά ενός υπαλληλου super market (που μπορεί να την κάνει και απόφοιτος δημοτικού) με τη δουλειά πχ του δασκαλου?? (στην οποια υποθέτω αναφέρεσαι??).

Εντελώς άστοχη η σύγκριση και ο παραλληλισμός.;)

Anti na eksyrxonistoune....i eykoli lisi perikopes kai apolisis!

Ante na pame brosta!

Είσαι τελείως λάθος. Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την δουλειά ενός υπαλληλου super market (που μπορεί να την κάνει και απόφοιτος δημοτικού) με τη δουλειά πχ του δασκαλου?? (στην οποια υποθέτω αναφέρεσαι??).

To απολυτήριο λυκείου και η γνώση τουλάχιστον αγγλικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση πρόσληψης ενός τετράωρου σε ένα σ/μ!

Έτσι ΕΝΤΕΛΩΣ ενημερωτικά....ποιος σου είπε εσένα ότι αυτοί ΟΛΟΙ είναι αμόρφωτοι;Ξέρεις πόσοι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ψάχνουν για δουλειά και συμβιβάζονται με λίγα λεφτά για να κάνουν αυτό που τους αρέσει ή ακόμα χειρότερα ασχολούνται με επαγγέλματα που δεν έχουν επιλέξει αλλά απλώς μπόρεσαν εκεί να τους πάρουν!

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ σε πληροφορώ ότι έχει ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ από ότι υπάρχει στο δημόσιο με τον κάθε βυσματία!Ξέρεις πόσοι αμόρφωτοι υπάρχουν στο δημόσιο και μάλιστα είναι και απόφοιτοι όχι λυκείου αλλά ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ;Άσε λοιπόν τις συγκρίσεις γιατί μόνο με το μέρος τους δεν είναι αυτές!

Ακόμα κοίτα την διαφορά στα μεγέθη.......ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ!900€ πρώτος μισθός και 900€ στο σουπερ μάρκετ κάποιος που δουλεύει ήδη πολλά χρόνια!!!Άρα και ΠΑΛΙ ΗΔΗ υπάρχει διάκριση και μάλιστα πολύ μεγάλη,χωρίς να γίνου οι τρελές αυξήσεις!Άκου εδώ......1500€ πρώτος μισθός!Σιγά ρε την τρελή μόρφωση που έχουν οι δάσκαλοι!Τι να πουν και άλλοι που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο!

Φιλικά πάντα!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Epeidh kapou berdeutika..einai provlima pou ston dhmosio tomea o kosmos kanei apergies gia na veltiwsei thn zwh tou enw ston idiwtiko den kanoun?

Gia na exoun ta dikaiwmata pou exoume twra san ergazomenoi kapoioi anthrwpoi palepsan prin apo emas...ean ston Beropoulo oi upalhloi etc den grafonte se union, den sundikalizonte estw kai se topiko epipedo tous ftaiei o daskalos pou kanei apergia? Xmm...Episis ean valeis ean upalhlo supermarket me ptuxio gumnasiou/lukeio na didaksei se sxoleio tha exeis epituxei na katadikaseis tis epomenes genies...kalh fash!

Σιγά ρε την τρελή μόρφωση που έχουν οι δάσκαλοι!Τι να πουν και άλλοι που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο!

Φιλικά πάντα!

Φίλε μου δεν ξέρω τί πληροφόρηση έχεις, αλλά το παιδαγωγικό (που βγαίνουν οι δάσκαλοι) είναι ΑΕΙ. Δεν το έχω παρακολουθήσει, αλλά πιστεύω θα είναι σε δυσκολία και πηγή γνώσεων, επίπεδα πιο πάνω από το πτυχίο του Λυκείου.

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

runner χωρίς παρεξήγηση και πάντα φιλικά, αλλά κάθε φορά που συνδιαλεγόμαστε σε κάποιο thread δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι ότι χάνω το χρόνο μου αφού πρέπει να εξηγώ τα πάντα 2 και 3 φορές :p

Έχουμε και λέμε.

