mentoras21 Δημ. June 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2012 (edited) Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι την βοήθεια σας για να αγοράσω νέα φωτογραφική μηχανή. Είχα μέχρι σήμερα μια olympus από την οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά δυστύχως μας χάλασε μετά από αρκετά χρόνια ηρωικής λειτουργίας. Έψαξα αρκετά και μέσα στα οικονομικά πλαίσια που θέλω να κινηθώ, μέγιστο τα €200, έχω καταλήξει στις ακόλουθες για τις οποίες θα ήθελα την γνώμη σας για να κάνω την τελική επιλογή (είμαι ανοικτός και σε οποία πρόταση έχετε για κάτι διαφορετικό) olympus vr310 , olympus vr330, nikon coolpix s6300, nikon coolpix s3300, panasonic lumix dmc fs35 Ευχαριστώ εκ των προτέρων Edited June 13, 2012 by mentoras21 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madwalker Δημ. June 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2012 Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι την βοήθεια σας για να αγοράσω νέα φωτογραφική μηχανή. Είχα μέχρι σήμερα μια olympus από την οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος αλλά δυστύχως μας χάλασε μετά από αρκετά χρόνια ηρωικής λειτουργίας. Έψαξα αρκετά και μέσα στα οικονομικά πλαίσια που θέλω να κινηθώ, μέγιστο τα €200, έχω καταλήξει στις ακόλουθες για τις οποίες θα ήθελα την γνώμη σας για να κάνω την τελική επιλογή (είμαι ανοικτός και σε οποία πρόταση έχετε για κάτι διαφορετικό) olympus vr310 , olympus vr330, nikon coolpix s6300, nikon coolpix s300, panasonic lumix dmc fs35 Ευχαριστώ εκ των προτέρων Δε μπορώ να σου απαντήσω για το ποιά να επιλέξεις αλλά μήπως να βάλεις στη λίστα και την Nikon S8200 ,η οποία έχει ίσως και καλύτερα χαρακτηριστικά απο τις παραπάνω και μπορέίς να την βρείς λίγο πάνω απο 200ε. Στο λέω γτ έχω την S8000 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παράθεση Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sxaxd Δημ. June 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2012 Γειασας. Θελω να αγορασω μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη για τον γιο μου μεχρι 60€-70€,με οπτικο ζουμ 4χ ή 5χ και 10+ Mpixels. Θαθελα την βοηθεια σας με προτασεις. Ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. July 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2012 Γειασας. Θελω να αγορασω μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη για τον γιο μου μεχρι 60€-70€,με οπτικο ζουμ 4χ ή 5χ και 10+ Mpixels. Θαθελα την βοηθεια σας με προτασεις. Ευχαριστω. Σε αυτα τα χρηματα οτι και να παρεις πανω κατω ιδιο ειναι.Τα δε 10 megapixels που ζητας σου ειναι παντελως αχρηστα καi δε θα δεις καμια διαφορα.Τα megapixels ηταν ανεκαθεν το κατεξοχην διαφημιστικο κολπο των εταιριων για να πουλανε κανοντας τον κοσμο να πιστευει οτι περισσοτερα megapixels δινουν καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας.Δεν ισχυει. Προταση http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=20344&osCsid=812c7a13b49c80a3546fda7f40a7688b Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
polll Δημ. July 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2012 Θελω να αγορασω φωτογραφικη με μεγαλο ζοομ, μεταξυ Olympus - SP-810U Nikon Coolpix L810 Nikon CoolPix P500 ποια θα επιλεγατε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. July 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2012 Θελω να αγορασω φωτογραφικη με μεγαλο ζοομ, μεταξυ Olympus - SP-810U Nikon Coolpix L810 Nikon CoolPix P500 ποια θα επιλεγατε; Προσωπικά θα ξέχναγα κατευθείαν την L810 λόγω μπαταρίας, παίρνει ΑΑ αν δε κάνω τόσο λάθος. Από τις άλλες δυο αγαπημένη η Olumpus, αλλά, λίγο η έλλειψη προσοφθάλμιου και κάποιων ευκολιών θα με έστελναν στην 500 της Nikon. Αν μπορείς να τις δοκιμάσεις ή έστω να τις δεις και να τις πιάσεις στα χέρια σου θα σε βοηθήσει να επιλέξεις πιο εύκολα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolissinger Δημ. July 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2012 ειχα αγορασει περυσι την 3d καμερα fujifilm w3 .