Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με πληκτρολόγιο και F-keys


mousi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Μου συμβαίνει κάτι περίεργο με τα Function keys του πληκτρολογίου μου. Έχω το Microsoft Multimedia Keyboard και εδώ και 2-3 μέρες δεν δουλεύουν σωστά τα F1-F12 εκτός από το F3 το οποίο δουλεύει κανονικά!!! Αντί για τα F δουλεύουν τα αντίστοιχα Help, Undo, New, Close κτλ που έχει το πληκτρολόγιο μαζί με τα F.

 

Δεν φταίει το F Lock, είτε είναι αναμμένο είτε σβηστό συμβαίνει το ίδιο πράγμα (εκτός από το F3 που αλλάζει λειτουργία και γενικώς δουλεύει όπως πρέπει). Έχω περάσει ένα .reg αρχείο στη registry που αλλάζει τη λειτουργία του F-Lock (για την ακρίβεια των πλήκτρων). Έτσι όταν είναι σβηστό το F Lock κανονικά πρέπει να δουλεύουν τα F και όχι τα Open κτλ... Αυτό όμως το έχω κάνει εδώ και 1 χρόνο σχεδόν και μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Επίσης είναι σίγουρο ότι δεν είναι πρόβλημα πληκτρολογίου γιατί το δοκίμασα σε Linux και όλα δουλεύουν όπως πρέπει (με σβηστό το F Lock δεν δουλεύει τπτ, ενώ με αναμμένο δουλεύουν τα F)...

 

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να γίνεται; :confused:

 

ΥΓ: Δεν έβαλα το thread στο hardware γιατί προφανώς φταίει κάτι από τη registry και όχι το ίδιο το πληκτρολόγιο!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι βλακώδες ότι τα πληκτρολόγια της MS έχουν by default απενεργοποιημένο το F-Key και τα πλήκτρα F κάνουν αυτά που έχει ορίσει η Microsoft. Κι επειδή είναι hardware επιλογή της MS, ο μόνος τρόπος να το αλλάξεις αυτό, είναι να πειράξεις τη registry όπως κι έκανες. Όμως αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και ίσως κάτι τέτοιο να έχει γίνει εδώ. Δοκίμασε να βρεις κάποιο αρχείο reg που να αλλάζει το mapping των πλήκτρων στο αρχικό.
Link to comment
Share on other sites

Είχα ένα reg που το αναιρούσε αλλά δεν σκέφτηκα να το δοκιμάσω... :O Τώρα έστρωσε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δούλευε κανονικά και τώρα δεν δουλεύει. Τεσπα thx mcde, θα προσπαθήσω να βρω ποιο ήταν το πρόβλημα γιατί δε με βολεύει καθόλου να είναι default τα Open, New κτλ...
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Και εγω έχω το media desktop pro της microsoft και καμιά φορά κάνει κάτι περίεργα. Μόλις απεγκαταστήσω και ξαναεγκαταστήσω την εφαρμογή δουλέυει κανονικά. Έχει χρειαστεί να το κάνω γύρο στις 5 φορές.

Το έχουμε το ίδιο και στη δουλειά και καμιά φορά το κάνει και εκεί.

Εκτός οτι δεν δουλέυουν τα συγκεκριμένα πλήκτρα που όσο και να δοκιμάζω το F lock δεν κάνει τίποτα, μου λέει επίσης οτι δεν είναι και συνδεδεμένο κιόλας στην usb που είναι όμως :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...