Έτσι ΕΝΤΕΛΩΣ ενημερωτικά....ποιος σου είπε εσένα ότι αυτοί ΟΛΟΙ είναι αμόρφωτοι;Ξέρεις πόσοι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ψάχνουν για δουλειά και συμβιβάζονται με λίγα λεφτά για να κάνουν αυτό που τους αρέσει ή ακόμα χειρότερα ασχολούνται με επαγγέλματα που δεν έχουν επιλέξει αλλά απλώς μπόρεσαν εκεί να τους πάρουν!

Δεν είπα ότι είναι αμόρφωτοι και δε σύγκρινα τα προσόντα/μόρφωση των υπαλλήλων αλλά τις απαιτήσεις της δουλειάς.

Διάβασε και πάλι τι έγραψα (αυτή τη φορά με bold), αλλά διάβασέ το λίγο πιο προσεκτικά από την προηγούμενη φορά ;)

Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την δουλειά ενός υπαλληλου super market (που μπορεί να την κάνει και απόφοιτος δημοτικού) με τη δουλειά πχ του δασκαλου

Δε σύγκρινα το μορφωτικό επίπεδο που έχουν οι εργαζόμενοι, αλλά το μορφωτικό επίπεδο που χρειάζεται από τις απαιτήσεις της δουλειάς. Για να σου δώσω να καταλάβεις, αν ψήνεις σουβλάκια θα παίρνεις τα ίδια λεφτά είτε τελείωσες το δημοτικό είτε έχεις phd. Oπότε θα ήταν άστοχο να συγκρίνουμε τα λεφτά του Dr σουβλατζή με τα λεφτά του Dr στο πανεπιστήμιο. Ακραίο το παράδειγμα, αλλά ελπίζω να σου δείχνει γιατί η σύγκριση υπαλλήλων σούπερ μάρκετ και δασκάλων πχ ήταν άστοχη 100%.

Δεν πληρώνεσαι για τα προσόντα που έχεις, αλλά για τα προσόντα που χρειάζονται (και χρησιμοποιείς) στη δουλειά. Και αυτό είναι λογικό.

Το έγραψα παραπάνω

Το πρόβλημα δεν είναι το πόσο πληρώνεται κάποιος που γεμίζει τα ράφια ή είναι στο ταμείο [...] Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ΔΕΝ υπάρχουν σοβαρές δουλειές, οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν σε ανειδίκευτες/χαμηλές θέσεις για όλη τους τη ζωή (οπότε λογικό να μην υπάρχει μισθολογική εξέλιξη).

Για να το κάνω λιανά, δεν είναι πρόβλημα αυτό καθεαυτό το γεγονός ότι ένας υπαλληλος σ/μ παίρνει όσα παίρνει (είναι και αυτό) αλλα κυρίως ότι δεν υπάρχουν σοβαρές δουλειές και αναγκάζονται άνθρωποι με πτυχία και άνθρωποι μεγάλοι να κάνουν αυτή τη δουλειά για μια ζωή.

Σιγά ρε την τρελή μόρφωση που έχουν οι δάσκαλοι!Τι να πουν και άλλοι που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο!

Με έκανες και γέλασα :lol:

Οι δάσκαλοι δλδ δεν τέλειωσαν πανεπιστήμιο :lol:

Φιλικά.

Disclaimer: Δεν είμαι ούτε δάσκαλος, ούτε καθηγητής, ούτε δημόσιος υπαλληλος. :)

Την συγκεκριμένη εταιρεία δεν την εκτιμώ καθόλου.

Όταν ξεκίνησε το Σκοπιανό, έβαζαν ταμπέλες δίπλα στα τροφιμά τους του στυλ 'Αυτό το προϊόν είναι από την Ολλανδία. Η Ολλανδία δεν στηρίζει τις Ελληνικές θέσεις στο Μακεδονικό ζήτημα'.

Τελικά κατέληξαν να κυριαρχούν στην αγορά Σουπερ Μαρκετ των Σκοπίων.

Ντροπή σας κύριοι.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

To απολυτήριο λυκείου και η γνώση τουλάχιστον αγγλικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση πρόσληψης ενός τετράωρου σε ένα σ/μ!