το 3d ειναι εντυπωσιακο οσο και η ποιοτητα των φωτος στα 10 μπ που εχει.το μονο θεμα ειναι ομως οτι δεν εχει εκθεση φωτογραφιων.Δηλ οταν θελω να δω κατι συγκεκριμενες φωτος πρεπει να περναω απ την αρχη τις 500 φωτος που εχω τραβηξει.Ειπαρχει τροπος να μπει η εκθεση μεσα στη καμερα? η την εχει και δεν την εχω βρει..Επισης αμα περασω τις φωτος στον υπολογιστη θα πρεπει να εχω 3d γιαλια για να τις δω; Παράθεση Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. July 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2012 Δοκίμασε να κάνεις zoom out από την προβολή φωτογραφιών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gold Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 Θελω να αγορασω φωτογραφικη canon s95 η s100 εχει μεγαλη διαφορα αξιζει να παω στην s100? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. July 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2012 Διαφορές υπάρχουν, αλλά για έναν συμβατικό χρήστη με απλές απαιτήσεις χωρίς υπερβολές, θεωρώ ότι και με την s95 θα μείνει ικανοποιημένος και θα έχει κάνει μια αξιοπρεπέστατη αγορά, χωρίς να χρειαστεί να δώσει επιπρόσθετα 100 ευρώ για την s100(που σίγουρα είναι καλή, αλλά για όσους προσέχουν πολύ διαφράγματα φακού, εστίαση μήκους και άλλα παρεμφερή). :) Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospot Δημ. July 15, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2012 Γεια σας. Έχω μία Fujifilm Finepix XP30 αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτές τις μέρες που την χρησιμοποιώ συχνά με το εξής θέμα. Όταν έχω ενεργοποιημένο το φλας, μόλις τραβήξω φωτογραφία θέλει αρκετή ώρα ώστε να με αφήσει να τραβήξω την επόμενη. Εντάξει από την μία λογικό είναι να χρειάζονται χρόνο να φορτιστούν οι πυκνωτές για το xenon, αλλά από την άλλη η καθυστέρηση μπορεί να φτάνει και τα 5 δευτερόλεπτα :blink: Παρόλο λοιπόν που την έχω 1 χρόνο, δε μπορώ με τίποτα να θυμηθώ αν το έκανε εξ αρχής αυτό μιας που δεν την είχα πιάσει στα χέρια μου για αρκετούς μήνες... Είναι λογική μία τέτοια μεγάλη καθυστέρηση ή μήπως είναι υπερβολική λόγω κάποιας βλάβης? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TonyK Δημ. July 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2012 Καλησπερα στην παρεα, Εχω εδω και μερικα χρονια (απο τοτε που κυκλοφορησε) την panasonic lumix tz7 http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/LUMIX+Digital+Cameras/Overview/LUMIX+TZ7+-+Some+things+are+unexpected/2379650/index.html με την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος για το επιπεδο των compact Μηχανων. Τον τελευταιο καιρο ασχολουμαι πολυ με την φωτογραφια και θελω να περασω σε ενα σκαλι παραπανω. το εχω ψαξει για να παω σε καποια dslr και η αληθεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο γλυκο-κοιταζω την nikon d3000 η οποια πουλιεται σε προσφορα σε kit με 2 φακους, τσαντα και τριποδο. Η αληθεια ειναι οτι ισως να μην με βολεψει ομως μια dslr γιατι μου αρεσει γενικως να εχω συνεχεια την μηχανη μαζι μου, και δυστυχως με τις dslr το μεγεθος (φακοι, τσαντες, κτλ) ειναι καπως μεγαλο σε σχεση με την κατηγορια των compact. Βλεπωντας την νεα panasonic tz30 πιστευω οτι θα με καλυψει και σκεφτηκα οτι πουλωντας την tz7 με μια διαφορα