Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έβαλες 64bit;
Phone History: Nokia 3330, SE T310, SE K700i, SE w800i, SE w850i, SE G900, SE C510, ZTE Blade, SE Xperia Neo V, LG 4X HD, Huawei Honor 6, Samsung Galaxy S6, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy A8 Dual (2018), Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Redmi Note 9 Pro

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έβαλες 64bit;

Μα προφανώς δεν είναι θέμα λειτουργικού. Αν έφταιγαν τα Windows θα έβλεπε γύρω στα 3gb.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Πήρα και ssd αυτόν http://www.e-shop.gr/ssd-kingston-suv400s37-120g-ssdnow-uv400-120gb-25-sata3-stand-alone-drive-p-PER.346071

Αλλά με αυτό που πήρα μαζί για να το βάλω στο κουτί http://www.e-shop.gr/goobay-93990-hdd-ssd-mounting-frame-p-PER.502142 δεν έβγαλα άκρη (δε μπορώ να καταλάβω πως συνδέεται εκεί πάνω :O) και έτσι για την ώρα το άφησα χύμα στο κουτί (ξέρω ότι δεν είναι το σωστό)

Σε αυτόν τον sdd έκανα εγκατάσταση τα Windows 64 αλλά επειδή αργουσε απίστευτα το άφησα ανοιχτό και έχω φύγει στο πατρικό τώρα

Όσον αφορά τις ραμ δεν ξέρω τι να κάνω άλλο (αυτές που πήρα εμοιαζαν οι πιο συμβατές)

Η μόνη διαφορά που βρήκα ήταν σε κάτι τιμές (5 6 6 18 ενώ αυτές 6 6 6 18)

Επίσης κουμπωνουν ανάποδα από αυτές που είχα λόγω της εσοχης στη κάτω πλευρά

σβησε τον υπολογιστή βγαλτον απ τη πρίζα και μ ένα σπρέυ αέρα φύσα τις υποδοχές των ram. Μετά από κάνα 10λεπτο βάλε ρεύμα και ξαναδοκίμασε

σβησε τον υπολογιστή βγαλτον απ τη πρίζα και μ ένα σπρέυ αέρα φύσα τις υποδοχές των ram. Μετά από κάνα 10λεπτο βάλε ρεύμα και ξαναδοκίμασε

Θα το δοκιμάσω ευχαριστώ

Και αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάποιες άλλες από eShop ας το ποσταρει γιατι μπορώ να τις επιστρέψω

Η μητρική είναι αυτή Motherboard

Gigabyte Technology Co. Ltd. G31M-S2C (Socket 775)

@sakis88888

Καθώς ξεκινάει ο υπολογιστής θα πατάς συνεχόμενα το πλήκτρο Delete για να μπει στο BIOS, στο πάνω μέρος της οθόνης του μενού θα γράφει την έκδοση που έχει η μητρική σου, πες και ποια εκδοση μητρικής revision, το αναγράφει πανω στη μητρική στην άκρη εκεί που ειναι η άσπρη θυρα PCI θα γράφει rev 1. x η 1.x

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

@sakis88888

Καθώς ξεκινάει ο υπολογιστής θα πατάς συνεχόμενα το πλήκτρο Delete για να μπει στο BIOS, στο πάνω μέρος της οθόνης του μενού θα γράφει την έκδοση που έχει η μητρική σου, πες και ποια εκδοση μητρικής revision, το αναγράφει πανω στη μητρική στην άκρη εκεί που ειναι η άσπρη θυρα PCI θα γράφει rev 1. x η 1.x

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά.

Βάζει το Cpuz και βρίσκει όλες τις πληροφορίες για έκδοση bios κλπ από εκεί.

Sent from my V975m using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Έβαλα ξανά τις παλιές και τρέχει με 1gb :lol:

Δηλαδή έτσι απλά χάλασε η δεύτερη θέση? Ούτε καν να το ζοριζα

Αν πάρω μια μόνο 4gb θα γίνει δουλειά ή τζάμπα θα ασχοληθώ?

:(

Πήγαινέ το σ έναν τεχνικό στην περιοχή σου να το δει αντί να παιδεύεσαι και ν αγοράζεις τσάμπα μνήμες

Πήγαινέ το σ έναν τεχνικό στην περιοχή σου να το δει αντί να παιδεύεσαι και ν αγοράζεις τσάμπα μνήμες

Και θα μου πει μητρική. Άστο...

Θα το αφήσω με τα 2gb. Κρίμα πάντως να χαλάσει με το τίποτα

Και θα μου πει μητρική. Άστο...

Θα το αφήσω με τα 2gb. Κρίμα πάντως να χαλάσει με το τίποτα

Καλά αφού έβγαλες μόνος σου τη διάγνωση... δεν έχω να πω κάτι άλλο

Καλά αφού έβγαλες μόνος σου τη διάγνωση... δεν έχω να πω κάτι άλλο

Ε τι άλλο να είναι, αφού στα ξαφνικά δεν δουλεύει η μία slot?

Πες μου μπας και γλυτωσω την επίσκεψη (δεν θέλω να μου πει ότι δεν το πήρα από αυτούς όπως και τις ραμ)

Ε τι άλλο να είναι, αφού στα ξαφνικά δεν δουλεύει η μία slot?

Πες μου μπας και γλυτωσω την επίσκεψη (δεν θέλω να μου πει ότι δεν το πήρα από αυτούς όπως και τις ραμ)

Ένας σοβαρός τεχνικός θα ελέγξει τις μνήμες ξεχωριστά, τα slots ξεχωριστά, θα ελέγξει αν έχεις το τελευταίο bios update, αν τρέχουν οι νέες ραμ μόνες τους κλπ. Μπορεί απλά να μην τρέχουν οι ραμ ταυτόχρονα με τις άλλες λόγω bios ή να θέλει καθάρισμα και kontakt το σλοτ της μητρικής. Αν είναι καραγκιόζης και σου πει «δεν το πήρες απο μενα» πήγαινε σ άλλον. Αν βαριέσαι τη διαδικασία, δώσε τις ραμ πίσω κ πάρε ενα module 4GB ή 8GB. btw πόσα σλοτ εχει η μητρική σου; δοκιμασες στο 2ο που λες δε δουλευει να βαλεις τη παλια ραμ σου η οποια δουλευει στο 1ο σλοτ; δοκιμασες τη νεα ραμ μονη της στο 1ο σλοτ;

Το bios όπως είδα στη gygabyte έχει μόνο μια αναβάθμιση Beta το μήνα του 2009 που το πηρα και εγώ

Έχει 2 θέσεις για RAM. Η δεύτερη είναι που δεν δουλεύει (slot 2)

Όπως έγραψα βάζοντας τις παλιές (2χ1gb) ο υπολογιστής τρέχει με 1 gb

Σκέφτηκα να τις δώσω και να πάρω μια 4gb και να την βάλω σε αυτή που δουλεύει αλλά βλέπω DDR2 δεν έχει μόνη 4gb μόνο 2χ2gb όπως αυτές που αγόρασα

Edited by sakis88888

Ξαφνικά σταμάτησε να σου παίζει το 2ο σλοτ ή απλά δεν το δούλευες τόσο καιρό και δεν ξέρεις;

Ξαφνικά σταμάτησε να σου παίζει το 2ο σλοτ ή απλά δεν το δούλευες τόσο καιρό και δεν ξέρεις;

Τωρα με την αλλαγή. Αν ήταν από παλιά που δεν νομίζω θα το είχα καταλάβει. Θα ζοριζοταν πολύ με Windows 10 και 1gb ραμ φαντάζομαι

Πάντως έστω και με την τοποθέτηση sdd έχει γίνει γρήγορος στην έναρξη και λήξη

Στον Firefox βέβαια δυσκολεύεται

Τωρα με την αλλαγή. Αν ήταν από παλιά που δεν νομίζω θα το είχα καταλάβει. Θα ζοριζοταν πολύ με Windows 10 και 1gb ραμ φαντάζομαι

Πάντως έστω και με την τοποθέτηση sdd έχει γίνει γρήγορος στην έναρξη και λήξη

Στον Firefox βέβαια δυσκολεύεται

Κατά πάσα πιθανότητα έκανες ζημιά από απρόσεκτη κίνηση. Πάντως δοκίμασε να το καθαρίσεις έστω με σπρέυ αέρα κι απαλό πινέλο

Κατά πάσα πιθανότητα έκανες ζημιά από απρόσεκτη κίνηση. Πάντως δοκίμασε να το καθαρίσεις έστω με σπρέυ αέρα κι απαλό πινέλο

Οκ το εκανα μόνο με πιστολάκι :rolleyes: θα δοκιμάσω και με ένα πινέλο.

Ευχαριστώ :)

Οκ το εκανα μόνο με πιστολάκι :rolleyes: θα δοκιμάσω και με ένα πινέλο.

Ευχαριστώ :)

Πιστολάκι...;;;

Στο κρύο το είχα για δευτερόλεπτα...

Δεν κάνει τίποτα αυτό, μιλάω για σπρέυ αέρα, έχει υπερπολλαπλάσια πίεση.

Καλησπερα παιδια δεν ξερω αν γραφω στο σωστο θεμα αλλα τεσπα αν οχι παρακαλω να διαγραφτει! Σκεφτομαι να κανω εναν σταθερο μονος γιατι το λαπτοπ που εχω δεν πολυ τραβαει τα παιχνιδια πλεον και αναβαθμιση δεν θελω να το κανω το θεωρω ασκοπο! Εχω ενα ACER V3-771G -I5 3.1 TURBO BOST-4 RAM- NVIDIA 650M 2GB RAM- 17.3 FULL HD το λαπτοπ παει μεχρι 16 ραμ και εχει εξτρα θεση να μπει ssd αλλα δεν νομιζω να αξιζει με την καμια πλεον! Θελω να φτιαξω μια μοναδα μονος μου με τα στανταρ που θελω μεε βγαινει καπου στα 1500 ευρω και ειναι παρα πολλα (πολλα ζηταω ειναι η αληθεια γιατι σκεφτομαι αφου φτιαχω που φτιαχνω μια και καλη να τελειωνω να μην παιζω με αναβαθμισεις) αλλα τα λεφτα ειναι πολλα! και σκεφτομαι αν μπορει καποιος να προτεινει καποιο Build να κανω. Με μαξ το χιλιαρικο (1000 ευρω). Τα στανταρ που εχω ειναι

-SSD (MUST HAVE πλεον νομιζω, να παω σε 240GB και να μην βαλω μηχανικο τουλαχιστον οχι προς το παρον εχω και εναν εξωτερικο 2Τ για μετα βλεπουε για να πεσει λιγο το κοστος)

-8GB RAM DDR4 (HyperX Fury 8GB DDR4-2133MHz αυτες σκεφτομαι )

- ενα 650W τροφοδοτικο πιστευω θα ειναι ενταξει

Συγνωμη αν κουρασα και συγνωμη αν ειμαι εκτος θεματος! Ευχαριστω για τον χρονο σας!!

Edited by kostashark

καταρχας γραφεις στο σωστο μερος.;)

τωρα μπορεις να παρεις γνωμες για gaming pc http://elitegamingcomputers.com/top-gaming-computers/#23 και προτασεις.

Εγω σου προτεινω ενα συστημα γυρω στα 1500 ευρο αλλα θα το χεις τουμπανο για μια 5αετια χαλαρα.

Επεξεργαστής: INTEL CORE I7-6700 3.40GHZ

Κάρτα γραφικών: NVIDIA GEFORCE GTX 1070

Μνήμη: CORSAIR 16GB (2X8GB) DDR4 2133MHZ

Motherboard: GIGABYTE GA-Z170XP-SLI

Ψύκτρα Επεξεργαστή: SCYTHE SCMG-4000 MUGEN 4

Τροφοδοτικό: SUPER FLOWER GOLDEN GREEN HX SERIES 750W

Σκληρός Δίσκος: SAMSUNG 850 EVO

DVD-R: LG GH24NSD

Κουτί: AEROCOOL STRIKE-X ADVANCE DEVIL RED

[sIGPIC][/sIGPIC]