Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

An θες ddr3 σε αυτη την ταχυτητα (1333) τοτε θα ειναι χειροτερες απο τις ddr2 στα 800,,,,,αν θες ddr3 να ειναι καλυτερες απο τις ddr2 πρεπει να ειναι απο 1600 και πανω...

Ναι αλήθεια, αυτό πως προκύπτει; Για εξήγησέ το. Δηλαδή λες ότι αν πχ ρίξω τις DDR2 μνήμες μου από τα 800 στα 533 mhz manually θα είναι πιο αργές από DDR 400 mhz;

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ειλικρινα αυτο για τι μνημη δεν το ήξερα,δηλαδι η ddr2 στα 1066 ειναι καλυτερη απο τη ddr3 στα 1333??:wacko:

αν και αυτο δεν εχει κ πολυ λογικη δεν εχω λογω να μην σε πυστεψω γιατι δεν ασχολουμαι με PCκ hardware εδω και 5 χρονια

Ναι αλήθεια, αυτό πως προκύπτει; Για εξήγησέ το. Δηλαδή λες ότι αν πχ ρίξω τις DDR2 μνήμες μου από τα 800 στα 533 mhz manually θα είναι πιο αργές από DDR 400 mhz;

xMMΜΜ ΝΑΙ

Για να καταλαβετε η μαχη μεταξυ ddr2 vs ddr3 ειναι μαχη μεταξυ Latency vs. Bandwidth .. τι εννοω...

τα latencies αναφερονται στα εσωτερικα timings της μνημης και υποδηλωνουν χρονικες καθυστερησεις που θελει η μνημη για να ανταποκριθει σε ενα αιτημα απο τον cpu ή memory controller.

Για παραδειγμα το cas latency ειναι ο χρονος που μεσολαβει μεταξυ ενος αιτηματος του memory controller και της απαντησης απο την μνημη-χονδρικα-.

τα timmings στις ddr3 είναι καταστροφικα και οποια ταχυτητα κατω απο τα 1600mhz ειναι δωρον αδωρο.

Δηλαδη πολυ απλα...

οι ddr2 κανουν λιγοτερο χρονο να αντιδρασουν σε μια εντολη αλλα εχουν λιγοτερο χρονισμο σε mhz για να επεξεργαστουν

οι ddr3 κανουν περισσοτερο χρονο να αντιδρασουν σε μια εντολη αλλα εχουν περισσοτερο χρονισμο σε mhz για να επεξεργαστουν

Ελπιζω να πηρατε μια ιδεα...οι ddr3 εχουν μελλον μπροστα τους...

εγω αν εφτιαχνα ενα τουμπανο πισι τωρα θα του εβαζα ddr2 στα 1200mhz και θα πεταγε το πισι....:D

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Εχεις καποιο δικιο αλλα στα ιδια περιπου ειναι μεταξυ 1066 με 5-5-5-15 και 1333 με 9-9-9-24 και χειροτερα.. Οι 800ρες δεν ειναι κ τοσο ανταγωνιστικες..

Η αγορα εχει ωριμασει με τις DDR3 και αν στηνεις νεο μηχανημα ειναι μονοδρομος..

Αν μαλιστα παει και για i5 που υποστηριζει dual και οχι το ακριβοτερο triple channel (που δεν ειναι κ κατι εξωφρενικο σε διαφορα επιδοσης) μπορει να παρει ενα παρα πολυ καλο κιτακι. Ηδη υπαρχουν και βγαινουν και νεα με γοργους ρυθμους!

μια συνθεση που μου αρεσει παρα πολυ:

http://img197.imageshack.us/img197/2195/systemr.jpg

Μπορεις να κρατησεις μονο το ενα ζευγαρι μνημες στα 2gb (1600 με 7ρια ειναι πολυ καλα) και να γλυτωσεις 70€ αλλα και δυο Ram slots αν θες πιο μετα να προσθεσεις περισσοτερο.

(η μπορεις να ψαξεις απο τωρα για ενα καλο κιτ 2*4gb με καλους χρονισμους και να ξενοιασεις)

Το τροφοδοτικο ειναι πολυ καλο και προσφερει και δυναμη αν θελησεις καποια στιγμη να παιξεις με 2 καρτες

Οπτικα μεσα δεν εβαλα, ειναι ασημαντο κοστος και βαζεις οτι θες (ακομα και για blue ray φτανει το budget σου πλεον ;))

Η καρτα γραφικων παρολο που θα βγουν νεοτερες ειναι παρα παρα πολυ καλη για τις απαιτησεις σου!!

Shit Happens!!!