να παρω την tz30 η οποια υπαρχει προσφορα στα 329 ευρω, πολυ καλη τιμη για τα χαρακτηριστικα της. Θα ηθελα μια γνωμη απο σας για την tz30, αν η μεταβαση που σκεφτομαι ειναι καλη, ή αν μου προτεινετε γενικοτερα καποια διαφορετικη μεταβαση σε κατι αλλο. Παράθεση LG G2 32GB D800 LTE Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriossara Δημ. July 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2012 Καλησπερα στην παρεα, Εχω εδω και μερικα χρονια (απο τοτε που κυκλοφορησε) την panasonic lumix tz7 http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/LUMIX+Digital+Cameras/Overview/LUMIX+TZ7+-+Some+things+are+unexpected/2379650/index.html με την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος για το επιπεδο των compact Μηχανων. Τον τελευταιο καιρο ασχολουμαι πολυ με την φωτογραφια και θελω να περασω σε ενα σκαλι παραπανω. το εχω ψαξει για να παω σε καποια dslr και η αληθεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο γλυκο-κοιταζω την nikon d3000 η οποια πουλιεται σε προσφορα σε kit με 2 φακους, τσαντα και τριποδο. Η αληθεια ειναι οτι ισως να μην με βολεψει ομως μια dslr γιατι μου αρεσει γενικως να εχω συνεχεια την μηχανη μαζι μου, και δυστυχως με τις dslr το μεγεθος (φακοι, τσαντες, κτλ) ειναι καπως μεγαλο σε σχεση με την κατηγορια των compact. Βλεπωντας την νεα panasonic tz30 πιστευω οτι θα με καλυψει και σκεφτηκα οτι πουλωντας την tz7 με μια διαφορα να παρω την tz30 η οποια υπαρχει προσφορα στα 329 ευρω, πολυ καλη τιμη για τα χαρακτηριστικα της. Θα ηθελα μια γνωμη απο σας για την tz30, αν η μεταβαση που σκεφτομαι ειναι καλη, ή αν μου προτεινετε γενικοτερα καποια διαφορετικη μεταβαση σε κατι αλλο. Ρίξε μια ματια στην sony HX30 η οποία μοιάζει πολύ καλύτερη και σε χαρακτηριστικα αλλά ειδικά στην ποιότητα της εγγραφής βίντεο;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. July 19, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2012 Καλησπερα στην παρεα, Εχω εδω και μερικα χρονια (απο τοτε που κυκλοφορησε) την panasonic lumix tz7 http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Products/LUMIX+Digital+Cameras/Overview/LUMIX+TZ7+-+Some+things+are+unexpected/2379650/index.html με την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος για το επιπεδο των compact Μηχανων. Τον τελευταιο καιρο ασχολουμαι πολυ με την φωτογραφια και θελω να περασω σε ενα σκαλι παραπανω. το εχω ψαξει για να παω σε καποια dslr και η αληθεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο γλυκο-κοιταζω την nikon d3000 η οποια πουλιεται σε προσφορα σε kit με 2 φακους, τσαντα και τριποδο. Η αληθεια ειναι οτι ισως να μην με βολεψει ομως μια dslr γιατι μου αρεσει γενικως να εχω συνεχεια την μηχανη μαζι μου, και δυστυχως με τις dslr το μεγεθος (φακοι, τσαντες, κτλ) ειναι καπως μεγαλο σε σχεση με την κατηγορια των compact. Βλεπωντας την νεα panasonic tz30 πιστευω οτι θα με καλυψει και σκεφτηκα οτι πουλωντας την tz7 με μια διαφορα να παρω την tz30 η οποια υπαρχει προσφορα στα 329 ευρω, πολυ καλη τιμη για τα χαρακτηριστικα της. Θα ηθελα μια γνωμη απο σας για την tz30, αν η μεταβαση που σκεφτομαι ειναι καλη, ή αν μου προτεινετε γενικοτερα καποια διαφορετικη μεταβαση σε κατι αλλο. Αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με τη φωτογραφια ξεχνα τις compact και πηγαινε για SLR.Δε θα το μετανιωσεις.Η χειροτερη SLR ειναι καλυτερη απο την καλυτερη compact.Θα κανεις καποιες θυσιες στο μεγεθος αλλα το αποτελεσμα θα σε αποζημιωσει.Αλλωστε θα παρεις μια τσαντα.Για τη compact δεν ειχες δηλαδη?Σιγα το θεμα.Και αν θες μπορεις να χρησιμοποιεις εναν φακο για να γλιτωνεις τη μεταφορα πολλων φακων και το βαλε βγαλε.