Jump to content

Τι Laptop για σχεδια;

sakaflias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειμαι Αρχιτεκτονας και θελω να αγορασω laptop ωστε να μπορω να λειτουργω τα πραγραμματα μου σχεδιασης (autocad, 3D, φωτογραφιες, fespa κλπ) κανονικα.

Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ο φορητος που πρεπει να παρω;

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Αρχικό Μήνυμα από τον sakaflias

Ειμαι Αρχιτεκτονας και θελω να αγορασω laptop ωστε να μπορω να λειτουργω τα πραγραμματα μου σχεδιασης (autocad, 3D, φωτογραφιες, fespa κλπ) κανονικα.

Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ο φορητος που πρεπει να παρω;

Ειμαι στην ιδια θεση με εσενα φιλε μου... Στην αρχη λογω 17αρας αποφασισα το 1703 της acer. Λιγο θηριο βεβαια αλλα πολυ καλο.Μονο η εγγυηση με χαλασε που ηταν 1 χρονο. Δεν την ξαναπαταω με φορητο. Μετα ειπα για turbo-x αλλα απο οτι ακουσα δεν πολυ λεει. Τωρα εχω καταληξει 99% στο toshiba Α30-303 μιας και ηταν η μαρκα που σκεφτομουν απο την αρχη. Για ριξε μια ματια

http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?z=58&service=UK&PRODUCT_ID=76132&DISC_MODEL=0

Eυχαριστω gazos πραγματι πολυ καλο μηχανημα. πιστευω να 'σηκωνει' τα προγραμματα μου. και απο τιμη;
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

καλο επεξεργαστη, πολυ μνημη,

οσο για την17' οθονη, φυσικα και ειναι πολυ καλη ιδεα

αλλα σκεψου οτι ισως ξεφυγεις λιγο σε τιμη και σιγουρα θα ξεφυγεις σε μεγεθος και ογκο

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον william blake

καλο επεξεργαστη, πολυ μνημη,

οσο για την17' οθονη, φυσικα και ειναι πολυ καλη ιδεα

αλλα σκεψου οτι ισως ξεφυγεις λιγο σε τιμη και σιγουρα θα ξεφυγεις σε μεγεθος και ογκο

Δηλαδη απο τιμη πόσο; και όταν λες οτι ξεφευγει τι εννοεις σε ογκο και μεγεθος. Αν ειναι να το κουβαλαω και να αναθεματιζω την ώρα που τα πήρα....!!! Μηπως καλυτερα να βρω κατι αλλο πιο προσιτο που να κάνει την δουλεια μου;

Γνώμη μου, να πάρεις ότι ποιο μικρό κυκλοφορεί (και σχετικα φτηνό). Με το φορητό δεν θα κάνεις την κύρια δουλειά πάνω στα σχέδια, δορθώσεις κυρίως. Μην έχεις την απαίτηση να έχεις όλα τα εργαλεία πάνω και να δουλεύεις!Εγώ που δουλεύω προγράμματα GIS έχω πάρει ένα Laptop με 14αρα οθόνη.(Evo 610) Μικρό και θαυματουργός. Μόνο μνήμη πολύ έβαλα 1GB για να σηκώνει τα ρημάδια τα raster. Εξ άλλου μην νομίζεις ότι θα κρατάει και πολύ η μπαταρία με το FESPA και CAD, για word και Excel κάτι γίνεται.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

σε τιμη δεν γνωριζω ακριβως, σιγουρα ειναι ακριβοτερα αλλα δεν ξερω λεπτομερειες

αυτο για το οποιο ειμαι σιγουρος ειναι οτι οσα εχουν 17'' οθονη ειναι τεραστια και πολυ βαρια (αν και η 17αρα εχει αλλη γλυκα)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον murex

Γνώμη μου, να πάρεις ότι ποιο μικρό κυκλοφορεί (και σχετικα φτηνό). Με το φορητό δεν θα κάνεις την κύρια δουλειά πάνω στα σχέδια, δορθώσεις κυρίως. Μην έχεις την απαίτηση να έχεις όλα τα εργαλεία πάνω και να δουλεύεις!Εγώ που δουλεύω προγράμματα GIS έχω πάρει ένα Laptop με 14αρα οθόνη.(Evo 610) Μικρό και θαυματουργός. Μόνο μνήμη πολύ έβαλα 1GB για να σηκώνει τα ρημάδια τα raster. Εξ άλλου μην νομίζεις ότι θα κρατάει και πολύ η μπαταρία με το FESPA και CAD, για word και Excel κάτι γίνεται.

Συμφωνω για μικρο και φτηνο αλλα...

Επισεις ξερω οτι ολη την δουλεια δεν θα την κάνω εκει απλα οταν δεν θα υπαρχει προσβαση στο PC μου τοτε μονο...οπως ειπες.

Ελεγα για 256ΜΒμνημη/40GBσκληρο αλλα θα τα σηκώνει τα σχεδια;

Αρχικό Μήνυμα από τον sakaflias

Συμφωνω για μικρο και φτηνο αλλα...

Επισεις ξερω οτι ολη την δουλεια δεν θα την κάνω εκει απλα οταν δεν θα υπαρχει προσβαση στο PC μου τοτε μονο...οπως ειπες.

Ελεγα για 256ΜΒμνημη/40GBσκληρο αλλα θα τα σηκώνει τα σχεδια;

exw ena compaq evoN1020v

P4 2.4ghz

40gb skliro

256 mb ram

file einai gaidouri den katalamvenei oute autocad, oute sxedia oute tpt ta xirizete mia xara. tha tou afksisw th mnhmh sto 1gb giati merika sxedia kathisterei na fortwsei .

Δεν ειναι μονο για διορθωσεις το φορητο. Απλα σε κουραζει λιγο αλλα συνηθεια ειναι...Εγω εχω κανει αρκετες μελετες στο παλιο μου φορητο ΗΡ ΧΕ2 (13.1 TFT)!!! Οσο για την 17αρα καλη αλλα...Δες το acer 1703 στο πλαισιο και θα καταλαβεις. 7 κιλα! :D Για μνημη, οση μπορεις παραπανω. Δεν εχει τοση σημασια ο επεξεργαστης αλλα η μνημη. 512 τουλαχιστον!

Να σου πω τι αποφασισα εγω? Toshiba A30-303 (15αρα) και ενα μονιτορ 17αρι το οποιο το εχω απο το σταθερο μου, και οταν το χρειαζομαι το συνδεω και ειμαι cool ;)

Για CAD αλλά και για να έχεις και άλλα επεξεργασίας είκονας, 1 GB και το μηχάνημα θα είναι κουφέτο! Για το δίσκο δεν υπάρχει πρόβλημα, αργότερα αγοράζεις ένα εξωτερικό για να κάνεις την αποθήκευση και μεταφορά στο desktop. Έχω ένα iomega 120GB και κάνω την τράμπα κάθε φορά (τα αρχεία μου είναι πολύ μεγάλα γύρω στο 1giga)
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

7 kila acer.... ? Δεν μου ακούγεται και πολύ φορητή αυτή η λύση. Αν θέλει κάποιος κάποιος να γίνει ράμπο για να κουβαλάει το 7κιλο φορητό(!!!!) ας το πάρει...

Έχω δουλέψει και το Toshiba με την 17αρα και το DVDR αλλά εδώ ξεφεύγουμε νομίζω...ο φορητός πρέπει να είναι φορητός όπως λέει και το ονομά του κατά την γνώμη μου. Όλα αυτά τα περίργα με τις 17αρες δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

άλλο πράκτωρας και άλλο εισπράκτωρας... ΘΟΥΒΟΥ 000

Δεν ειναι για πολλες μετακινησεις, αλλα μπορεις να το μεταφερεις πολυ πιο ευκολα απο ενα desktop! Ο καθενας οπως την βρισκει. Ειναι πολυ εργαλειο ομως αν το δεις απο κοντα, και απο τεχνικα χαρακτηριστικα...