Jump to content

Μεταγλωττιστής Ψευδογλώσσας

iRi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρετώ σας!!

Ρε παιδιά, μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω (και να κατεβάσω) Μεταγλωττιστή Ψευδογλώσσας ?

(Πρόγραμμα όπως basic, pascal αλλά οι εντολές γράφονται σε πολύ πιο απλή γλώσσα)

:confused:

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com

spread it out!

Auto gia to sxoliko ma8hma texnologikhs kateu8ynshs den 8eleis... 8a se enhmerwsw syntoma!!!

http://www.cs.aueb.gr/courses/epl241/

θα βρεις τον assembler που χρησιμοποιούμε για το μάθημα της οργάνωσης συστημάτων στο τμήμα πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ. Bέβαια δεν είναι φοβερά καλός (για να καταλάβεις τον έγραψε σε C κάποτε παλιά ένας φοιτητής).

Επίσης έχε υπόψη πως οι εντολές που χρησιμοποιεί μπορεί να διαφέρουν από αυτές που ξέρεις εσύ σε κάποια σημεία, αν και η λογική είναι γενικά η ίδια, οπότε ίσως χρειαστεί να κατεβάσεις διαλέξεις του μαθήματος.

Αν τελικά ασχοληθείς μη διαστάσεις να ζητήσεις βοήθεια αφού τώρα παρακολουθώ το μάθημα.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγκώ χαζό - δεν βρήκα το αρχείο που λες στο http://www.cs.aueb.gr/courses/epl241/.

Μπορείς να μας δώκεις κανένα συγκεκριμένο URL του αρχείου?

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον sigmacom

Εγκώ χαζό - δεν βρήκα το αρχείο που λες στο http://www.cs.aueb.gr/courses/epl241/.

Μπορείς να μας δώκεις κανένα συγκεκριμένο URL του αρχείου?

Επειντή εγκώ έξυπνο άντε Εκπαιδευτικό υλικό/εργαστήρια/εργαλεία απλού υπολογιστή.

Επειδή χρησιμοποιείται java applet για την περιήγηση, δε μπορώ να σου δώσω ακριβές URL.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Lewton, έχω την αμυδρά εντύπωση ότι μάλλον δεν ψάχνει αυτό ο φίλος παραπάνω... (btw, σε Pascal είναι γραμμένος :) στο βιβλίο του ο Κάβουρας έχει και τον κώδικα - Ο Ξυλωμένος όταν ήταν φοιτητής έγραψε σε C τον πυρήνα του λειτουργικού που δίνει στον δεύτερο τόμο).

Ωραία και τι σχέση έχει ο assembler με αυτό που ζητούν τα παιδιά? Εδώ προσπαθούν να μάθουν μια ψευδογλώσσα (κάτι σαν αυτό που δίδασκε και ο Κουρκουμπέτης) και όχι assembly. (άσχετο: Ειναι ένα αρκετά bugfull προγραμμα και δεν ειναι και να το διαφημίζουμε :-)

P.S. Ξυλωμένος rul3Z!!!

Καλά, δεν είναι τόσο bugfull, απλώς είναι... assembler. Πάντως κι εγώ όταν πρωτοδιάβασα το θέμα του thread μου ήρθε αμέσως ο scasm (αλλά μετά άλλαξα γνώμη).

Auto pou psaxnei o filos legetai glwssa to URL exei dw8ei kai pio panw!!!

Omws einai trial!!!

Το ε΄χω το Γλωσσομάθεια... Γεμάτο προβλήματα!!! Πόλυ μεγάλη μούφα!!!!!!!! Άντι να σου κάνιε την ζωήεύκολη σου την δυσκολεύει... Προτιμώ να δοκιμάζω τα προγραμματάκια σε basic από ότι σε αυτό το πράγμα (οι εντολές είναι πάνω κάτω οι ίδιες στο κάτω κάτω!)

Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx

Το ε΄χω το Γλωσσομάθεια... Γεμάτο προβλήματα!!! Πόλυ μεγάλη μούφα!!!!!!!! Άντι να σου κάνιε την ζωήεύκολη σου την δυσκολεύει... Προτιμώ να δοκιμάζω τα προγραμματάκια σε basic από ότι σε αυτό το πράγμα (οι εντολές είναι πάνω κάτω οι ίδιες στο κάτω κάτω!)

Nai symfwnw auto omws einai e3omiwths gia to ma8hma efarmoges se programmatisthka peribalonta 3hs lykeiou eniaiou lykeiou texnologikhs kateu8ynshs!!! Opote 8eleis den 8eleis auto xrhsimopoieis!!! :(

Αρχικό Μήνυμα από τον Erevodifwntas

Ωραία και τι σχέση έχει ο assembler με αυτό που ζητούν τα παιδιά? Εδώ προσπαθούν να μάθουν μια ψευδογλώσσα (κάτι σαν αυτό που δίδασκε και ο Κουρκουμπέτης) και όχι assembly. (άσχετο: Ειναι ένα αρκετά bugfull προγραμμα και δεν ειναι και να το διαφημίζουμε :-)

P.S. Ξυλωμένος rul3Z!!!

Ε το ίδιο δεν είναι; Απλά γράφεις στα Αγγλικά και όχι στα ελληνικά.

Σοβαρά ο Ξυλωμένος έχει γράψει το scasm;

PS Μετά τον Κάβουρα πάντα, Ξυλωμένος rulez!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από τον Ragezer

Den einai akribos to idio h ellhnikh "glwssa" einai ligo tropopoihmenh!!!

Nαι αλλά η ουσία του προγραμματισμού είναι η ίδια. Αυτό είναι και το ζητούμενο πιστεύω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

To zhtoumeno einai na kanei tis akhseis tou sxoleiou tou pisteuw!!! Twra ama to 8elei gia kapoio allo logo ti na pw!!!

Αρχικό Μήνυμα από τον Ragezer

Nai symfwnw auto omws einai e3omiwths gia to ma8hma efarmoges se programmatisthka peribalonta 3hs lykeiou eniaiou lykeiou texnologikhs kateu8ynshs!!! Opote 8eleis den 8eleis auto xrhsimopoieis!!! :(

basic/pascal Κ ψευδογλώσσα το ίδιο είναι σχεδόν... Στην ουσία τςι εντολές μεταφράζεις κ το τρέχεις κανονικά τις περισσότερες φορές... :cool:

Nai omws auto lew tosh wra!!! Sto ma8hma pou didasketai sto eniaio lykeio einai diforopoihmenh h "glwssa"

Αρχικό Μήνυμα από τον lewton

Επειντή εγκώ έξυπνο άντε Εκπαιδευτικό υλικό/εργαστήρια/εργαλεία απλού υπολογιστή.

Επειδή χρησιμοποιείται java applet για την περιήγηση, δε μπορώ να σου δώσω ακριβές URL.

Ούγκ! Java applet τζιζ-κακά. Πρέπει μπώ με MSIE. Εβγκαρισντώ πάντως...

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον lewton

Ε το ίδιο δεν είναι; Απλά γράφεις στα Αγγλικά και όχι στα ελληνικά.

Σοβαρά ο Ξυλωμένος έχει γράψει το scasm;

PS Μετά τον Κάβουρα πάντα, Ξυλωμένος rulez!!!

Ε? Άλλο ψευδογλώσσα και άλλο assembly (συμβολογλώσσα). Η μία είναι υψηλού επιπέδου (τόσο υψηλού που ο υπολογιστής δεν την καταλαβαίνει) ενώ η άλλη είναι αμέσως μετά το 0 και το 1.

Οχι ο Ξυλωμένος δεν έχει γράψει τη Scasm αλλά έναν πυρήνα λειτουργικου (Unixοειδούς... μάλλον)

P.S. Κάβουρας? γιατί? καλός δε λέω, αλλά όχι ακριβώς για εισαγωγή στον Προγραμματισμό.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Erevodifwntas

P.S. Κάβουρας? γιατί? καλός δε λέω, αλλά όχι ακριβώς για εισαγωγή στον Προγραμματισμό.

Απλά ο Κάβουρας είναι κορυφή, η μορφή του τμήματος και (γιατί όχι;) όλου του πανεπιστημίου.

Είναι ο μόνος που μπαίνω στις διαλέξεις του απλά γιατί γουστάρω να τον βλέπω, και ας έχω περάσει το μάθημά του.

Πάντως βγήκαμε εκτός θέματος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!

Κατέβασα τη Γλωσσομάθεια. Πολύ καλή μου φαίνεται. Αν και δεν έχω καταλάβει γιατί ο antonis_wrx λίγο πιο πάνω λέει οτι είναι χάλια.

Βασικά είχα μάθει πιο παλιά basic και pascal, αλλά την ήθελα για το μάθημα του Προγραμματισμού της Γ' Λυκείου(καθότι μαθήτρια ακόμη...)

Thank u again!!!

Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com

spread it out!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος iRi

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!

Κατέβασα τη Γλωσσομάθεια. Πολύ καλή μου φαίνεται. Αν και δεν έχω καταλάβει γιατί ο antonis_wrx λίγο πιο πάνω λέει οτι είναι χάλια.

Βασικά είχα μάθει πιο παλιά basic και pascal, αλλά την ήθελα για το μάθημα του Προγραμματισμού της Γ' Λυκείου(καθότι μαθήτρια ακόμη...)

Thank u again!!!

Και εγώ Γ λυκείου πάω... Εμένα μου κάνει δίαφορα ωραία... π.χ. στους πίνακες όταν δηλώνεις μεταβλητές θέλει πίνακας[ι] ενώ στο πρόγραμμα πίνακας [ι] ή αντίστροφα ή όπως το θυμηθεί... Πρόγραμματα που δεν έχουν συντακτικά λάθη κλπ όταν εκτελούνται πετάει κάτι runtime error κλπ.. Έχω την 3.5 αν δεν κάνω λάθος... Μπορεί να έχεις καμάι βελτιώμενη εσύ... Για αυτό προτιμώ την basic...