Με εναν 18-200 mm εισαι καλυμμενος. Προταση μου να πας για σωμα SLR και φακο 18-200mm.Εκτος αν θες πρωτα να πειραματιστεις,να μαθεις τη μηχανη και μετα να πας σε ενα μεγαλο φακο οποτε για αρχη θα σε καλυψει και ο κλασικος 18-55 mm που δινουν μαζι με το σωμα. Την D3000 δεν θα στη προτεινα.Ξερω για ποια προσφορα μιλας αλλα δεν λεει πολλα πραγματα το μοντελο.Για entry level SLR κοιταξε για τις D3100,D5100 ή αν βρεις μεταχειρισμενες(γιατι ειναι πιο παλιες) τις D5000 ή D90.Κορυφαια μοντελα ολα. 330 ευρω για κομπακτ ειναι πολλα.Με 390 βρισκεις καινουργια την D3000 που δε λεει πολλα πραγματα οπως ανεφερα και πριν αλλα ειναι ασυγκριτως καλυτερη απο τη panasonic. Γνωμη μου: SLR με κλειστα ματια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
margaritagr Δημ. July 19, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2012 αυτες οι μηχανες που χουν βγει τωρα τελευταια και εχουν σωμα compact, με εναλαξιμους φακυς, τι λενε? px http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/Sony-Digital-Camera-NEX-F3-18-55mm-Black-NEXF3KB-CE.htm Παράθεση :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TonyK Δημ. July 19, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2012 Ρίξε μια ματια στην sony HX30 η οποία μοιάζει πολύ καλύτερη και σε χαρακτηριστικα αλλά ειδικά στην ποιότητα της εγγραφής βίντεο;) Αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με τη φωτογραφια ξεχνα τις compact και πηγαινε για SLR.Δε θα το μετανιωσεις.Η χειροτερη SLR ειναι καλυτερη απο την καλυτερη compact.Θα κανεις καποιες θυσιες στο μεγεθος αλλα το αποτελεσμα θα σε αποζημιωσει.Αλλωστε θα παρεις μια τσαντα.Για τη compact δεν ειχες δηλαδη?Σιγα το θεμα.Και αν θες μπορεις να χρησιμοποιεις εναν φακο για να γλιτωνεις τη μεταφορα πολλων φακων και το βαλε βγαλε.Με εναν 18-200 mm εισαι καλυμμενος. Προταση μου να πας για σωμα SLR και φακο 18-200mm.Εκτος αν θες πρωτα να πειραματιστεις,να μαθεις τη μηχανη και μετα να πας σε ενα μεγαλο φακο οποτε για αρχη θα σε καλυψει και ο κλασικος 18-55 mm που δινουν μαζι με το σωμα. Την D3000 δεν θα στη προτεινα.Ξερω για ποια προσφορα μιλας αλλα δεν λεει πολλα πραγματα το μοντελο.Για entry level SLR κοιταξε για τις D3100,D5100 ή αν βρεις μεταχειρισμενες(γιατι ειναι πιο παλιες) τις D5000 ή D90.Κορυφαια μοντελα ολα. 330 ευρω για κομπακτ ειναι πολλα.Με 390 βρισκεις καινουργια την D3000 που δε λεει πολλα πραγματα οπως ανεφερα και πριν αλλα ειναι ασυγκριτως καλυτερη απο τη panasonic. Γνωμη μου: SLR με κλειστα ματια. ευχαριστω πολυ παλικαρια για τις γνωμες. τι λετε για την τιμη αυτη ? http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10099301&cmicc=skroutz με τους 2 φακους και ολα τα συναφη, νομιζω ειναι καλη τιμη. Παράθεση LG G2 32GB D800 LTE Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. July 19, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2012 (edited) ευχαριστω πολυ παλικαρια για τις γνωμες. τι λετε για την τιμη αυτη ? http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10099301&cmicc=skroutz με τους 2 φακους και ολα τα συναφη, νομιζω ειναι καλη τιμη. Πολυ καλη προσφορα! Απλως δεν αναφερει πληροφοριες για τους φακους.Αν ειναι οι κλασσικοι AF-S DX VR Nikkor τοτε ειναι πολυ καλα! Αλλα προσωπικα θα σε προτεινα να κανεις το εξης. Σωμα Nikon D3100 http://www.pixmania.gr/gr/gr/11851982/art/nikon/d3100-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B7.html Φακος Tamron 18-200 http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=803&osCsid=d6edf4b5d62fac025d9c01914e244d47 Συνολο: 415+189=604 Ε Υπολογισε καμια 5 ευρω εξοδα αποστολης του φακου και εισαι περιπου στα 610 ευρω. Γιατι προτεινω αυτο? Διοτι η συχνη εναλλαγη φακων σε μια SLR φθειρει το σωμα και μπορει να συλλεξει σκονη στον αισθητηρα.