Jump to content

Πρόβλημα με δίσκο

lionor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα στοιχεία του υπολογιστή σου δεν δείχνουν να έχεις κάποιο πρόβλημα από εκεί.

Το modem που χρησιμοποιείς τι είναι?

USB ή είναι modem router?

Αν είναι USB υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να είναι χαλασμένο το modem και να έχεις πρόβλημα.Το ίδιο είχα και εγώ παλιά μέχρι που έβαλα ένα modem router και ησύχασα.Για δοκίμασε να δουλεύεις για κάποιες ώρες τον υπολογιστή χωρίς όμως να έχεις το modem επάνω (αν είναι USB).

Και γενικά δούλεψε χωρίς καθόλου USB συσκευές επάνω.Μήπως χρειάζεται κάποιο update οι drivers των USB θυρών του υπολογιστή σου.Θα δείξει.

Εδώ είμαστε.

ειναι router opoτε... οι usb συσκευες ειναι ο εκτυπωτης, το scaner, το bluetooth, η web-cam και κατι ακομα που δεν θυμαμαι, αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτα το προβλημα. Με την απειρια που εχω σε θεματα hardware, πιστευω πως ή κολλησα τπτ ιό, η φταει κανενα m/b ή μνημη....

ειναι router opoτε... οι usb συσκευες ειναι ο εκτυπωτης, το scaner, το bluetooth, η web-cam και κατι ακομα που δεν θυμαμαι, αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτα το προβλημα. Με την απειρια που εχω σε θεματα hardware, πιστευω πως ή κολλησα τπτ ιό, η φταει κανενα m/b ή μνημη....

Λοιπόν αύριο δοκίμασε να δουλέψεις τον υπολογιστή, να παίζεις παιχνίδια και να κατεβάζεις από το internet.Γενικά να λειτουργεί πολλύ ώρα πάνω στα πράγματα που έχεις δεις να κολλάει αλλά με μια προυπόθεση να μην έχεις καμία USB συσκευή επάνω.Υποψιάζομαι ότι φταίει μια από αυτές ή κάποιοι drivers θέλουν update.

Θα το δούμε αύριο.Όλα θα τα βρούμε και θα φτιάξουν.

Κάνε αυτό αύριο και βλέπουμε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

λοιπον εχω νεα... δοκιμασα πριν καποια ωρα να ανοιξω το pc και να καθαρισω οσο μπορω το ανεμιστηρακι της cpu. Πραγματι ειχε μαζεψει αρκετες σκονες και το καθαρισα. Μετα εγαλα και την καρτα γραφικων και προσπαθησα να καθαρισω το ανεμιστηρακι της... Παρατηρησα οτι ειχε μαζεψει λιγες σκονες και οτι το αυτοκολητο που εχει πανω στο ανεμιστηρακι ειχε ενα καφε χρωμα σαν καμμενο...Οταν μετα πηγα να ανοιξω το pc, δεν ανοιγε...Φρικαρα... Εβγαλα και ξαναεβαλα την καρτα γραφικων, τπτ... Εκανε ενα μπιιιπ μπιιπ αλλα δεν bootare... δοκιμασα να βαλω μια gf5200 (ολοκαινουργια) αλλα τπτ... τελικα αλλαξα την μνημη και την εβαλα σε αλλο dimm (αν το λεω καλα) και επιτελους ανοιξε...Ξερω οτι γενικα οι μνημες ειναι, παραξενες, λιγο να 'νομισουν' οτι μετακινηθηκαν κανουνε ναζια...Το θεμα τωρα ειναι οτι ενω με gf5200 φαινεται να ειναι ολα οκ, οταν βαζω την gf6600, το pc ναι με ανοιγει, αλλα δεν λειτουργειτο πληκτρολογιο και το ποντικι, γιατι πολυ απλα, το ανεμιστηρακι της δεν γυριζει καθολου....σε ενα περιπου λεπτο λειτουργιας, η καρτα εχει ηδη 'ψηθει', γι αυτο και την εβγαλα αμεσως, μην καει... Προφανως το ανεμιστηρακι της ειχε αρχιζει και τα παιζε, γι αυτο και κολλαγε ολο το συστημα... Αν εγω δεν εχω κανει καμια βλακεια, εκει δηλ που προσπαθησα να το καθαρισω, τι μπορω να κανω τωρα; υπαρχει δυνατοτητα να το αλλαξω; αυτο οπως ειναι περασμενο πανω της, μονο αν σπασω τα σημεια που το κραταει, βγαινει... λογικα θα αλλαζει ε?