Έστω :)

Το νόημα παραμένει, απλά είναι λιγότερο ακραίο από το παράδειγμα μου. Τώρα γιατί χρειάζεσαι γνώση αγγλικών για να βγάζεις τα πατατάκια από το κουτί και να τα βάζεις στο ράφι μονο ο Βερόπουλος το ξέρει.

gmac:

-Δεν συγκρίνονται τα προσόντα που χρειάζεται η κάθε δουλειά ΟΜΩΣ ΔΕΝ μπορείς να μου πεις ότι με το υπάρχον μισθολόγιο ο δάσκαλος κουράζεται το ίδιο με ένα σε σουπερ μάρκετ πχ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΦΤΑ/ΩΡΕΣ!Παρόλ'αυτά οι δάσκαλοι ζητάνε τα απίστευτα!

-Τελικά μου φαίνεται ΕΣΥ δεν διαβάζεις καλά αυτά που λέω!Είπα τι να πουν και άλλοι που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο!ΔΕΝ ΕΙΠΑ ότι οι δάσκαλοι δεν έχουν τελειώσει!Αλλά υπάρχουν ΤΟΣΑ ΑΕΙ που έπρεπε να την λογική κάποιων εδώ μέσα να παίρνουν τα τρελά λεφτά!Ε δεν είναι έτσι τα πράγματα!Όσον αφορά την μόρφωση των δασκάλων........ωραία τώρα....πες μου κιόλας ότι οι δάσκαλοι έχουν καλύτεροι μόρφωση από τους τους καθηγητές των Πανεπιστημίων που παίρνουν κάτι παραπάνω από τους δασκάλους!ΑΛΛΑ ΑΝΕΤΑ στους συγκρίνω και με άλλα επαγγέλματα από ΑΕΙ!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Το έγραψα σε άλλο topic και θα το ξαναγράψω. Τα λεφτά που παίρνεις δεν έχουν σχέση με το ποσο κουράζεσαι. Γιατί αλλιώς ο ανειδίκευτος εργάτης θα έπαιρνε περισσότερα από έναν υψηλόβαθμο υπάλληλο γραφείου.

Aσε που η κούραση είναι υποκειμενικό στοιχειο και δύσκολα μπορεί να μετρηθεί, ποσο μάλλον να συγκριθεί η σωματική με την ψυχολογική κούραση.

Αν θέλεις μπορώ να σου εξηγήσω πως “μετρούνται” οι δουλειές ώστε να μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους και ποια στοιχεια εξετάζονται.

Το επάγγελμα του δασκαλου το χρησιμοποιούμε σαν παράδειγμα, επειδή αυτό ανέφερες. Οποτε αφού μιλήσαμε για τους δασκάλους:

Εγώ αν και διαφωνούσα με την απεργία των δασκάλων, αν ήμουν δάσκαλος θα θεωρούσα προσβλητικό προς το επάγγελμα μου να παίρνω τα ίδια λεφτά με τον (ανειδίκευτο) υπάλληλο super market, ακόμα κι αν αυτός έχει 10 χρονια προϋπηρεσίας. Και φυσικά δε θα ζητούσα να παίρνει αυτός λιγότερα, αλλα εγώ περισσότερα. Βεβαια η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί το έχουμε γυρίσει σε υπάλληλοι vs δάσκαλοι.

Ποιος είπε ότι οι καθηγητές ΑΕΙ είναι καλοπληρωμένοι (και ποιος είναι σε αυτή τη χωρα), πάντως αν και έχουν μικρό σχετικά βασικό μισθό, έχουν πολλά επιδόματα τα οποια αυξάνουν το τελικό ποσο.

Ξέρετε ότι μια δημόσια υπάλληλος μπορει να αποχωρησει απο την εργασια της στον εκτο μηνα της εγκυμοσυνης, ενω μια υπαλληλος σουπερμαρκετ αφου κλεισει τον εβδομο; Κι αν σκεφτει κανεις το ειδος της δουλειας που εκτελει η καθε μια, καταλαβαινει τι γινεται....

ispane, δεν ξερω ποια ειναι η εμπειρια σου απο την εργασια στον ιδιωτικο τομεα, και ειδικα στην ελλαδα, αλλα ποσες απεργιες διαρκειας εχεις δει να γινονται σε ιδιωτικες επιχειρησεις;