Ενω αν εχεις εναν 18-200 εχεις ευρυγωνιο και τηλεφακο σε εναν.Δεν χρειαζεται να αλλαζεις καθε λιγο φακους.Και εισαι παντα καλυμμενος. αυτες οι μηχανες που χουν βγει τωρα τελευταια και εχουν σωμα compact, με εναλαξιμους φακυς, τι λενε? px http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/Sony-Digital-Camera-NEX-F3-18-55mm-Black-NEXF3KB-CE.htm Υπερτιμολογημενο προιον.Προσωπικα δε θα τις δοκιμαζα και δεν εχω ακουσει καλα σχολια.Οπως ξαναειπα πανω απο 250 το πολυ 300 δε θα εδινα για compact ακομα και με εναλλαξιμους.Με τα χρηματα για αυτην παιρνεις μια παρα πολυ καλη SLR.Οσο κανεις θυσια στο μεγεθος χανεις στη ποιοτητα.Παντα ισχυει αυτο στη φωτογραφια. Edited July 19, 2012 by zafos90 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Voltron Δημ. July 21, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2012 αυτες οι μηχανες που χουν βγει τωρα τελευταια και εχουν σωμα compact, με εναλαξιμους φακυς, τι λενε? px http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/Sony-Digital-Camera-NEX-F3-18-55mm-Black-NEXF3KB-CE.htm http://www.sony.co.uk/product/dsb-nex-7/nex-7 http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/736|0/%28brand%29/Sony/%28appareil2%29/483|0/%28brand2%29/Canon αυτη ειναι η καλυτερη αυτου του ειδους μηχανη που υπαρχει. http://www.aa-digitalphoto.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=vmj_estore.tpl&product_id=1884&category_id=5&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1 με 6 ατοκες δοσεις σου βγαινει 230 η δοση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
margaritagr Δημ. July 29, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2012 πολλα λεφτα γμτ.... να ρωτησω κατι σαν ασχετη. Εγω στη lumix που εχω αυτη τη στιγμη, εχω 12ρι οπτικο ζουμ. Τι φακος χρειαζεται για να εχει τετοιο ζουμ μια slr? Παράθεση :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. July 29, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2012 πολλα λεφτα γμτ.... να ρωτησω κατι σαν ασχετη. Εγω στη lumix που εχω αυτη τη στιγμη, εχω 12ρι οπτικο ζουμ. Τι φακος χρειαζεται για να εχει τετοιο ζουμ μια slr? Εξαρταται απο τα mm.Ποσα γραφει οτι ειναι ο φακος πανω; Ακομα και στις κομπακτ γραφει.Στις SLR με εναν 18-200 mm (ή εναν 18-55 και εναν 55-200) πιστευω εισαι καλυμμενη.Εκτος αν ασχολεισαι με φωτογραφιση ιδιαιτερα απομακρυσμενων αντικειμενων.Παντως φακοι ως 200 ή ακομα και 300 mm δεν ειναι πολυ ακριβοι(εκτος αν θες κανεναν carl zeiss ή nikon και λοιπους τοπ) οποτε θα καλυφθεις.Σε καθε περιπτωση το γεματο θορυβο οπτικο ζουμ μιας super zoom compact δεν συγκρινεται με μιας SLR ακομα και με φτηνο φακο. Φιλικη συμβουλη: Μακρια απο compact με εναλλαξιμους φακους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
margaritagr Δημ. July 29, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2012 Το μοντελο ειναι η tz10 και γραφει 25mm wide , φακος της leica. Επισης γραφει dc varid-elmar 1:3.3-4.9/4.1-49.2 asph Ναι σε compact με εναλλαξιμους δεν προκειται να παω , δεν ηταν καλη ιδεα.. σημερα επαιξα με μια nikon 5100 που ειχε τον default φακο της, 18-55 νομιζω.. Αυτος βεβαια ειναι για κοντινες φωτο. Οι φακοι που αναφερεις ποσο κοστιζουν στο περιπου? Καλα εννοειται δε ψαχνω τους τοπ, δε θελω τη μηχανη για επαγγελματικη χρηση αλλωσυε. Παράθεση :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. July 29, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2012 Το μοντελο ειναι η tz10 και γραφει 25mm wide , φακος της leica. Επισης γραφει dc varid-elmar 1:3.3-4.9/4.1-49.2 asph Ναι σε compact με εναλλαξιμους δεν προκειται να παω , δεν ηταν καλη ιδεα.. σημερα επαιξα με μια nikon 5100 που ειχε τον default φακο της, 18-55 νομιζω.. Αυτος βεβαια ειναι για κοντινες φωτο. Οι φακοι που αναφερεις ποσο κοστιζουν στο περιπου? Καλα εννοειται δε ψαχνω τους τοπ, δε θελω τη μηχανη για επαγγελματικη χρηση αλλωσυε. Αν ειναι 25mm τοτε με ενα 12x οπτικο ζουμ φτανει στα 300mm.