Jump to content

Πρόβλημα με Core 2 Duo και mobo

Daena
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

πριν απο κανα μήνα αποφάσισα και ξόδεψα περι τα 700 ευρώ σε μια σύνθεση για να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες του CPU. Η σύνθεση αυτή ήταν: Gigabyte 965P DS4, Core 2 Duo 6400, Gainward Bliss! 6800GTS, 2x512MB Kingston @533 DDR2.....όλα πήγαν καλα με τη συναρμολόγηση του...τα προβλήματα αρχίσαν μετά... σαν τροφοδοτικό χρησιμοποίησα αυτό που είχα κ στον P4 (Heroichi aka HEC 550W) το οποίο το είχα πληρώσει κοντα στα 130 ευρώ το 2004, επομένως δν ήταν μούφα...Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω απο τότε μέχρι κ σήμερα ειναι το εξης. κάθε φορά που ανοιγω το pc μετά απο 2-5 δευτερόλεπτα κλείνει και ανοίγει μόνο του χωρίς να έχω καμία ενδειξη στην οθόνη. μετά απο 2 3 4 5 φορές ανοίγει κανονικα αλλα μερικές φορές χρειάζεται να εκφορτίσω το mobo γιατί επαναλαμβάνει το πρόβλημα άπειρες φορες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να bootάρει το σύστημα! από ότι είδα το fanάκι της CPU λειτουργεί με τον εξής τροπο απο τι στιγμη που παταω το κουμπι: τρέχει λιγο, μετα σταματάει και μετα αρχίζει να περνει στροφές αλλα τότε ειναι που το σύστημα κρεμάει επομένως ίσως κάτι να παίζει με αυτό δλδ κανένα κυκλωμα προστασίας της mobo ή ανεπαρκής τροφοδοσία γιατι στην 8πολη τροφοδοσία της CPU τα 4 τα έχω καπακωμένα αλλα από ότι έμαθα extra τροφοδοσία χρειάζονται οι EE κ όχι οι Core 2 Duo. Plz αν μπορεί κανείς να με βοηθείσει γιατί τεχνικός τόσα χρόνια πρώτη φορα συννανταω τετοιο προβλημα!!!!

This shining city built of gold, a far cry from innocence,

There's more than meets the eye round here

Look to the waters of the deep.

A city of evil.

To πρωτο που θα κοιταζα ηταν το τροφοδοτικο. Προσωπικά μου μοιαζει μισοπεθαμένο (και μην απορεις επειδη ειναι σχετικα καλο... shit happens). Αλλαξε το με καποιο απο ενα φίλο σου και δοκίμασε. Αν εξακολουθεί το προβλημα ενημερωσε μας.
I don't mind coming to work, but that eight hour wait to go home is a bitch...

λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε (προσωρινά τουλάχιστον) με τον εξής τρόπο: πρωτού ανοίξω το pc βγάζω το καλώδιο τροφοδοσίας και ανοίγω το pc (κοινώς εκφωρτίζω το pc) έπειτα ξαναβάζω το καλώδιο και το pc bootάρει κανονικά....τώρα κατα 80% φταίει το τροφοδοτικο αλλα πιστεύω ότι υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να φταίει κ το mobo μιας και έχω ακούσει ότι οι μητρικές της Gigabyte παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα. πχ στου αδερφού μου το μηχάνημα η mobo (Gigabyte) σφυρίζει πριν ανοίξει το pc...και όλα συνεχίζουν κανονικά

A city of evil.

Να σου κάνω ενα fast forward to the future. Μετα απο λίγο καιρό θα χρειαζεσαι 4-5 εκφορτίσεις για να πάρει μπρος το pc και υπαρχει κινδυνος να κάψεις το mother η την μνήμη. Τι λες? Το ρισκαρεις?

Τού αδερφου σου πιθανον σφύριζει επειδη το cpu fan δεν παιρνει αμεσως μπροστα για το οποιο υπάρχει καποιο setting του στυλ "alarm when cpu fail" enable/disable.

I don't mind coming to work, but that eight hour wait to go home is a bitch...

εμμ...ναι....ξεχασα να γραψω οτι είναι μια προσωρινη λύση. Αυτο έλειπε καθε φορα που ανοιγω το pc να εκφωρτίζω τα εξαρτήματα. Χρυσάφι πλήρωσα τη mobo ελεος....:w00t:

A city of evil.

εμμ...ναι....ξεχασα να γραψω οτι είναι μια προσωρινη λύση. Αυτο έλειπε καθε φορα που ανοιγω το pc να εκφωρτίζω τα εξαρτήματα. Χρυσάφι πλήρωσα τη mobo ελεος....:w00t:

Εγω τι να πώ που πλήρωσα χρυσάφι την gigabyte GA-8IPE1000 πριν δύο χρόνια και από την περασμένη εβδομάδα αρνείται να ανάψει?

Την τελευταία φορά που έκλεισε, έκανε σωστά shutdown και πάντα εγώ κλείνω και ένα γενικό πολύμπριζο που έχω όλο τον εξοπλισμό πάνω.

Είμαι πάρα πολύ σχετικός με το αντικείμενο, χρόνια τώρα και δεν κατάφερα να την κάνω να πάρει μπρός...Τάχω κάνει όλα...Μα όλα

Οσο καιρό έψαχνα για corrupted bios κλπ κλπ, διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος έχει τέτοιου είδους προβλήματα με τις Gigabyte. Ψοφάνε χωρίς λόγο...

Μου έμειναν στο χέρι μια CPU Intel 3.0Ghz prescott HT, μια VGA Agp Χ8 και

4 Χ 256 DDR 400 Kingston

Ακόμα θα παιδευόμουν αν δεν άκουγα την γυναίκα μου και δεν έσπαγα την mobo και δεν προχώραγα παραπέρα...

Και τελικά έσκασα χωρίς λόγο 425 € για μια αντίστοιχη σύνθεση βασισμένη στον AMD AM2 64 3200+

Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι σταμάτησα να "ψήνω αυγά" στο κουτί

Το κακό είναι ότι η τεχνολογία μας βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη...Αν είναι δυνατόν 2 χρόνια περίπου τεχνολογία και να μην μπορώ να βρώ πλέον ένα σοβαρό mobo socket 478.

Ασε δε που τα υπόλοιπα εξαρτήματα (VGA, μνήμη) δεν ταιριάζουν στα νέα mobo ( για το καλό μου)...

Εμ βέβαια...πως θα ζήσουν τόσες εταιρείες. Τι θα κάνουν΄ θα γίνουν κλέφτες ή θα περιμένουν μπας και καεί κανένα εξάρτημα ανα τον κόσμο...

Συμπέρασμα..Βρές οποσδήποτε τι φταίει γιατί η τεχνολογία προχωράει (για το καλό σου) και τελικά όταν σε φτύσει το μηχάνημα, μπορεί να πάθεις τα ίδια...

Δημήτρης

Kοιτάμε και τη συμβατότητα των μνημών και του Bios και σε συνδιασμό (με τους Core 2 διαβάζω ότι όλες οι μητρικές έχουν προβλήματα,είναι αρχή ακόμα)-Ολα "κτυπάνε" αλλού και μας ξεγελάνε στην διάγνωση.

• 2 weeks later...

Εδώ και κάποιες μέρες ψάχνω για τροφοδοτικό και έχω καταλήξει σε αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700197. Ποιά είναι η γνώμη σας??

A city of evil.

Εδω αντιμετοπιζω και εγω ένα πρόβλημα θέλω να πάρω ενα pc με CPU intel core duo, με 2 GB μνημη (στο μελλον να την κανω 4)...

Αλλά δεν ξέρω τι mobo να πάρω...

Εψαξα να δω αν υπάρχει πάνω θυρα ethernet αλλά τπτ...

Ποια Mobo μου προτινεται?:)

Εδώ και κάποιες μέρες ψάχνω για τροφοδοτικό και έχω καταλήξει σε αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700197. Ποιά είναι η γνώμη σας??

Γιατί δεν παίρνεις με 98€ το Heroichi WinPower 550W? :) Είναι πάρα πολύ καλό :)

Εγω τι να πώ που πλήρωσα χρυσάφι την gigabyte GA-8IPE1000 πριν δύο χρόνια και από την περασμένη εβδομάδα αρνείται να ανάψει?

Την τελευταία φορά που έκλεισε, έκανε σωστά shutdown και πάντα εγώ κλείνω και ένα γενικό πολύμπριζο που έχω όλο τον εξοπλισμό πάνω.

Είμαι πάρα πολύ σχετικός με το αντικείμενο, χρόνια τώρα και δεν κατάφερα να την κάνω να πάρει μπρός...Τάχω κάνει όλα...Μα όλα

Οσο καιρό έψαχνα για corrupted bios κλπ κλπ, διαπίστωσα ότι πολύς κόσμος έχει τέτοιου είδους προβλήματα με τις Gigabyte. Ψοφάνε χωρίς λόγο...

Μου έμειναν στο χέρι μια CPU Intel 3.0Ghz prescott HT, μια VGA Agp Χ8 και

4 Χ 256 DDR 400 Kingston

Ακόμα θα παιδευόμουν αν δεν άκουγα την γυναίκα μου και δεν έσπαγα την mobo και δεν προχώραγα παραπέρα...

Και τελικά έσκασα χωρίς λόγο 425 € για μια αντίστοιχη σύνθεση βασισμένη στον AMD AM2 64 3200+

Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι σταμάτησα να "ψήνω αυγά" στο κουτί

Το κακό είναι ότι η τεχνολογία μας βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη...Αν είναι δυνατόν 2 χρόνια περίπου τεχνολογία και να μην μπορώ να βρώ πλέον ένα σοβαρό mobo socket 478.

Ασε δε που τα υπόλοιπα εξαρτήματα (VGA, μνήμη) δεν ταιριάζουν στα νέα mobo ( για το καλό μου)...

Εμ βέβαια...πως θα ζήσουν τόσες εταιρείες. Τι θα κάνουν΄ θα γίνουν κλέφτες ή θα περιμένουν μπας και καεί κανένα εξάρτημα ανα τον κόσμο...

Συμπέρασμα..Βρές οποσδήποτε τι φταίει γιατί η τεχνολογία προχωράει (για το καλό σου) και τελικά όταν σε φτύσει το μηχάνημα, μπορεί να πάθεις τα ίδια...

Δημήτρης

Πάντως ακόμα βρίσκεις mobo 478 (όχι τέλεια βέβαια αλλά βρίσκεις...)!

Δυστυχώς είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση... Πρέπει να την έχει ακούσει το mobo και δεν ξέρω τι να κάνω... Να δώσω ένα 50άρι και να πάρω ένα άλλο 478 ή να τα scrapάρω όλα και να χτυπήσω κανά Core 2 Duo να κάνω κέφι...??

Υπενθυμίζω πως δεν είχα πρόβλημα ουδέποτε ούτε με την ταχύτητα του μηχανήματος, ούτε με τίποτα... Αν δεν έσκαγε θα το κράταγα ακόμη..

Καταραμένη dsl μας χάλασες το μηχάνημα (24/7 ανοιχτό να κατεβάζει)!! :O :p

Mobiles: Samsung Galaxy Nexus

Τελικά ΕΥΤΗΧΩΣ που δεν αγορασα τροφοδοτικό. Πήγα mobo cpu k ram στα multirama (απο εκει που αγόρασα την mobo) αναφέροντας τους το προβλημα που είχα...Εκεί ο τεχνικός με άκουσε (δεν μπορώ να πώ καλό παιδί) και μου υποσχέθηκε ότι θα με πάρει τηλ. όταν βρεί τι φταίει...Μετα από κανα 6ωρο με παίρνει τηλ λεγοντας αυτό που πίστευα εγώ απ'την αρχή. ότι δλδ η mobo ανοίγει κ κλείνει 1 φορα κάνοντας self test. εγώ του εξήγησα του ανθρώπου ότι σε εμένα συμβαίνει παραπάνω απο 1 φορα κ ίσως το mobo να ήταν προβληματικό. επειτα απο κανα μισάωρο τηλεφωνικής επαφής με το τεχνικό κατάφερα και τον έπεισα (αν είναι δυνατον) να μου αλλαξει τη mobo. Ως δια μαγείας μόλις γύρισα κ δοκίμασα το pc τα πάντα δούλεψαν (και δουλεύουν φτου σκόρδο) μιά χαρα.....Συμπέρασμα:ποτέ μην εμπιστευτείτε τεχνικό των Multirama. Οι άνθρωποι ζουν στο δικό τους κόσμο :alien:

A city of evil.

Πάντως ακόμα βρίσκεις mobo 478 (όχι τέλεια βέβαια αλλά βρίσκεις...)!

Δυστυχώς είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση... Πρέπει να την έχει ακούσει το mobo και δεν ξέρω τι να κάνω... Να δώσω ένα 50άρι και να πάρω ένα άλλο 478 ή να τα scrapάρω όλα και να χτυπήσω κανά Core 2 Duo να κάνω κέφι...??

Υπενθυμίζω πως δεν είχα πρόβλημα ουδέποτε ούτε με την ταχύτητα του μηχανήματος, ούτε με τίποτα... Αν δεν έσκαγε θα το κράταγα ακόμη..

Καταραμένη dsl μας χάλασες το μηχάνημα (24/7 ανοιχτό να κατεβάζει)!! :O :p

Δυστυχώς στην επαρχία, δεν είχα και πολλές επιλογές. Ασε το όπου και να πήγαινα όλοι είχαν ήδη αρκετές παραγγελίες για μερικά "μέτρια" mobo (σχετικά με το δικό μου).

Απλά εγώ δεν το έψαξα καλά...Πχ τώρα βρήκα ότι πχ σε AM2 socket, υπάρχει mobo που παίρνει τις DDR400 και έχει και PCI express και AGP X8. Αυτό και μόνο θα με γλύτωνε από 250 € που έσκασα για 1GB μνήμη και κάρτα γραφικών

Προτείνω αναβάθμιση, παρά ένα μέτριο mobo 478. Τώρα εγώ στην θέση σου, θα πήγαινα στο μικρότερο μοντέλο AM2 η core 2 duo και με εκμετάλευση των παλιών περιφεριακών όπως ανέφερα παραπάνω, τουλάχιστον μέχρι να πέσουν λίγο οι τιμές έτσι ώστε να χτυπήσεις σε κανένα 8μηνο ένα πολύ καλό σύστημα

Δημήτρης