Εχεις καποιο δικιο αλλα στα ιδια περιπου ειναι μεταξυ 1066 με 5-5-5-15 και 1333 με 9-9-9-24 και χειροτερα.. Οι 800ρες δεν ειναι κ τοσο ανταγωνιστικες..

Η αγορα εχει ωριμασει με τις DDR3 και αν στηνεις νεο μηχανημα ειναι μονοδρομος..

Αν μαλιστα παει και για i5 που υποστηριζει dual και οχι το ακριβοτερο triple channel (που δεν ειναι κ κατι εξωφρενικο σε διαφορα επιδοσης) μπορει να παρει ενα παρα πολυ καλο κιτακι. Ηδη υπαρχουν και βγαινουν και νεα με γοργους ρυθμους!

μια συνθεση που μου αρεσει παρα πολυ:

http://img197.imageshack.us/img197/2195/systemr.jpg

Μπορεις να κρατησεις μονο το ενα ζευγαρι μνημες στα 2gb (1600 με 7ρια ειναι πολυ καλα) και να γλυτωσεις 70€ αλλα και δυο Ram slots αν θες πιο μετα να προσθεσεις περισσοτερο.

(η μπορεις να ψαξεις απο τωρα για ενα καλο κιτ 2*4gb με καλους χρονισμους και να ξενοιασεις)

Το τροφοδοτικο ειναι πολυ καλο και προσφερει και δυναμη αν θελησεις καποια στιγμη να παιξεις με 2 καρτες

Οπτικα μεσα δεν εβαλα, ειναι ασημαντο κοστος και βαζεις οτι θες (ακομα και για blue ray φτανει το budget σου πλεον ;))

Η καρτα γραφικων παρολο που θα βγουν νεοτερες ειναι παρα παρα πολυ καλη για τις απαιτησεις σου!!

φιλε,

ευχαριστω πολυ για ολα,μοναχα μια ερωτηση :

για πιο λογο να προτιμησω αυτο τον επεξεργαστη κ οχι τον quad core sta 2,8 Ghz?

τον Q9550 εννοεις??? γιατι αυτος που σου προτεινω εχει 2 μερες στην αγορα και ο αλλος.. 2 χρονια που λεει ο λογος!! ;)
Shit Happens!!!

τον Q9550 εννοεις??? γιατι αυτος που σου προτεινω εχει 2 μερες στην αγορα και ο αλλος.. 2 χρονια που λεει ο λογος!! ;)

θα μπορουσα να σκεφτω κ εγω κομπογιανιτικα κ να σου έλεγα οτι ο ενα ειναι στα 2,6 κ ο αλλος στα 2,8:rolleyes:

να μην κοιταξω αυτη τη διαφορα???

κ εκτος αυτου ο quad core εχει κ Cache 12MB

βρε συ, να σε κοροϊδεψω θελω?? :D:D

o i5 ειναι ο αντικαταστατης αυτων των επεξεργαστων και θα γινει σταδιακα..

εχει 180€ και κατι παλιοτερο σε τεχνολογια και επιδοσεις εχει 200€!!

συνεργαζεται με νεοτερες μητρικες και νεοτερα chipset (P55)

μην σε επηρεαζουν τα 200mhz λιγοτερο, ο i5 επωφελειται απο αλλου (και ανεβαινουν κ ευκολα αν θες)

ο i5 εχει 8mb L3 cache, o Q9550.. δεν εχει L3 :p

και ο i5 ειναι τετραπυρηνος υποψιν..

Shit Happens!!!

βρε συ, να σε κοροϊδεψω θελω?? :D:D

o i5 ειναι ο αντικαταστατης αυτων των επεξεργαστων και θα γινει σταδιακα..

εχει 180€ και κατι παλιοτερο σε τεχνολογια και επιδοσεις εχει 200€!!

συνεργαζεται με νεοτερες μητρικες και νεοτερα chipset (P55)

μην σε επηρεαζουν τα 200mhz λιγοτερο, ο i5 επωφελειται απο αλλου (και ανεβαινουν κ ευκολα αν θες)

ο i5 εχει 8mb L3 cache, o Q9550.. δεν εχει L3 :p

και ο i5 ειναι τετραπυρηνος υποψιν..

οχι βεβαια, το ξερω οτι δεν με κοροιδευεις:lol:

απλα ρωταω για να μαθω πως δουλευει το ολο σκηνικο,σε καρτα γραφικων λεω να παω λιγο πιο κατω γιατι μην ξεχνας οτι εχω να παρω κ ενα κουτακι 60-70 ευρω τουλαχιστον..

κ να φανταστεις ξεκινησα με 600 ευρω μπατζετ κ πηγα 850:X

ααααα ενα ενα μας τα λες :p

πιο πανω εγραψες 600€ για μητρικη-επεξεργαστη-καρτα γραφικων

δεν πιστευω να θες και οθονη?? :p

τι οθονη εχεις? σε τι αναλυση φτανει και θα παιζεις παιχνιδια??

Shit Happens!!!

ααααα ενα ενα μας τα λες :p

πιο πανω εγραψες 600€ για μητρικη-επεξεργαστη-καρτα γραφικων

δεν πιστευω να θες και οθονη?? :p

τι οθονη εχεις? σε τι αναλυση φτανει και θα παιζεις παιχνιδια??

οθονη εχω LG 19 και τωρα ειμαι με αναλυση 1440χ900 με την υπαρχον καρτα γραφικων που εχω πολυ μουφα, αλλα εκτος αυτου εχω και την tv διπλα 23 inches samsung FULL HD,ΕΛΕΓΑ ΜΕΣΩ HDMI να εκανα καμια κομπινα κ οποτε ηθελα να χρησιμοποιουσα την TV

πληκτρολογιο ποντικι εχω :lol:

Η τηλεοραση πρεπει να ειναι σε 1366*768 οποτε και με μια ΑΤΙ 4850/Nvidia 9800gtx εισαι οκ!

αλλα ειπαμε αν θες βγαζεις την μια μνημη (εχω βαλει 2 σετ απο μνημες) μενεις με 2gb και καποια στιγμη περνεις αλλο ενα σετ. Κερδιζεις 70€ που πανε στο κουτι κ κρατας την καρταρα σου! ;)

Η εχεις πολυ μνημη, καλουτσικη καρτα γραφικων και περνεις καλη καρτα μολις βγουν τα νεα μοντελα.. Διαλεγεις κ περνεις!!

Shit Happens!!!

Η τηλεοραση πρεπει να ειναι σε 1366*768 οποτε και με μια ΑΤΙ 4850/Nvidia 9800gtx εισαι οκ!

αλλα ειπαμε αν θες βγαζεις την μια μνημη (εχω βαλει 2 σετ απο μνημες) μενεις με 2gb και καποια στιγμη περνεις αλλο ενα σετ. Κερδιζεις 70€ που πανε στο κουτι κ κρατας την καρταρα σου! ;)

Η εχεις πολυ μνημη, καλουτσικη καρτα γραφικων και περνεις καλη καρτα μολις βγουν τα νεα μοντελα.. Διαλεγεις κ περνεις!!

καταλαβα ....δεν το γλυτωνα το χιλλιαρικο....:lol::lol::lol:

με εβαλεσ σε πιρασμο κ για τον ι7 τωρα με τα 240 ευρω

εκει θες και αλλη μητρικη και triple channel μνημες... και γενικα ο i7 δεν θα σου προσφερει κατι παραπανω.. μην πετας τα λεφτα σου! Ο i5 ειναι μια χαρα για σενα ;)

αν θες να δωσεις 100ρικο παρε ακομα εναν SSD σκληρο (intel) και το pc θα γινει σαν να εβαλες νιτρο στο lada :):)

Shit Happens!!!

Από περιέργεια καθαρά ρωτάω, πως και πρότεινες αρχικά στο παιδί Nvidia GTX 275; Γιατί σε εμένα είχες προτείνει Ati HD4870 και γενικά μου έδωσες την εντύπωση ότι εννοείς ότι στα λεφτά που δίνεις οι ATI έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις αντίστοιχες σε χρήματα Nvidia. Και εγώ πχ 165 ευρώ έδωσα για την κάρτα μου (Sapphire ATI Vapor-X HD4870).

οι τιμες εχουν αλλαξει πολυ! Τοτε οι 275 ειχαν 230-240€!! (και ακομα μερικες)

και επειδη ειδα οτι ειχε πρωτη προτιμηση Nvidia ειπα να μην του το χαλασω! ;)

Νομιζω επαιζες σε 4850 και ξαφνικα πηρες την 4870 οποτε ηταν ακομα πιο κατω η τιμη τους!!

Shit Happens!!!

οι τιμες εχουν αλλαξει πολυ! Τοτε οι 275 ειχαν 230-240€!! (και ακομα μερικες)

και επειδη ειδα οτι ειχε πρωτη προτιμηση Nvidia ειπα να μην του το χαλασω! ;)

Νομιζω επαιζες σε 4850 και ξαφνικα πηρες την 4870 οποτε ηταν ακομα πιο κατω η τιμη τους!!

ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: Intel Core i5 -750 (s1156, 2.66 MHz, Cache 8MB, Box)

ΜΗΤΡΙΚΗ: Asus P7P55 D (s1156, DDR3, P55)

RAM: KINGSTON DDR3 KHX1600C8D3T1K2/4GX 4GB (2X2GB) PC12800 1600MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: Palit GTS 250 (1GB, PCI Express)

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ:PC Power & Cooling Silencer S75QB-EU Black PSU (750W)

ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ: WESTERN DIGITAL WD1500HLFS VELOCIRAPTOR 150GB 10000RPM SATA2

ΚΟΥΤΙ: NZXT Guardian 921 Black Window Case

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1207148&Manufacturer=NZXT&category=69977695&catalog=20

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ:

1.NEC AD7200 Black DVDRW +/- (Dual Layer, IDE, Bulk)

2.SWEEX INTERNAL CARD READER ALL-IN-1 USB 2.0 BLACK V3

EΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΣΚΟ 500 GBYTE ΕΙΠΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ 600 ΑΡΙ ΣΤΙς 7200 rpm να Παρω εναν 150 στις 10000 στροφες οπου θα τον εχω μονο για να εγκαταστησω λειτουργικο -εφαρμογες και 2-3 παιχνηδια!εσεις τι λετε??

καμια αλλη παρατηρηση στα αλλα???

ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ: WESTERN DIGITAL WD1500HLFS VELOCIRAPTOR 150GB 10000RPM SATA2

EΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΣΚΟ 500 GBYTE ΕΙΠΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ 600 ΑΡΙ ΣΤΙς 7200 rpm να Παρω εναν 150 στις 10000 στροφες οπου θα τον εχω μονο για να εγκαταστησω λειτουργικο -εφαρμογες και 2-3 παιχνηδια!εσεις τι λετε??

καμια αλλη παρατηρηση στα αλλα???

Οι velociraprtor πλεον δεν αξιζουν! Αν θες σκληρο με επιδοσεις παρε αυτον

Πραγματικα τα 70€ διαφορα δεν συγκρινονται με την διαφορα σε επιδοσεις και εφοσον τον θες για την χρηση που περιεγραψες τοτε θα τον λατρεψεις!!

Σε ολα τα αλλα συμφωνουμε, η καρτα για την αναλυση της τωρινης οθονης ειναι οκ! :)

Shit Happens!!!

Καλησπέρα.

Ήθελα να αγοράσω νέο Υπολογιστή για παιχνίδια και να είναι αρκετά δυνατός διάβαζα στο φόρουμ διάφορα και όπως αγνάντευα στο Ιντερνέτ είδα ένα μαγαζάκι που μου κίνησε την περίεργα , στο προφίλ τους γραφούν ότι στήνουν υπολογιστές , τελικά πείρα την απόφαση και παρήγγειλα έναν μοντέλο που μου άρεσε( http://speedynet.skroutzstore.gr/p.Speedy-Net-PC-G-Edition-Q.70998.html. )

Μπορώ να πω ότι πάει πολύ δυνατά, καμία σχέση με έναν παλιό dual core που είχα, και από τιμή δεν ήταν χειρότερη από τα μεγάλα καταστήματα, αλά σε πολλές περιπτώσεις μου είχαν μόνο 1 χρόνο εγγύηση ενώ τα πεδία στο speedynet δίνουν 2 χρόνια , εγώ δεν γνωρίζω πολλά κι έτσι ένας φίλος που τον κοίταξε και μου ‘πε πώς είναι πολύ καλός για την τιμή του και όταν άνοιξε το καπάκι μου έκανε εντύπωση πώς όλα ήταν πολύ ταχτοποιημένα και όχι χίμα καλώδια.

Θέλω την γνώμη σας πώς το βλέπετε το μοντελάκι ?

Καλως ηρθες στο φορουμ παριζακι!! :)

Επειδη δεν θελω να ειμαι κακος και να σε απογοητευσω, απλα θα σου πω καλοριζικο και καλοδουλευτο!!!!

Shit Happens!!!

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα fantoma

Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ κριτική, πες μου την άποψη σου. Να μαθαίνω κιόλας.

Αχ, αχ, αχ, ξύλο. :p Ένα φίλο μου μού θυμίζεις που πρώτα κάνει τις αγορές και μετά ρωτάει την γνώμη μου (γιατί με εμπιστεύεται, ενώ δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του) πάνω στη πώρωση της στιγμής. Αυτό που προφανώς θα ήθελε να σου πει ο fantomas_ktm είναι ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου ένα πολύ καλύτερο μηχάνημα ή ένα παρόμοιο αλλά με πολύ λιγότερα λεφτά. Έκανα πολύ στα κουτουρού το παρακάτω για να καταλάβεις.

Ωστόσο μην νομίζεις, και εγώ δεν με εμπιστεύομαι. Η γνώμη του fantoma (όπως και αρκετών άλλων στο forum) είναι καθοριστικής σημασίας :)

http://img16.imageshack.us/img16/3092/clip3ua.jpg

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα fantoma

Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ κριτική, πες μου την άποψη σου. Να μαθαίνω κιόλας.

Αυτό που προφανώς θα ήθελε να σου πει ο fantomas_ktm είναι ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου ένα πολύ καλύτερο μηχάνημα ή ένα παρόμοιο αλλά με πολύ λιγότερα λεφτά.

Η γνώμη του fantoma (όπως και αρκετών άλλων στο forum) είναι καθοριστικής σημασίας :)

Gms ευχαριστω για την εμπιστοσυνη που μου δειχνεις, δεν ειμαι καποιος "γκουρου" απλα το τυρανναω λιγο παραπανω το πραγμα ;) καπου θα κανω λαθος εγω, καπου εσυ, ετσι πανε αυτα :):) Το θεμα ειναι να ψαχνουμε ωστε να βρισκουμε και τι πραγματικα θελουμε κ χρειαζομαστε! Αλλα πιο σημαντικο, ο,τι μας συμφερει κιολας! ;)

Απο αυτην την αποψη εκανα και το σχολιο στον φιλο/η parizaki!! Προς θεου δεν πηρε κατι τραγικο, σιγουρα ομως στα λεφτα αυτα θα μπορουσε να παρει κατι πολυ καλυτερο και με ποιο value for money!

οπως και να εχει το θεμα ειναι να ειναι απροβληματιστο και να το ευχαριστηθει!

Shit Happens!!!

Gms ευχαριστω για την εμπιστοσυνη που μου δειχνεις, δεν ειμαι καποιος "γκουρου" απλα το τυρανναω λιγο παραπανω το πραγμα ;) καπου θα κανω λαθος εγω, καπου εσυ, ετσι πανε αυτα :):) Το θεμα ειναι να ψαχνουμε ωστε να βρισκουμε και τι πραγματικα θελουμε κ χρειαζομαστε! Αλλα πιο σημαντικο, ο,τι μας συμφερει κιολας! ;)

Απο αυτην την αποψη εκανα και το σχολιο στον φιλο/η parizaki!! Προς θεου δεν πηρε κατι τραγικο, σιγουρα ομως στα λεφτα αυτα θα μπορουσε να παρει κατι πολυ καλυτερο και με ποιο value for money!

καλησπερα παιδια.:rolleyes:

επειδη η Πεμπτη πλησιαζει(μερα που θα παραγγειλω το κουτακι μου) και μπαινουν διαφορα στο μυαλο μου,να ρωτησω κατι?

αν παραγγειλω αυτη την καρτα γραφικων θα μπορεσω να εχω συνδεδεμενη μονIμα την οθονη μεσω dvi και μονιμα την TV μέσω HDMI?ΒΛΕΠΩ οτι δεν υπαρχει έξοδος Hdmi η συγκεκριμενη καρτα,υπαρχει καποιος αλλος ανταπτορας που θα βοηθουσε πανω σε αυτο??:O

καλησπερα παιδια.:rolleyes:

επειδη η Πεμπτη πλησιαζει(μερα που θα παραγγειλω το κουτακι μου) και μπαινουν διαφορα στο μυαλο μου,να ρωτησω κατι?

αν παραγγειλω αυτη την καρτα γραφικων θα μπορεσω να εχω συνδεδεμενη μονIμα την οθονη μεσω dvi και μονιμα την TV μέσω HDMI?ΒΛΕΠΩ οτι δεν υπαρχει έξοδος Hdmi η συγκεκριμενη καρτα,υπαρχει καποιος αλλος ανταπτορας που θα βοηθουσε πανω σε αυτο??:O

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1267213&MEMORY_SIZE=896+MB&Manufacturer=Sparkle&category=69977735&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE34B5C798FF3210F639125A412E5E24F5582039AAB772F5E048DE80909C4C5540F4C591B30DA38A722E71B355F017A7D89FCECA4D0B116123396FA089CB03D0CDCE8FA157F9ABD4705C56156EB98147541DD40C93C7FE8948384A45E4AD76B5A09C5353F1E6B79D671B94995E54FB23B761ECC6F2A69C4F6ECF4A56B24AC33E80