Βεβαια με πολυ θορυβο. Εχω τη Nikon D5100.Στην προτεινω ανεπιφυλακτα.Ειναι μεν entry leven DSLR αλλα δανειζεται τον αισθητηρα της ακριβης D7000 και διαθετει πολλα πραγματα που ξεχωριζουν(πχ οπτικα εφε σε βιντεο) Πχ Ο 18-55 δεν ειναι για κοντινες φωτο.Οσο περισσοτερα mm τοσο μεγαλυτερο ζουμ.Ο 18-55 ειναι για απλη χρηση και μπορει να χρησιμοποιηθει για κανονικες φωτογραφιες, πχ τοπια κλπ.Μπορεις βεβαια να παρεις και σκετο το σωμα και να παρεις κατευθειαν εναν μεγαλο.Εγω την πηρα με τον 18-55 γιατι ηταν καλη ευκαιρια και δεν την διναν μονο σωμα. Αναφερω και πιο πανω για τον 18-200 mm της Tamron στα 189 ευρω http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=803&osCsid=d6edf4b5d62fac025d9c01914e244d47 Φτηνοτερο δε θα βρεις δυστυχως.Αλλα πιστευω με αυτον εισαι καλυμμενη.Αν θες παραπανω μπορεις να παρεις και εναν 70-300 mm, καπου στα 150 ευρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
margaritagr Δημ. July 29, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2012 Σ ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες απαντησεις σου Εαν ας πουμε δεν εχω τον.κλασσικο 18-55 και παω κατευθειαν στον 200 ή 300mm, θα κερδισω φυσικα σε ζουμ αλλα θα χασω αλλου? Εχουν δηλ αυτοι οι φακοι καποια αρνητικα για την καθημερινη χρηση (για εκει που δε χρειαζεσαι το ζουμ ουσιαστικα)? Παράθεση :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. July 29, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2012 (edited) Σ ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες απαντησεις σου Εαν ας πουμε δεν εχω τον.κλασσικο 18-55 και παω κατευθειαν στον 200 ή 300mm, θα κερδισω φυσικα σε ζουμ αλλα θα χασω αλλου? Εχουν δηλ αυτοι οι φακοι καποια αρνητικα για την καθημερινη χρηση (για εκει που δε χρειαζεσαι το ζουμ ουσιαστικα)? Τιποτα:) Δεν υπαρχει φακος 200 ή 300 mm.Ειναι 18-200 mm, δηλαδη ξεκιναει απο τα 18 mm οπως ο κλασικος 18-55 και φτανει ως τα 200 mm για να εχεις και καλο ζουμ.Δε χανεις σε τιποτα!Απεναντιας μονο κερδιζεις γιατι εχεις εναν φακο και για κοντινες και για μακρινες αποστασεις.Η αλλη επιλογη θα ηταν να εχεις εναν 18-55 και εναν 55-200.Το οποιο δε θα στο προτεινα γιατι: Πρεπει καθε λιγο και λιγακι να αλλαζεις φακο αναλογα με τις αναγκες σου και τι φωτογραφιζεις. Η συνεχης εναλλαγη φακων μπορει να προκαλεσει και καποιες φθορες σε σωμα και φακο(στα πλαστικα δηλαδη γυρω γυρω). Η απογυμνωση της μηχανης απο φακο κατα τη διαρκεια των εναλλαγων μπορει να οδηγησει σε συλλογη σκονης στον αισθητητα. Βεβαια αυτα ειναι λιγο ακραια και μπορει να μην εχεις και κανενα προβλημα, μπορει να μην σου προκληθει κατι απο τα παραπανω αλλα και μονο οτι γλιτωνεις τη συχνη εναλλαγη φακων φτανει.Φαντασου πχ να θες να φωτογραφισεις κατι το οποιο μεταβαλλεται δυναμικα.Αν εκεινη τη στιγμη πρεπει να βγαλεις τον εναν φακο και να βαλεις τον αλλο παει το εχασες! Edited July 29, 2012 by zafos90 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
margaritagr Δημ. July 30, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2012 Σιγουρα καλυτερα να χεις εναν φακο :) Προφανως ομως ενας 70-300 δεν εχει την ιδια χρηστικοτητα με τον 18-200 , σωστα? Παράθεση :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts