Jump to content

Πρόβλημα με εγκατάσταση windows

lionor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια καλημερα....αγορασα χτες εναν υπολογιστη και προσπαθησα να περασω τα windows αλλα... παπαλα! τα εχω και αντεγραμμενα και original, αλλα πριν ξεκινησει να κανει εγκατασταση και ενω εχει κανει τα υπολοιπα, διαμορφωση-συλογη πληροφοριων κ.λ.π., μου βγαζει ενα μυνημα οτι δεν μπορει να εγκαταστησει ενα αρχειο: d:/i386/ams και λεει πως πιθανον εχει προβλημα το cd. Τι μπορω να κανω....; HELP!!!!

παιδια καλημερα....αγορασα χτες εναν υπολογιστη και προσπαθησα να περασω τα windows αλλα... παπαλα! τα εχω και αντεγραμμενα και original, αλλα πριν ξεκινησει να κανει εγκατασταση και ενω εχει κανει τα υπολοιπα, διαμορφωση-συλογη πληροφοριων κ.λ.π., μου βγαζει ενα μυνημα οτι δεν μπορει να εγκαταστησει ενα αρχειο: d:/i386/ams και λεει πως πιθανον εχει προβλημα το cd. Τι μπορω να κανω....; HELP!!!!

Καλημέρα...

Πιθανόν χρειάζεσαι μια δισκέτα για να κάνει boot

(Τι socket και τι σκληρό έχεις...?)

Κάποιες παλιές μητρικές όπως και η δική μου για να βάλω sata σκληρό χρειάζεται μια δισκέτα για να bootάρει απο εκεί πρώτα...

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Καλημέρα...

Πιθανόν χρειάζεσαι μια δισκέτα για να κάνει boot

(Τι socket και τι σκληρό έχεις...?)

Κάποιες παλιές μητρικές όπως και η δική μου για να βάλω sata σκληρό χρειάζεται μια δισκέτα για να bootάρει απο εκεί πρώτα...

η μητρικη ειναι η asus socket lga 775 και ο σκληρος wd sata...

Εδώ μπορείς να μπεις και να φτιάξεις boot disk: http://www.bootdisk.com/

Σχετικά με το error που σου βγάζει θα βρεις εδώ τη λύση αν και πιστεύω πως με τη δισκέτα δεν θα έχεις πρόβλημα:

http://www.velocityreviews.com/forums/t209124-please-help-winsows-xp-set-up-fatal-error.html

επειδη ειμαι και λιγο ασχετος....δηλ θα φτιαξω μια boot και μετα? θα ξεκινησω με boot? λογικα θα με βγαλει στα a:/ Μετα τι κανω;

a:/format_c: kai enter

Disketa win98 na ftiakseis kai meta sto bios na kanei boot apo A:

ok???

a:/format_c: kai enter

Disketa win98 na ftiakseis kai meta sto bios na kanei boot apo A:

ok???

δισκετα win98 να φτιαξω; ωχχχ ξεκινησα να φταχνω win xp και μου ζηταει 6 δισκετες? να το σταματησω και να κανω μια για win 98 Μονο?

επειδη ειμαι και λιγο ασχετος....δηλ θα φτιαξω μια boot και μετα? θα ξεκινησω με boot? λογικα θα με βγαλει στα a:/ Μετα τι κανω;

Αν δεν υπήρχε δισκέτα μέσα στο κουτί της μητρικής σου τότε όταν θα δημιουργήσεις μια τέτοια θα βάλεις κανονικά το cd των windows μεσα στο cd/dvd rom και την ώρα που ξεκινάει την εγκατάσταση στην πρώτη μπλέ οθόνη σου λέει να πατήσεις F6 αν θέλεις να φορτώσει αρχεία απο άλλη συσκευή(πρόσθετη...όπως floppy disk)...

Πιστέυω να βοήθησα...:O

Αλλιώς με το boot που θα κάνει το pc πάτα F11 και επέλεξε να ξεκινήσει πρώτα απο το floppy να φορτώσει τα αρχεία...

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

δισκετα win98 να φτιαξω; ωχχχ ξεκινησα να φταχνω win xp και μου ζηταει 6 δισκετες? να το σταματησω και να κανω μια για win 98 Μονο?

Nai mono gia win98

Nai mono gia win98

τεσπα...ξεκινησα τωρα με τις 6 δισκετες....μαλλον κανει format τωρα και αργει λιγο γιαι δεν το βαλα στο γρηγορο, ελπιζω να γινει κατι...

παιδες thanks alot, το προβλημα λυθηκε....!!!

Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε...

Αγόρασες έναν υπολογιστή και δεν μπορείς να βάλεις το λειτουργικό από το CD, παρά μόνο απο δισκέττα...

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να το πας πίσω μαζί με το original CD των Windows και να απαιτήσεις να το φτιάξουν ότι και να φταίει...

Δημήτρης

Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε...

Αγόρασες έναν υπολογιστή και δεν μπορείς να βάλεις το λειτουργικό από το CD, παρά μόνο απο δισκέττα...

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να το πας πίσω μαζί με το original CD των Windows και να απαιτήσεις να το φτιάξουν ότι και να φταίει...

Δημήτρης

Καλησπέρα...

Δεν νομίζω φίλε μου να φταίει το cd των windows απλά κάποιες μητρικές και κυρίως τα παλιότερα socket απαιτούν drivers για τους sata σκληρούς δίσκους...

Καλησπέρα...

Δεν νομίζω φίλε μου να φταίει το cd των windows απλά κάποιες μητρικές και κυρίως τα παλιότερα socket απαιτούν drivers για τους sata σκληρούς δίσκους...

Καλησπέρα...

Θα εξηγήσω πιό αναλυτικά...

Εφόσον ξεπεράστηκε το πρόβλημα με την εγκατάσταση από το floppy, υποθέτω ότι αν υπήρχε η ανάγκη για εγκατάσταση driver sata (με το F6), ο φίλος θα έκανε σίγουρα το ίδιο και με την εγκατάσταση από το CD.

Ας μην ξεχνάμε ότι εφόσον φτάσουμε στο σημείο να διαλέξουμε σε πιο partition ή τέλος πάντων που θα εγκαταστήσουμε τα Windows, το σύστημα έχει πλήρη εικόνα του δίσκου μας που σημαίνει ότι έχει δει σωστά και τον controller

Κάτι άλλο συμβαίνει και εύχομαι να είναι το CD και όχι κάποιο πρόβλημα στο σύστημα.

Οτι και να γίνει, πρέπει εν έτι 2006, να μπορούμε να στήνουμε τα λειτουργικά μας από το CD....

Αντε να το δεχτούμε σε ένα παλιό σύστημα που μπορεί κάτι να έχει πάθει.

Εδώ όμως μιλάμε για καινούργιο Η/Υ.

Δημήτρης

Καλησπέρα...

Θα εξηγήσω πιό αναλυτικά...

Εφόσον ξεπεράστηκε το πρόβλημα με την εγκατάσταση από το floppy, υποθέτω ότι αν υπήρχε η ανάγκη για εγκατάσταση driver sata (με το F6), ο φίλος θα έκανε σίγουρα το ίδιο και με την εγκατάσταση από το CD.

Ας μην ξεχνάμε ότι εφόσον φτάσουμε στο σημείο να διαλέξουμε σε πιο partition ή τέλος πάντων που θα εγκαταστήσουμε τα Windows, το σύστημα έχει πλήρη εικόνα του δίσκου μας που σημαίνει ότι έχει δει σωστά και τον controller

Κάτι άλλο συμβαίνει και εύχομαι να είναι το CD και όχι κάποιο πρόβλημα στο σύστημα.

Οτι και να γίνει, πρέπει εν έτι 2006, να μπορούμε να στήνουμε τα λειτουργικά μας από το CD....

Αντε να το δεχτούμε σε ένα παλιό σύστημα που μπορεί κάτι να έχει πάθει.

Εδώ όμως μιλάμε για καινούργιο Η/Υ.

Δημήτρης

Θα επιμείνω στο γεγονός ότι δεν φταίει το CD για δύο λόγους...

1ος : αν υπήρχε ή υπάρχει πρόβλημα όπως αναφέρεις θα ήταν αδύνοτον να καταφέρει να κάνει εγκατάσταση το λειτουργικό...

2ος : ρίξε μια ματιά στο πρώτο post του lionor

προσπαθησα να περασω τα windows αλλα... παπαλα! τα εχω και αντεγραμμενα και original

Προβλήματα σε αυτή τη φάση της εγκατάστασης λειτουργικού πολλές φορές οφείλονται σε ελαττωματικό hardware. Στην περίπτωση που ο δίσκος είναι serial ata σε controller που δεν αναγνωρίζει το setup και επομένως χρειάζονται drivers, απλά δεν εμφανίζεται διαθέσιμος δίσκος για εγκατάσταση. Δεν εμφανίζεται το error που αναφέρει. Δεδομένου ότι δοκίμασε και με άλλο cd, αποκλείεται η περίπτωση του προβληματικού λειτουργικού. Είναι πολύ πιθανό το μηχάνημα να έχει κάποιο πρόβλημα, από το cdrw/dvdrw μέχρι την μητρική. Προσωπικά, μηχάνημα που εμφανίζει τέτοιο πρόβλημα, δύσκολα θα το κρατούσα. Όσες φορές έχω πετύχει προβλήματα σ'αυτό το σημείο, ήταν από τη μητρική.

Θα επιμείνω στο γεγονός ότι δεν φταίει το CD για δύο λόγους...

1ος : αν υπήρχε ή υπάρχει πρόβλημα όπως αναφέρεις θα ήταν αδύνοτον να καταφέρει να κάνει εγκατάσταση το λειτουργικό...

2ος : ρίξε μια ματιά στο πρώτο post του lionor

προσπαθησα να περασω τα windows αλλα... παπαλα! τα εχω και αντεγραμμενα και original

Το ίδιο πράγμα λέμε...

Απλά εγώ ευχόμουν να είναι το CD πχ...χαλασμένο στο σημείο που φορτώνει τα ίδια δεδομένα που φορτώνονται από τις δισκέττες, διότι δεν είχα προσέξει όπως λέει και παραπάνω ο mcde ότι χρησιμοποίησε και άλλο CD

Αλλά από ότι φαίνεται, κάτι έχει το σύστημα...

Δημήτρης

παιδια σορυ που δεν εκανα post παλι, απλα τωρα μπηκα... επειδη ειμαι λιγο ανιδεος με ολα αυτα που λετε να πω το εξης: το pc το πηρα απο το computer club, εκει στην μποταση , απεναντι απο την micrroland. το motherboard ειναι socket 775, συγκεκριμενα το asus 5rd2-vm καπως ετσι. λοιπον: αφου εκανα setup απο δισκετα ολη πηγανε καλα. αν και την εχω πατησει τωρα γιατι που ζηταει να ενεργοποιησω τα windows μεσα σε ενα μηνα, και δεν ξερω πως γινεται αυτο, αφου τα εχω παρει δανεικα και αυτος που μου τα δωσς δεν ρισκαρει να μου δωσει κωδικους μιας και φοβαται οτι μετα δεν θα μπορει να τα κανει αυτος setup. δεν νομιζω να εχει καποιο hardware προβλημα ομως...