Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kαι η F70EXR που εχω τωρα, τη νυχτα τις παταει κατω ολες τις compact...σα σκουληκια!!! :lol: Και με 10αρι οπτικο ζουμ, και με μεγεθος μινι! :clap: Οταν σε δυσκολες καταστασεις οπως πολυ χαλημο φωτισμο ή μαζι πολυ σκοτεινο με πολυ φωτεινο πλανο, γυριζει σε 5mp, τοτε παιζει μονη της! ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ στις compact superzoom!

να σε ρωτησω,καλυτερη κι απο την panasonic?για ποιοτητα μιλαω παντα.απο noise πως σου φαινεται?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γιατι λετε οτι οι Sony δεν ειναι καλες;Ολοι οι φιλοι μου Sony εχουν και μαλιστα δεν τις αλλαζουν με τιποτα.Εχω δει φωτο κι ειναι πολυ καθαρες.Αντιθετως ειχα μια Olympus και ηταν αργη,απο ποιοτητα φωτογραφιας δεν ημουν ευχαριστημενος και βιντεο τραβαγε μονο για 15 δευτερολεπτα ακομα κι αν ειχα αδεια την καρτα μνημης.

Μου άρεσε το ότι είναι compact, λεπτή, φαίνεται να έχει καλές προδιαγραφές, σε reviews έχω διαβάσει καλά πράγματα και κάνει μέχρι 200€. Η Fuji που μου προτείνεις φαίνεται εξαιρετική, αλλά την βρίσκω κάτω από 200€ σε μαγαζιά που δεν τα γνωρίζω και δεν ξέρω αν μπορώ να τα εμπιστευτώ. Στο e-shop για παράδειγμα κοστίζει 264€, χρήματα που εγώ δεν μπορώ να διαθέσω.

Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στην αθήνα που μπορείς να κάνεις αγορά είτε από το κατάστημα είτε μέσω ίντερνετ. Για παράδειγμα ο Κατερέλος την έχει 206 ευρώ, έχει εγγύηση αυτή που δίνει ο κατασκευαστής + εγγύηση KATERELOS.

Υπάρχουν και άλλα καταστήματα.. πχ το Adorama στην πλατεία Κάνιγγος.

Για την sony που λες μπορεί να έχεις διαβάσει θετικά σχόλια, αλλά αν δεις συγκριτικά με άλλες μηχανές θα καταλάβεις την διαφορά. Γενικώς η sony βγάζει μηχανές με μικρούς αισθητήρες βάζοντας πολλά mp. Η συγκεκριμένη έχει αισθητήρα 1/2,3 με 14mp την στιγμή που η δική μου fuji F60, που είναι σχεδόν 2 χρονών, έχει αισθητήρα 1/1,6 με 12mp. Όταν δηλαδή μία εταιρεία στρυμώχνει τόσα mp σε μικρότερο αισθητήρα το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

να σε ρωτησω,καλυτερη κι απο την panasonic?για ποιοτητα μιλαω παντα.απο noise πως σου φαινεται?

Ναι.. είναι καλύτερη από την panasonic. Αρκετά κοντά στην canon s90.

Γιατι λετε οτι οι Sony δεν ειναι καλες;Ολοι οι φιλοι μου Sony εχουν και μαλιστα δεν τις αλλαζουν με τιποτα.Εχω δει φωτο κι ειναι πολυ καθαρες.Αντιθετως ειχα μια Olympus και ηταν αργη,απο ποιοτητα φωτογραφιας δεν ημουν ευχαριστημενος και βιντεο τραβαγε μονο για 15 δευτερολεπτα ακομα κι αν ειχα αδεια την καρτα μνημης.

Απλά η sony είναι γνωστή εταιρεία, έχει βγάλει πολλά προϊόντα και έχει γίνει μόδα. Καθαρό φαίνεται κάτι μέχρι να δεις το πιο καθαρό! :)

Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στην αθήνα που μπορείς να κάνεις αγορά είτε από το κατάστημα είτε μέσω ίντερνετ. Για παράδειγμα ο Κατερέλος την έχει 206 ευρώ, έχει εγγύηση αυτή που δίνει ο κατασκευαστής + εγγύηση KATERELOS.

Υπάρχουν και άλλα καταστήματα.. πχ το Adorama στην πλατεία Κάνιγγος.

Για την sony που λες μπορεί να έχεις διαβάσει θετικά σχόλια, αλλά αν δεις συγκριτικά με άλλες μηχανές θα καταλάβεις την διαφορά. Γενικώς η sony βγάζει μηχανές με μικρούς αισθητήρες βάζοντας πολλά mp. Η συγκεκριμένη έχει αισθητήρα 1/2,3 με 14mp την στιγμή που η δική μου fuji F60, που είναι σχεδόν 2 χρονών, έχει αισθητήρα 1/1,6 με 12mp. Όταν δηλαδή μία εταιρεία στρυμώχνει τόσα mp σε μικρότερο αισθητήρα το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Ok, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Κατάλαβα τι εννοείς. Θα ζητήσω άλλη μία φορά την άποψή σου, μιας και καταλαβαίνω ότι το κατέχεις το θέμα: Panasonic Lumix DMC-TZ6;; Τη βρίσκω κάτω από 200€ και διαβάζω παντού εξαιρετικές κριτικές. Μόνο ότι δεν τραβάει video HD με χαλάει κάπως.

Ok, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Κατάλαβα τι εννοείς. Θα ζητήσω άλλη μία φορά την άποψή σου, μιας και καταλαβαίνω ότι το κατέχεις το θέμα: Panasonic Lumix DMC-TZ6;; Τη βρίσκω κάτω από 200€ και διαβάζω παντού εξαιρετικές κριτικές. Μόνο ότι δεν τραβάει video HD με χαλάει κάπως.

Και η panasonic αυτή είναι εξίσου καλή. Σε ποιότητα φωτογραφιών ίσως είναι λίγο πιο κάτω από την F70 αλλά βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες. Απλά είναι κάπως ογκώδης μηχανή.

Ίσως θα ήταν καλό να τις δεις πρώτα κι από κοντά.

Και η panasonic αυτή είναι εξίσου καλή. Σε ποιότητα φωτογραφιών ίσως είναι λίγο πιο κάτω από την F70 αλλά βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες. Απλά είναι κάπως ογκώδης μηχανή.

Ίσως θα ήταν καλό να τις δεις πρώτα κι από κοντά.

Ok, κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και εύστοχες απαντήσεις. Όταν με το καλό πάρω, θα ενημερώσω! :)

MONO οταν (αυτοματα ή χειροκινητα) κατεβει η αναλυση στα 5ΜΡ και ενεργοποιηθει το συστημα EXR, o θορυβος, η ποιοτητα ληψης και το dynamic range ανεβαινουν σε ψηλα επιπεδα για κομπακτ μηχανη. Σε τετοιες συνθηκες ειναι σαφως καλυτερη των ΤΖ6/7.

Δες ενα δειγμα για το πως εβγαλε τις προαλλες, ενα σκοτεινο απογευμα με ψιχαλα. Θορυβος...γιοκ!

http://img11.imagehosting.gr/out.php/t1361679_dscf1249.jpg

φοβερη,ειληκρηνα.

ποια απο τις 2 προτεινεις εσυ?το μεγαλο zoom δεν με απασχολει.

βγηκε και η 72?http://www.fujifilm.co.uk/consumer/digital/digital-cameras/advanced-compact/finepix-f72exr

αχ ωραια κι αυτη,μονο που δεν εχει hd http://www.fujifilm.co.uk/consumer/digital/digital-cameras/advanced-compact/finepix-f200-exr

ποια λες?

επισης,αυτες οι 2 τι λενε?

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=10941

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=10964

ωραια χαρακτηριστικα και η δευτερη και με πιο ευρυγωνιο φακο.

Edited by ταξιδιωτης22

@ταξιδιωτης22 η F200 EXR είναι καλύτερη από την F70. Το έχω γράψει και στην προηγούμενη σελίδα. Ο λόγος? Έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και το αποτέλεσμα φαίνεται.

Η F72 είναι ίδια με την F70 απλά έχει λίγο διαφορετική εμφάνιση.

Όσο για τις 2 canon που ρωτάς χωρίς να το ψάξω καθόλου πιστεύω ότι με 14,1mp σε 1/2,3 αισθητήρα είναι αρκετό για να τις αφήσεις.. :)

ρε παιδια για Canon ixus 95 τι λετε?την ειδα την επιασα και μοθ αρεσε παρα πολυ την εχετε χρησιμοποιησει κανενας ποθ να εχει καπια γνωμη?ψηνομε πολυ ασχημα. και εχει και ευρυγωνιο φακο!σωστα?
))))))((((((

@ταξιδιωτης22 η F200 EXR είναι καλύτερη από την F70. Το έχω γράψει και στην προηγούμενη σελίδα. Ο λόγος? Έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και το αποτέλεσμα φαίνεται.

Η F72 είναι ίδια με την F70 απλά έχει λίγο διαφορετική εμφάνιση.

Όσο για τις 2 canon που ρωτάς χωρίς να το ψάξω καθόλου πιστεύω ότι με 14,1mp σε 1/2,3 αισθητήρα είναι αρκετό για να τις αφήσεις.. :)

ΤΟ θέμα είναι να μη την πάρω μη εμφανίσουν κανέναν αντικαταστάτη της μετά από λίγο.έχει ακουστεί κάτι τέτοιο?μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά της κι ελπίζω να είναι καλύτερη από την Panasonic που είχα και στις φωτογραφίες ημέρας αλλά και στις νυχτερινές,manual ρυθμίσεις έχει φαντάζομαι έτσι?

Tαξιδιωτη, θα σου προτεινα αυτην http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=227_263&products_id=11437 σαν τον νεοφερθεντα αντικαταστατη της F70EXR. Tις Canon δεν τις γουσταρω, ειδικα τις Ixus με τα οργανικα σχηματα. Η SX210 ομως μου αρεσει αλλα οι κριτικες λενε οτι ναι μεν εχει εξαιρετικο πακετο λειτουργιων αλλα ο πουσαρισμενος μικρος αισθητηρας με τα υπερβολικα megapixels εχει μαλλον μετρια αποτελεσματα.

καλυτερη απο την exr200?

καλυτερη απο την exr200?

Επειδή όπως είπες σε ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα των φωτογραφιών.. η συγκεκριμένη δεν είναι καλύτερη ούτε από την F70/72 πόσο μάλλον από την F200!

Τελικα επιλεγεις κατι χειροτερο/φτωχοτερο απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εχει προταθει! :cry:

Τα λεγόμενα σου διαψεύδονται από τα review της εν λόγω κάμερας. Εν αντιθέσει με όσα μου προτείνεις, τα οποία δεν παίρνουν (αν παίρνουν!) τρομερά καλύτερες κριτικές από αυτήν. Ποιον να πιστέψω, λοιπόν; Και πάντα με την υποσημείωση ότι έχω θέσει ανώτατο όριο τα 200€.

Edited by ThKaps

Επειδή όπως είπες σε ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα των φωτογραφιών.. η συγκεκριμένη δεν είναι καλύτερη ούτε από την F70/72 πόσο μάλλον από την F200!

οπότε η f80 είναι και καλύτερη και καινούριο μοντέλο,σωστά?ελπιζω να ναι και καλύτερη κι από τις panasonic,το χω αχτι να βρω μια ψηφιακή σαν την f31 που να χει και καλύτερη ποιοτητα φωτό αλλά και χαμηλό θόρυβο,άπο ότι είδα η f80 έχει και HD video

Η γνώμη σας για την Canon IXUS 100 IS; Μάλλον αυτή θα πάρω τελικά...

Όντως είναι πολύ χειρότερη.

οπότε η f80 είναι και καλύτερη και καινούριο μοντέλο,σωστά?ελπιζω να ναι και καλύτερη κι από τις panasonic,το χω αχτι να βρω μια ψηφιακή σαν την f31 που να χει και καλύτερη ποιοτητα φωτό αλλά και χαμηλό θόρυβο,άπο ότι είδα η f80 έχει και HD video

Όχι.. το αντίθετο λέω.

συγκεκριμένη = F80

Δηλαδή πρώτη είναι η F200 μετά η F70/72 και μετά η F80 όσον αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών.

Edited by navi55

Το να πάρεις μια παραπάνω γνώμη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Εκτός αν αυτός που δίνει τη γνώμη του, νομίζει ότι κατέχει την "απόλυτη" αλήθεια! Την ΤΖ6 εγώ την ανέφερα, δεν είδα να την πρότεινες εσύ σε μένα... Όσο για το "σοβαρό" site, δίνω ενδεικτικά τα παρακάτω link: http://bit.ly/cKbHgv http://bit.ly/4cRN7, που το "μπρελόκ" παίρνει καλύτερη βαθμολογία από τη Fuji. Αλλά τι να μας πουν και τα reviews... Αφού έχουμε εσένα που τα ξέρεις καλύτερα!

F70

Our Rating 8.0 - User Rating 10.0

IXUS 100 IS

Our Rating 8.2 - User Rating 9.5

Πολύ φτωχό review χωρίς να έχουν βάλει ούτε ένα δείγμα ποιότητας ISO. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι χρήστες που ψήφισαν! :)

Συνήθως το dpreview τα αναλύει ωραία και σωστά αλλά δεν βρήκα κάποιο review για τις συγκεκριμένες μηχανές. Με αναζήτηση όμως βρήκα ένα φωτογραφικό blog από το οποίο έχω δει αρκετά reviews κατά καιρούς και φαίνεται αρκετά αναλυτικό και ψαγμένο. Εδώ λοιπόν τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.. :rolleyes:

Fujifilm FinePix F70EXR

Canon Digital IXUS 100 IS

F70

Our Rating 8.0 - User Rating 10.0

IXUS 100 IS

Our Rating 8.2 - User Rating 9.5

Πολύ φτωχό review χωρίς να έχουν βάλει ούτε ένα δείγμα ποιότητας ISO. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι χρήστες που ψήφισαν! :)

Συνήθως το dpreview τα αναλύει ωραία και σωστά αλλά δεν βρήκα κάποιο review για τις συγκεκριμένες μηχανές. Με αναζήτηση όμως βρήκα ένα φωτογραφικό blog από το οποίο έχω δει αρκετά reviews κατά καιρούς και φαίνεται αρκετά αναλυτικό και ψαγμένο. Εδώ λοιπόν τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.. :rolleyes:

Fujifilm FinePix F70EXR

Canon Digital IXUS 100 IS

Επειδή και εγώ το έψαξα αρκετά όλες αυτές τις μέρες, τα είδα τα reviews που αναφέρεις. Νομίζω ότι το 9,5 που παίρνει η Ixus από τους χρήστες κάθε άλλο παρά άσχημη βαθμολογία είναι (όπως φυσικά και το άψογο 10 της Fuji!), και δεν δικαιολογεί την κοροϊδία της. Όσον αφορά τα reviews από το δεύτερο site, επειδή δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του, γι'αυτό δεν παρέθεσα τα link. Στον εν λόγω site, η Fuji είναι "Highly Recommended"(4,5/5) και η Canon "Recommended"(4/5). Δεν είναι δα και τεράστιες οι διαφορές.

Επειδή και εγώ το έψαξα αρκετά όλες αυτές τις μέρες, τα είδα τα reviews που αναφέρεις. Νομίζω ότι το 9,5 που παίρνει η Ixus από τους χρήστες κάθε άλλο παρά άσχημη βαθμολογία είναι (όπως φυσικά και το άψογο 10 της Fuji!), και δεν δικαιολογεί την κοροϊδία της. Όσον αφορά τα reviews από το δεύτερο site, επειδή δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του, γι'αυτό δεν παρέθεσα τα link. Στον εν λόγω site, η Fuji είναι "Highly Recommended"(4,5/5) και η Canon "Recommended"(4/5). Δεν είναι δα και τεράστιες οι διαφορές.

Για το πρώτο site που έδωσες πού ξέρεις την αξιοπιστία του? Δεν έχει ούτε δείγματα φωτογραφιών, ούτε ISO. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα πράγματα αλλά αυτά είναι τα σημαντικότερα.

Όσο για το δεύτερο site που λες για την βαθμολογία.. και το "Value for money" λέει πολλά, εκτός αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η εμφάνιση από την ποιότητα.

Ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. :)

Στα "γνωστα και εγκυρα sites του Δυτικου κοσμου" δεν υπαρχει ακομη τεστ. Το παρακατω ομως ειναι αναλυτικο...

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=zh-CN&tl=en&u=http://dcbbs.zol.com.cn/65/752_647007.html&prev=_t&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhi1FslBWO6EGUsvhMRMIExNL4XEbQ

navi55, πως σου φαινεται;

Ωραίο review.. αλλά τίποτα το καινούργιο πέρα από το βίντεο σχέση με την F70. Έχει τον ίδιο σε μέγεθος αισθητήρα με την F70 αλλά με περισσότερα mp..

Οπότε ένα βήμα εμπρός και ένα πίσω!

Fujifilm FinePix AV100 αξιζει? η μπα....?

Ανάλογα για τι την θές!! Είναι αρκετά καλή για τα λεφτά της. Την πήρε ένας φίλος μου πριν 2 μέρες που την έχουν προσφορά στα 69 ευρώ τα Multirama και τραβάει αρκετα καλές φωτογραφίες και έχει ωραία μεγάλη οθόνη.

καλά σχόλια πάντως άρχισα να διαβάζω και για την Sony Hv5 και μάλλον προς,τα κει θα παω αν και με Sony δεν είχα μείνει και τόσο ικανοποιημένος τουλάχιστον με την p10