Jump to content

Ερώτηση για αρχείο ήχου

bill1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum!Προχθές κατέβασα ένα τραγούδι από το Internet σε μορφή mp3.Όταν πήγα να το αναπαράγω με το media player μου εμφάνισε ότι το αρχείο ήχου δεν μπορεί να αναπαραχθεί.Δεν μου φάνηκε περίεργο, γιατί όλο και κανα αρχείο ήχου είναι κατεσραμένο στο internet.Το αξιοπερίεργο είναι ότι το έγραψα κατα λάθος με το πρόγραμμα nero σε ένα μουσικό cd και όταν το έβαλα στο cd player το τραγούδι έπαιξε!Μήπως έχει κανείς καμοιά ιδέα για το τι έγινε, γιατί με έχει φάει η περιέργεια!:confused:

Καλησπέρα στο forum!Προχθές κατέβασα ένα τραγούδι από το Internet σε μορφή mp3.Όταν πήγα να το αναπαράγω με το media player μου εμφάνισε ότι το αρχείο ήχου δεν μπορεί να αναπαραχθεί.Δεν μου φάνηκε περίεργο, γιατί όλο και κανα αρχείο ήχου είναι κατεσραμένο στο internet.Το αξιοπερίεργο είναι ότι το έγραψα κατα λάθος με το πρόγραμμα nero σε ένα μουσικό cd και όταν το έβαλα στο cd player το τραγούδι έπαιξε!Μήπως έχει κανείς καμοιά ιδέα για το τι έγινε, γιατί με έχει φάει η περιέργεια!:confused:

Μήπως είχε προστασία ή είχε πνευματικά δικαιώματα?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Δεν νομίζω να έχει καμοιά σχέση αυτό που λες.Η προστασία αντιγραφής μπαίνει σε αυθεντικούς δίσκους μουσικής, αλλά και πάλι υπάρχουν κάποια προγράμματα που μπορείς να την σπάσεις, αλλά αυτό γίνεται πολύ σπάνια!:confused:

Σε καμία περίπτωση οι προστασίες που αναφέρει δεν υπάρχουν μόνο σε cd/dvd. Υπάρχουν και για διάφορα είδη αρχείων (αναφέρονται γενικά ως DRM) που έχουν περιορισμούς τόσο για την αναπαραγωγή όσο και για την αντιγραφή. Σε αρχείο mp3 πάντως μου φαίνεται δύσκολο να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Με ποιο πρόγραμμα παίζεις τα mp3 και αν το δοκίμασες να το ανοίξεις με κάποιο άλλο πρόγραμμα?

Μηπως το αρχειο δεν ειναι mp3 και ειναι ogg?

αν ανοιγεις με windows media player μπορει να συμβαινει αυτο..κατεβασε'το winamp που παιζει ολα τα αρχεια.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε καμία περίπτωση οι προστασίες που αναφέρει δεν υπάρχουν μόνο σε cd/dvd. Υπάρχουν και για διάφορα είδη αρχείων (αναφέρονται γενικά ως DRM) που έχουν περιορισμούς τόσο για την αναπαραγωγή όσο και για την αντιγραφή. Σε αρχείο mp3 πάντως μου φαίνεται δύσκολο να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Μέχρι σήμερα είναι αδύνατο να υπάρξει Digital Rights Management κλείδωμα σε αρχείο mp3 γιατί το πρωτόκολλο δημιουργίας ενός mp3 αρχείου δεν υποστηρίζει τετοίου είδος κλειδώματος.

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Nαι, αυτό ήξερα κι εγώ, μου φάνηκε περίεργο όμως ότι δεν μπορούσε να το ακούσει με τον media player. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν πρόκειται για αρχείο mp3.