Jump to content

To PC παγώνει εν μέρει όποτε του κατέβει

sonymobby
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο που λεει ο τιτλος. Εδω και 4-5 μερες το pc μου καλλα σε καποιες στιγμες. Δεν το κανει σε συγκεκριμενες στιγμες ή προγραμματα. Αρχισε οταν εβαλα το spysweeper5. Ενταξει να καθυστερει το συστημ, ειναι βαρετο, αλλα γιατι να το παγωνει σε σημειο που να θελει reset; Παγωνει αλλα μπορω να κινησω το mouse και να κανω κατι λιγα οπως να μετακινω τα παραθυρα αρα δεν φταιει το γεγονος πως η cpu δεν εχει παστα(ετσι και αλλιως οι θερμοκρασιες του ειναι κανονικες). Ιους και spyware ουτε για δειγμα, nod32, spysweeper, zonealarm 6 pro, trend micro antispyware, windows defender και ad-ware 6. To fragmentation ειναι στα 0.6%. Τι λετε να φταιει;:(

Toυ έχεις βάλει βλέπω ένα κάρο προγράμματα antispyware..

Tην ώρα που "παγώνει" άνοιξε τον task manager και κοίτα ποιό πρόγραμμα απαχολεί τον επεξεργαστή τόσο πολύ ώστε να έχεις αυτό το πρόβλημα.

Δεν χρειάζεται να τρέχουν όλα τα monitors που έχουν αυτά τα προγράμματα. Αν δεν το έχει κάνει πάντως, ας τα κλείσει όλα και ας αφήσει μόνο τα processes του NOD32 και του ZoneAlarm. Σε μερικά από αυτά ίσως να μένει κάτι να τρέχει ακόμα και αν τα ρυθμίσεις σχετικά. Ίσως να χρειαστεί να το ελέγξει από το msconfig (start --> run --> msconfig) ή από το services.

Συμφωνω με αυτα που λετε αλλα το προβλημα αλλα γιατι δεν το κανει συνεχεια. Οταν παγωσει μονο switch μεσω των προγραμματων μπορω να κανω. Θα ηθελα να κλεισω το spysweeper αλλα εμπιστευομαι πολυ το real time protection του. Δλδ εσεις μου λετε πως εχω υπερεκτιμησει το συστημα μου; Αν δεν μπορει να σηκωσει αυτα τα πραγματα καλυτερα να το πεταξω. Χρειαζομαι dual core και 2GB ram για καθημερινη χρηση; Ελεος. Και γιατι εχω 8 svchosts στα processes; :p

Δλδ εσεις μου λετε πως εχω υπερεκτιμησει το συστημα μου;
Δεν λέμε αυτό. Λέμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ίσως να μπορείς να το αποφύγεις αν κλείσεις τα monitors του είδους.

Μα δεν το ειπα ετσι. Το ειπα με αρνητικο τροπο προς τα windows. Θα κλεισω οσα processes δεν χρειαζομαι απο το start up. Ολα ειναι ενταξει εχτως απο ενα πραγμα. Το windows media connection 2 το ειχα φυγει απο το startup αλλα απο οτι βλεπω καθε startup το process του ειναι στο taskmanager. Τι συμβαινει;

Ακουσε λίγο τους παραπάνω... Εχω υπολογιστή dual core Τ2400 (1,83Ghz ο κάθε επεξεργαστής), 2GB Ram και σκληρό SATA. Τα windows ανοίγουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Ισως λιγο πιο γρήγορα όταν είχα μονοπύρηνο με 1 GB. Η μνήμη δεν παίζει σχεδον κανένα ρόλο γιατι τόσο η ταχύτητά της όσο κ η χωρητικότητα είναι υπέραρκετή και δεν γεμιζει ποτέ. Να ξέρεις οτι ο επεξεργαστής δεν δουλέυει ποτέ 100% και για πολύ ώρα στο startup. Βάλε καποιο tool που να σου δείχνει τον επεξεργαστή σου και θα καταλάβεις. Μπορεις βέβαια να το δείς απο το TAsk Manager αλλα εκεί πρέπει να πατήσεις Alt-control-delete και εμεις δεν το θέλουμε αυτό γιατι παρεμβαίνεις στο start up στην εκκίνηση των προγραμμάτων.

Δευτερο... απαγορέυεται δια ροπάλου να έχεις παραπάνω απο 1 προγράμματα firewall, antivirus και διαφορα άλλα προστασίας τα οποια 8α τρέχουν ταυτόχρονα. Μπορεις να τα έχεις, αλλα αν μην τρέχουν. Πράγμα δύσκολο γιατι μπορει εσυ να τα αποτσεκάρεις απο το msconfig (όπου σου είπαν οι παραπάνω) αλλα και πάλι να το τρέχει. πχ το msn messenger ΠΑΝΤΑ ανοίγει το μαμιμένο έστω κ αν του έχω πει 1000 φορές "οχι δεν θελω να μου ανοίγεις". Αρα λοιπον αποφάσισε ποια προγράμματα πραγματικά θές, και βγάλε τα άλλα.

Η παραπληροφόρηση και ο φόβος για τους ιούς δεν πρέπει να σε φέρνει σε τέτοια κατάσταση του να θές να εγκαταστήσεις όλο το tucows στον υπολογιστή σου...

Το spysweeper 5, το zonealarm pro 6 και το nod32 εχω. Πολλα ειναι; Δεν εχω αλλο firewall, ουτε αλλο antivirus. Τα αλλα τρια anti-spyware απλα τα εχω. Με κανεις να φαινομαι σαν ψηφιακο υποχονδριο!!! :p

προς θεου δεν ειχα καμια τετοια θεληση!!! Απλα οταν κάνουμε κάτι στον υπολογιστή μας - πχ εγκατάσταση ενος προγράμματος - κ αυτό φέρνει προβλήματα, το αμέσως επόμενο είναι να κάνουμε uninstall στο πρόγραμμα αυτο. Αν το πρόβλημα λυθεί ξερουμε τι φταίει. Αν δεν λυθεί προχωράμε σε άλλες κινήσεις.

Εγω πάντος θα το έβγαζα κ θα έβλεπα πως να συμπεριφερόταν το pc μου.

Παιδια εχω απαντησει δυο φορες σε διαφορες ερωτησεις εδω και δεν εχουν φανει. Λαθος μου ή μου τις εσβισε κανενας mod; Τελος παντων. Ειπα να το κανω ελαφρυ το σταρτ απ οσο παει. Αφησα το msn, το zone alarm 6 προ, το nod32, το προγραμμα της Logitech και της καρτας ήχου. Το εφυγα το spysweeper και κατι αλλα. Η απορια μου ειναι, να νιωθω ασφαλης με το antispyware του zonealarm για realtime protectio (και απο spywares αλλα και απο start up και διαφορες αλλες αλλαγες);

Πήγαινε Start (Έναρξη)/Run (Εκτέλεση), γράψε services.msc και πάτα ok

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί βρες τον Machine Debug Manager κάνε δεξί κλικ στ όνομά του και properties(ιδιότητες). Στο StartUp Type (Τύπος εκκίνησης) πάτα stop και μετά επέλεξε Disabled (Ανενεργός) και apply. Επανεκκίνησε τον υπολογιστή.

Xiaomi Redmi note 13 Pro 5G / Xiaomi Redmi note 9s / Xiaomi Redmi 5 plus / Microsoft Lumia 650 / Nokia Lumia 930 / Microsoft Lumia 535 / ZTE Blade III / Sony Ericsson Xperia Neo V / Samsung Galaxy 3 / Nokia 5800

Δεν βρισκω κατι τετοιο αλλα thanks που το ειπες επειδη εκανα disable το spysweeper. Σας παρακαλω απαντηστε στο περασμενο μου post.

Εμένα πάλι σέρνεται χωρίς λόγω το σύστημα παρόλο που κάποιο Process δεν 'τρώει' όλο το CPU. Τα χω δοκιμάσει όλα αλλά άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικο!

Υπάρχει τέτοιοα πιθανότητα??? Τρόπος να το ελέγξω?

Εμένα πάλι σέρνεται χωρίς λόγω το σύστημα παρόλο που κάποιο Process δεν 'τρώει' όλο το CPU. Τα χω δοκιμάσει όλα αλλά άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικο!

Όταν υπάρχει πρόβλημα στο τροφοδοτικό, δεν σέρνεται ο υπολογιστής αλλά συνήθως κάνει επανεκκινήσεις, ή σβήνει. Απ τη στιγμή που το μηχάνημά σου σέρνεται, πιθανόν να έχεις πολλές υπηρεσίες ανοικτές, ή το Norton Antivirus :lol:

Για απελευθέρωση πόρων δες εδώ στο blog μου

http://mikelangelo.wordpress.com/

Xiaomi Redmi note 13 Pro 5G / Xiaomi Redmi note 9s / Xiaomi Redmi 5 plus / Microsoft Lumia 650 / Nokia Lumia 930 / Microsoft Lumia 535 / ZTE Blade III / Sony Ericsson Xperia Neo V / Samsung Galaxy 3 / Nokia 5800

Τρέχει το Norton Corporate 10 που είναι συνδεμένο στο σέρβερ αλλά τα υπόλοιπα τερματικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα :(

Όταν υπάρχει πρόβλημα στο τροφοδοτικό, δεν σέρνεται ο υπολογιστής αλλά συνήθως κάνει επανεκκινήσεις, ή σβήνει. Απ τη στιγμή που το μηχάνημά σου σέρνεται, πιθανόν να έχεις πολλές υπηρεσίες ανοικτές, ή το Norton Antivirus :lol:

Για απελευθέρωση πόρων δες εδώ στο blog μου

http://mikelangelo.wordpress.com/

Εκανα οτι γράφεις στο blog αλλά τώρα όταν ανοίγω με explorer το MyComputer ψάχνει μισή ώρα !?!?!?!?!?!?!

Εκανα οτι γράφεις στο blog αλλά τώρα όταν ανοίγω με explorer το MyComputer ψάχνει μισή ώρα !?!?!?!?!?!?!

Αυτό επειδή ψάχνει να βρει άλλα pc στο δίκτυο. Δοκίμασε να κλείσεις την Computer Browser, ή με κάποιο tweak πρόγραμμα όπως το TuneUp Utilities όπου πας

TuneUp System Control/Network/αποεπιλέγεις το "Search Network For Shared Resources Automatcally"

Μιά και ο λόγος περί παγώματος εμένα μου συμβαίνει να παγώνει το PC όταν δουλεύει η κάρτα τηλεόρασης(όχι πάντα αλλά μετά από αρκετή ώρα). Αλλαξα κάρτα με άλλη μάρκα και πάλι το ίδιο μου κάνει και με την καινούρια κάρτα. Το πρόβλημα όταν λέμε παγώνει είναι ότι δεν κινείται τίποτε και μόνο με restart επανέρχεται. Βέβαια πρόβλημα μου δημιουργεί(όχι πάντα) όταν θέλω να γράψω κάποια εκπομπή από την TV και λείπω από το σπίτι.Ο ήχος και όταν έχει παγώσει ακούγεται κανονικά. Να συμβαίνει κάτι με την κάρτα οθόνης; Εχει συμβεί σε κανέναν;

Χωρίς πρόγραμμα tweak γίνεται? Και αν ναι πώς?

Κλείσε την υπηρεσία Computer Browser

Μα αγαπητέ αναφέρω αναλυτικά στο blog τα βήματα για να κλείσει η υπηρεσία. Είναι οι πρώτες παράγραφοι.