τελικα ειμαι σιγουρος οτι το ανεμιστηρακι τα φτυσε...την ξαναεβαλα και οταν το κουναω λιγο με το κατσαβιδι, κανει προσπαθεια να γυρισει αλλα κολλαει...προς το παρον εχω βαλει την fx5200...

τελικα ειμαι σιγουρος οτι το ανεμιστηρακι τα φτυσε...την ξαναεβαλα και οταν το κουναω λιγο με το κατσαβιδι, κανει προσπαθεια να γυρισει αλλα κολλαει...προς το παρον εχω βαλει την fx5200...

Αν έχεις λίγο λάδι μηχανής στάξε μια σταγόνα στο κέντρο από τον ανεμιστήρα και γύρισε τον λίγο με το χέρι.Θα δουλέψει.Αυτοί οι ανεμιστήρες καίγονται λίγο δύσκολα.Αν και πάλι δεν δουλέψει μπορείς να τον αλλάξεις.Δεν βγαίνει τόσο δύσκολα όσο νομίζεις.Και δεν χρειάζεται να σπάσεις τίποτα.Εγώ από την δικιά μου έχω βγάλει όλη την ψύκτρα και τον ανεμιστήρα για να τα καθαρίσω.

Οι βάσεις που στηρίζεται ο ανεμιστήρας και η ψύκτρα είναι στην ουσία κουμπωτά.Με λίγη προσοχή βγαίνουν χωρίς πρόβλημα.

Εμένα με παραξενεύει πάντος αυτό με την μνήμη.Αφού όμως δουλεύει σε άλλο slot τότε είσαι μια χαρά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν έχεις λίγο λάδι μηχανής στάξε μια σταγόνα στο κέντρο από τον ανεμιστήρα και γύρισε τον λίγο με το χέρι.Θα δουλέψει.Αυτοί οι ανεμιστήρες καίγονται λίγο δύσκολα.Αν και πάλι δεν δουλέψει μπορείς να τον αλλάξεις.Δεν βγαίνει τόσο δύσκολα όσο νομίζεις.Και δεν χρειάζεται να σπάσεις τίποτα.Εγώ από την δικιά μου έχω βγάλει όλη την ψύκτρα και τον ανεμιστήρα για να τα καθαρίσω.

Οι βάσεις που στηρίζεται ο ανεμιστήρας και η ψύκτρα είναι στην ουσία κουμπωτά.Με λίγη προσοχή βγαίνουν χωρίς πρόβλημα.

Εμένα με παραξενεύει πάντος αυτό με την μνήμη.Αφού όμως δουλεύει σε άλλο slot τότε είσαι μια χαρά.

Σε αυτους πρωτα σπανε τα πτερυγια και μετα καιγονται τα μοτερ! :lol: Η αληθεια ομως ειναι οτι τα τελευταια 2 χρονια διαβαζω αρκετα για ανεμιστηρακια που ψοφανε εν ωρα υπηρεσιας... μαλλον οι συνθηκες που δουλευεουν δεν ειναι οι καλυτερες :p

Το οτι δουλευει σε αλλο σλοτ ειναι απο τα τρελα των chipsets... Ειδικα με τα nforce η ασυμβατοτητα χτυπαει κοκκινα... οχι μονο σε μνημες...

θα δοκιμασω να του βαλω λιγο λαδακι...αν και μηχανης δεν εχω, θα βαλω κατι αλλο...παντως δυσκολα το βλεπω να βγαινει η ψυκτρα χωρις να σπασω τα σλοτς, μοιαζουν σαν βελη που αν περαστουν μετα δεν βγαινουν...το ανεμιστηρακι ειναι βιδωμενο μεσα της με 3 βιδουλες, αλλα οταν τις ξεβιδωσα το ανεμιστηρακι δεν βγανει τελειως γιατι το καλωδιο τροφοδισιας του περναει μεσα απο την ψυκτρα...

το θεμα τωρα ειναι, να ναι αυτο το προβλημα; δηλ. η καρτα γραφικων υπερθερμαινοτανε και για αυτο κρασαρε το pc, ή μηπως παιζει τπτ με την μνημη...;

θα δοκιμασω να του βαλω λιγο λαδακι...αν και μηχανης δεν εχω, θα βαλω κατι αλλο...παντως δυσκολα το βλεπω να βγαινει η ψυκτρα χωρις να σπασω τα σλοτς, μοιαζουν σαν βελη που αν περαστουν μετα δεν βγαινουν...το ανεμιστηρακι ειναι βιδωμενο μεσα της με 3 βιδουλες, αλλα οταν τις ξεβιδωσα το ανεμιστηρακι δεν βγανει τελειως γιατι το καλωδιο τροφοδισιας του περναει μεσα απο την ψυκτρα...

το θεμα τωρα ειναι, να ναι αυτο το προβλημα; δηλ. η καρτα γραφικων υπερθερμαινοτανε και για αυτο κρασαρε το pc, ή μηπως παιζει τπτ με την μνημη...;

Πιθανότατα να έφταιγε η κάρτα γραφικών.Η ψύκτρα βγαίνει αν πιέσεις με τα δάχτυλα σου το "βέλος" που περνάει από κάτω από την πλακέτα και την τραβήξεις προσεκτικά.Μην το φοβάσαι.Θα βγει.Και αν δεν βάλεις μεγάλη δύναμη δεν θα σπάσει τίποτα αν κάνεις κάτι λάθος.

Προσπάθησε να το βγάλεις και να το καθαρίσεις για να συγουρευτούμε ότι δεν φταίει η υπερθέρμανση της κάρτας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

λοιπον...δοκιμασα καταρχη να παιξω το ΑΟE3 με την fx5200 και ειδα οτι δεν κολλαει.... ενω με την gf6600 κολλαγε μετα απο 10 λεπτα περιπου...εβαλα λιγο λαδι στον ανεμιστηρα και τωρα λειτουργει... αλλα μου δινει την αισθηση οτι δεν γυρναει στις σωστες στροφες... κατεβαζω τους drivers της τωρα και εβαλα και το riva tuner (νομιζω αυτο σου δειχνει και την ταχυτητα του ανεμιστηρα).... Μαλλον τελικα αυτο εφταιγε και κολλαγε...θα σας πω νεωτερα το απογευματακι η αυριο το αργοτερο....

λοιπον...δοκιμασα καταρχη να παιξω το ΑΟE3 με την fx5200 και ειδα οτι δεν κολλαει.... ενω με την gf6600 κολλαγε μετα απο 10 λεπτα περιπου...εβαλα λιγο λαδι στον ανεμιστηρα και τωρα λειτουργει... αλλα μου δινει την αισθηση οτι δεν γυρναει στις σωστες στροφες... κατεβαζω τους drivers της τωρα και εβαλα και το riva tuner (νομιζω αυτο σου δειχνει και την ταχυτητα του ανεμιστηρα).... Μαλλον τελικα αυτο εφταιγε και κολλαγε...θα σας πω νεωτερα το απογευματακι η αυριο το αργοτερο....

Καλώς και μακάρι όλα να πάνε καλά και να τελειώσει εδώ το πρόβλημα σου.:) :) :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

τελος καλο ολα καλα :) τελικα το προβλημα eiτανε οτι δεν λειτουργουσε ή σταματαγε το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων με αποτελεσμα να κολαει το pc... επαιξεα το ΑΟΕ3 για μιση ωρα περιπου χωρις κανενα προβλημα... το ανεμιστηρακι ομως, δεν γυριζει καλα μαλλον με αποτελεσμα να ψηνεις αυγα πανω στην καρτα...φτου το ματιασα μολις τωρα σταματησε! :( πρεπει να το αλλαξω... αν μπορειτε να μου πειτε τι να του βαλω....plz!!!

τελος καλο ολα καλα :) τελικα το προβλημα eiτανε οτι δεν λειτουργουσε ή σταματαγε το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων με αποτελεσμα να κολαει το pc... επαιξεα το ΑΟΕ3 για μιση ωρα περιπου χωρις κανενα προβλημα... το ανεμιστηρακι ομως, δεν γυριζει καλα μαλλον με αποτελεσμα να ψηνεις αυγα πανω στην καρτα...φτου το ματιασα μολις τωρα σταματησε! :( πρεπει να το αλλαξω... αν μπορειτε να μου πειτε τι να του βαλω....plz!!!

Αφού βρίκαμε τι φταίει όλα θα φτιάξουν.Θα πρέπει πρώτα από όλα να το βγάλεις από την ψύκτρα και να πας σε ένα μαγαζί που να πουλάει ανεμιστηράκια και να πάρεις ένα ίδιο.Πήγενε όμως σε κάποιο μεγάλο μαγαζί γιατί τέτοια ανεμιστηράκια δεν βρίσκεις εύκολα σε Πλαίσιο, Multirama κ.τ.λ.

Πήγενε π.χ. στον Ραδιο Κατουμα και στην Αθήνα (αν είσαι από εδώ) και θα βρεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

σκεφτομαι να την παω στομαγαζι απο οπου την αγορασα...αν ειναι μεσα στην εγγυηση ομως...

Νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι το πρόβλημα θα το ρίξουν σε σένα.Ξέρεις τώρα το παραμύθι.Κακή συντήριση του υπολογιστή από σκόνη, προβληματικό τροφοδοτικό, δεν το καθάρισες ποτέ και άλλα τέτοια.Εμένα πάντος μια φορά τέτοια μου έλεγαν μέχρι που βρήκα σε άλλο κατάστημα έναν φίλο και μου το άλλαξε αμέσως.Αλλά μια προσπάθεια θα δείξει.Για καλό και για κακό κοίτα μηπως βρεις κάποιο μαγαζί που να πουλάει ανεμιστηράκια αν σου πουν τίποτα στο service να μπορείς να το αλλάξεις.

Αν δεν στο αλλάξουν εκεί από την εγγύηση, τουλάχιστον πες τους να στο βγάλουν ώστε όταν πάρεις το καινούργιο να μπορείς να το βάλεις πιο εύκολα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι το πρόβλημα θα το ρίξουν σε σένα.Ξέρεις τώρα το παραμύθι.Κακή συντήριση του υπολογιστή από σκόνη, προβληματικό τροφοδοτικό, δεν το καθάρισες ποτέ και άλλα τέτοια.Εμένα πάντος μια φορά τέτοια μου έλεγαν μέχρι που βρήκα σε άλλο κατάστημα έναν φίλο και μου το άλλαξε αμέσως.Αλλά μια προσπάθεια θα δείξει.Για καλό και για κακό κοίτα μηπως βρεις κάποιο μαγαζί που να πουλάει ανεμιστηράκια αν σου πουν τίποτα στο service να μπορείς να το αλλάξεις.

Αν δεν στο αλλάξουν εκεί από την εγγύηση, τουλάχιστον πες τους να στο βγάλουν ώστε όταν πάρεις το καινούργιο να μπορείς να το βάλεις πιο εύκολα.

μαλλον δεν εχεις και αδικο σε αυτα που λες...και ειδικα αν αυτοι ειναι η cosmodata...λεω να ανοιξω ενα καινουργιο θεμα μηπως ξερεις κανεις τπτ παραπανω...φιλε και ολα τα παιδια εδω, σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας... ;)

μαλλον δεν εχεις και αδικο σε αυτα που λες...και ειδικα αν αυτοι ειναι η cosmodata...λεω να ανοιξω ενα καινουργιο θεμα μηπως ξερεις κανεις τπτ παραπανω...φιλε και ολα τα παιδια εδω, σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας... ;)

Αν ανοίξεις καινούργιο θέμα στείλε ένα pm να το πα΄ρουμε χαμπάρι και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Να είσαι καλά.Δεν κάνει τίποτα.:lol: :lol: :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

εκανα μια αναζητηση στο Internet και κατεληξα στα εξης συμπερασματα: οι φτηνες καρτες, συνηθως εχουν και χαλια ανεμιστηρακια... γι αυτο και το συγκεκριμενο τα παιξε...θα κοιταξω μαλλον σημερα να δω αν μπορω να βρω ενα ανεμιστηρακι και να το αλλαξω, μαλλον δυσκολο το βλεπω αυτο...η αλλη λυση ειναι να αγορασω ενα συστημα ψυξης, εχω καταληξει στο zalman vf700. Βγαινουν 4 διαφορετικα 'μοντελα'. Ελπιζω να κανουνε για agp καρτα...διαβασα πολυ καλες κριτικες, ψυχουν πολυ καλα και αθορυβα...

To VF700 (Al-Cu) το έχω πολύ καιρό τώρα. Κάνει αυτό που λέει, είναι δηλαδή αθόρυβο και ψύχει σωστά την κάρτα γραφικών. Μπαίνει σε agp κάρτα, στο site της zalman υπάρχει κατάλογος συμβατότητας.

To VF700 (Al-Cu) το έχω πολύ καιρό τώρα. Κάνει αυτό που λέει, είναι δηλαδή αθόρυβο και ψύχει σωστά την κάρτα γραφικών. Μπαίνει σε agp κάρτα, στο site της zalman υπάρχει κατάλογος συμβατότητας.

παραγειλα απο το eshop το VF700 AlCu-led, ειναι αυτο που ειναι χαλκος-αλουμινιο με φωτισμο, και ειναι πιο φτηνο απο το vf700-cu... τιμη: 24.50! Αληθεια να σε ρωτησω κατι: ειναι κατι που πρεπει να προσεξω πριν το βαλω; η τρυπες που εχει η καρτα μου κανουν σιγουρα? ειναι standar δηλ. οι αποστασεις? οταν τοποθετησω πανω στην καρτα την ψηκτρα, υπαρχει περιπτωση να μην μπαινει γιατι μπορει να ακουμπαει ας πουμε πανω στους πυκνωτες....?το power supply που το συνδεω για να εχω επιλογη 5v ή 12v? μπορω να το συνδεσω και αλλου εκτος απο την υποδοχη που υπαρχει πανω στην καρτα? αν αργοτερα βαλω καμια 6600gt ή καμια 6800 θα μπαινει...;Σορυ αν σε ζαλιζω αλλα ο,τι ξερεις και θελεις να μου πεις...

.... ειναι κατι που πρεπει να προσεξω πριν το βαλω;

Αρκετα απλη η επεμβαση.Απλα προληπτικα διωξε τον στατικο ηλεκτρισμο που μπορει να εχει το σωμα σου.Υπαρχει πιθανοτητα να καταστραφη η καρτα.Την επαθα με καρτα ηχου.

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

παραγειλα απο το eshop το VF700 AlCu-led, ειναι αυτο που ειναι χαλκος-αλουμινιο με φωτισμο, και ειναι πιο φτηνο απο το vf700-cu... τιμη: 24.50! Αληθεια να σε ρωτησω κατι: ειναι κατι που πρεπει να προσεξω πριν το βαλω; η τρυπες που εχει η καρτα μου κανουν σιγουρα? ειναι standar δηλ. οι αποστασεις? οταν τοποθετησω πανω στην καρτα την ψηκτρα, υπαρχει περιπτωση να μην μπαινει γιατι μπορει να ακουμπαει ας πουμε πανω στους πυκνωτες....?το power supply που το συνδεω για να εχω επιλογη 5v ή 12v? μπορω να το συνδεσω και αλλου εκτος απο την υποδοχη που υπαρχει πανω στην καρτα? αν αργοτερα βαλω καμια 6600gt ή καμια 6800 θα μπαινει...;Σορυ αν σε ζαλιζω αλλα ο,τι ξερεις και θελεις να μου πεις...
Αν η κάρτα σου αναφέρεται στη λίστα συμβατότητας που έχει η zalman τότε σίγουρα κάνει η ψύκτρα. Υπάρχουν πάντως ορισμένες κάρτες, π.χ. η 6600gt agp που αναφέρεις, που έχουν ορισμένα προβλήματα. Για τη συγκεκριμένη ας πούμε θα πρέπει να βάλεις και μια ψύκτρα στο HSI, δηλαδή αυτό: http://zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=162&code=013

επιτελους πηρα το ανεμιστηρακι...αλλα που συνδεω τον fun του; εχει 3 pin ενω η καρτα γραφικων εχει 2... ενα βυσματακι που εχει για επιλογη χαμηλων και ψηλων στροφων, θελει 4 pin power και δεν βλεπω να εχει η mobo τετοια υποδοχη....:(